![]() |
2010.12.16. 11:13
jackson írta:WP írta: és miért - olvasgattam keveset erről a HPI benzinesről + ami benne van BMW MPI
De míg nem az a gondom, hogy 535MPI vagy 535d, addig
És nézd meg a katalizátor részt is mennyi mérő szonda van benne amit majd cserélgethetsz.
Ez is fincsi majd a bontóból szedem és berakom srácoknak:
"Ha egy HPI-réteges keverékképzésű motornál ECU-t (MSD80) kell cserélni, akkor az NOx tárolókatalizátor öregedési és kéntelítettségi adatait át kell írni az új ECU-ba. Ha új tárolókatalizátort építünk be, akkor az előző két paramétert az ECU-ban nullázni kell."
Jackson, aki végig olvasta
2010.12.16. 11:19
2010.12.16. 11:38
Labi írta:és még így sem biztos, hogy a töködnél nem veszik el az infó!![]()
2010.12.16. 16:22
2010.12.16. 17:11
tibi666 írta:
Íme. -12 fok volt kint, 20 órát állt az autó, kommersz omv sprint dízel van benne, nem alpesi és mellette Metabond Megasel. Egy tekerésre indult.
Milyen hidegindítási nehézségekről beszélnek a tisztelt benzines kollégák?
2010.12.16. 18:47
2010.12.16. 19:05
mayer015 írta:Ez egy örök dilemma marad. Bár én a benzines mellett vagyok. Tudom a diesel kevesebbet eszik meg nyomatékos alul meg.... De ha javítani kell az szopás, meg az általános szervíz is drágább, nem beszélve a spéci üzemanyagról a hidegben (Pl: OMW alpesi diesel). Én meg csak simán belenyomom adalék nélkül a super 95-öst és hajrá! Bár abból jó sokat...![]()
![]()
ezekben egyébként is van adalék! Szóval benzin Forever!
2010.12.16. 19:07
Pityu530da írta:mayer015 írta:Ez egy örök dilemma marad. Bár én a benzines mellett vagyok. Tudom a diesel kevesebbet eszik meg nyomatékos alul meg.... De ha javítani kell az szopás, meg az általános szervíz is drágább, nem beszélve a spéci üzemanyagról a hidegben (Pl: OMW alpesi diesel). Én meg csak simán belenyomom adalék nélkül a super 95-öst és hajrá! Bár abból jó sokat...![]()
![]()
Biztos vagy benne????
2010.12.16. 19:14
mayer015 írta:Ez egy örök dilemma marad. Bár én a benzines mellett vagyok. Tudom a diesel kevesebbet eszik meg nyomatékos alul meg.... De ha javítani kell az szopás, meg az általános szervíz is drágább, nem beszélve a spéci üzemanyagról a hidegben (Pl: OMW alpesi diesel). Én meg csak simán belenyomom adalék nélkül a super 95-öst és hajrá! Bár abból jó sokat...![]()
![]()
2010.12.16. 19:40
Pityu530da írta:mayer015 írta:Ez egy örök dilemma marad. Bár én a benzines mellett vagyok. Tudom a diesel kevesebbet eszik meg nyomatékos alul meg.... De ha javítani kell az szopás, meg az általános szervíz is drágább, nem beszélve a spéci üzemanyagról a hidegben (Pl: OMW alpesi diesel). Én meg csak simán belenyomom adalék nélkül a super 95-öst és hajrá! Bár abból jó sokat...![]()
![]()
Ezek szerint van nem super 95-ös és tudja a super 95 tulajdonságait jóval olcsóbban.Az,hogy Alpesi dízel vagy sima mezei dízel tök mindegy mert ugyanúgy bele kell tegyék a dermedés gátlót ami nem az éghetőségi tulajdonságait változtatja meg az üzemanyagnak csak a szűrők eldugulását gátolja meg!!!!
üdv
Pityu
2010.12.16. 19:45
szekeres írta:Pityu530da írta:mayer015 írta:Ez egy örök dilemma marad. Bár én a benzines mellett vagyok. Tudom a diesel kevesebbet eszik meg nyomatékos alul meg.... De ha javítani kell az szopás, meg az általános szervíz is drágább, nem beszélve a spéci üzemanyagról a hidegben (Pl: OMW alpesi diesel). Én meg csak simán belenyomom adalék nélkül a super 95-öst és hajrá! Bár abból jó sokat...![]()
![]()
Biztos vagy benne????Miért Pityu, te nem?
csak csipkelődök, nem izé..
2010.12.16. 19:51
mayer015 írta:Pityu530da írta:mayer015 írta:Ez egy örök dilemma marad. Bár én a benzines mellett vagyok. Tudom a diesel kevesebbet eszik meg nyomatékos alul meg.... De ha javítani kell az szopás, meg az általános szervíz is drágább, nem beszélve a spéci üzemanyagról a hidegben (Pl: OMW alpesi diesel). Én meg csak simán belenyomom adalék nélkül a super 95-öst és hajrá! Bár abból jó sokat...![]()
![]()
Ezek szerint van nem super 95-ös és tudja a super 95 tulajdonságait jóval olcsóbban.Az,hogy Alpesi dízel vagy sima mezei dízel tök mindegy mert ugyanúgy bele kell tegyék a dermedés gátlót ami nem az éghetőségi tulajdonságait változtatja meg az üzemanyagnak csak a szűrők eldugulását gátolja meg!!!!
üdv
Pityu
Lehet, hogy igazad van! Én csak azt mondom, hogy nekem a benyával még sosem volt gond, viszont van egy pár dieseles ismerősöm akik szívtak már télen az indítással! Kicsit könyebben röffen be a v8!Bár azt hozzá kell tenni az egyik az egy alfa 1.9JTD szal attól nem is várok mást, mint hogy nem indul rendesen
De van passatos ismerősöm is, és ő is szokot szívni.... Tudom ezeket ne hasonlítsam egy BMW-hez mert ahhoz ezek nem hasonlíthatók!
