Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2014.12.25. 19:24

kapitany írta:
morv írta:
rockerekhu írta:
kapitany írta:
rockerekhu írta:[quote="kapitany"]Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Légtömegmérőt szeretnék rendelni, azonban több fajtát(gondolok itt a formára) is találtam és nem tudom pontosan melyik kell az enyémbe. Gondolom ezen nem kéne spórolni így a Bosch-t néztem. 2000. évj, 3.0d automata.
Ezt a Bosch-t néztem: Kép
Jó hozzá?
Segítségeteket köszönöm és mindenkinek Kellemes Ünnepeket!

Szia!
Ami a kepen van az jonak tunik,de olyant vegyel ami gyari BMW logos Boscht bele keresd Jlacit itt a forumon.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ezt a Bárdi autótól rendelném és Bosch. Gondolod az nem eredeti vagy esetleg nem működik tökéletesen?

Mukodni fog, nekem a szerelom javasolta hogy legtomegmerobol csak gyari Bmw logost szabad venni,Bosch a gyari beszalitoja de tapasztalatbol mondta hogy cserelt mar egy jo parat es ami nem Bmw logos volt felev egy ev utan viszavittek hogy a kocsi nem tokeletes, semilyen Diag nem irta hibanak meselte nem tudja hogy miert de akkor jott ra erre mikor a sima Bosch kicserelte Bmw logosra

Sent from my iPhone using Tapatalk

A pierburg sem rossz valasztas es joval olcsobb is.

A pierburgnek teljesen más a formája mint a boschnak. Az is belemegy?[/quote]
Dizelben lehet kulon szenzort cserelni (benzinest nem tudom), nem kell az egesz hazat. Pierburgbol ket fele hasznalhato, az egyik karakterisztikaja hasonlo a gyarihoz, a masik az also tartomanyban kicsit utosebb.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Értékelés: 4.76%

2014.12.25. 20:17

Sziasztok!

Nemrég vettem az autóm ez már a második e39 ez most egy face lift előtti 530d touring. Egy olyan probléma van vele hogy egyik napról a másikra nem működik a multi kormányon egyik gomb sem és nem is mindig világítanak csak néha az is halványan illetve világít a légzsák lámba ha a naplenző tükröt elhúzom akkor a lámpa helyett kikapcsol a cd.

Az automata váltó szépen vál de néha pirosnál kicsit remeg az autó ha leállítom újra indítom elmúlik. olajat kell cseréni mondjuk pár napon belül ez is megtörténik remélem megoldódik a probléma vele.

Mi lehet a hiba?

Köszi a választ.

2014.12.25. 21:19

Szerintem ez egynél több hiba...

A multigombok hibáját szerintem az átvezető gyűrű okozhatja.

A halványan világító légzsák lámpa és egyéb furcsaságok nincsenek összefüggésben az automataváltó rakoncátlankodásával.

2014.12.25. 21:21

kzolee írta:Szerintem ez egynél több hiba...

A multigombok hibáját szerintem az átvezető gyűrű okozhatja.

A halványan világító légzsák lámpa és egyéb furcsaságok nincsenek összefüggésben az automataváltó rakoncátlankodásával.

igen azt gondolom hogy nincs összefüggésben:) az egy másik probléma

2014.12.25. 23:37

EZT HOGY CSINÁLJA?

2014.12.26. 00:24

Tomi.i írta:EZT HOGY CSINÁLJA?

Hát így!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Tomi.i
Értékelés: 4.76%

2014.12.26. 08:29

Gallaca írta:Hát így!

Kíváncsi vagyok, hogy csukott helyzetben az állandó rugóerő milyen hatással van a zárra...

2014.12.26. 13:20

Sziasztok.

Nem tudja valaki véletlenül, hogy az e60 dísztárcsája jó-e az e39-hez? Azt tudom, hogy hármashoz nem jó.

Köszi előre is a segítséget!

2014.12.26. 15:14

Lehúztam a légtömegmérő csatit és sokkal élénkebb meg erősebb lett. Szóval tuti az a gond. Akkor elég ha veszek egy olyan pielburg belsőt és kicserélem? Nem kell megvenni a Bosch-t ami komplett házzal együtt van?

2014.12.26. 17:27

Lacza írta:
Gallaca írta:Hát így!

Kíváncsi vagyok, hogy csukott helyzetben az állandó rugóerő milyen hatással van a zárra...

Semmilyen hatassal nincs ra...ha zarva van akkor zarva van...
Viszont a sima gyari telohoz nem lehet rugot feltenni...

