![]() |
2011.12.14. 16:05
2011.12.15. 08:42
tothszabi írta:Sziasztok!
Mennyire számít, hogy milyen szervó olajat töltök a szervótartájba?
Piros ATF, az eddig rendben.
Sajnos a rossz tömítés miatt szivárog, szintjelző alatt van és utána szeretnék tölteni.
Tehát milyen olajat ajánlanátok?
Itt találtam néhányat:
http://www.formula3000.hu/shop/v%C3%A1l ... 9_208.html
Vélemények?
Köszi,
Szabi
2011.12.15. 10:22
pistino1 írta:Szerintem, csak az számít, hogy szervó olaj legyen.tothszabi írta:Sziasztok!
Sajnos a rossz tömítés miatt szivárog, szintjelző alatt van és utána szeretnék tölteni.
Itt találtam néhányat:
Vélemények?
Köszi,
Szabi
2011.12.16. 10:46
simi64 írta:pistino1 írta:Szerintem, csak az számít, hogy szervó olaj legyen.tothszabi írta:Sziasztok!
Itt találtam néhányat:
Vélemények?
Köszi,
Szabi
...és piros. A piros a pirossal keverhető.
2012.03.04. 19:32
2012.03.04. 20:47
simi64 írta:Megkapta a Tádé a friss olajat ma. 5W40-est
Újra 5 zöld LED-em van
2012.03.05. 09:18
Jerry írta:simi64 írta:Megkapta a Tádé a friss olajat ma. 5W40-est
Újra 5 zöld LED-em van
Klassz!
![]()
Nálam is épp aktuális a téma.
Mennyi ment bele? Hol és mennyiért sikerült hozzájutni az olajhoz?
Miket cseréltél még?
Egy rövid beszámolót kérhetnék a költségekről stb?
Köszi,
Jerry
2012.03.07. 10:17
simi64 írta:Jerry írta:simi64 írta:Megkapta a Tádé a friss olajat ma. 5W40-est
Újra 5 zöld LED-em van
Klassz!
![]()
Miket cseréltél még?
Köszi,
Jerry
Még Szombathelyen megvettem a gyáriját (5W40 fullszintetikus), mert két zöld LED-em maradt. 7 liter, plusz szűrő 18 körüli áron.
Szemre (mert nem mértem le), majdnem 6 liter körüli jött le és bele is ment mind a 7 liter, így jutottam a max alatt kb 2mm-re.
A szűrőhöz kapott tömítéskészletből viszont egy rézkarika megmaradt (a nagyobbik), nem tudom, hova való.
A csere teljesen nomád módon az udvaron történt. A régit, (még mielőtt kapnék a fejemre) viszem ma leadni. Természetesen korom fekete.
Aztán próbalámpa7, 19 és bódogság
![]()
A többi szűrő, majd ha már jobb idő lesz!
2012.03.07. 17:44
hamoriarpi írta:simi64 írta:Jerry írta:simi64 írta:Megkapta a Tádé a friss olajat ma. 5W40-est
Újra 5 zöld LED-em van
Klassz!
![]()
Miket cseréltél még?
Köszi,
Jerry
Még Szombathelyen megvettem a gyáriját (5W40 fullszintetikus), mert két zöld LED-em maradt. 7 liter, plusz szűrő 18 körüli áron.
Szemre (mert nem mértem le), majdnem 6 liter körüli jött le és bele is ment mind a 7 liter, így jutottam a max alatt kb 2mm-re.
A szűrőhöz kapott tömítéskészletből viszont egy rézkarika megmaradt (a nagyobbik), nem tudom, hova való.
A csere teljesen nomád módon az udvaron történt. A régit, (még mielőtt kapnék a fejemre) viszem ma leadni. Természetesen korom fekete.
