![]() |
2008.08.16. 17:37
e39chip írta:Szaisztok!
Az a problémám, hogy hiába fújom be a klímatisztítót egy ideig jó (azaz 2-3 hétig)
és megint ugyan olyan áporodott büdös szag jön belőle.
Szerintetek mit csináljak?
2008.08.19. 21:23
2008.08.19. 21:45
Honi írta:Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a külső klímahűtő ventillátornak a működéséhez, van-e köze a gáznyomásnak? Az a helyzet, hogy nem megy a ventillátor és nem is hűt a klíma de a kompresszor elindul. Két héttel ezelőtt is ez volt a szitu, de akkor elvittem nyomásellenőrzésre és kiderült, hogy kevés a nyomás. Elkezdtek rátölteni és beindult a külső ventillátor a töltés közben. Tehát lehetséges az hogy ha kevés a gáznyomás el sem indul a külső ventillátor, miközben a kompresszor elindul?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv.
2008.08.19. 22:42
2008.08.19. 22:52
2008.08.20. 09:30
2008.08.20. 11:37
Ha nincs meg a megfelelő nyomás akkor a kompreszor se kapcsolbe!Stephanus_Rex írta:Szerintem nem ellenőrzi a nyomást, hanem adott hőmérsékleten bekapcsol.
A kompresszor bekapcsol mert az a dolga, viszont az alacsony nyomás miatt nem tudja forgatnia dolgot, hogy annyira meleg legyen, amitől már bekapcsolna a ventillátor.
Szerintem...
2008.08.23. 19:56
Honi írta:Köszönöm a válaszokat!
Akkor lehet, hogy szivárog a gáz vhol
2008.08.24. 00:11
donni-brasco írta:Honi írta:Köszönöm a válaszokat!
Hali.Én klimákkal foglalkozok.Ha segithetek akkor leirnám hogy hogy is müködik a klima.Először is ha bekapcsolod a klimát és beindul a klimakompresszor akkor van benne gáz.Ha nem hűtt akkor az lehet azért mert nincs benne elég gáz, vagy pedig nem jó a ventillátor.A ventillátor minden esetben nyomásra kapcsol.Ha nem ér el egy adott nyomást KB 12-15-bar akkor nem kapcsol be.Erre azért van szügség mert a klimahűttő egyfajta kondenzátor amit ha lehűtűnk akkor alakul át a rendszerben a forró klimagáz folyékony halmazállapotu hűtőközeggé.Ha viszont a ventillátor nem indul el akkor nem megy végbe a kondenzáció és ahogy egy másik klubtag is mondta kb 25-30bar nyomáson kikapcsolja a kompresszort a nyomáskapcsoló.Szerintem méresd meg hogy mennyi gáz van a rendszerbe.Ha kevés akkor ha hamar elmegy a gáz pl pár nap akkor lyukas a rendszer.Ha pár hét akkor a kompresszorod tömbszelencélye lesz rossz.Remélem érthetően irtam le , és segitettem.
2008.08.24. 08:26
donni-brasco írta:Honi írta:Köszönöm a válaszokat!
Hali.Én klimákkal foglalkozok.Ha segithetek akkor leirnám hogy hogy is müködik a klima.Először is ha bekapcsolod a klimát és beindul a klimakompresszor akkor van benne gáz.Ha nem hűtt akkor az lehet azért mert nincs benne elég gáz, vagy pedig nem jó a ventillátor.A ventillátor minden esetben nyomásra kapcsol.Ha nem ér el egy adott nyomást KB 12-15-bar akkor nem kapcsol be.Erre azért van szügség mert a klimahűttő egyfajta kondenzátor amit ha lehűtűnk akkor alakul át a rendszerben a forró klimagáz folyékony halmazállapotu hűtőközeggé.Ha viszont a ventillátor nem indul el akkor nem megy végbe a kondenzáció és ahogy egy másik klubtag is mondta kb 25-30bar nyomáson kikapcsolja a kompresszort a nyomáskapcsoló.Szerintem méresd meg hogy mennyi gáz van a rendszerbe.Ha kevés akkor ha hamar elmegy a gáz pl pár nap akkor lyukas a rendszer.Ha pár hét akkor a kompresszorod tömbszelencélye lesz rossz.Remélem érthetően irtam le , és segitettem.
2008.08.24. 10:39
2008.08.24. 19:42
Ja csak így semmi védelme a kompresszornakvally írta:"A belső légbefuvó ventillátor ha esetleg nem indul el ill nem fúj be elég levegőt, mert van némi szénkefe vagy kollektor problémája, akkor le tudja tiltani a kompresszort vmi szenzor? "
A kompresszor működésének alapfeltétele a belső venti működése.