Ezek sima ISO rugok...a szinuk mutatja a rugoerot...mint minden rugonak ennek is van egy L0 hossza ameddig ossze lehet nyomni (jobban mondva tartos hasznalat mellett) ennyivel kell hosszabra hagyni csukott allapotban a teleszkop szarat( jelen esetben rovidebb munkahenger hossz kell)...

Az ezust sedanon sem gyari telo van...

2014.12.27. 01:30

kapitany írta:Lehúztam a légtömegmérő csatit és sokkal élénkebb meg erősebb lett. Szóval tuti az a gond. Akkor elég ha veszek egy olyan pielburg belsőt és kicserélem? Nem kell megvenni a Bosch-t ami komplett házzal együtt van?

Nekem 090 vegu pierburg van, azt hiszem a 070 vegu is jo bmw-be, de jobb ha utana jarsz.

2014.12.29. 04:33

Sziasztok,

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Ma szép ünnepi képeket készítettünk a Bömbiről, hóesés meg esti fények, stb...

Azonban az egyik motorindítás után a motor sárga ikonja nem aludt el a kijelzőn. Megnéztem a ellenőrzést, Check OK-ot írt, semmi hibaüzenet, viszont itthon olvastam, a kézikönyv szerint '...hiba a motorelektronikában, ellenőriztesse BMW márkaszervízben...' szól. Se olaj lámpa semmi nem világított, bármikor pöccre indul, stabilan áll a fordulat alapjáraton, dolgozott a DSC is szépen, én nem vettem észre motorelektronika hibájára vonatkozólag a korábbiakhoz hibát. Az egy órás útból kb. felénél jelentkezett először, majd egy másik újraindításkor, utána már égve maradt, de hibaüzenet ekkor sem volt.

Ez lehet, hogy a hófúvásos hideg időnek tudható be (-0,5 fok volt, esetleg lejegesedhetett egy érzékelő?) a lassú haladás miatt és el múlik ha jobban megjáratjuk, vagy indulhat a pánik és el kell vinni felülvizsgálatra? :cry:

Vagy mint más autóknál a motor szimbólum a visszajelzőn jelenthet sok egyéb dolgot is?

Remélem nem butaságot kérdeztem, segítségeteket ezúton is köszönöm,

Papi

2014.12.29. 09:09

Helo.
Mindenképpen :diag .
A haverom off kocsi is bejelezte tegnap és annyi volt, hogy a légtömegmérő csatija volt lelazulva.
De szerintem keress valakit a közeledben aki ért a diaghoz.
Ez a legbiztosabb.

2014.12.29. 12:55

velencei75 írta:Helo.
Mindenképpen :diag .
A haverom off kocsi is bejelezte tegnap és annyi volt, hogy a légtömegmérő csatija volt lelazulva.
De szerintem keress valakit a közeledben aki ért a diaghoz.
Ez a legbiztosabb.

Szia,

Ok, köszönöm!

Szegeden vagy környékén kit tudtok ajánlani? (akár klubtárs, akár nem, nem ismerem a környéken a márkatársakat)
(lehet, hogy munka miatt csak januárban tudom elvinni, attól is függ mennyi idő, stb, ezt majd leegyeztetném)

Papi

2014.12.29. 16:30

Lenne egy kérdésem.

Hogyan tudom a műszerfalon átállítani a mérföldet kilométerre? Mert mióta megvettem így jelzi a megtett távolságot, de most már rohadtul zavar. A naviban egyértelmű, menüben állítható, ott jól is jelzi ki, csak az a fránya műszerfal.

Köszi!

2014.12.29. 17:03

Check gomb nyomva tart, gyújtás rá, nem azt állítja?

Ezt mobilról nyomtam.

2014.12.29. 21:02

Gallaca írta:Check gomb nyomva tart, gyújtás rá, nem azt állítja?

Ezt mobilról nyomtam.

Az emlékeim szerint az csak °C/°F állításra jó...

2014.12.30. 17:49

Szertnék lábtérvilágítást applikálni az autómba (e39 sedan)
Szétszedés előtti kérdéseim:
- Kérdésem, hogy a lámpa helye gyárilag van-e perforálva valamelyik takaró műanyagon.
- hol val a legközelebb olyan kábel, amire rá lehetne kötni (benti fényre akarom, hogy elhalványodjon...)
- Gyárilag volt-e olyan felszereltség amihez volt ilyen?

2014.12.31. 19:17

Sziasztok

E39 Sedan és Touring ajtókárpitok ugye megegyeznek?
köszönöm
üdv.

2014.12.31. 19:29

Gabii írta:Sziasztok

E39 Sedan és Touring ajtókárpitok ugye megegyeznek?
köszönöm
üdv.

Ugye. A roló és a keret viszont eltér.
Hozzászólás küldése

VigLink badge