Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Diseles vagy Benzines vagy?

Diesel
266
49%
Benzin
280
51%

Szavazatok száma : 546

2009.02.21. 13:06

Marc528i írta:
LeviM5 írta:Akit részletesebben érdekel:
535d

Én szerencsére manuált vezettem.Brutális gőzmozdony :) .Gazdi meséli hogy Subarukat reggelizik :lol: Főleg 100fölött

Van belőle kézi is? Aztaqrv@! Ezt kár volt megtudnom...

2009.02.21. 13:52

Marc528i írta:
535d

Én szerencsére manuált vezettem.Brutális gőzmozdony :) .Gazdi meséli hogy Subarukat reggelizik :lol: Főleg 100fölött

Milyen Subaruk-ról beszélünk?!
Csak a példa kedvéért... :roll:

2009.02.21. 13:53

strobi írta:
Marc528i írta:
535d

Milyen Subaruk-ról beszélünk?!
Csak a példa kedvéért... :roll:

Mindegyiket,hisz BMW-ről van szó! bmwdance

2009.02.21. 16:03

Marc528i írta:
535d

ebben teljesen biztos vagy? én úgy tudom, csak automatát gyártottak.

2009.02.22. 19:16

efer írta:
Marc528i írta:
535d

ebben teljesen biztos vagy? én úgy tudom, csak automatát gyártottak.

STIről beszélt.Boccs rosszul írtam le félautómata de manuálba vezettem.Gazdija is csak úgy használja

2009.02.22. 20:30

A tekintélyt parancsoló bajor tökéletesség

Ja, és diesel...

Ja, és touring!

Csak az a kis Achilles-sarok :cry:

2009.02.22. 21:59

Dieseles tanácsokra lenne szükségem. Touringot akarunk venni benzinesben, lehetőleg 28-asat. Nem találunk olyat, ami kielégítené vágyainkat. Ezért lassan el kezdtem nézni a diesel touringokat. Természetesen sokkal nagyobb a választék :D Az lenne az egyetlen dolog ami nagyon visszatart, hogy az asszony használná a városban főként melóba járni és csak 5 km-re lakunk a munkahelyétől. Be sem nagyon melegedne a motor és már állítaná le. Ez főleg ilyen időben probléma. Fogyasztása is benzines mértékű lenne, meg a motornak sem jó ez. Szerintem. Szerintetek?

2009.02.22. 22:04

touring írta:Dieseles tanácsokra lenne szükségem. Touringot akarunk venni benzinesben, lehetőleg 28-asat. Nem találunk olyat, ami kielégítené vágyainkat. Ezért lassan el kezdtem nézni a diesel touringokat. Természetesen sokkal nagyobb a választék :D Az lenne az egyetlen dolog ami nagyon visszatart, hogy az asszony használná a városban főként melóba járni és csak 5 km-re lakunk a munkahelyétől. Be sem nagyon melegedne a motor és már állítaná le. Ez főleg ilyen időben probléma. Fogyasztása is benzines mértékű lenne, meg a motornak sem jó ez. Szerintem. Szerintetek?

Szia!
Hát 5 km-re valami 1.2es, 1.4es városi kisautó kéne neki inkább.
Egy BMW-nek nem túl ideális (praktikus) napi 10km városban, főleg hideg motorral járatni minden nap...
Üdv!

2009.02.22. 22:19

LeviM5 írta:
touring írta:Dieseles tanácsokra lenne szükségem. Touringot akarunk venni benzinesben, lehetőleg 28-asat. Nem találunk olyat, ami kielégítené vágyainkat. Ezért lassan el kezdtem nézni a diesel touringokat. Természetesen sokkal nagyobb a választék :D Az lenne az egyetlen dolog ami nagyon visszatart, hogy az asszony használná a városban főként melóba járni és csak 5 km-re lakunk a munkahelyétől. Be sem nagyon melegedne a motor és már állítaná le. Ez főleg ilyen időben probléma. Fogyasztása is benzines mértékű lenne, meg a motornak sem jó ez. Szerintem. Szerintetek?

Szia!
Hát 5 km-re valami 1.2es, 1.4es városi kisautó kéne neki inkább.
Egy BMW-nek nem túl ideális (praktikus) napi 10km városban, főleg hideg motorral járatni minden nap...
Üdv!

Volt már elég kisautónk, most már rendes vasat akarok. Meg kelleni fog a hely is és nem csípem az egyterűeket sem. Biztonságos nagy csatahajó legyen.

