Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

generátor

2014.07.03. 12:20

hamoriarpi írta:
kzolee írta:
hamoriarpi írta:E39 fórum. Nyilván Zsigulis, mint itt egyesek...

Árpi kedves, melyik lábaddal keltél ma? :mrgreen:

Azért előfordul E39-ben itt-ott eltérő generátor, nem beszélve a vízhűtésesről... :wink:

Baromi mindegy, hogy milyen autó. (Kis túlzással...) Tipus-generátorok vannak. Milyen gyártó, hány amper. Csak a konzolt kell átrakni és kész. A vizes az vizes.
A száraz az száraz.
A Zsiguli az egykettes.
:mrgreen:
najómostmárvérkomolylettem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gallaca 2014.07.03. 15:51-kor.

Re: generátor

2014.07.03. 12:44

Ennyire hülyének néztek vagy ez valami vicc?

2014.09.01. 23:12

udv

Tanacsot szeretnek kerni a kovetkezo problemaval kapcsolatban: cserelve lett a generator. Ha a toltokapacitas nem megfelelo,okozhat-e olyan tunetet, hogy magasabb fordulaton az auto nem gyorsul es ki...szottul lomha. Szerintem a 150 amperes generator helyett kisebb toltoaramut kuldtek...mindenestre autoalkatreszt az ebayrol tobbet nem veszek. A kocsi E39 530D. Elore is koszi

2014.09.02. 09:52

oki írta:udv

Tanacsot szeretnek kerni a kovetkezo problemaval kapcsolatban: cserelve lett a generator. Ha a toltokapacitas nem megfelelo,okozhat-e olyan tunetet, hogy magasabb fordulaton az auto nem gyorsul es ki...szottul lomha. Szerintem a 150 amperes generator helyett kisebb toltoaramut kuldtek...mindenestre autoalkatreszt az ebayrol tobbet nem veszek. A kocsi E39 530D. Elore is koszi

Ha megbizonyosodtal rola, hogy kisebb teljesitmenyu, mint amit kifizettel, akkor 45 napon belul nyugodtan reklamalj az ebaynel, felteve ha nem hagytal pozitiv visszajelzest.

generátor

2014.09.02. 14:03

jelenlegi ismereteim szerint semmi köze hozzá. Én a nyomatékkonverterek, esetleg légtömegmérő táján keresgélnék. 30d- t bőven szerelték 120a generátorral, felszereltségtől függően.

Ezt mobilról nyomtam.

2014.09.02. 14:40

Gallaca írta:

jelenlegi ismereteim szerint semmi köze hozzá. Én a nyomatékkonverterek, esetleg légtömegmérő táján keresgélnék. 30d- t bőven szerelték 120a generátorral, felszereltségtől függően.

Ezt mobilról nyomtam.

Én is így gondolom! Annyit még hozzátennék, hogy elégtelen töltés esetén mindent lekapcsol, hogy életben tartsa a motort.
Igaz ez benzines tapasztalat, de gyanítom, hogy a vezér elv megmaradt a dízelnél is.

2014.09.02. 15:13

Imco írta:
Gallaca írta:

Ezt mobilról nyomtam.

Én is így gondolom! Annyit még hozzátennék, hogy elégtelen töltés esetén mindent lekapcsol, hogy életben tartsa a motort.
Igaz ez benzines tapasztalat, de gyanítom, hogy a vezér elv megmaradt a dízelnél is.

Igy van. Nrm jo elmeny lesni a kijelzot es varni, hogy melyik lampa felgyulladasat kovetoen all le a motor is.

2014.09.30. 08:29

morv írta:
Imco írta:
Gallaca írta:

Ezt mobilról nyomtam.

Igy van. Nrm jo elmeny lesni a kijelzot es varni, hogy melyik lampa felgyulladasat kovetoen all le a motor is.

saját tapasztalatom,a rossz generátoromat ami 140Ah ,lecseréltem 90Ah,és rögtön könnyebben szaladt a :bmw ha kisebb a generátor töltöárama,kevésbé fogja a főtengelyt,könnyebben gurul.Ugyanígy jártam a klimakompresszorral,mikor levettem felújításra,jobban ment mikor nem volt fent,legközelebb a vízpumpát kötöm le,hogy jobban menjen :D

2014.10.09. 12:34

Üdv!

