![]() |
2015.02.23. 18:46
kapitany írta:szarvasdavid írta:
Utolsó kérdés: menet közben egyszer-egyszer hallok 3 rövid pittyegést egymás után. Nem tudtam egyelőre hova tenni, talán a rádió hívja fel a figyelmemet a hírekre, vagy mi a fene, mert kiírni nem írt ki semmit sem.
Véletlenül nem egész óránál pittyeg? Mert akkor azt ki lehet kapcsolni, én is a napokba tudtam meg
2015.02.23. 18:49
szarvasdavid írta:kapitany írta:szarvasdavid írta:
Utolsó kérdés: menet közben egyszer-egyszer hallok 3 rövid pittyegést egymás után. Nem tudtam egyelőre hova tenni, talán a rádió hívja fel a figyelmemet a hírekre, vagy mi a fene, mert kiírni nem írt ki semmit sem.
Véletlenül nem egész óránál pittyeg? Mert akkor azt ki lehet kapcsolni, én is a napokba tudtam meg
Ez lehetséges, köszi. Pont 4-kor lehetett, akkor mentem vele épp valahova. MEGFEJTVE.
2015.02.23. 18:54
szarvasdavid írta:Sziasztok!
Pénteken tettem szert egy e39re... Yeah...
Pár kérdés felmerült bennem, de lesz még sokkal több szerintem.
Honnan tudom meg, hogy mk3 vagy mk4 navi van a kocsimban? (e39 2003/1)
Navi programmal kapcsolatban tehetek fel itt bármilyen kérdést? Ha értitek...
Valamint, hogy ha nincs telefon a kocsiban, nagyon bonyolult e belerakni? Igazából nem szeretnék plusz egy kártyát használni a kocsihoz, jó lenne nekem egy BT kihangosító is... Hogyan lehet ezt megoldani úgy, hogy közben minden gyári maradjon?
Egy oldalon találtam egy magyar e39 leírást, scannelt pdf formában, elég ocsmány. Van valakinek szebb, jobb megoldása?
2015.02.23. 19:02
PeterE39 írta:Az MK4 DVD-s, a többi CD-s.
BT ügyben meg ULF modult kell beépítened BM54 rádiómodul kiséretében. Utóbbit akkor, ha csak BM24 rádiómodulod van.
2015.02.23. 19:06
PeterE39 írta:szarvasdavid írta:Sziasztok!
Pénteken tettem szert egy e39re... Yeah...
Pár kérdés felmerült bennem, de lesz még sokkal több szerintem.
Honnan tudom meg, hogy mk3 vagy mk4 navi van a kocsimban? (e39 2003/1)
Navi programmal kapcsolatban tehetek fel itt bármilyen kérdést? Ha értitek...
Valamint, hogy ha nincs telefon a kocsiban, nagyon bonyolult e belerakni? Igazából nem szeretnék plusz egy kártyát használni a kocsihoz, jó lenne nekem egy BT kihangosító is... Hogyan lehet ezt megoldani úgy, hogy közben minden gyári maradjon?
Egy oldalon találtam egy magyar e39 leírást, scannelt pdf formában, elég ocsmány. Van valakinek szebb, jobb megoldása?
Az MK4 DVD-s, a többi CD-s.
BT ügyben meg ULF modult kell beépítened BM54 rádiómodul kiséretében. Utóbbit akkor, ha csak BM24 rádiómodulod van.
2015.02.23. 19:17
SvidronyA írta:PeterE39 írta:szarvasdavid írta:Itt a fórumon is van, de vélhetően ugyanaz, gondolom innen menthették. Szkennelt, fekete-fehér és nem a legjobb minőségű, DE MAGYAR NYELVŰ, S HASZNÁLHATÓÉs free of charge...
Ha esztétikumot (megjelenést) is akarsz:
http://bmw.hu/hu_rb/hu/owners/bmw_owner ... ction.html
2015.02.23. 19:23
Bor3sz írta:SvidronyA írta:PeterE39 írta:szarvasdavid írta:Itt a fórumon is van, de vélhetően ugyanaz, gondolom innen menthették. Szkennelt, fekete-fehér és nem a legjobb minőségű, DE MAGYAR NYELVŰ, S HASZNÁLHATÓÉs free of charge...
Ezt a kört már én megtettem,és sajnálattal közölték,hogy idézem:
Köszönjük, hogy a BMW GROUP Magyarország weboldalán való regisztrálást követően Ön is igényelt magyar nyelvű eredeti BMW kezelési kézikönyvet autójához. Sajnálattal közöljük azonban, hogy – ahogy ezt a honlapunkon is jeleztük – a 2004. január 1-je előtt gyártott BMW modellekhez tartozó kezelési kézikönyvvel nem rendelkezünk, ugyanis a BMW Magyarország Kft. az importőri tevékenységet csupán ezt követően kezdte meg.
2015.02.23. 19:32
Bor3sz írta:SvidronyA írta:PeterE39 írta:szarvasdavid írta:Itt a fórumon is van, de vélhetően ugyanaz, gondolom innen menthették. Szkennelt, fekete-fehér és nem a legjobb minőségű, DE MAGYAR NYELVŰ, S HASZNÁLHATÓÉs free of charge...
Köszönjük, hogy a BMW GROUP Magyarország weboldalán való regisztrálást követően Ön is igényelt magyar nyelvű eredeti BMW kezelési kézikönyvet autójához. Sajnálattal közöljük azonban, hogy – ahogy ezt a honlapunkon is jeleztük – a 2004. január 1-je előtt gyártott BMW modellekhez tartozó kezelési kézikönyvvel nem rendelkezünk, ugyanis a BMW Magyarország Kft. az importőri tevékenységet csupán ezt követően kezdte meg.
