![]() |
2012.07.11. 09:05
barbrady írta:Krokko írta:simi64 írta:Petyus írta:azt vettem észre hogy ha tempomattal mentem és fölfelé ment az út,akkor a fordulat kb 1500-2000-el
feljebb ment
Peti
Ez teljesen rendeltetésszerű működés, a többi viszont nem!
Ez természetes ahogy mész felfelé manualban is több gázt kell adnod,hogy felérjen az autó!
A tempomat is többet ad,hogy tartsa a beállított sebességet!
Ez nálam is így van.
De manualnál a fordulat nem emelkedik.
2012.07.11. 09:17
simi64 írta:barbrady írta:Krokko írta:simi64 írta:Petyus írta:azt vettem észre hogy ha tempomattal mentem és fölfelé ment az út,akkor a fordulat kb 1500-2000-el
feljebb ment
Peti
Ez teljesen rendeltetésszerű működés, a többi viszont nem!
Ez természetes ahogy mész felfelé manualban is több gázt kell adnod,hogy felérjen az autó!
A tempomat is többet ad,hogy tartsa a beállított sebességet!
Ez nálam is így van.
De manualnál a fordulat nem emelkedik.
Automatánál is azért emelkedik, mert egyet visszakapcsol.
2012.07.11. 10:02
2012.07.11. 10:08
Petyus írta:Így van a fordulatnak nem kell változnia,csak több gáz kell neki.
Nem kellene minden emelkedőnél csúsztatnia.
2012.07.11. 10:10
simi64 írta:Petyus írta:Így van a fordulatnak nem kell változnia,csak több gáz kell neki.
A manuálisnak, ha nem kapcsolsz vissza. De az automata "okosabb", visszalép egyet, hogy ne kelljen erőlködni![]()
(csúsztatásról nem is esett szó)
2012.07.11. 21:03
2012.07.11. 21:49
Petyus írta:Ma el is küldtem a wandlert.
A srác azt mondta a wandler kb.150 000 km-ig működik hibátlanul!
2012.07.11. 22:02
Petyus írta:Így van a fordulatnak nem kell változnia,csak több gáz kell neki.
2012.07.11. 22:05
lepke írta:Petyus írta:Így van a fordulatnak nem kell változnia,csak több gáz kell neki.
Helo
Nem kell változni a fordulatnak, csak akkor van GÁZ ha![]()
![]()
a fogtömésed is ki rázza
![]()
![]()
2012.07.12. 09:26
simi64 írta:Petyus írta:Ma el is küldtem a wandlert.
A srác azt mondta a wandler kb.150 000 km-ig működik hibátlanul!
(hallottunk már egymillióról is)
2012.07.15. 20:01
2012.07.15. 21:02
adam001 írta:Üdvözlök mindenkit sziasztok!elértem az autómataváltó ügyem végére ezért leirom kerek perec.
A dolog ugy kezdödött hogy olajszivárgást eszleltem az olajteknö aljánál a tömítés elöregedett , ugyhogy nincs mese csere . Egyébként a váltó hibátlanul müködött hibakód nemvolt...
A megfelelő olaj tömités és szürő itt a forumon lett beszerezve alkatreszes kollégátol ..a (váltó:A5S 325Z ZF5HP 19 ,199 ezer km et futott)na ezt követően profi emberke nekilátott minden előirást betartva az autó végig diagon...stb
fél napig hagyva lett had csöpögjön ! A dekni belsö felén a mágneseken 1miliméter lerakódás ami teljesen normális!
Az olaj sötétbarna volt nem égett fekete sáros vagy kávé szerű , es égett szaga sem volt!a lefejtett mennyiség kb 6,75 liter és nagy örömre 6,8 literig lehett visszaszintezni!
nah azóta 150 km et mentem amit tapasztalok hogy még lágyabban váltogat mint előtte !úgyhogy letudva ez a kényes pont lekopogom...és ezzel együtt beállok ebbe a sorba énis , Az autómata váltóban az olaj cserélendő a váltó állapotfentartása végett ... Érdemes erre áldozni ennyi ..
Tehát Autómataváltoó= olajcsere= vagy nem = IGEN!!!!
2012.07.16. 10:27
simi64 írta:adam001 írta:Üdvözlök mindenkit sziasztok!elértem az autómataváltó ügyem végére ezért leirom kerek perec.
A dolog ugy kezdödött hogy olajszivárgást eszleltem az olajteknö aljánál a tömítés elöregedett , ugyhogy nincs mese csere . Egyébként a váltó hibátlanul müködött hibakód nemvolt...
