Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2015.02.19. 12:33

habu90 írta:Sziasztok! Én új vagyok itt és az e39-em is egy hónapja van nálam. Egy 1997-es 525 tds. Valaki tudja esetleg hogy mitől lehet az, hogy amikor még a motor hideg, akkor sokkal nehezebb tekerni a kormányt, mint bemelegedett állapotban? Köszi előre is!

Nem a motor, hanem a szervoolaj hőmérsékletével van összefüggésben. Rendszerátmosásos olaj-és tartálycserével a panaszod megszűnik.

2015.02.19. 12:52

Sziasztok.

Futottam par kort az elmult hetekben e39 ugyben itt is, meg megneztem eleg sokat.
Hat... Vannak kulonbsegek rendesen. Rossz ertelemben.

A kerdesem az lenne, hogy megtalaltam ugyan a majdnem tokeletes peldanyt, de nincs benne navi, business cd csak. Ki tudnam cserelni gyari navira? Annak ugye a csomagtartoban van meg cucc pluszban, mas a csomagtarto karpitja is... Szoval megoldhato vagy nem is eri meg vagy nem is lehet megcsinalni?

2015.02.19. 13:25

Sziasztok!

Egy kéréssel/kérdéssel fordulok hozzátok!

Kuplung (tárcsa+szerkezet+kinyomócsapágy) csere előtt állok E39 520i évj.:1998.05 sedan autómon. Mielőtt elvinném szerelőhöz, gondoltam megrendelem neten a kuplungot, mert így jóval kevesebbe kerülne. Csakhogy itt jön az érdekesség.... VIN kód alapján az online Realoem és az ETK is a 228mm-es kuplungot írja, viszont a különböző alkatrészkereskedők webshopjai szerint (kivétel nélkül) a 230mm-es kuplungot írja, mivel hogy a váltás 1997/09 -ben volt. Addig 228mm-es, azután pedig 230mm-es kuplung került bele. Elképzelhető hogy 1997/09 előtti váltó került az 1998/5-ben gyártott autóba?
Szerintetek most minek higyjek, melyiket vegyem? A VIN kódom: BN64200 Ha van időtök kérlek nézzetek utána

Köszönöm előre a válaszaitokat!

2015.02.19. 13:56

Byll írta:Sziasztok!

Egy kéréssel/kérdéssel fordulok hozzátok!

Kuplung (tárcsa+szerkezet+kinyomócsapágy) csere előtt állok E39 520i évj.:1998.05 sedan autómon. Mielőtt elvinném szerelőhöz, gondoltam megrendelem neten a kuplungot, mert így jóval kevesebbe kerülne. Csakhogy itt jön az érdekesség.... VIN kód alapján az online Realoem és az ETK is a 228mm-es kuplungot írja, viszont a különböző alkatrészkereskedők webshopjai szerint (kivétel nélkül) a 230mm-es kuplungot írja, mivel hogy a váltás 1997/09 -ben volt. Addig 228mm-es, azután pedig 230mm-es kuplung került bele. Elképzelhető hogy 1997/09 előtti váltó került az 1998/5-ben gyártott autóba?
Szerintetek most minek higyjek, melyiket vegyem? A VIN kódom: BN64200 Ha van időtök kérlek nézzetek utána

Köszönöm előre a válaszaitokat!
Utána nem néztem, de a realoem-et még nem láttam-hallottam hibázni.
Persze minden lehet, de még nem láttam ilyet!

2015.02.19. 14:02

szarvasdavid írta:Sziasztok.

Futottam par kort az elmult hetekben e39 ugyben itt is, meg megneztem eleg sokat.

A kerdesem az lenne, hogy megtalaltam ugyan a majdnem tokeletes peldanyt, de nincs benne navi, business cd csak. Ki tudnam cserelni gyari navira? Annak ugye a csomagtartoban van meg cucc pluszban, mas a csomagtarto karpitja is... Szoval megoldhato vagy nem is eri meg vagy nem is lehet megcsinalni?

Hogyne lehetne megoldani!
Egy teljes topik szól erről!
TV-NAVI topik
A cseréhez sok pénz és egy jó marék aszkétizmus kell! Ráadásul az eredmény még egy alsó kategóriás okos telefonnal sem veszi fel a versenyt.
Viszont kétségtelen, hogy jobban néz ki...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: 2 kzolee, szarvasdavid
Értékelés: 9.52%

2015.02.19. 14:02

szarvasdavid írta:Sziasztok.

Szia,

Nézd meg a TV-navi témát, rengeteg hozzászólás van, ami segít megtalálni a helyes irányt, ezt követően már pro és kontra érveid lesznek. Vagy még jobban elbizonytalanodsz, mint jómagam... "Mondom" ezt azért, mert kb. egy hajóban evezünk... Én megvettem a jó állapotú, de navi, MID, BL nélküli modellt, mert elsősorban az AUTÓRA/JÁRMŰRE fókuszáltam.

Szerencsére van jó néhány, e témában tapasztalt, s egyben segítőkész Klubtárs, akik nem tartják vissza a használható információt/tanácsot. Természetesen ez az "AdjonIsten" függvényében működik :!:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: szarvasdavid
Értékelés: 4.76%

2015.02.19. 14:04

Koszi,, megnezem.
Mi az a MID, BL?

