Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Automataváltó =-olajcsere =-vagy--nem--

2012.07.26. 22:09

Petyus írta:Nincs komoly műhelyem,csak a szerelés a hobbim és nagyon precíznek tartom magam.
mindent szépen pontosan és átgondolva csinálok.
Az E-34-emnek a váltóját is javítottam.
Aki nem ilyen,annak nem szabad hozzáfogni mert rengeteg helyen kárt lehet csinálni.

Akkor igen jó kondiban lehetsz, mi ketten szedtük le a kéziváltót az E61-ről, és volt súlya rendesen :mrgreen: Visszarakni még trükkösebb, mert még illeszteni is kell.. Ügyes vagy ha egyedül megoldottad, vagy van egy jó emelőd :roll:

2012.07.26. 22:11

kzolee írta:
Petyus írta:Nincs komoly műhelyem,csak a szerelés a hobbim és nagyon precíznek tartom magam.
mindent szépen pontosan és átgondolva csinálok.
Az E-34-emnek a váltóját is javítottam.
Aki nem ilyen,annak nem szabad hozzáfogni mert rengeteg helyen kárt lehet csinálni.

Akkor igen jó kondiban lehetsz, mi ketten szedtük le a kéziváltót az E61-ről, és volt súlya rendesen :mrgreen: Visszarakni még trükkösebb, mert még illeszteni is kell.. Ügyes vagy ha egyedül megoldottad, vagy van egy jó emelőd :roll:

Helo
Vagy lehet hogy GYÚR :?: :?:

2012.07.26. 22:15

Még üres állapotban is lehetetlen egyedül beemelni egy automatát a helyére. Megkockáztatom, hogy két IGEN kipattintott versenyző sem tudja betenni hidraulikus váltóemelő nélkül.

A mechanikus váltó tömegét ne hasonlítsuk hozzá szerintem. Volt szerencsém mindkettőhöz.... :facepalm:

2012.07.26. 22:19

Fasza aknám van.
2 deszkát tettem keresztbe , vágtam 2 mm-es fadarabokat és addig addig hézagoltam amíg pontosan
ráfeküdt a váltó.
Kiszedtem a csavarokat aztán egyszerűen hátrébb húztam.
Egyébként 1 füst alatt felújítottam az önindítót,megkentem a kardánfelfüggesztő csapágyat,és
kimostam és megkentem a difi előtti csuklót.

2012.07.26. 22:24

Petyus írta:Fasza aknám van.
2 deszkát tettem keresztbe , vágtam 2 mm-es fadarabokat és addig addig hézagoltam amíg pontosan
ráfeküdt a váltó.
Kiszedtem a csavarokat aztán egyszerűen hátrébb húztam.
Egyébként 1 füst alatt felújítottam az önindítót,megkentem a kardánfelfüggesztő csapágyat,és
kimostam és megkentem a difi előtti csuklót.

Helo
Egy váltócserével ennyi EXTRÁT megcsinalni :roll:

2012.07.26. 22:25

Azért voltak problémák is.
Amikor szedtem szét a kipufogókat ,mind a 4 csavar beleszakadt,ki kellett fúrni őket.
mind a két váltótartó bak el volt szakadva.menet közben észre sem vettem.

2012.07.29. 02:13

Petyus írta:Azért voltak problémák is.
Amikor szedtem szét a kipufogókat ,mind a 4 csavar beleszakadt,ki kellett fúrni őket.
mind a két váltótartó bak el volt szakadva.menet közben észre sem vettem.

Helo
A motortartó bakok hibáját TOLATÁS közben lehet érzékeli

2012.07.29. 23:12

Lehet hogy azért nem éreztem,mert mindíg nagyon óvatosan tolatok,mert hallottam ez a váltó egyik gyenge pontja.
Egyébként egyre jobb az autó,olyan a váltó mint a vaj,valószínűleg a friss olaj miatt.
Nem is meséltem,hogy amikor vettem az autót végig vezetett szervízkönyve volt.
2006-ban egy számla alapján váltóolaj és szűrőcsere volt.
Mit gondoltok milyen évszám volt a szűrőn,hát persze hogy 2000 vagyis a gyártási év.
Imádom az ilyen szervízeket!!! :taps:

2012.08.30. 18:26

Üdv!MA sikerült diagolnom és ránéztem a váltóra , meglepetésre 1 hibakód volt benne mégpedig ez:

Kép
vajon rosszat jelent?

2012.08.30. 18:42

adam001 írta:Üdv!MA sikerült diagolnom és ránéztem a váltóra , meglepetésre 1 hibakód volt benne mégpedig ez:

Kép
vajon rosszat jelent?

