Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2016.04.08. 19:13

Sziasztok! Kábé 2 napja észrevettem,hogy ha nagyon tré úton megyek akkor egy ilyen cintányér hangot hallok bal oldalon elöl!
Olyan mintha egy konzerv dobozban egy 10 forintost zörgetnék! Kábé egy hete voltam szerelőnél és minden kafa volt a futóműben!
Esetleg találkozott valaki hasonló problémával? Próbáltam menet közben nyomni a féket de akkor is hallom!

2016.04.08. 20:57

szeki01 írta:Sziasztok! Kábé 2 napja észrevettem,hogy ha nagyon tré úton megyek akkor egy ilyen cintányér hangot hallok bal oldalon elöl!
Olyan mintha egy konzerv dobozban egy 10 forintost zörgetnék! Kábé egy hete voltam szerelőnél és minden kafa volt a futóműben!
Esetleg találkozott valaki hasonló problémával? Próbáltam menet közben nyomni a féket de akkor is hallom!

Esélyes, hogy "felszabadult" a lemez: (3) http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=34_1123

2016.04.08. 21:54

Zo78 írta:
szeki01 írta:Sziasztok! Kábé 2 napja észrevettem,hogy ha nagyon tré úton megyek akkor egy ilyen cintányér hangot hallok bal oldalon elöl!

Esélyes, hogy "felszabadult" a lemez: (3) http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=34_1123

jó a szó!
nekem is volt ilyen, és igen az a fos védőlemez önálló életre kelt, ki kell dobni :)

2016.04.08. 22:36

Gabesz81 írta:
Zo78 írta:

jó a szó!
nekem is volt ilyen, és igen az a fos védőlemez önálló életre kelt, ki kell dobni :)

Fosnak nem nevezném, de legalábbis cserélni kell :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2016.04.17. 20:05

Sziasztok! Köszönöm az infót tényleg az a lemez zörgött:)

2016.04.25. 07:39

Sziasztok!

az 530d-m kitekert kormánynál kikanyarodáskor állo helyzetböl indulva, kicsit kövérebb gáznál elöröl ropogó hangot ad, a kerék környékéröl jön, elég erös, olykor mär kis gäznál is ropog kitekert keréknél való elindulásnál. mi lehet ez? egyenesben nincs ilyen hang. Talán a kormánymü? köszi

2016.04.25. 11:50

zsoltinak82 írta:Sziasztok!

az 530d-m kitekert kormánynál kikanyarodáskor állo helyzetböl indulva, kicsit kövérebb gáznál elöröl ropogó hangot ad, a kerék környékéröl jön, elég erös, olykor mär kis gäznál is ropog kitekert keréknél való elindulásnál. mi lehet ez? egyenesben nincs ilyen hang. Talán a kormánymü? köszi

Nekem is volt ilyen e36-on. Ott a stabpálca (kutyacsonyt) cseréje megoldotta dolgot (pedig nem gondoltam, hogy azzal lenne a gond).
Sajna nem tudom, hogy e39en tud-e ilyet produkálni, mert ugye az e36 McPherson, az e39 meg kereszt lengőkaros futómű... Mondjuk nem egy nagy pénz sem az alkatrész, sem a cseréje, úgyhogy akár megérhet egy próbát.

2016.04.25. 20:04

dreizwanzig írta:... mert ugye az e36 McPherson, az e39 meg kereszt lengőkaros futómű... .

Szerintem mindkettő mcpherson, mert tekercsrugós gólyalábasok, független kerékfelfüggesztésüek a kasztnitól.
Amelyik nem ilyen, az vagy laprugós, vagy torziós.
De lehet, hogy én tudom rosszul.

2016.04.25. 20:18

kovessyroli írta:
dreizwanzig írta:... mert ugye az e36 McPherson, az e39 meg kereszt lengőkaros futómű... .

Szerintem mindkettő mcpherson, mert tekercsrugós gólyalábasok, független kerékfelfüggesztésüek a kasztnitól.

Hasznos olvasmány:
http://www.mogi.bme.hu/TAMOP/kozuti_jar ... l#ch-V.3.6

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 3 atesz155, bendegúz, dreizwanzig
Értékelés: 14.29%

2016.04.26. 10:08

kovessyroli írta:

sztem belekeverted ebbe a coilover témát, de mint gallaca linkjén látható, rengeteg féle futómű van és az e36-é meg az e39-é tök más

2016.05.10. 13:19

Sziasztok! Van különbség a touringok hátsó futóművei között? Pontosabban:
1. légrugós és nem légrugós között (be lehet tenni a gyárilag légrugóst légrugó nélkül a másik helyére?)
2. 525 benzines és 520d között van különbség, ugyanaz az évjárat? (a diffit tudom, de féltengelyek passzolnának?)

2016.05.10. 18:54

öreglala írta:Sziasztok! Van különbség a touringok hátsó futóművei között? Pontosabban:
1. légrugós és nem légrugós között (be lehet tenni a gyárilag légrugóst légrugó nélkül a másik helyére?)
2. 525 benzines és 520d között van különbség, ugyanaz az évjárat? (a diffit tudom, de féltengelyek passzolnának?)

Realban vin szamok alapjan meg tudod nezni mi kompatibilis mi nem.kulombseg biztos van.

2016.05.10. 19:52

öreglala írta:Sziasztok! Van különbség a touringok hátsó futóművei között? Pontosabban:

1. Minden további nélkül, 2-3 alkatrész cseréjével lehet a légrugóst tekercsrugósra átalakítani. Ezek az alkatrészek a rugóhoz kötődnek.
2. Realoemből egyértelműen kiderül. 20d-nek 38mm a féltengelye, 25i-nek 32mm. Karima ugyanaz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: öreglala

2016.05.16. 17:03

Gondolom ennek nem így kéne kinéznie? Mit kéne cserélni?

Kép

2016.05.16. 17:27

admin írta:Gondolom ennek nem így kéne kinéznie? Mit kéne cserélni?

Kép

Porvédő garnitúra csere. Sachs900083.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: admin

2016.05.16. 17:30

Azt a narancs ütéscsillapítót, aminek a fele lent van már, az tartja a porvédőt. http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=31_0256 11. alkatrész.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: admin

2016.05.16. 17:36

Gallaca írta:

Azt a narancs ütéscsillapítót, aminek a fele lent van már, az tartja a porvédőt. http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=31_0256 11. alkatrész.

Ja az mállik szét..... De akkor már lehet telóval együtt kéne cserélni bár nem tudom hogy ez szar-e már.

2016.05.16. 17:45

admin írta:
Gallaca írta:

Ja az mállik szét..... De akkor már lehet telóval együtt kéne cserélni bár nem tudom hogy ez szar-e már.

Méresd meg, a porvédőcsere miatt nem cserélnék telót. Toronycsapágyat előbb.

2016.05.16. 17:51

Kép

31 33 1 091 867
31 33 1 124 449
31 33 1 091 868
31 33 1 096 664

Ezt a hozzászólást a szerzőnek AlpinaFan az itt látható tagok köszönték meg: 3 admin, hamoriarpi, kzolee
Értékelés: 14.29%

2016.05.17. 10:59

Sziasztok!

GYMS megyében tud valaki olyan szakit aki bevállaja nem sértö áron a hátso nagyszilentek cseréjét? 2 darabot mär kicseréltem, de egy napig szenvedtünk vele, célszerszámom is eltört....uh többet ilyet inkább nem, valszeg valaki nagyobb rutinnal hamarabb végezne....ez az acélházas nagy gumiszilent hátul 530d szedán, 2000es évjárat
köszi
Hozzászólás küldése

VigLink badge