Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2015.06.21. 14:29

Bor3sz írta:Napokkal ezelőtt halkan kezdett valami zörögni, konkrétan mikor leállítottam a motort. Ma már menet közben is hangosan zörög a kipufogó dob vagy valami ott alúl. Legalábbis úgy hallottam mikor most hazaérkezve meghallgattam.
Mi lehet/ mitől lehet hogy csak úgy elkezdett zörögni?

Ezt telóról firkáltam..

Na ez az a kérdés amire itt nem lehet választ adni. Állj aknára és nézd meg.

Tapatalk

2015.06.21. 16:13

Sziasztok!

A 6 hengeres benzineseknél az M-es futómű mennyivel alacsonyabb, mint a gyári?

2015.06.21. 16:51

Desire írta:Sziasztok!

A 6 hengeres benzineseknél az M-es futómű mennyivel alacsonyabb, mint a gyári?

Én elöl hátul 20mm-ről tudok.

2015.06.21. 20:35

Sziasztok!
Néhány hónapja cseréltem légtömegmérőt (pierburg-új) de megint lomhának érzem a kocsit. Ma lehúztam és sokkal élénkebb a gázreakció.
Ha 1-2 napig így használom az autót lesz valami baja?
Mit tudok csinálni a légtömegmérővel? Bardi 1 év garit vállal, kicserélik?
Üdv.

2015.06.21. 20:39

kapitany írta:Sziasztok!
Néhány hónapja cseréltem légtömegmérőt (pierburg-új) de megint lomhának érzem a kocsit. Ma lehúztam és sokkal élénkebb a gázreakció.
Üdv.

Autentikus szakvélemény + KERMI (jogutód)-vizsgálatot követően, továbbá, ha "bizonyítást nyer" a rendeltetésszerű használat ténye, nos valószínű, hogy igen. Csak addig vagy beleőszülsz, vagy belefáradsz :(

Szerk.: kiegészítve az előző gondolatot, hogy mit is érthetnek rendeltetésszerű használat alatt: szakműhelyben történt beszerelés, annak dokumentálása (pl. számla); ilyenekre gondoltam...

2015.06.21. 21:55

SvidronyA írta:
Üdv.

Autentikus szakvélemény + KERMI (jogutód)-vizsgálatot követően, továbbá, ha "bizonyítást nyer" a rendeltetésszerű használat ténye, nos valószínű, hogy igen. Csak addig vagy beleőszülsz, vagy belefáradsz :(

Szerk.: kiegészítve az előző gondolatot, hogy mit is érthetnek rendeltetésszerű használat alatt: szakműhelyben történt beszerelés, annak dokumentálása (pl. számla); ilyenekre gondoltam...

azért érdekes hogy működik a garancia az autó alkatrész cégeknél./sehogy/.utoljára a behr viszkónál kérdeztem rá.ha beépítettem és nem tetszik a működése,visszaküldik a gyártónak,és ő majd eldönti hogy jó vagy nem.az nem rossz. :facepalm: vagy lehet hogy az eladó akart valami fals dumával lerázni.inkább ott hagytam a viszkót.

2015.06.21. 22:11

atti523i írta:azért érdekes hogy működik a garancia az autó alkatrész cégeknél./sehogy/.utoljára a behr viszkónál kérdeztem rá.ha beépítettem és nem tetszik a működése,visszaküldik a gyártónak,és ő majd eldönti hogy jó vagy nem.az nem rossz. :facepalm: vagy lehet hogy az eladó akart valami fals dumával lerázni.inkább ott hagytam a viszkót.

Nem akart lerázni.
Beépíted,nem tetszik,csak garancia miatt viheted vissza,megállapítják hogy jó,nem kapod vissza a pénzt.
Beépíted,rossz,megállapítják,visszakapod a pénzt.
Nem építed be,visszakapod a pénzt.
Ennyi az egész, :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Értékelés: 4.76%

2015.06.21. 22:14

Üdv.

Vittem már vissza légtömegmérőt bárdihoz. Kértek papírt róla, hogy rossz. Csináltam DIS-sel egy hibakiolvasást, kinyomtattam, bevittem és elfogadták. Visszakaptam az árát.

Tapatalk

2015.06.22. 09:08

barbrady írta:
Üdv.

Vittem már vissza légtömegmérőt bárdihoz. Kértek papírt róla, hogy rossz. Csináltam DIS-sel egy hibakiolvasást, kinyomtattam, bevittem és elfogadták. Visszakaptam az árát.

Tapatalk

Én nagyon régen küzdök már ezzel a lomhának érződik az autó dologgal, egy dolgot nem láttam még soha benzinesnél: hibakódot légtömegmérő miatt... Ha konkrétan semmi különbség nem volt, hogy fent van-e a légtömegmérő csati vagy le van húzva, úgy sem írt be semmit, és nem látszott diagon semmi. Face előtti 28i, M52.