Szeretném leírni, hogy mi volt az én problémám, és mi oldotta meg:
Ha benyomtam a hópihét, akkor nem történt semmi, de kb 10 perc múlva bekapcsolt a kompresszor. Ha ilyenkor kinyomtam a pihét, bekapcsolva maradt!!! De benyomott pihénél kapcsolgatott ki-be, ki-be... A kompjuter semmi ilyen jellengű hibát nem tárolt.
Megoldás: Profi villanyásszal behúzattam egy kapcsolót, ami egy relén keresztül vezérli (még a nyomáskapcsoló elöttről) a kompresszort. A motorháztetőnyitó mellé került, alig látszik. Tökéletesen működik azóta a rendszer.
Felteheteően kontakthiba, vagy valami relé lehet a párologtató környékén, de ennek a megállapításához szét kellett volna bombázni az autót.
2008.08.25. 22:04
admin írta:Ja csak így semmi védelme a kompresszornakvally írta:"A belső légbefuvó ventillátor ha esetleg nem indul el ill nem fúj be elég levegőt, mert van némi szénkefe vagy kollektor problémája, akkor le tudja tiltani a kompresszort vmi szenzor? "
Ha benyomtam a hópihét, akkor nem történt semmi, de kb 10 perc múlva bekapcsolt a kompresszor. Ha ilyenkor kinyomtam a pihét, bekapcsolva maradt!!! De benyomott pihénél kapcsolgatott ki-be, ki-be... A kompjuter semmi ilyen jellengű hibát nem tárolt.
Megoldás: Profi villanyásszal behúzattam egy kapcsolót, ami egy relén keresztül vezérli (még a nyomáskapcsoló elöttről) a kompresszort. A motorháztetőnyitó mellé került, alig látszik. Tökéletesen működik azóta a rendszer.
Felteheteően kontakthiba, vagy valami relé lehet a párologtató környékén, de ennek a megállapításához szét kellett volna bombázni az autót.Nem biztos hogy olcsóbb lesz majd egy kompresszor csere mint a hiba rendes szakszerű javítása
Az ilyeneket nevezem én kókányolásnak(saját véleményem )
2008.08.25. 22:23
levibeka írta:Én most a hétvégén vettem észre amikor nyitva volt a motorháztetőm, hogy amikor bekapcsolom a klimát akkor valmi zörgős- surlódás szerü zaj hallatszik a lompresszor felől, amugy jól hüt, az akkor mi lehet, csapágy v. valmi más lehet
![]()
![]()
2008.08.25. 22:42
Vader-1 írta:admin írta:Ja csak így semmi védelme a kompresszornakvally írta:"A belső légbefuvó ventillátor ha esetleg nem indul el ill nem fúj be elég levegőt, mert van némi szénkefe vagy kollektor problémája, akkor le tudja tiltani a kompresszort vmi szenzor? "
Felteheteően kontakthiba, vagy valami relé lehet a párologtató környékén, de ennek a megállapításához szét kellett volna bombázni az autót.Nem biztos hogy olcsóbb lesz majd egy kompresszor csere mint a hiba rendes szakszerű javítása
Admin szavainak nagy a valóságtartalma,Donni-Brasco kolléga biztos tud Neked segiteni ami a müködési elvet illeti,mi mit csinál.Erdemes végignézni a rendszert,nehogy kárt okozzon a beépitett dolog.
2008.08.29. 17:44
2008.08.29. 18:03
Honi írta:Sziasztok!
Találkozott-e vki olyannal, hogy a kílma rendszer a vákumot megtartja, de a gázt vhol elengedi? Tud-e vki vmi egyszerű megoldást arra, hogy a belső párologtatónál, hogy lehet megnézni a gázszivárgást (festett gáz), anélkül, hogy szétszedném a műszerfalat? Sajna a motortérbe nem találtunk szivárgásra utaló nyomot.
Üdv.
2008.09.01. 00:07
admin írta:Vader-1 írta:admin írta:Ja csak így semmi védelme a kompresszornakvally írta:"A belső légbefuvó ventillátor ha esetleg nem indul el ill nem fúj be elég levegőt, mert van némi szénkefe vagy kollektor problémája, akkor le tudja tiltani a kompresszort vmi szenzor? "
Admin szavainak nagy a valóságtartalma,Donni-Brasco kolléga biztos tud Neked segiteni ami a müködési elvet illeti,mi mit csinál.Erdemes végignézni a rendszert,nehogy kárt okozzon a beépitett dolog.
2008.09.07. 14:50
2008.09.07. 15:46
zsolte39 írta:Sziasztok!
Néhány klíma gombon letörtek a fülek, így állandóan kiesik pár gomb. Valakinek valami ötlete a dologra? Wallis 35ezret mondott a komplett gombcserére, én meg egy "köszi viszhall"-t válaszként.
Zsolt