![]() |
2008.01.08. 03:05
2008.01.08. 10:51
efer írta:Wandler = Drehmomentwandler, polgári nevén nyomatékváltó. Szokták még citromfacsarónak vagy turbinának becézgetni.
a hidrodinamikus erőátvitel eszköze (a bemenő és kimenő tengelyek nincsenek fizikailag összekapcsolva), így néz ki:
játékosabb kedvű, mérnök hajlamú klubtársak itt is olvasgathatnak a váltás rejtelmeiről:
http://www.cad.uni-sb.de/lehre/unterlagen/vorlesung/dokumente/kraftfahrzeugtechnik/kfz03_kraftuebertragung.pdf
2008.01.17. 20:33
2008.01.17. 22:56
gulliver123 írta:Sziasztok lenne egy kérdésem a steptronic váltoval kapcsolatba látam még valahol valameik topikba valami ilyesmit de nem vlágos. Hogy ha manual ba megyek vele 5 ös be és megálok akkor MAGÁTOL hányasba kel visszapakolnia a sebeséget mert nekem 3. ig . Nektek meddig vált igy visza automatikusan?? Mert mindha olyat olvastam volna hogy az baj ha csak 3 as ba rakja hogy nem 1 es be. Mer ha sportba van akkor visszarakja 1 be. Elöre köszi a segitséget!!!!!
2008.01.18. 08:46
2008.01.18. 14:30
Labi írta:gulliver123 írta:Sziasztok lenne egy kérdésem a steptronic váltoval kapcsolatba látam még valahol valameik topikba valami ilyesmit de nem vlágos. Hogy ha manual ba megyek vele 5 ös be és megálok akkor MAGÁTOL hányasba kel visszapakolnia a sebeséget mert nekem 3. ig . Nektek meddig vált igy visza automatikusan?? Mert mindha olyat olvastam volna hogy az baj ha csak 3 as ba rakja hogy nem 1 es be. Mer ha sportba van akkor visszarakja 1 be. Elöre köszi a segitséget!!!!!
Nem vagyok egy nagy autómata guru, csak józan ésszel belegondolva elég durva lenne, ha olyan sebességgel haladsz, amiben 5-ös fokozat kell, majd gondol egyet és visszavált 1-esbe......sztem rommá esne szét ...szerintem...
2008.01.18. 14:48
ViSoR írta:Kicsit félre értelmezted Labi.Már beszéltük és az jött ki végül, hogy vannak modellek, ahol csak 3-ig vált vissza, mert hóban 3-masból sokkal könnyebben elindul, de szerintem mindeki másnak 2-ig. Ha sportban van honnan tudod, hogy 1-ig visszapakolja?
2008.01.18. 15:50
dcs73 írta:Labi írta:gulliver123 írta:Sziasztok lenne egy kérdésem a steptronic váltoval kapcsolatba látam még valahol valameik topikba valami ilyesmit de nem vlágos. Hogy ha manual ba megyek vele 5 ös be és megálok akkor MAGÁTOL hányasba kel visszapakolnia a sebeséget mert nekem 3. ig . Nektek meddig vált igy visza automatikusan?? Mert mindha olyat olvastam volna hogy az baj ha csak 3 as ba rakja hogy nem 1 es be. Mer ha sportba van akkor visszarakja 1 be. Elöre köszi a segitséget!!!!!
Nem vagyok egy nagy autómata guru, csak józan ésszel belegondolva elég durva lenne, ha olyan sebességgel haladsz, amiben 5-ös fokozat kell, majd gondol egyet és visszavált 1-esbe......sztem rommá esne szét ...szerintem...
Labi kolléga azkerülte el a figyelmedet hogy ,odavan írva ÉS MEGÁLOK mertugye akkor a váltó visszapakolja magát , nem menet közbenn 130-nál gondolegyet és visszavált 1-be
2008.01.18. 16:56
2008.01.18. 17:34
szucsgyorgy írta:Sziasztok!
Az 5er kft -ről (aut.váltók javításával foglalkoznak) tud valaki tapasztalatokat megosztani velem? ( megbízhatók -e , precízen dolgoznak -e, milyen áron dolgoznak stb.)
Szívesen meghalgatok minden véleményt.
köszönettel:szgy.
2008.01.18. 18:36
Labi írta:szucsgyorgy írta:Sziasztok!
Az 5er kft -ről (aut.váltók javításával foglalkoznak) tud valaki tapasztalatokat megosztani velem? ( megbízhatók -e , precízen dolgoznak -e, milyen áron dolgoznak stb.)
Aki ott járt, az mind elismerő szavakat zengett a társaságról!
2008.01.18. 19:11
szucsgyorgy írta:Sziasztok!
2008.01.18. 20:41
ViSoR írta:szucsgyorgy írta:Sziasztok!
Tökéletesen dolgoznak és olcsón. És véletlenül sem foglalkoznak automata váltókkalŐk egy BMW 5-ös szakszervíz.
2008.01.18. 21:17
szucsgyorgy írta:ViSoR írta:szucsgyorgy írta:Sziasztok!
Tökéletesen dolgoznak és olcsón. És véletlenül sem foglalkoznak automata váltókkalŐk egy BMW 5-ös szakszervíz.
Én telefonon felhívtam őket, és azt a tájékoztatást adták, hogy minden további nélkül vihetem a bömöst.( a váltóval van vm.) Szerinted nem értenek hozzá?
2008.01.18. 21:32
Labi írta:szucsgyorgy írta:ViSoR írta:szucsgyorgy írta:Sziasztok!
Én telefonon felhívtam őket, és azt a tájékoztatást adták, hogy minden további nélkül vihetem a bömöst.( a váltóval van vm.) Szerinted nem értenek hozzá?
Áh! ViSoR csak ugrat!!Menj nyugodtan, nagyon sokan oda járnak a klubból!
2008.01.18. 23:44
2008.01.19. 11:55
ViSoR írta:Vigyed, én is hozzájuk vittem DIAGNOSZTIKÁRA mikor váltó-gyanús volt. De az olajcserén kívűl nem csinálnak vele mást. Ők nem javítanak váltót.
2008.01.19. 13:27
2008.01.19. 17:09
2008.01.19. 18:33
ViSoR írta:Így van, remek cég, de mégegyszre mondom automata váltó javítással ők nem foglalkoznak. Nyilván van ismerettségük, akikhez továbbítják és rátesznek egy kicsit max az árra, de ők autószerelő műhely. Nem gépműhely, CNCvel, esztergapaddal fúrjuk-faragjuk a vasat téma, ami az automata javításához kell. Ha tönkremegy a cipőd nem a szabóhoz mész, hanem a suszterhoz.