2015.06.22. 10:17

RCKDJ írta:Én nagyon régen küzdök már ezzel a lomhának érződik az autó dologgal, egy dolgot nem láttam még soha benzinesnél: hibakódot légtömegmérő miatt... Ha konkrétan semmi különbség nem volt, hogy fent van-e a légtömegmérő csati vagy le van húzva, úgy sem írt be semmit, és nem látszott diagon semmi. Face előtti 28i, M52.

Nálam beírta. Másnál is láttam már.
Lehet más szoftverrel kéne nézned.
Vagy esetleg kérj meg valaki klubtársat, hogy nézzen rá neked a saját cuccával.

2015.06.22. 11:19

RCKDJ írta:
barbrady írta:
Üdv.

Tapatalk

Én nagyon régen küzdök már ezzel a lomhának érződik az autó dologgal, egy dolgot nem láttam még soha benzinesnél: hibakódot légtömegmérő miatt... Ha konkrétan semmi különbség nem volt, hogy fent van-e a légtömegmérő csati vagy le van húzva, úgy sem írt be semmit, és nem látszott diagon semmi. Face előtti 28i, M52.

Nálam sem írt hibát, csak teljesen fals adatokat küldött...hozzáértő meg tudja mondani, hogy a realtime adatok lehetnek e valósak.

2015.06.22. 11:46

Egy valamire való diagban ott van a mért és a referencia adat, amit azonnal össze is lehet vetni :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Reszka
Értékelés: 4.76%

2015.06.22. 13:04

Imco írta:
RCKDJ írta:Én nagyon régen küzdök már ezzel a lomhának érződik az autó dologgal, egy dolgot nem láttam még soha benzinesnél: hibakódot légtömegmérő miatt... Ha konkrétan semmi különbség nem volt, hogy fent van-e a légtömegmérő csati vagy le van húzva, úgy sem írt be semmit, és nem látszott diagon semmi. Face előtti 28i, M52.

Hozzáértő klubtárs nézte :-(

2015.06.22. 14:05

RCKDJ írta:
Imco írta:

Hozzáértő klubtárs nézte :-(

Nem a klubtársat akarom bántani. Ha le van húzva és úgy sincs hiba, rádugva sincs, akkor már valami nem stimmel.
Vagy a szoftver vagy a hozzáértés. Rosszindulat nélkül.
Ráadásul ha jól emléxem / laikusként/ tisztán látható a feszültség és/vagy a hőmérséklet érték.
Bár lehet hogy az AUC szenzorral keverem a feszkót.

2015.06.24. 20:33

Sziasztok. Érdeklődnék nem-e tudja valaki, hogy e39-eshez belső díszléceket hol tudnék beszerezni?! bontottan mindenhol csak faberakásosat találok de nekem az nem tetszik. más fajtát eddig még nem találtam sehol.....

2015.06.24. 20:42

Mazsidrazsi írta:Sziasztok. Érdeklődnék nem-e tudja valaki, hogy e39-eshez belső díszléceket hol tudnék beszerezni?! bontottan mindenhol csak faberakásosat találok de nekem az nem tetszik. más fajtát eddig még nem találtam sehol.....

Fóliáztasd le,vagy egy jó fényezőt keress :roll:

2015.06.26. 18:40

Sziasztok!

1998/7 havi 528i-hez lenne szükségem lambdaszondára. Unixnál van kedvezményem, de fogalmam sincs melyik lenne biztosan jó bele. Régebben cseréltem, akkor Siemens-t vettem, ha jól emlékszem, de most azt nem látom a webshopban.

Köszi

2015.06.26. 18:57

zolkika írta:Sziasztok!

1998/7 havi 528i-hez lenne szükségem lambdaszondára. Unixnál van kedvezményem, de fogalmam sincs melyik lenne biztosan jó bele. Régebben cseréltem, akkor Siemens-t vettem, ha jól emlékszem, de most azt nem látom a webshopban.

Köszi

Ha az UNIX-ban van kedvezményed, akkor majd ők megmondják, hogy milyen kell bele! :facepalm: Sőt, lehet meg is csinálják. ( bocs )

2015.06.26. 19:34

muhaati írta:

Köszi

Ha az UNIX-ban van kedvezményed, akkor majd ők megmondják, hogy milyen kell bele! :facepalm: Sőt, lehet meg is csinálják. ( bocs )

Néha nem értem az AUTÓSZERELŐKET! Nem ALKATRÉSZ KERESKEDŐ hanem AUTÓSZERELŐ!!! (bocs) :mrgreen:

2015.06.26. 20:38

bendegúz írta:
muhaati írta:

Köszi

Néha nem értem az AUTÓSZERELŐKET! Nem ALKATRÉSZ KERESKEDŐ hanem AUTÓSZERELŐ!!! (bocs) :mrgreen:

Nem értem " BENDEGÚZT" . :?:
Hozzászólás küldése

VigLink badge