2009.02.23. 07:41

A diselekben van kályha. Tehát meleg motorral, utastérrel indulsz mindig.

2009.02.23. 09:05

Én a helyedben kivárnék egy jó benzinest. Én most cseréltem le a 525dA Touringot egy benzinesre. Éppen a diesel hátrányok miatt. Télen nehezebben indul, ha nem garázsban áll, városban 11L volt az átlagom, hidegben a hangja borzalmas (már bocsánat, de megutáltam), és ha 528i vagy hasonló árban dieselben gondolkozol, akkor számítsál rá, hogy a dieselnek is jönnek elő a bajai lassan, és sokkal drágább a diesel javítása, mint a benzinesé (üzemanyag rendszerre gondolok itt). És tapasztalatom szerint nagyon nem mindegy milyen minőségű gázolajat tankolsz. Az enyém csak az OMV-s vagy Agip gázolajat szerette.
Ha nem találsz szép 528i-t, akkor én a helyedben inkább más benzineseket néznék. Mondjuk 540i-t stb. De ez az én véleményem. Sok sikert a választáshoz. :lol:

2009.02.23. 16:37

szilagyi írta:A diselekben van kályha. Tehát meleg motorral, utastérrel indulsz mindig.

Benzineshez is van anno nekem belinkelt egy webastot efer.

2009.02.23. 18:58

kzoli819 írta:

Én a helyedben kivárnék egy jó benzinest. Én most cseréltem le a 525dA Touringot egy benzinesre. Éppen a diesel hátrányok miatt. Télen nehezebben indul, ha nem garázsban áll, városban 11L volt az átlagom, hidegben a hangja borzalmas (már bocsánat, de megutáltam), és ha 528i vagy hasonló árban dieselben gondolkozol, akkor számítsál rá, hogy a dieselnek is jönnek elő a bajai lassan, és sokkal drágább a diesel javítása, mint a benzinesé (üzemanyag rendszerre gondolok itt). És tapasztalatom szerint nagyon nem mindegy milyen minőségű gázolajat tankolsz. Az enyém csak az OMV-s vagy Agip gázolajat szerette.
Ha nem találsz szép 528i-t, akkor én a helyedben inkább más benzineseket néznék. Mondjuk 540i-t stb. De ez az én véleményem. Sok sikert a választáshoz. :lol:

Zoli barátom is megtért...:)
Az út amin elindúlt elég rögös volt de végül rátalált a V8-ra... 8)
Igy lesz a 25D-ből 40-i... :P

2009.02.23. 19:01

strobi írta:
kzoli819 írta:

Zoli barátom is megtért...:)
Az út amin elindúlt elég rögös volt de végül rátalált a V8-ra... 8)
Igy lesz a 25D-ből 40-i... :P
Két év múlva meg majd ezt szidja :!: :!:

2009.02.23. 19:52

admin írta:Két év múlva meg majd ezt szidja :!: :!:

Nem szidja az előzőt sem :!: :!: :!:
Csak ez most csendesebb,benzinesebb.... meg egészen más!

2009.02.23. 20:57

strobi írta:

meg kétnaponta 5 rugóért tankolhat, pedig csak munkába jár vele :lol:

2009.02.23. 21:23

Dízel, vagy benzin? - Nem kell már gondolkodni

2009.02.23. 21:45

efer írta:Dízel, vagy benzin? - Nem kell már gondolkodni

Efer :wink: mióta nézegeted a konkurens bankok hirdetés rovatát? :lol: :lol: :lol:

2009.02.23. 21:56

kovessyroli írta:
strobi írta:

meg kétnaponta 5 rugóért tankolhat, pedig csak munkába jár vele :lol:

Egyetlen egy érv van illetve volt a 25D mellett a fogyasztás!!!
De városban az is bezabált 11 liter olajat ez meg el van neki 15 literből városban... :oops:

2009.02.23. 22:41

Egy percig nem szidtam a dízelt. :!: :!: :!: (az autóra tettem megjegyzést amikor szopatós kedvében volt, de a benzinesre is fogok megjegyzést tenni ha szopat).
Csak leírtam a diesel hátrányait, amit szerintem egy diesel tulajdonos sem nagyon cáfol (tehát nem nagyzoltam el a dolgot).
Nem véletlenül helytálló az a felmérés (nem tudom már ki csinálta, de több autósújság is közzé tette) hogy ha éves szinten nem mész többet 60ezer km-nél akkor a benzines jobban megéri. 60ezer km fölött a dízel a gazdaságosabb.
Hozzászólás küldése

VigLink badge