2010.12.16. 20:09
![]()
2010.12.16. 20:26
jackson írta:WP írta: és miért - olvasgattam keveset erről a HPI benzinesről + ami benne van BMW MPI
És nézd meg a katalizátor részt is mennyi mérő szonda van benne amit majd cserélgethetsz.
"Ha egy HPI-réteges keverékképzésű motornál ECU-t (MSD80) kell cserélni, akkor az NOx tárolókatalizátor öregedési és kéntelítettségi adatait át kell írni az új ECU-ba. Ha új tárolókatalizátort építünk be, akkor az előző két paramétert az ECU-ban nullázni kell."
lesz az egyszerűbb és fentarthatóbb és szép csendben az átlag csóró magyar halandó elfogja felejteni a
Sor6 + a Vnyóc hangját is, csak a dizelmotyorok kerregését lehet majd hallani...
egy-egy talin...
2010.12.16. 20:33
lepke írta:jackson írta:WP írta: és miért - olvasgattam keveset erről a HPI benzinesről + ami benne van BMW MPI
Helo
Ezt egy párszor végigkel olvasni mire eljut az Agyamig![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
táborhoz 2010.12.16. 20:57
WP írta:lepke írta:jackson írta:WP írta: és miért - olvasgattam keveset erről a HPI benzinesről + ami benne van BMW MPI
Helo
Ezt egy párszor végigkel olvasni mire eljut az Agyamig![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tudod Lepke Zoli bácsi ezzel nem csak Te vagy így... ezt nagyon sokan nem értik, és vedd úgy, hogy elvileg plusszoltam egyet atáborhoz
![]()
...és csak nagyon halkan, és csak így 4szemközt WP ha cserél autót akkor a márka az tuti, de az üzemanyag...![]()
![]()
2010.12.16. 21:42
Pityu530da írta:mayer015 írta:Pityu530da írta:mayer015 írta:Ez egy örök dilemma marad. Bár én a benzines mellett vagyok. Tudom a diesel kevesebbet eszik meg nyomatékos alul meg.... De ha javítani kell az szopás, meg az általános szervíz is drágább, nem beszélve a spéci üzemanyagról a hidegben (Pl: OMW alpesi diesel). Én meg csak simán belenyomom adalék nélkül a super 95-öst és hajrá! Bár abból jó sokat...![]()
![]()
üdv
Pityu
Lehet, hogy igazad van! Én csak azt mondom, hogy nekem a benyával még sosem volt gond, viszont van egy pár dieseles ismerősöm akik szívtak már télen az indítással! Kicsit könyebben röffen be a v8!Bár azt hozzá kell tenni az egyik az egy alfa 1.9JTD szal attól nem is várok mást, mint hogy nem indul rendesen
De van passatos ismerősöm is, és ő is szokot szívni.... Tudom ezeket ne hasonlítsam egy BMW-hez mert ahhoz ezek nem hasonlíthatók!
Abban egyetértek veled a benyás nem annyira érzékeny az üzemanyag minőségre mint a dízel.De ez szerintem tök mindegy,hogy BMW vagy OFF dízel csak a gazdájától függ lecseréli időben a szűrőket vagy sem és tankol-e kannából-e vagy sem????Mert én még mostanában benyást még nem láttam kannából tankolni.
üdv
Pityu
2010.12.16. 22:21
![]()
üdv
Pityu
2010.12.16. 22:25
apa írta:Pityu530da írta:mayer015 írta:Ez egy örök dilemma marad. Bár én a benzines mellett vagyok. Tudom a diesel kevesebbet eszik meg nyomatékos alul meg.... De ha javítani kell az szopás, meg az általános szervíz is drágább, nem beszélve a spéci üzemanyagról a hidegben (Pl: OMW alpesi diesel). Én meg csak simán belenyomom adalék nélkül a super 95-öst és hajrá! Bár abból jó sokat...![]()
![]()
üdv
Pityu
Vegyünk magunknak BMW biciklit!!Egészséges is!!
Miskolcon szmog veszély alakult ki,de nem a kipufogógázok nagymértékű káros anyag
kibocsájtása végett,mégis azt kérik a szakemberek aki teheti,tegye le a személygépkocsiját és válassza a tömegközlekedést,érvényes forgalmi engedéllyel ingyenes az utazás.
Azt is mondta a bemondó,hogy a Dieselek jobb ha pár napig amíg nem változik a helyzet, nem indulnak be.
2010.12.16. 22:27
apa írta:Pityu530da írta:mayer015 írta:Ez egy örök dilemma marad. Bár én a benzines mellett vagyok. Tudom a diesel kevesebbet eszik meg nyomatékos alul meg.... De ha javítani kell az szopás, meg az általános szervíz is drágább, nem beszélve a spéci üzemanyagról a hidegben (Pl: OMW alpesi diesel). Én meg csak simán belenyomom adalék nélkül a super 95-öst és hajrá! Bár abból jó sokat...![]()
![]()
üdv
Pityu
Miskolcon szmog veszély alakult ki,de nem a kipufogógázok nagymértékű káros anyag
kibocsájtása végett,mégis azt kérik a szakemberek aki teheti,tegye le a személygépkocsiját és válassza a tömegközlekedést,érvényes forgalmi engedéllyel ingyenes az utazás.
Azt is mondta a bemondó,hogy a Dieselek jobb ha pár napig amíg nem változik a helyzet, nem indulnak be.
vagy
úgy is beindul... csak a
könnyebben