Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: olajcsere-nullázás

2011.12.14. 16:05

Sziasztok!

Mennyire számít, hogy milyen szervó olajat töltök a szervótartájba?

Piros ATF, az eddig rendben.
Sajnos a rossz tömítés miatt szivárog, szintjelző alatt van és utána szeretnék tölteni.

Tehát milyen olajat ajánlanátok?

Itt találtam néhányat:
http://www.formula3000.hu/shop/v%C3%A1l ... 9_208.html

Vélemények?

Köszi,
Szabi

2011.12.15. 08:42

Szerintem, csak az számít, hogy szervó olaj legyen.

tothszabi írta:Sziasztok!

Sajnos a rossz tömítés miatt szivárog, szintjelző alatt van és utána szeretnék tölteni.

Itt találtam néhányat:

Vélemények?

Köszi,
Szabi

2011.12.15. 10:22

pistino1 írta:Szerintem, csak az számít, hogy szervó olaj legyen.

Itt találtam néhányat:

Vélemények?

Köszi,
Szabi

...és piros. A piros a pirossal keverhető.

2011.12.16. 10:46

Gondoltam az egyértelmű, kivéve ha színtévesztő valaki. :franko:

simi64 írta:
pistino1 írta:Szerintem, csak az számít, hogy szervó olaj legyen.

Itt találtam néhányat:

Vélemények?

Köszi,
Szabi

...és piros. A piros a pirossal keverhető.

2012.03.04. 19:32

Megkapta a Tádé a friss olajat ma. 5W40-est
Újra 5 zöld LED-em van :taps:

2012.03.04. 20:47

simi64 írta:Megkapta a Tádé a friss olajat ma. 5W40-est

Klassz!
:franko:
Nálam is épp aktuális a téma.
Mennyi ment bele? Hol és mennyiért sikerült hozzájutni az olajhoz?
Miket cseréltél még?
Egy rövid beszámolót kérhetnék a költségekről stb?
Köszi,
Jerry

2012.03.05. 09:18

Jerry írta:

Klassz!
Miket cseréltél még?
Köszi,
Jerry

Még Szombathelyen megvettem a gyáriját (5W40 fullszintetikus), mert két zöld LED-em maradt. 7 liter, plusz szűrő 18 körüli áron.
Szemre (mert nem mértem le), majdnem 6 liter körüli jött le és bele is ment mind a 7 liter, így jutottam a max alatt kb 2mm-re.
A szűrőhöz kapott tömítéskészletből viszont egy rézkarika megmaradt (a nagyobbik), nem tudom, hova való.
A csere teljesen nomád módon az udvaron történt. A régit, (még mielőtt kapnék a fejemre) viszem ma leadni. Természetesen korom fekete.
Aztán próbalámpa :arrow: 7, 19 és bódogság :!:
A többi szűrő, majd ha már jobb idő lesz!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: Jerry
Értékelés: 4.76%

2012.03.07. 10:17

simi64 írta:
Jerry írta:

Klassz!
Miket cseréltél még?
Köszi,
Jerry

Még Szombathelyen megvettem a gyáriját (5W40 fullszintetikus), mert két zöld LED-em maradt. 7 liter, plusz szűrő 18 körüli áron.
Szemre (mert nem mértem le), majdnem 6 liter körüli jött le és bele is ment mind a 7 liter, így jutottam a max alatt kb 2mm-re.
A szűrőhöz kapott tömítéskészletből viszont egy rézkarika megmaradt (a nagyobbik), nem tudom, hova való.
A csere teljesen nomád módon az udvaron történt. A régit, (még mielőtt kapnék a fejemre) viszem ma leadni. Természetesen korom fekete.

A benzineseknél a réz alátét a leeresztő csavar alá való. A szűrőházhoz nagyméretű O-ring jár. A kályhákat nem ismerem, de ha nagyot nem tévedek, akkor itt a olajszűrő háza teljesen fém. Ha kb. ilyen méretű a kimaradt tömítés, akkor én első körön arra tippelnék. Off 1.9 tds-nél anno olajcserekor én a kiemelt olajhűtőt is mindig leengedtem, mert ebben 1 liter megrekedt. Nem hiszem, hogy a gyári tömítéskészlet összeállításakor ilyenekre gondolnak...

2012.03.07. 17:44

hamoriarpi írta:
simi64 írta:
Jerry írta:

Klassz!
Miket cseréltél még?
Köszi,
Jerry

A benzineseknél a réz alátét a leeresztő csavar alá való. A szűrőházhoz nagyméretű O-ring jár. A kályhákat nem ismerem, de ha nagyot nem tévedek, akkor itt a olajszűrő háza teljesen fém. Ha kb. ilyen méretű a kimaradt tömítés, akkor én első körön arra tippelnék. Off 1.9 tds-nél anno olajcserekor én a kiemelt olajhűtőt is mindig leengedtem, mert ebben 1 liter megrekedt. Nem hiszem, hogy a gyári tömítéskészlet összeállításakor ilyenekre gondolnak...

Igen, ezt vágom, de kettő réz alátét volt, a kisebbik a leeresztő csavar alá ment, és a nagyobbikat nem tudom.
A nagy méretű O ring mellett meg még tartalmaz két pici gumikarikát is, azoknak a helye is adott, de a réz alátét helyét nem találom.