![]()
A benzineseknél a réz alátét a leeresztő csavar alá való. A szűrőházhoz nagyméretű O-ring jár. A kályhákat nem ismerem, de ha nagyot nem tévedek, akkor itt a olajszűrő háza teljesen fém. Ha kb. ilyen méretű a kimaradt tömítés, akkor én első körön arra tippelnék. Off 1.9 tds-nél anno olajcserekor én a kiemelt olajhűtőt is mindig leengedtem, mert ebben 1 liter megrekedt. Nem hiszem, hogy a gyári tömítéskészlet összeállításakor ilyenekre gondolnak...
2012.03.08. 23:36
simi64 írta:hamoriarpi írta:simi64 írta:Jerry írta:simi64 írta:Megkapta a Tádé a friss olajat ma. 5W40-est
Újra 5 zöld LED-em van
Klassz!
![]()
Miket cseréltél még?
Köszi,
Jerry
![]()
A benzineseknél a réz alátét a leeresztő csavar alá való. A szűrőházhoz nagyméretű O-ring jár. A kályhákat nem ismerem, de ha nagyot nem tévedek, akkor itt a olajszűrő háza teljesen fém. Ha kb. ilyen méretű a kimaradt tömítés, akkor én első körön arra tippelnék. Off 1.9 tds-nél anno olajcserekor én a kiemelt olajhűtőt is mindig leengedtem, mert ebben 1 liter megrekedt. Nem hiszem, hogy a gyári tömítéskészlet összeállításakor ilyenekre gondolnak...
Igen, ezt vágom, de kettő réz alátét volt, a kisebbik a leeresztő csavar alá ment, és a nagyobbikat nem tudom.
A nagy méretű O ring mellett meg még tartalmaz két pici gumikarikát is, azoknak a helye is adott, de a réz alátét helyét nem találom.
2012.03.09. 08:02
hamoriarpi írta:A 2 kicsi O-ring nekem is ugyanoda való. Az egyetlen ötletem a nagyobbik réz alátétre: pl. valamikor változtattak a leeresztő csavar átmérőjén és olajszűrő-szettből csak 1 lett forgalomba hozva - ami tartalmazza mindkét verzióét. ETK-ban végignéztem az összes tds-es évjáratot és ez a feltételezés MEGDŐLT. 12X17 jár mindegyikhez.
Esetleg tolómérővel egy külső-belső kört tudsz mérni? Lehet közelebb visz a megoldáshoz...
2012.03.09. 08:20
muhaati írta:
A Tds motort rakták Omegába, Land Roverbe is. A moci ugyanaz, de a karter más. Mindháromhoz ugyanaz a szűrő kell, ezért adják hozzá a két méretű alátétet.
2012.03.09. 09:26
.muhaati írta:hamoriarpi írta:A 2 kicsi O-ring nekem is ugyanoda való. Az egyetlen ötletem a nagyobbik réz alátétre: pl. valamikor változtattak a leeresztő csavar átmérőjén és olajszűrő-szettből csak 1 lett forgalomba hozva - ami tartalmazza mindkét verzióét. ETK-ban végignéztem az összes tds-es évjáratot és ez a feltételezés MEGDŐLT. 12X17 jár mindegyikhez.
Esetleg tolómérővel egy külső-belső kört tudsz mérni? Lehet közelebb visz a megoldáshoz...
A Tds motort rakták Omegába, Land Roverbe is. A moci ugyanaz, de a karter más. Mindháromhoz ugyanaz a szűrő kell, ezért adják hozzá a két méretű alátétet.
2012.03.09. 10:24
2012.04.19. 17:20
2012.04.19. 19:44
2012.04.19. 20:13
Marco85 írta:Sziasztok!
Inspection II + komplett elso hatso fekcsere + egyeb lett volna esedekes a kovetkezo honapban, de tegnap elfogytak a zold ledek es most a narancssarga vilagit. Kerdesem csak annyi lenne, hogy kibirja-e meg kb 2 hetig? (kb napi 20km varosi hasznalat mellett) Szeretnem, ha egyszerre cserelnenek rajta mindent.
2012.04.21. 00:06
bmw528mpower írta:OIL INSPECTION RESET
2012.04.21. 00:38
Speedmaster írta:
Ezek az érintkezők hol találhatóak?

2012.06.04. 19:54