![]() |
2014.07.03. 12:20
najómostmárvérkomolylettemhamoriarpi írta:kzolee írta:hamoriarpi írta:E39 fórum. Nyilván Zsigulis, mint itt egyesek...
Árpi kedves, melyik lábaddal keltél ma?![]()
Azért előfordul E39-ben itt-ott eltérő generátor, nem beszélve a vízhűtésesről...
Baromi mindegy, hogy milyen autó. (Kis túlzással...) Tipus-generátorok vannak. Milyen gyártó, hány amper. Csak a konzolt kell átrakni és kész. A vizes az vizes.
A száraz az száraz.
A Zsiguli az egykettes.
2014.07.03. 12:44
2014.09.01. 23:12
2014.09.02. 09:52
oki írta:udv
Tanacsot szeretnek kerni a kovetkezo problemaval kapcsolatban: cserelve lett a generator. Ha a toltokapacitas nem megfelelo,okozhat-e olyan tunetet, hogy magasabb fordulaton az auto nem gyorsul es ki...szottul lomha. Szerintem a 150 amperes generator helyett kisebb toltoaramut kuldtek...mindenestre autoalkatreszt az ebayrol tobbet nem veszek. A kocsi E39 530D. Elore is koszi
2014.09.02. 14:03
jelenlegi ismereteim szerint semmi köze hozzá. Én a nyomatékkonverterek, esetleg légtömegmérő táján keresgélnék. 30d- t bőven szerelték 120a generátorral, felszereltségtől függően.oki írta:udv
Tanacsot szeretnek kerni a kovetkezo problemaval kapcsolatban: cserelve lett a generator. Ha a toltokapacitas nem megfelelo,okozhat-e olyan tunetet, hogy magasabb fordulaton az auto nem gyorsul es ki...szottul lomha. Szerintem a 150 amperes generator helyett kisebb toltoaramut kuldtek...mindenestre autoalkatreszt az ebayrol tobbet nem veszek. A kocsi E39 530D. Elore is koszi
2014.09.02. 14:40
Gallaca írta:jelenlegi ismereteim szerint semmi köze hozzá. Én a nyomatékkonverterek, esetleg légtömegmérő táján keresgélnék. 30d- t bőven szerelték 120a generátorral, felszereltségtől függően.oki írta:udv
Ezt mobilról nyomtam.
2014.09.02. 15:13
Imco írta:Gallaca írta:jelenlegi ismereteim szerint semmi köze hozzá. Én a nyomatékkonverterek, esetleg légtömegmérő táján keresgélnék. 30d- t bőven szerelték 120a generátorral, felszereltségtől függően.oki írta:udv
Ezt mobilról nyomtam.
Én is így gondolom! Annyit még hozzátennék, hogy elégtelen töltés esetén mindent lekapcsol, hogy életben tartsa a motort.
Igaz ez benzines tapasztalat, de gyanítom, hogy a vezér elv megmaradt a dízelnél is.
2014.09.30. 08:29
morv írta:Imco írta:Gallaca írta:jelenlegi ismereteim szerint semmi köze hozzá. Én a nyomatékkonverterek, esetleg légtömegmérő táján keresgélnék. 30d- t bőven szerelték 120a generátorral, felszereltségtől függően.oki írta:udv
Ezt mobilról nyomtam.
Én is így gondolom! Annyit még hozzátennék, hogy elégtelen töltés esetén mindent lekapcsol, hogy életben tartsa a motort.
Igaz ez benzines tapasztalat, de gyanítom, hogy a vezér elv megmaradt a dízelnél is.
Igy van. Nrm jo elmeny lesni a kijelzot es varni, hogy melyik lampa felgyulladasat kovetoen all le a motor is.
ha kisebb a generátor töltöárama,kevésbé fogja a főtengelyt,könnyebben gurul.Ugyanígy jártam a klimakompresszorral,mikor levettem felújításra,jobban ment mikor nem volt fent,legközelebb a vízpumpát kötöm le,hogy jobban menjen 2014.10.09. 12:34
2014.10.09. 20:48
tippemsincs írta:Üdv!
Érdekes hibát észleltem autómban. A generátor board szerinti töltése 13,5-13,7V, ez ugye kevés, irány a szerelő (időpont jövő kedd reggelre). Egy napja viszont olyat csinál, hogy üzem meleg motor indítása esetén a töltés lámpa kialszik, de egy másodperc után 10-30 másodperces időtartamra ismét világít. Ezután elalszik és a töltés is eléri a feljebb leírt értéket.
Kérdéseim: Ezek a tünetek inkább kábelhibára vagy generátor elfáradására utalnak? Mivel elég sokat "városozom" kibírja-e az akksi keddig vagy hétvégén töltsem azért?
2014.11.14. 12:12
2014.11.16. 07:09
2014.11.16. 10:47
szocsi_pisti írta:sziasztok kis segitség kellene elromlott a generátorom kicseréltettem 140amperos volt benne de 90est tuttak bele rakni az volt csak nem gond ez? bmw 528ia 96-os köszi
2014.11.20. 11:57
szocsi_pisti írta:sziasztok kis segitség kellene elromlott a generátorom kicseréltettem 140amperos volt benne de 90est tuttak bele rakni az volt csak nem gond ez? bmw 528ia 96-os köszi
2015.01.15. 18:50
2015.01.15. 21:10
leslie írta:Urak, jelenleg nincs toltesem, eg minden a muszerfalon....
Valszeg a generator feladta....
Bontottat tegyek bele, vagy a jelenlegit ujjitsam fel???
2015.01.15. 21:32
2015.01.15. 21:36
Imco írta:leslie írta:Urak, jelenleg nincs toltesem, eg minden a muszerfalon....
2-3 Szabiéból kijön egy felújítás. ( Nem tudom mennyi a Szabié.)
Akkor új.
Én felújítottam. Írtam róla valahol. Ha érdekel hívhatsz, elmesélem.
2015.01.15. 22:08
2015.01.15. 23:37