2012.03.08. 23:36

simi64 írta:
hamoriarpi írta:
simi64 írta:
Jerry írta:

Klassz!
Miket cseréltél még?
Köszi,
Jerry

Igen, ezt vágom, de kettő réz alátét volt, a kisebbik a leeresztő csavar alá ment, és a nagyobbikat nem tudom.
A nagy méretű O ring mellett meg még tartalmaz két pici gumikarikát is, azoknak a helye is adott, de a réz alátét helyét nem találom.

A 2 kicsi O-ring nekem is ugyanoda való. Az egyetlen ötletem a nagyobbik réz alátétre: pl. valamikor változtattak a leeresztő csavar átmérőjén és olajszűrő-szettből csak 1 lett forgalomba hozva - ami tartalmazza mindkét verzióét. ETK-ban végignéztem az összes tds-es évjáratot és ez a feltételezés MEGDŐLT. 12X17 jár mindegyikhez.
Esetleg tolómérővel egy külső-belső kört tudsz mérni? Lehet közelebb visz a megoldáshoz...

2012.03.09. 08:02

hamoriarpi írta:A 2 kicsi O-ring nekem is ugyanoda való. Az egyetlen ötletem a nagyobbik réz alátétre: pl. valamikor változtattak a leeresztő csavar átmérőjén és olajszűrő-szettből csak 1 lett forgalomba hozva - ami tartalmazza mindkét verzióét. ETK-ban végignéztem az összes tds-es évjáratot és ez a feltételezés MEGDŐLT. 12X17 jár mindegyikhez.
Esetleg tolómérővel egy külső-belső kört tudsz mérni? Lehet közelebb visz a megoldáshoz...

A Tds motort rakták Omegába, Land Roverbe is. A moci ugyanaz, de a karter más. Mindháromhoz ugyanaz a szűrő kell, ezért adják hozzá a két méretű alátétet.

2012.03.09. 08:20

muhaati írta:
A Tds motort rakták Omegába, Land Roverbe is. A moci ugyanaz, de a karter más. Mindháromhoz ugyanaz a szűrő kell, ezért adják hozzá a két méretű alátétet.

Tök evidens!
Mégsem jutott volna eszembe soha! :lol:

2012.03.09. 09:26

muhaati írta:
hamoriarpi írta:A 2 kicsi O-ring nekem is ugyanoda való. Az egyetlen ötletem a nagyobbik réz alátétre: pl. valamikor változtattak a leeresztő csavar átmérőjén és olajszűrő-szettből csak 1 lett forgalomba hozva - ami tartalmazza mindkét verzióét. ETK-ban végignéztem az összes tds-es évjáratot és ez a feltételezés MEGDŐLT. 12X17 jár mindegyikhez.

.
Ezek szerint MÉGIS volt valami az elméletemben. :D

2012.03.09. 10:24

Köszönöm Urak!
Elteszem, hátha lesz egy Land Roverem :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2012.04.19. 17:20

Sziasztok!
Tegnap olajat cseréltem fék olajat is.A szerelő kinullázta az inspekciót és a fékolajat,de a sima olajcserét valamiért nem engedte a gép.Pedig 2-vel is próbálta egy nagy zöld Bosch géppel majd ezután egy 700 000 ft-os würth-el.
Maradt a km órás megoldás.
1 zöld ledem volt kinulláztam,de nekem valamiért rögtön törölte és ki világított mind a 5-t.
Nyomkodási sorrend:
1.Gyújtás 0
2.Baloldali gomb nyomva tart és gyújtás 1 kb 5 másodperc rögtön kigyulladt az 5 led és oilservice felirat.
A nagy boardra pedig ezt írta Sia 1780 l
3.Óra jel világít nagy board 716 d
4.End sia
Inspection-t nem találtam sehol se Reset-et.
Miért lehet ez?

2012.04.19. 19:44

Sziasztok!

Inspection II + komplett elso hatso fekcsere + egyeb lett volna esedekes a kovetkezo honapban, de tegnap elfogytak a zold ledek es most a narancssarga vilagit. Kerdesem csak annyi lenne, hogy kibirja-e meg kb 2 hetig? (kb napi 20km varosi hasznalat mellett) Szeretnem, ha egyszerre cserelnenek rajta mindent.

2012.04.19. 20:13

Marco85 írta:Sziasztok!

Inspection II + komplett elso hatso fekcsere + egyeb lett volna esedekes a kovetkezo honapban, de tegnap elfogytak a zold ledek es most a narancssarga vilagit. Kerdesem csak annyi lenne, hogy kibirja-e meg kb 2 hetig? (kb napi 20km varosi hasznalat mellett) Szeretnem, ha egyszerre cserelnenek rajta mindent.

Persze, kibírja. Ne aggódj.
A sárga még csak figyelmeztet, hogy ideje cserélned.
Pirosnál már túlhaladtad a csereperiódust, de attól még nem fog azonnal beállni, mint a szög.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Marco85

Re:

2012.04.21. 00:06

bmw528mpower írta:OIL INSPECTION RESET

Kép

Ezek az érintkezők hol találhatóak?

Re: Re:

2012.04.21. 00:38

Speedmaster írta:
Ezek az érintkezők hol találhatóak?

Ezt a kupakot kellene lecsavarnod:

Kép

nagy valószínűséggel a tiedbe is ott lesz! :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: Speedmaster

2012.06.04. 19:54

Sziasztok!hány ezer kilométerekét szoktak a bmwk-ben olajat cserélni?
Hozzászólás küldése

VigLink badge