Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.07.28. 08:58

Oksa, már meg vagyok térítve! :)
Marad a Zimmermann.
szilagyi: a csere ára egy oldalé vagy a kompletté? Mert én a két hátsót szeretném lecserélni - na meg ha úgy adódik, akkor már a két elsőt is egyúttal. :twisted:

2008.07.28. 09:38

Csak első, párban. öööö.... én nem hittérítést végeztem, csak leírtam a saját tapasztalatomat. Lehet, hogy másnak rossz tapasztalata van evvel a kombinációval, csak nem veszi a fáradságot hogy megossza velünk! A döntés a Tiéd!

2008.07.28. 11:58

Nem is hittérítésre gondoltam, és nem is konkrétan csak rád, de szerintem ezt úgy is érti mindenki :)
Örülök a hozzászólásoknak, és mivel senki nem cáfolta a Zimmermann tökös voltát, holnap be is rendelem!
Ahhoz képest, hogy itt milyen árakkal kezdenek dobálózni ha azt mondom, hogy egy JÓ tárcsát szeretnék, semmit nem volt drága.
Köszi!

2008.07.28. 22:19

Zimmermann:

http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=

2008.07.28. 22:38

Stephanus_Rex írta:Hello, srácok!
Peremes lett az egyik hátsó féktárcsám, és szeretném kicserélni.
Végigolvastam ezt a topicot, de elég sokféle véleménnyel találkoztam, ami nem mindig fedi egymást.

Nekem ATE tárcsa ATE betét van elöl hátul.Meg vagyok elégedve vele.Többszöri satuzásra is kiválóan fékez.Nem zörög nem kalamol,nem zuhog.
Szerintem jó,volt pár fészfékezésem,derekasan helytállt.
Ar:elsö ,hátso féktárcsa ATE 38.000Ft(2 szer értendö az ár)
-elsö ,hátsofékbetét ATE 17.000Ft(2 szer értendö)
50-et ment el az elsö betét,a hátsó a felénél tart.A tárcsák kb még 40-et birnak.
Persze ez nagyban függ a vezetési stilustol.
Remélem tudta én is segiteni a választásban.
Üdv

Üdv

2008.07.29. 15:05

Zimmermann tárcsát rendeltem és ATE betétet :)
Holnap itt is lesz. Köszi a segítséget!

2008.08.13. 21:39

ATE + ATE lett végül, mert itt nem ismerik a Zimmermannt :)
Na most van egy gondom: csikorog az első fék. Mi a bánatot csinálhatok vele első nekifutásra, ami jó eséllyel megszűnteti? Fékspray? :idea: :?:

2008.08.13. 23:04

Stephanus_Rex írta:ATE + ATE lett végül, mert itt nem ismerik a Zimmermannt :)
Na most van egy gondom: csikorog az első fék. Mi a bánatot csinálhatok vele első nekifutásra, ami jó eséllyel megszűnteti? Fékspray? :idea: :?:

Van valami réz alapú spray aszal szokták a fékbetét hátulját befújni elméletileg ezt szünteti meg.Csak olyat kell belőle venni ami jó ABS-s fékhez is. Én még nem próbáltam(nem volt rá szükség) csak olvastam régebben az index fórumon.

2008.08.13. 23:19

Holnap megyek a boltokba aztán körülnézek, mert iszonyatosan idegesítő egy BMW csikorgó fékekkel... Ha felba....oszant, akkor lehet kicserélem az elsőt is, waze! :twisted:

réz

2008.08.14. 08:11

Stephanus_Rex írta:Holnap megyek a boltokba aztán körülnézek, mert iszonyatosan idegesítő egy BMW csikorgó fékekkel... Ha felba....oszant, akkor lehet kicserélem az elsőt is, waze! :twisted:

Szia!

Kuppferspray-nek hívják, remélem jól írtam! :) Ezt használják a kerékcsavarokhoz is többekközött! :wink:

Re: réz

2008.08.14. 08:23

vaszarig írta:
Stephanus_Rex írta:Holnap megyek a boltokba aztán körülnézek, mert iszonyatosan idegesítő egy BMW csikorgó fékekkel... Ha felba....oszant, akkor lehet kicserélem az elsőt is, waze! :twisted:

Szia!

Kuppferspray-nek hívják, remélem jól írtam! :) Ezt használják a kerékcsavarokhoz is többekközött! :wink:

..nem tudom, de pár km-t kell menni egy új fékkel, hogy "összeérjenek" ...ne sikoltson :wink:

sztem a sprayvel még várj!

2008.08.14. 10:21

Nem-nem!
Az első csikorog! Én a hátsót cseréltem le, már mentem vele kb 650km-t, és PISZKOSUL JÓ!!!
Az este jöttem hazafele, és egy szekér baktatott szénával megrakottan az úton. Persze se kivilágítva, se fényvisszaverője nem volt. Úgy satuztam le 150-ről 0-ra, hogy a szemem meredt! Nagyon jó az ATE!
Viszont boszantó, hogy az eleje elkezdett hangoskodni... Erre keresnék valami megoldást.