2015.02.19. 14:10

szarvasdavid írta:Koszi,, megnezem.
Mi az a MID, BL?

Multi Information Display

BlueTooth

Ajánlom megtisztelő figyelmedbe pl.: http://bmw.e39.hu/radio.htm

2015.02.19. 14:20

SvidronyA írta:
szarvasdavid írta:Koszi,, megnezem.
Mi az a MID, BL?

Multi Information Display

BlueTooth

Ajánlom megtisztelő figyelmedbe pl.: http://bmw.e39.hu/radio.htm

Küldtem egy PÜ-t is, hátha megmarad/újra megjön a kedved :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: szarvasdavid
Értékelés: 4.76%

2015.02.19. 14:51

Oh yess... Ez nagyon hasznos lesz... Koszi

2015.02.20. 12:18

Háj!

Vettem BMW-mhez hátsó ablak spoilert. A hátsó üvegen van kis GSM antenna. Azt szeretném megtudni, ha azt megszüntetem akkor rádió nem lesz?! Vagy ez csak a telefonnal van összefüggésbe?

Köszi!

2015.02.20. 12:41

depence írta:Háj!

Vettem BMW-mhez hátsó ablak spoilert. A hátsó üvegen van kis GSM antenna. Azt szeretném megtudni, ha azt megszüntetem akkor rádió nem lesz?! Vagy ez csak a telefonnal van összefüggésbe?

Köszi!

Nélküle is van rádió. De miért nem olyan ablakspoilert vettél, amin megvan a lyuk az antennának:Kép

2015.02.20. 17:53

csiatt írta:

Köszi!

Nélküle is van rádió. De miért nem olyan ablakspoilert vettél, amin megvan a lyuk az antennának:Kép

Mert kéz alatt vettem 8) , Schnizer márkájú.
Az a lényeg, ha megszüntetem az antennát, akkor nem lesz gond a rádió vétellel?

2015.02.20. 17:54

Köszi!

A rádió antenna a hátsó szélvédőbe van integrálva. Nincs köze a ragasztott GSM antennához.

2015.02.20. 18:11

hamoriarpi írta:

Köszi!

A rádió antenna a hátsó szélvédőbe van integrálva. Nincs köze a ragasztott GSM antennához.

Wow... :franko:

2015.02.20. 22:03

Üdv. mindenkinek! Tudja valaki, hogy miért van az, hogy sokkal nehezebb a kormányt tekerni,mint mondjuk egy audinál? Tudom, hogy BMW az masszívabb, de ennyire?

2015.02.20. 22:08

habu90 írta:Üdv. mindenkinek! Tudja valaki, hogy miért van az, hogy sokkal nehezebb a kormányt tekerni,mint mondjuk egy audinál? Tudom, hogy BMW az masszívabb, de ennyire?

Van servotronicod?

2015.02.20. 23:40

hamoriarpi írta:
habu90 írta:Üdv. mindenkinek! Tudja valaki, hogy miért van az, hogy sokkal nehezebb a kormányt tekerni,mint mondjuk egy audinál? Tudom, hogy BMW az masszívabb, de ennyire?

Van servotronicod?

Ez jó kérdés.
Engem is érdekelne a válasz.
Az új szerzeményemben van servotronic, és tök nehéz a kormány.
Emellett tök precíz, pontos, semmi holtjáték.
Olajszintet néztük, és az olaj színe is normális, pirosas.

Ültem egy hete, és gurultam 5 métert egy 2000-es évj. A6 2,7 biturbo avanttal (270ekm), és azon viszont bántóan könnyű volt a kormány.

2015.02.20. 23:48

kovessyroli írta:
hamoriarpi írta:

Van servotronicod?

Ez jó kérdés.
Engem is érdekelne a válasz.
Az új szerzeményemben van servotronic, és tök nehéz a kormány.
Emellett tök precíz, pontos, semmi holtjáték.
Olajszintet néztük, és az olaj színe is normális, pirosas.

Ültem egy hete, és gurultam 5 métert egy 2000-es évj. A6 2,7 biturbo avanttal (270ekm), és azon viszont bántóan könnyű volt a kormány.

Nekem sajnos a legrosszabb verzió volt. Nem volt servotronic a 39-es. Engem is zavart a nehéz kormány. Kormánymű, szivattyú, tartály és csövek cseréje után lett vaj.

2015.02.21. 00:21

hamoriarpi írta:
Nekem sajnos a legrosszabb verzió volt. Nem volt servotronic a 39-es. Engem is zavart a nehéz kormány. Kormánymű, szivattyú, tartály és csövek cseréje után lett vaj.

Nem tudom, csak kérdezem:
A rásegítés mértékét nem a szivattyú határozza meg?

Ha a kormánymű rossz, akkor az folyik, lóg, van hangja, stb. , de az szorulni szerintem nem tud, én legalábbis még nem hallottam ilyenről.

Van egy servotronikos kormányművem még az előző kocsimból, azt végszükség esetén be tudnám rakatni, de én 2 dologra gondolok első körben:

1. nincs valamiért elektromos kapcsolat a kormányművel, vagy valamiért mindig azt érzékeli, mintha nagy sebességgel menne az autó

2. gyenge a szivattyú, kicsi a rásegítés mértéke
Hozzászólás küldése

VigLink badge