Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: szélvédő

2015.06.28. 12:00

barbrady írta:Köszi, ilyen válaszokat várok.

Tapatalk

Én anno ITT cseréltettem néhány ízben off 1,8T-n, szintén esőérzékelőst. A száradás miatt pár órát várni kellett. Az aktuális árakat megtalálod a weblapon. Régóta praktizáló, régóta ugyanazon telephelyen lévő cég; sajnos Tőled távol :oops:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: barbrady
Értékelés: 4.76%

2015.06.28. 23:28

KissGSV írta:
barbrady írta:Mennyiből lehet most megúszni egy szélvédőcserét kerettel együtt? Esőszenzoros. Kínai nem érdekel.

Tapatalk

43.000 volt pár hónapja az eső-fényszenzoros Pilkington a Szállás úton.

Én is itt csináltattam az E46-ra tavaly.
Jövőhéten elviekben ha összejön akkor megint megyek hozzájuk.......ja nem az e46-re megint mielőtt félre érted" :roll:
Én csak ajánlani tudom őket :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Schnitzer az itt látható tagok köszönték meg: barbrady

2015.08.14. 11:30

KissGSV írta:
barbrady írta:Mennyiből lehet most megúszni egy szélvédőcserét kerettel együtt? Esőszenzoros. Kínai nem érdekel.

Tapatalk

43.000 volt pár hónapja az eső-fényszenzoros Pilkington a Szállás úton.

Nekem most telefonba ezt az ajánlatot adták Pilkingtonra: 37500 Ft szélvédő, 5065 Ft keret és 8000 Ft beszerelés.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Akkerfeld az itt látható tagok köszönték meg: barbrady

2015.08.25. 11:35

Szenzoros, Pilkington zöld csíkkal a Szállás utcában
Szélvédő: 29551+áfa
Keret: 3988+áfa
Szerelés: 6300+áfa

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Akkerfeld az itt látható tagok köszönték meg: barbrady

2015.08.25. 20:56

Akkerfeld írta:Szenzoros, Pilkington zöld csíkkal a Szállás utcában

Kép

Nekem 1 hónapja ugyan itt,az X5-re volt 54e ft :roll:
Ja és múlt héten,kapott is egy jó nagy kavicsot az autópályán :( :facepalm: Egy 5 forintos nagyságú reccs lett rajta egyből.
Hétvégén fel is vittem hozzájuk egy javításra.Mikor meglátták,azt mondták ez nem semmi....lehet hogy nem fog sikerülni a javítás,de megpróbálják.45 perc múlva meg is lett.(egy kis nyoma maradt sajnos,amivel nem tudtak mit csinálni,de az már nem zavaró :roll: Hogy meddig bírja....passz"Ja és nem kértek semmit a munkáért. :roll:
Erőteljesen gondolkozok a fólián" :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Schnitzer 2015.08.25. 21:05-kor.

2015.08.25. 21:00

Schnitzer írta:

Kép

Jó nektek, nekem a 6-osra 92e volt eddig a legjobb ajánlat, kiszállásos cserével. Ráadásul, "nincs raktáron" :facepalm:

2015.08.25. 21:08

Gallaca írta:
Schnitzer írta:

Kép

Jó nektek, nekem a 6-osra 92e volt eddig a legjobb ajánlat, kiszállásos cserével. Ráadásul, "nincs raktáron" :facepalm:

2 hét várakozás nekem is volt,mert ilyen sem volt raktáron
hogy jól jártam???Olvasd el az elöző hozzászólásomat :oops:

2015.08.25. 21:22

Schnitzer írta:
Gallaca írta:
Schnitzer írta:

Kép

2 hét várakozás nekem is volt,mert ilyen sem volt raktáron
hogy jól jártam???Olvasd el az elöző hozzászólásomat :oops:

Jáááj! Nem olvastam a szerkesztést. Szerencsére akkorát csak egyszer kaptam, de akkor lehúztam a fejem. :D Murphy törvénye, de a cserélt szélvédőn nekem is mindig pattog a kavics, mintha kötelező lenne.

2015.11.08. 18:26

Pilkington lett, 48500-ért kerettel mindennel. Még az eredeti gyári volt benne. Most olyan mintha nem lenne előttem semmi :)

Tapatalk

2015.11.14. 12:01

Sziasztok!

Ez a Pilkington szélvédő engem is érdekel, én debreceni vagyok, itt helyben is van műhelyük.
Nálam a fő probléma, hogy a szélvédő gumikerete szétporladóban van, az üveg maga jó állapotú.
Azt gondoltam, hogy az üveg kivétele nélkül megoldható a csere, de úgy néz ki, hogy nem.
Azt mondták, hogy akár meg is maradhat a régi üveg és azt visszateszik, de vissza tudják-e tenni szépen úgy, hogy nem látszik rajta beavatkozásnyom?
Tehát a tapasztalatotok érdekelne, hogy szép munkát végeznek-e egy ilyen cserénél, az A-oszlop borítása nem sérűl vagy maszatolódik?
Továbbá a színárnyalat egyezik a többi üvegével?
Amúgy az szélvédő alsó felénél lévő műanyag védőelemet kiveszik ilyenkor?
Azt, amin át vannak szerelve az ablaktörlőkarok?

2015.11.14. 16:15

Bandi1978 írta:Sziasztok!

Ez a Pilkington szélvédő engem is érdekel, én debreceni vagyok, itt helyben is van műhelyük.
Nálam a fő probléma, hogy a szélvédő gumikerete szétporladóban van, az üveg maga jó állapotú.
Azt gondoltam, hogy az üveg kivétele nélkül megoldható a csere, de úgy néz ki, hogy nem.
Azt mondták, hogy akár meg is maradhat a régi üveg és azt visszateszik, de vissza tudják-e tenni szépen úgy, hogy nem látszik rajta beavatkozásnyom?
Tehát a tapasztalatotok érdekelne, hogy szép munkát végeznek-e egy ilyen cserénél, az A-oszlop borítása nem sérűl vagy maszatolódik?