2008.08.14. 12:22

Stephanus_Rex írta:Nem-nem!
Az első csikorog! Én a hátsót cseréltem le, már mentem vele kb 650km-t, és PISZKOSUL JÓ!!!
Az este jöttem hazafele, és egy szekér baktatott szénával megrakottan az úton. Persze se kivilágítva, se fényvisszaverője nem volt. Úgy satuztam le 150-ről 0-ra, hogy a szemem meredt! Nagyon jó az ATE!
Viszont boszantó, hogy az eleje elkezdett hangoskodni... Erre keresnék valami megoldást.

az nem lehet, hogy az első betétek koptak el teljesen, és fém a fémen csúszás miatt van a csikorgás? :roll:
ha a betét nem túl jó minőségű, akkor is lehet ilyen, de szerintem ebben az esetben a sprayozás csak ideiglenes megoldás lehet, véglegesen nem fog megszűnni a probléma, mert túl kemény a betét, kevés benne a grafit, és "nem csúszik, nem kenődik" elég jól a tárcsán.
szerintem cseréld ki az elsőket is :lol:

2008.08.14. 12:43

vagy olajozd be, oszt nem fog nyikorogni :!: :lol: :lol:

2008.08.14. 16:10

Voltam boltba - vettem sprayt. Nem tudom jó-e, mert befújás után még nem hajtottam. Az első betét BMW kell hogy legyen, mert olyan dobozból volt kivéve tavaly nyáron :) Eddig kussban volt, most meg nyikorog, mint egy rossz LADA. De megkopva nincsen. Az volt az első, amit megnéztem. Egyébként se világít a felirat.
Ha a "dezodor" is befuccsol, akkor megpróbálom még jófajta házi disznózsírral, és ha az se, akkor lazán tudok fékbetétet cserélni, mert van még itthon egy ajándék zsír új CST vagy mi a fene márkájú :)

2008.08.16. 15:15

Stephanus_Rex írta:Voltam boltba - vettem sprayt. Nem tudom jó-e, mert befújás után még nem hajtottam. Az első betét BMW kell hogy legyen, mert olyan dobozból volt kivéve tavaly nyáron :) Eddig kussban volt, most meg nyikorog, mint egy rossz LADA. De megkopva nincsen. Az volt az első, amit megnéztem. Egyébként se világít a felirat.
Ha a "dezodor" is befuccsol, akkor megpróbálom még jófajta házi disznózsírral, és ha az se, akkor lazán tudok fékbetétet cserélni, mert van még itthon egy ajándék zsír új CST vagy mi a fene márkájú :)

Ha eddig jó volt,nem lehet hogy megégett?? A Ladákhoz is lehetett venni többféle betétet, a keménytöl úgy csikorgott hogy csak na...az volt a jó ami naon fekete volt, az fogott mint atom))lehet ez is felkeményedett...

2008.08.17. 22:26

Befújtam, de néha azért hallani... :(
Érdemes lecserélni a gyári fékbetétet erre a CST vagy mijafeneség márkájúra, vagy inkább vegyek egy komplett ATE-t előre is...?

2008.08.18. 09:52

Stephanus_Rex írta:Befújtam, de néha azért hallani... :(
Érdemes lecserélni a gyári fékbetétet erre a CST vagy mijafeneség márkájúra, vagy inkább vegyek egy komplett ATE-t előre is...?

Hali, én azt tudom Neked mondani, hogy mikor vettem az autót, új volt a fék az elején, és rázott..( leszabályoztattam a tárcsát a helyén, hozza "centirozták" az agy ütését... Pár nagyobb fékezés, és ugyan olyan volt..Vettem új gyári tárcsát, a betét maradt a régi, pár ezer km, és rázott... Vettem gyári BMW betétet, 40e ft a pár, és azóta MEGSZÜNT a rázás, és minden egyébb panasz!!!Nem mindig az olcsó az olcsóbb..((A jó betétnek párja nincs..))

2008.08.18. 14:09

Én nem sajnálom a pénzt a betétre, egyszerűen azt nem bírom eldönteni, hogy érdemes kivenni a gyárit a csikorgás miatt, és betenni az ajándékba kapott nonamet, esetleg előre is venni jó minőségű ATE-t...?
De szerintem az lesz a vége, hogy veszek ATE betétet előre is, mert hátul remekül teljesít, és nem is csikorog :)

2008.12.11. 07:46

Sziasztok!

Nem tudja valaki,hol lehet beszerezni Zimmermann féktárcsákat,én nem találok sehol :oops:

Köszönöm szépen!
Hozzászólás küldése

VigLink badge