![]() |
2015.04.03. 22:11
admin írta:SvidronyA írta:Sziasztok!
Korábban valahol láttam egy táblázatot, mely az autóban található összes vezérlő jelentését -ha jól emlékszem, angolul- leírja. Az utóbbi 3 órában végigmentem a BMW scanner topic minden oldalán, de nem találtam. Próbáltam a keresőben, de úgy sem találtam. Egyáltalán, itt lehetett nálunk? Keresgéltem a "barátunkkal" is, de hiába; bizonyára rossz kifejezésekre kerestem (module definitions, control units...stb.). Admin és Hámori Árpi jóvoltából összeálltak a diag-kellékek, de szeretném tudni értelmezni is a dolgokat, amikor először kipróbálom. Az elmúlt időszakban rengeteg topicot átnéztem, de sehogy sem tudom visszaidézni, hol találhattam anno. Persze, hülye fejjel akkor nem mentettem el
A Technikai ABC-re gondoltál? Az a Home oldalon van a baloldali menübe.
2015.04.03. 22:32
jlaci74 írta:csiatt írta:Csak egy elméleti kérdés. Miért van az 530D automatákban lapkás és a kézi váltósokban lapkamentes szívósor? Erre tudja valaki a magyarázatot, hogy miért nem egyforma? Elméletileg a lapkás jobb égést biztosít alacsony fordulaton. De ez a kézi váltósra nem lenne igaz?
Gondolta Jürgen, ha volt pénz autómata váltóra , akkor legyen motorfelújításra is ...
2015.04.03. 23:05
SvidronyA írta:admin írta:SvidronyA írta:Sziasztok!
Korábban valahol láttam egy táblázatot, mely az autóban található összes vezérlő jelentését -ha jól emlékszem, angolul- leírja. Az utóbbi 3 órában végigmentem a BMW scanner topic minden oldalán, de nem találtam. Próbáltam a keresőben, de úgy sem találtam. Egyáltalán, itt lehetett nálunk? Keresgéltem a "barátunkkal" is, de hiába; bizonyára rossz kifejezésekre kerestem (module definitions, control units...stb.). Admin és Hámori Árpi jóvoltából összeálltak a diag-kellékek, de szeretném tudni értelmezni is a dolgokat, amikor először kipróbálom. Az elmúlt időszakban rengeteg topicot átnéztem, de sehogy sem tudom visszaidézni, hol találhattam anno. Persze, hülye fejjel akkor nem mentettem el
Amire utalsz, még jobb, hisz az édes anyanyelvünkre van fordítva, de ott "H betűsig" látom a mozaikszavakat. Ki lehet bontani "Z"-ig?![]()
Amit korábban láttam, az egy excelben vagy pdf-be mentett excelben volt, leginkább az dühít, hogy akkor nem mentettem el.
2015.04.04. 00:36
2015.04.04. 01:43
2015.04.04. 06:25
csiatt írta:jlaci74 írta:csiatt írta:Csak egy elméleti kérdés. Miért van az 530D automatákban lapkás és a kézi váltósokban lapkamentes szívósor? Erre tudja valaki a magyarázatot, hogy miért nem egyforma? Elméletileg a lapkás jobb égést biztosít alacsony fordulaton. De ez a kézi váltósra nem lenne igaz?
Gondolta Jürgen, ha volt pénz autómata váltóra , akkor legyen motorfelújításra is ...
Válasznak jó, de nem hiszem, hogy ez volt a lényeg...Egyéb magyarázat?
2015.04.04. 06:27
Adam1981 írta:Sziasztok
Tegnap Pestről hazafelé menet elkezdett a fényszóróm önálló életre kelni.Menet közben föl-le állítgatta magát..
(530d 2002.11.havi facelift touring)
Ez mi lehet? A lámpaállító motor szenzorja ami a keréknél található?
A projectoros xenon nem lötyög igy a lámpaállító karok nem lehetnek töröttek.Hol jó magasságban áll meg hol lent..
Bosszantó :/
Mit ajánlotok?
Kösziiii
2015.04.04. 12:01
kzolee írta:Adam1981 írta:Sziasztok
Tegnap Pestről hazafelé menet elkezdett a fényszóróm önálló életre kelni.Menet közben föl-le állítgatta magát..
A projectoros xenon nem lötyög igy a lámpaállító karok nem lehetnek töröttek.Hol jó magasságban áll meg hol lent..
Mit ajánlotok?
Kösziiii
Nézz be az autó alá, nagyon valószínű, hogy a szenzor...
2015.04.04. 12:23
2015.04.04. 14:52
admin írta:SvidronyA írta:admin írta:SvidronyA írta:Sziasztok!
Amire utalsz, még jobb, hisz az édes anyanyelvünkre van fordítva, de ott "H betűsig" látom a mozaikszavakat. Ki lehet bontani "Z"-ig?![]()
Amit korábban láttam, az egy excelben vagy pdf-be mentett excelben volt, leginkább az dühít, hogy akkor nem mentettem el.
Sajnos annak idején efer klubtárs eddig csinálta meg.
2015.04.04. 14:54
Adam1981 írta:Sziasztok
Mit ajánlotok?
Kösziiii
2015.04.05. 06:57
2015.04.05. 09:35
2015.04.05. 10:00
Tomi.i írta:Sziasztok!
Valaki tudja-e hogy a manuális sportülés és a motoros sportülés ülőlapi szivacsa között van különbség Bőrkárpit esetén?
2015.04.05. 10:02
supreme írta:Nem szeretném megölni az autót! Igazából nem is szeretnék bele piszkálni sem ha bármi következménye lehet!
2015.04.05. 10:39
Imco írta:Tomi.i írta:Sziasztok!
Valaki tudja-e hogy a manuális sportülés és a motoros sportülés ülőlapi szivacsa között van különbség Bőrkárpit esetén?
Ezt nem tudom, de a bőrősömmel sokat beszélgetek. Ez alapján van legalább 5-6 féle szivacs az autónk üléséhez.
Én is "rábaxtam" az enyémmel. Volt hozzá 100%-os szivacs, de más fajta, így végül a régi lett megmókolva.
2015.04.05. 11:45
Imco írta:lacur59 írta:Kérlek segítsetek!
Friss E39 tulaj vagyok, elsőként egy olyan problémám van, hogy akku csere után az (idő)óra kijelzése megszűnt ( csak ---- jelenik meg), hogyan lehet az órát újra beállítani? Valamint, ha a rádión beállítok egy csatornát azt hogyan lehet a memóriába elmenteni, mert hiába nyomom az M gombot nem történik semmi, akkor sem ha a T megjelenik az csatorna neve mellett.
Előre is köszönöm a segítséget!!!
Üdv: Hege
Javasolnám, hogy minimum az óra-rádió típusát írd le először. -bár az M gomb gyanús.
2015.04.06. 15:03
2015.04.06. 15:13
2015.04.06. 15:48
nagy.matyika írta:Ha jól rémlik, akkor fékolaj cserére emlékeztet a gép. Az lenne az igazi, ha nem csak kiütnétek újabb két évre, hanem ki is cserélnétek