Szia.
Én pont ma csináltattam a műanyag keret cseréjét,igaz Békéscsabán.
Szét kell kapni rendesen, ablaktörlő karok, műanyag borítás, pollenszűrőház,stb.
Persze mindez nem vészes hiszen ez a munkájuk, és itt nálunk értik is a szakmát.
Nekem patika állapotban adták vissza az autót, kiporszívózva, letisztítva minden.
Semmi nyomát nem találtam a beavatkozásnak,tehát meg lehet úgy is csinálni hogy nem maszatolnak össze semmit.
Az egész művelet 4 órát vett igénybe, úgy hogy két kavicsnyomot is javítottak.
Viszont ha sérült a szélvédő(kavicsnyom) meg van az esélye hogy nem jön ki épen.
Nekem is először azt javították ki,és csak utána vágták ki az üveget.

2015.11.14. 17:20

Devon írta:

Szia.
Szét kell kapni rendesen, ablaktörlő karok, műanyag borítás, pollenszűrőház,stb.
Persze mindez nem vészes hiszen ez a munkájuk, és itt nálunk értik is a szakmát.
Nekem patika állapotban adták vissza az autót, kiporszívózva, letisztítva minden.
Semmi nyomát nem találtam a beavatkozásnak,tehát meg lehet úgy is csinálni hogy nem maszatolnak össze semmit.
Viszont ha sérült a szélvédő(kavicsnyom) meg van az esélye hogy nem jön ki épen.

R-glas-nál csináltattad te is?

Tapatalk

2015.11.15. 00:18

Elég profinak tűnnek:
Autóüveg Centrum Debrecen
Akkor 50e. lenne a komplett új csere, ha jól olvasom az itteni írásokat.
Csak bele fogok menni, mert nagyon zavar, hogy szétporlik a gumi.
Ha rajtam múlt volna nem lenne ilyen, az előző tulajnál ment szét.
Én ápolom majd rendesen az újat.
És igen lecseréltetem velük azt az alsó nagy széles fedő-szigetelő-takaró valamit, amit említettem, mert azon is van néhány repedés és szerintem ott bemegy a víz a tűzfalhoz.
Meg is nézem a RealOEM-en, hogy mi az és mi az alkatrészkódja, utánanézek az árának.

2015.11.15. 13:15

barbrady írta:
Devon írta:

Szia.

R-glas-nál csináltattad te is?

Tapatalk

Igen az R-glas-nál.
Párszor csináltattam már újraragasztást, eddig még mindig sikerült megmenteniük a szélvédőt.
A cégünknek is dolgoznak néha, nagy mágusok a fiúk.
Én elégedett vagyok velük.

2015.11.21. 18:21

Sziasztok! Szélvédő csere előtt állok,kérdésem az lenne hogy az esősenzort átlehet e rakni az új szélvédőre és ha igen hogyan szedik le a régiről?e39 525d facelift 2001 évjárat.

2015.11.21. 18:55

morpheus77 írta:Sziasztok! Szélvédő csere előtt állok,kérdésem az lenne hogy az esősenzort átlehet e rakni az új szélvédőre és ha igen hogyan szedik le a régiről?e39 525d facelift 2001 évjárat.

1 Igen
2 Nem tudom

Tapatalk

2015.11.21. 19:17

morpheus77 írta:Sziasztok! Szélvédő csere előtt állok,kérdésem az lenne hogy az esősenzort átlehet e rakni az új szélvédőre és ha igen hogyan szedik le a régiről?e39 525d facelift 2001 évjárat.

En megkerdeztem a szakitol. Regi szelvedo ki, uj be, csati radug, kesz. Megmutatta. Semmi extra.

Tapatalk-kal küldve az én SM-A500FU-el

2015.11.21. 19:36

Megfelelő szervizben mindent megoldanak!
Sokszor megéri a pár ezer Ft pluszt.

2015.11.21. 20:07

Ki kell vágni a szenzort üvegestől, aztán le kell kapargatni róla az üveget és a masszát.
A massza, ami rögzíti a szenzort nagyon makacs anyag, azt a 6x5 cm-es részt én kb. 1 órán át kapargattam, mire lejött.
Nem egy élmény, elhiheted.

Ezután egy szélvédős cégnél, pl. Pilkingtonosoknál van általában, lehet kapni speciális szezor zselét.
Ez 2 komponensű anyag, egymás mellett van 2 db fecskendő, amit értelemszerűen egyszerre tudsz kinyomni.
5eft az ára a ragasztó zselének.

Ezután már csak némi kézügyesség kell, hogy pontosan és légmentesen elragaszd.

Ha ezek után sem ment el a kedved, akkor javaslom, hogy vékonyan nyomd meg zselével, mert különben nagyon lassan ragad, és kifolyik a szenzor mellett, de ne maradjon benne légbuborék.

Én többet nem szeretném megcsinálni, de Jó Munkát kívánok!

(ennél még szarabb ragasztani a belső visszapillantó talpat, esetleg azzal lehet gyakorolni, és ha már megy, akkor jöhet a szenzor ragasztás is)

2015.11.21. 22:04

Esőszenzoros szélvédőt rendelj, akkor nem kell semmit, sehonnan leszedni. A zselével rögzített optika ott lesz a szélvédőn, arra már csak az elektronikát kell átpattintani a régiről. De azt a szélvédős megcsinálja.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Hozzászólás küldése

VigLink badge