![]() |
2008.01.07. 19:34
ViSoR írta:Na kéremalássan visszatért a csodalámpa. Az automatám úgy tűnik jó. 1 liter olaj hiányzott belőle, az volt a baja. Elfogyott a 300ekm alatt, ennyit egye-fene megérdemel. Soha nem volt még cserélve benne az olaj, mégis megy tovább töretlenül!![]()
Megjegyezném, hogy ha már ott voltam, mondtam nekik, hogy cseréljük le az olajat, majd az 5er Kft emberei a következőt mondták:
"Önmagában szart ér."
"Ha új kora óta cserélgetik 60ezrenként, állapotmegőrzésre jó."
"A Wandler felújításával együtt már igen jó vérátömlesztésről beszélhetünk, annak van csak értelme."
2008.01.07. 19:51
2008.01.07. 19:55
2008.01.07. 20:02
2008.01.07. 20:07
ViSoR írta:Srácok én csak tolmácsoltam a főszaki véleményét, lövésem nincs mia0z!![]()
Kérdezzétek Diabolicát, ő mindentudó
2008.01.07. 20:10
ViSoR írta:Srácok én csak tolmácsoltam a főszaki véleményét, lövésem nincs mia0z!![]()
2008.01.07. 20:15
2008.01.07. 20:22
2008.01.07. 20:51
2008.01.07. 20:55
2008.01.07. 21:03
efer írta:Wandler = Drehmomentwandler, polgári nevén nyomatékváltó. Szokták még citromfacsarónak vagy turbinának becézgetni.
a hidrodinamikus erőátvitel eszköze (a bemenő és kimenő tengelyek nincsenek fizikailag összekapcsolva), így néz ki:
játékosabb kedvű, mérnök hajlamú klubtársak itt is olvasgathatnak a váltás rejtelmeiről:
http://www.cad.uni-sb.de/lehre/unterlagen/vorlesung/dokumente/kraftfahrzeugtechnik/kfz03_kraftuebertragung.pdf
2008.01.07. 21:07
ViSoR írta:Na kéremalássan visszatért a csodalámpa. Az automatám úgy tűnik jó. 1 liter olaj hiányzott belőle, az volt a baja. Elfogyott a 300ekm alatt, ennyit egye-fene megérdemel. Soha nem volt még cserélve benne az olaj, mégis megy tovább töretlenül!![]()
Megjegyezném, hogy ha már ott voltam, mondtam nekik, hogy cseréljük le az olajat, majd az 5er Kft emberei a következőt mondták:
"Önmagában szart ér."
"A Wandler felújításával együtt már igen jó vérátömlesztésről beszélhetünk, annak van csak értelme."
2008.01.07. 21:24
strobi írta:ViSoR írta:Na kéremalássan visszatért a csodalámpa. Az automatám úgy tűnik jó. 1 liter olaj hiányzott belőle, az volt a baja. Elfogyott a 300ekm alatt, ennyit egye-fene megérdemel. Soha nem volt még cserélve benne az olaj, mégis megy tovább töretlenül!![]()
"Önmagában szart ér."
ViSoR akkor megy a szekér tovább!!!
Amit megspóroltál a váltó javitáson azt osszd szét a klubbtagok között...
Amúgy elég fúrcsa,hogy mikor én vittem a BMW-servicébe a vasat,hogy cserélném a váltóban az olajat akkor ott nekem is azt mondták,hogy cseréljük le ha gondolom,de nem sok értelme van mert ha baja lesz a váltónak akkor az nem az olaj miatt lesz...![]()
Ha nem hiányzik belőle akkor nincs értelme frissitgetni mert ha nem szedik le a váltót akkor úgy is csak max a fele jön le és az akkor nem csere csak cserécske ami nem ér semmit!!!
tudom van benne szűrő is.... hát igen azt meg ha cseréli az ember akkor már ott az olajcsere is.... passz.nem tom...
2008.01.07. 21:30
bezo írta:strobi írta:ViSoR írta:Na kéremalássan visszatért a csodalámpa. Az automatám úgy tűnik jó. 1 liter olaj hiányzott belőle, az volt a baja. Elfogyott a 300ekm alatt, ennyit egye-fene megérdemel. Soha nem volt még cserélve benne az olaj, mégis megy tovább töretlenül!![]()
"Önmagában szart ér."
ViSoR akkor megy a szekér tovább!!!
Amit megspóroltál a váltó javitáson azt osszd szét a klubbtagok között...
Amúgy elég fúrcsa,hogy mikor én vittem a BMW-servicébe a vasat,hogy cserélném a váltóban az olajat akkor ott nekem is azt mondták,hogy cseréljük le ha gondolom,de nem sok értelme van mert ha baja lesz a váltónak akkor az nem az olaj miatt lesz...![]()
Ha nem hiányzik belőle akkor nincs értelme frissitgetni mert ha nem szedik le a váltót akkor úgy is csak max a fele jön le és az akkor nem csere csak cserécske ami nem ér semmit!!!
tudom van benne szűrő is.... hát igen azt meg ha cseréli az ember akkor már ott az olajcsere is.... passz.nem tom...
Szerintem az olaj elhasználódik egy idő után,és érdemes cserélni a szűrővel együtt.Főleg ha nyomod mint állat,és megég az olaj.Na akkor muszáj. Az örök olaj csak duma.![]()
bezo
2008.01.07. 21:37
2008.01.07. 23:58
efer írta:Wandler = Drehmomentwandler, polgári nevén nyomatékváltó. Szokták még citromfacsarónak vagy turbinának becézgetni.
a hidrodinamikus erőátvitel eszköze (a bemenő és kimenő tengelyek nincsenek fizikailag összekapcsolva), így néz ki:
játékosabb kedvű, mérnök hajlamú klubtársak itt is olvasgathatnak a váltás rejtelmeiről:
http://www.cad.uni-sb.de/lehre/unterlagen/vorlesung/dokumente/kraftfahrzeugtechnik/kfz03_kraftuebertragung.pdf
2008.01.08. 00:04
ViSoR írta:De szeretem az ilyeneket! Na kérem ebből meg lehet érteni. A pdf-ben látom a turbinákat, de a bontott fotón csak az egyiket! A hengeres csapágyazás körül van a primer turbina, de hol a párja??
2008.01.08. 00:14
efer írta:ViSoR írta:De szeretem az ilyeneket! Na kérem ebből meg lehet érteni. A pdf-ben látom a turbinákat, de a bontott fotón csak az egyiket! A hengeres csapágyazás körül van a primer turbina, de hol a párja??
őőő, esetleg ezen?
jótól kérdezed...
2008.01.08. 00:17
ViSoR írta:De hát ezen mi a tököm tud tönkremenni, letörnek a lamellák?
2008.01.08. 00:22