Az álmoskönyv szerint zsebbenyúlást :D

2012.08.30. 19:29

seepheerd írta:
adam001 írta:Üdv!MA sikerült diagolnom és ránéztem a váltóra , meglepetésre 1 hibakód volt benne mégpedig ez:

Kép
vajon rosszat jelent?

most jöttem rá hogy mivan, A nyaralás óta nem használtam az autót, korábban irtam másik topikba hogy ,hazafele leállt az autó a nagy melegbe miközbe már 10 perce álltam a féken d-be,,,most súgták nekem hogy valószinü a féklámpa kapcsoló volt az ha felmelegszik leállítja az autót, visszaszámoltam és kb pont akkor volt ez a leállás amikor beirta ezt a hibát a váltónak, motor egyébként hiba mentes,úgyhogy törlöm ezt a hibát , ha visszaírná azt megírom ide! üdv

2012.08.30. 19:35

adam001 írta:
seepheerd írta:

Kép
vajon rosszat jelent?

most jöttem rá hogy mivan, A nyaralás óta nem használtam az autót, korábban irtam másik topikba hogy ,hazafele leállt az autó a nagy melegbe miközbe már 10 perce álltam a féken d-be,,,most súgták nekem hogy valószinü a féklámpa kapcsoló volt az ha felmelegszik leállítja az autót, visszaszámoltam és kb pont akkor volt ez a leállás amikor beirta ezt a hibát a váltónak, motor egyébként hiba mentes,úgyhogy törlöm ezt a hibát , ha visszaírná azt megírom ide! üdv

Ijesztgeted itt a népeket :D

2012.08.30. 19:55

seepheerd írta:
adam001 írta:
seepheerd írta:

Kép
vajon rosszat jelent?

Ijesztgeted itt a népeket :D

Jah:D de végülis kiváncsi vagyok hogy valaki látott e már hasonlót.....

2012.09.06. 22:36

Ha esetleg túl volt töltve a váltóm olajjal, az okozhat-e problémát a váltóban, amitől erőteljes gyorsításnál vészprogramba kapcsol? Normál öreguras stílusban semmi probléma. Már majdnem 8 liter olaj kijött belőle, ezt sokallom kicsit. :shock:

2012.09.07. 00:10

Gallaca írta:Ha esetleg túl volt töltve a váltóm olajjal, az okozhat-e problémát a váltóban, amitől erőteljes gyorsításnál vészprogramba kapcsol? Normál öreguras stílusban semmi probléma. Már majdnem 8 liter olaj kijött belőle, ezt sokallom kicsit. :shock:

Az automata váltót nem lehet túltölteni!
Egyszerűen kifolyik a felesleg.

2012.09.07. 00:28

simi64 írta:
Gallaca írta:Ha esetleg túl volt töltve a váltóm olajjal, az okozhat-e problémát a váltóban, amitől erőteljes gyorsításnál vészprogramba kapcsol? Normál öreguras stílusban semmi probléma. Már majdnem 8 liter olaj kijött belőle, ezt sokallom kicsit. :shock:

Ha direkt az a cél, akkor túl lehet tölteni.

2012.09.07. 01:08

simi64 írta:

De lehet! P.T., illetve az embere cserélte az olajat a váltómban. Töltőnyílásba bedugott egy olyan vastag gumicsövet, ami beleszorult. Kézi pumpával járó motornál benyomott annyi olajat amennyit gondolt, kihúzta a csövet, mikor kezdett kifolyni az olaj, bedöfte gyorsan a csavart a helyére. Go próbaút. Ennyi! No diag, no olajmelegítés, no olajszintellenőrzés, asszonta így jó! 200 km-t mentem azóta vele, és már vészprogramozik. Olajcsere előtt kickdown-nál sem volt baja, ezért gondolom, hogy talán sok volt az olaj. Már 6 napja csöpögtetem, annyi idő alatt jött le ennyi.
Szerk. Azóta ez van:Kép

2012.09.07. 02:42

Gallaca írta:
simi64 írta:

De lehet! P.T., illetve az embere cserélte az olajat a váltómban. Töltőnyílásba bedugott egy olyan vastag gumicsövet, ami beleszorult. Kézi pumpával járó motornál benyomott annyi olajat amennyit gondolt, kihúzta a csövet, mikor kezdett kifolyni az olaj, bedöfte gyorsan a csavart a helyére. Go próbaút. Ennyi! No diag, no olajmelegítés, no olajszintellenőrzés, asszonta így jó! 200 km-t mentem azóta vele, és már vészprogramozik. Olajcsere előtt kickdown-nál sem volt baja, ezért gondolom, hogy talán sok volt az olaj. Már 6 napja csöpögtetem, annyi idő alatt jött le ennyi.
Szerk. Azóta ez van:Kép

Na azért ez az eljárás elég csúnyán hangzik... ,szerintem ezek után te magad szépen szintezd vissza,látom van inpa-d abba lehet nézni az olajhőfokot ha jól tudom ,

2012.09.07. 09:58

Létezhet az, hogy az akadozó, tétovázó, lassú automatát egy v.olajcsere új életre kelti?
Vagy pld. hirtelen fékezés, 1-2 mp, gáz, tétovázás+bumm, seggberúgás elmúlik? Tippem szerint 10+ éve alatt soha senki...

2012.09.07. 10:14

PapaBoss írta:Létezhet az, hogy az akadozó, tétovázó, lassú automatát egy v.olajcsere új életre kelti?
Vagy pld. hirtelen fékezés, 1-2 mp, gáz, tétovázás+bumm, seggberúgás elmúlik? Tippem szerint 10+ éve alatt soha senki...

Szerintem meg abból csak hiányzik pár liter olaj...
Hozzászólás küldése

VigLink badge