A megfelelő olaj tömités és szürő itt a forumon lett beszerezve alkatreszes kollégátol ..a (váltó:A5S 325Z ZF5HP 19 ,199 ezer km et futott)na ezt követően profi emberke nekilátott minden előirást betartva az autó végig diagon...stb
fél napig hagyva lett had csöpögjön ! A dekni belsö felén a mágneseken 1miliméter lerakódás ami teljesen normális!
Az olaj sötétbarna volt nem égett fekete sáros vagy kávé szerű , es égett szaga sem volt!a lefejtett mennyiség kb 6,75 liter és nagy örömre 6,8 literig lehett visszaszintezni!
nah azóta 150 km et mentem amit tapasztalok hogy még lágyabban váltogat mint előtte !úgyhogy letudva ez a kényes pont lekopogom...és ezzel együtt beállok ebbe a sorba énis , Az autómata váltóban az olaj cserélendő a váltó állapotfentartása végett ... Érdemes erre áldozni ennyi ..
Tehát Autómataváltoó= olajcsere= vagy nem = IGEN!!!!
Azt írtad, csak tömítést cserél a Zotya.
10000 km után is írjad le a véleményed!
2012.07.16. 13:46
2012.07.16. 21:16
2012.07.16. 23:18
Gallaca írta:Hali!
Kedd 9-re megyek Papp mesterhez revízióra. AlpinaFan szerint akinek megírtam a zöld plaketten levő számsort, Etl 7045E texaco olaj való a váltómba. Tamás valami hosszabb számsorút (ha jól emlékszem,LT 71141) mondott, hogy azt tesz bele ami sárga. Ez jó úgy, vagy kössem az ebet a karóhoz gyári olajügyben? NEM EZ A LÉNYEG DE: Ráadásul egy ezressel olcsóbb literje amit AlpinaFan hozna BMW-s kiszerelésben.
2012.07.17. 00:00
2literes.apenta írta:Gallaca írta:Hali!
Kedd 9-re megyek Papp mesterhez revízióra. AlpinaFan szerint akinek megírtam a zöld plaketten levő számsort, Etl 7045E texaco olaj való a váltómba. Tamás valami hosszabb számsorút (ha jól emlékszem,LT 71141) mondott, hogy azt tesz bele ami sárga. Ez jó úgy, vagy kössem az ebet a karóhoz gyári olajügyben? NEM EZ A LÉNYEG DE: Ráadásul egy ezressel olcsóbb literje amit AlpinaFan hozna BMW-s kiszerelésben.
Nekem is zöld címkés én LT 71141-t tettem bele, de szerintem halhass Papp Tamásra, mért ő már egy pár váltóban cserélt olajat meg összerakott egy-két db. váltót. Egyébként a váltó szervizmanuáljában ha jól emlékszem az LT 71141-t írja.
kb. 3eFt. literje a boltban. Szerintem a váltósnál olcsóbb is lehet.
2012.07.17. 00:16
BMWMuller írta:2literes.apenta írta:Gallaca írta:Hali!
Nekem is zöld címkés én LT 71141-t tettem bele, de szerintem halhass Papp Tamásra, mért ő már egy pár váltóban cserélt olajat meg összerakott egy-két db. váltót. Egyébként a váltó szervizmanuáljában ha jól emlékszem az LT 71141-t írja.
kb. 3eFt. literje a boltban. Szerintem a váltósnál olcsóbb is lehet.
Nyugodtan mehet bele az LT 71141 olaj, ez a BMW gyári olaja meg a ZF-é is. Van BMW váltó amihez Shell vagy Texaco olajat írnak, ezekbe is mehet minden további nélkül. Mondjuk a 3.000Ft/liter alatti olajokkal vannak némi fenntartásaim, vagy valami nincs rendben az áruval vagy nagyon hülye az eladó.
Tamás 3400, vagy 3600-ot mondott literjére. Alpinát meg az áraiért szeretjük! 2012.07.17. 10:03
Gallaca írta:Köszi a válaszokat, akkor nem parázok miatta. Lényeg, hogy jó legyen!Tamás 3400, vagy 3600-ot mondott literjére. Alpinát meg az áraiért szeretjük!
2012.07.17. 11:16
2literes.apenta írta:Gallaca írta:Köszi a válaszokat, akkor nem parázok miatta. Lényeg, hogy jó legyen!Tamás 3400, vagy 3600-ot mondott literjére. Alpinát meg az áraiért szeretjük!
Nem reklám, de én itt vettem tavaly: MOBIL (ESSO) ATF LT 71141