Érdekes hibát észleltem autómban. A generátor board szerinti töltése 13,5-13,7V, ez ugye kevés, irány a szerelő (időpont jövő kedd reggelre). Egy napja viszont olyat csinál, hogy üzem meleg motor indítása esetén a töltés lámpa kialszik, de egy másodperc után 10-30 másodperces időtartamra ismét világít. Ezután elalszik és a töltés is eléri a feljebb leírt értéket.
Kérdéseim: Ezek a tünetek inkább kábelhibára vagy generátor elfáradására utalnak? Mivel elég sokat "városozom" kibírja-e az akksi keddig vagy hétvégén töltsem azért?

2014.10.09. 20:48

tippemsincs írta:Üdv!

Érdekes hibát észleltem autómban. A generátor board szerinti töltése 13,5-13,7V, ez ugye kevés, irány a szerelő (időpont jövő kedd reggelre). Egy napja viszont olyat csinál, hogy üzem meleg motor indítása esetén a töltés lámpa kialszik, de egy másodperc után 10-30 másodperces időtartamra ismét világít. Ezután elalszik és a töltés is eléri a feljebb leírt értéket.
Kérdéseim: Ezek a tünetek inkább kábelhibára vagy generátor elfáradására utalnak? Mivel elég sokat "városozom" kibírja-e az akksi keddig vagy hétvégén töltsem azért?

A board szerinti 13,7 az normális. Hogy kibírja-e az a km-től, fogyasztóktól függ.

2014.11.14. 12:12

Fer-vill-nek hatalmas :franko:
tegnap hoztam el a felújított zsönerátort, új japó csapágyak, csúszógyűrű, szénkefe: 22pénz
enni lehet róla úgy elmosták, garancia matrica rajta...le vagyok nyűgözve :taps:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek andrás az itt látható tagok köszönték meg: Jerry
Értékelés: 4.76%

2014.11.16. 07:09

sziasztok kis segitség kellene elromlott a generátorom kicseréltettem 140amperos volt benne de 90est tuttak bele rakni az volt csak nem gond ez? bmw 528ia 96-os köszi :lol:

2014.11.16. 10:47

szocsi_pisti írta:sziasztok kis segitség kellene elromlott a generátorom kicseréltettem 140amperos volt benne de 90est tuttak bele rakni az volt csak nem gond ez? bmw 528ia 96-os köszi :lol:

Ha tuttták volna a BMW-nél, hogy nem gond, akkor már 96-ba is csak 90-est tettek volna bele. :lol:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: 3 bendegúz, hamoriarpi, Jerry
Értékelés: 14.29%

2014.11.20. 11:57

Nekem is 140ah volt benne,két éve járok 90aH generátorral,semmi baja,sőt hozott pár plusz lóerőt is!pedig nálam facelift xenon,JBL erősítő,JBL mélyláda is müködik.

szocsi_pisti írta:sziasztok kis segitség kellene elromlott a generátorom kicseréltettem 140amperos volt benne de 90est tuttak bele rakni az volt csak nem gond ez? bmw 528ia 96-os köszi :lol:

2015.01.15. 18:50

Urak, jelenleg nincs toltesem, eg minden a muszerfalon....
Valszeg a generator feladta....

Bontottat tegyek bele, vagy a jelenlegit ujjitsam fel???

2015.01.15. 21:10

leslie írta:Urak, jelenleg nincs toltesem, eg minden a muszerfalon....

Szabinak nincs?

2015.01.15. 21:32

2-3 Szabiéból kijön egy felújítás. ( Nem tudom mennyi a Szabié. :) )
Akkor új.

Én felújítottam. Írtam róla valahol. Ha érdekel hívhatsz, elmesélem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: leslie

2015.01.15. 21:36

Imco írta:

2-3 Szabiéból kijön egy felújítás. ( Nem tudom mennyi a Szabié. :) )
Akkor új.

Én felújítottam. Írtam róla valahol. Ha érdekel hívhatsz, elmesélem.

Ok, koszonom!
Holnap hivlak.
Kozben Szabinak hatalmas RESPECT !!!!!!!

2015.01.15. 22:08

Én felújíttatnám, Montágék a Mártonffy utcában occóért vállalják, garanciával.
Nekem már több autómban bevált.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockolo77 az itt látható tagok köszönték meg: leslie

2015.01.15. 23:37

Hello!
Én is felújíttattam és 5 éve tökéletea.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-S5360-ről

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jimbi525d az itt látható tagok köszönték meg: leslie
Hozzászólás küldése

VigLink badge