2015.02.23. 19:36
491523 írta:Bor3sz írta:SvidronyA írta:PeterE39 írta:szarvasdavid írta:Itt a fórumon is van, de vélhetően ugyanaz, gondolom innen menthették. Szkennelt, fekete-fehér és nem a legjobb minőségű, DE MAGYAR NYELVŰ, S HASZNÁLHATÓÉs free of charge...
Az eredeti magyar nyelvű kézikönyv is elég vacak minőségű, úgy néz ki mintha fénymásolva lenne.
Így szerintem az eredetihez képest nem veszít sokat a talált dokumentációval.
Készítettem pár képet...
http://kepfeltoltes.hu/150223/IMG_20150 ... es.hu_.jpg
2015.02.23. 20:52
szarvasdavid írta:PeterE39 írta:Az MK4 DVD-s, a többi CD-s.
Köszi. Ez egyébként rajta van a fejegységen, onnan tudnám meg?
Van egy gyári lemezem, ami 2005-ös HIGH, nyugat-európa, de ugye kis hazánkban nem működik a térkép. Nemrég raktam be egy 2015-ös HIGH lemezt, leírás alapján kompatibilis lenne a kocsimmal, de amikor beraktam a lemezt, azt írta ki, hogy nincs bent lemez... Próbáljam meg még egyszer kiírni? Hol kell lennie a rétegtörési pontnak (mármint a kétrétegű lemez miatt kérdezem).
Hol tudom megnézni, milyen rádió modulom van?
2015.02.23. 21:57
PeterE39 írta:szarvasdavid írta:PeterE39 írta:Az MK4 DVD-s, a többi CD-s.
Van egy gyári lemezem, ami 2005-ös HIGH, nyugat-európa, de ugye kis hazánkban nem működik a térkép. Nemrég raktam be egy 2015-ös HIGH lemezt, leírás alapján kompatibilis lenne a kocsimmal, de amikor beraktam a lemezt, azt írta ki, hogy nincs bent lemez... Próbáljam meg még egyszer kiírni? Hol kell lennie a rétegtörési pontnak (mármint a kétrétegű lemez miatt kérdezem).
Ha MK4, akkor rá is van írva, hogy DVD. Milyen navigáció van beépítve az autómba?
Ha MK4-ed van, akkor a DL DVD lemezképet át lehet alakítani, hogy ráférjen SL lemezre is.
A BM54/BM24 modul is a csomagtartóban van a kárpit alatt. A BM24 kör pin-es csatlakozóval rendelkezik, míg a BM54 általában szögletes (késes) csatlakozóval. De ha már ott jársz, akkor a cimkéjén is látod hogy melyik. Sőt hátra sem kell menned, mert a BM24-né lizonyos funkciók nem működkek, pl. INFO gomb ha jól emlékszem.
2015.02.23. 21:59
2015.02.23. 22:07
Imco írta:Az alapvető probléma a "2005-ös HIGH", Az már E60 és mint olyan -tudtommal- nem jó az MK4-be.
2015.02.24. 07:54
PeterE39 írta:Imco írta:Az alapvető probléma a "2005-ös HIGH", Az már E60 és mint olyan -tudtommal- nem jó az MK4-be.
Én pár hete cseréltem a lemezt 2015 HIGH-ra az MK4-ben.
Mk4-be a Professional és Business lemezek nem valóak, a HIGH a jó.
2015.02.24. 08:36
PeterE39 írta:szarvasdavid írta:PeterE39 írta:Az MK4 DVD-s, a többi CD-s.
Ha MK4, akkor rá is van írva, hogy DVD. Milyen navigáció van beépítve az autómba?
Ha MK4-ed van, akkor a DL DVD lemezképet át lehet alakítani, hogy ráférjen SL lemezre is.
A BM54/BM24 modul is a csomagtartóban van a kárpit alatt. A BM24 kör pin-es csatlakozóval rendelkezik, míg a BM54 általában szögletes (késes) csatlakozóval. De ha már ott jársz, akkor a cimkéjén is látod hogy melyik. Sőt hátra sem kell menned, mert a BM24-né lizonyos funkciók nem működkek, pl. INFO gomb ha jól emlékszem.

2015.02.24. 09:03
szarvasdavid írta:Ra van irva, hogy dvd. Kozben mar en is megtalaltam azt a navi beazonositos reszt az oldalon, mk4-em van.
A navin egyebkent nem mindig mukodik az info gomb. Pl radional mukodik, ott ha megnyomom, megjelenik az rds menu, navinal meg ugye nem tudom kiprobalni a fent emlitett okok miatt...
Ebben egyebkent mukodik a 2005 HIGH, az volt benne es be is tudok irni pl nemetorszagi cimet, de itt nem sokra megyek vele.
2015.02.24. 09:54
2015.02.24. 17:14
TORO írta:Sziasztok! Ismeri valaki Budapesten Horkics Mihály BMW.szerelő elérhetőségét??
Egy hónapja beszéltem vele telefonon, de azota azon a számon nem tudom elérni.
Köszönöm!
2015.02.27. 14:59
2015.02.27. 15:13
kapitany írta:Sziasztok!
Jó áron hozzá tudnék jutni egy 16:9-es navihoz. A kérdésem az lenne, hogy ez simán berakható a mostani 4:3 helyére? Tehát az ki és a 16:9be, vagy ennél bonyolultabb a dolog? Facelift előtti az autóm.
És mennyiért mennek most a 4:3-asok?
Köszi