Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.01.07. 19:34

ViSoR írta:Na kéremalássan visszatért a csodalámpa. Az automatám úgy tűnik jó. 1 liter olaj hiányzott belőle, az volt a baja. Elfogyott a 300ekm alatt, ennyit egye-fene megérdemel. Soha nem volt még cserélve benne az olaj, mégis megy tovább töretlenül! :lol:
Megjegyezném, hogy ha már ott voltam, mondtam nekik, hogy cseréljük le az olajat, majd az 5er Kft emberei a következőt mondták:
"Önmagában szart ér."
"Ha új kora óta cserélgetik 60ezrenként, állapotmegőrzésre jó."
"A Wandler felújításával együtt már igen jó vérátömlesztésről beszélhetünk, annak van csak értelme."

És mennyi lenne a Wandler felújítása?

2008.01.07. 19:51

Azthiszem engem is érdekelne ez Wandler felújítás! Bővebben letudod írni,
Előre is köszönöm!

2008.01.07. 19:55

Mi az a Wandler? :lol: :lol: :nyelves:

2008.01.07. 20:02

Srácok én csak tolmácsoltam a főszaki véleményét, lövésem nincs mia0z! :D
Kérdezzétek Diabolicát, ő mindentudó :lol:

2008.01.07. 20:07

ViSoR írta:Srácok én csak tolmácsoltam a főszaki véleményét, lövésem nincs mia0z! :D

Visor!

Örülök, hogy talpra állt a vas és főleg annak, hogy nem kellett szétbombázni a váltót, az lett volna az igazi szo..pás.

Gyí!

petike

2008.01.07. 20:10

ViSoR írta:Srácok én csak tolmácsoltam a főszaki véleményét, lövésem nincs mia0z! :D

Necsinádmá'! Ott voltál 5-ernél, valamelyik elböffenti magát, hogy fel kellene újítani a wandlert és ...és te csak bambán néztél?? Meg se kérdezted, hogy mit akar pontosan? Eszik vagy isszák.... Nem ismerek rád! 8O :lol: Biztos volt bézból ütője mi?! :lol: ...betojtál..van ez így.. :oops: :lol:

2008.01.07. 20:15

ViSoR!
Örülök, hogy megoldódott a problémád. Egyébként az a tapasztalatom, hogy az 5-ernél nem akarnak senkit levenni, nem eröltetnek semmi fölösleges dolgot, egyszóval korrektek!!! Az alacsony kopasz emberrel (Vilivel) beszéltél?

2008.01.07. 20:22

Köszönöjük szépen mindenkitől, nagyon kedves! A Wandler ami összezár fix tempónál ~70 felett, ennyi kútfőből :? Nem akartam már zárójeleket nyitni az 5ernél, mert zárás után jártuk 10 perccel :lol: Igen a Vilivel intéztem. Az érdekes, hogy egyikük sem tudta, hogy működik a titkos menü :D Mondjuk, ha lenne modikom engem sem hatna meg.

2008.01.07. 20:51

most az fáj, hogy véletlenül bejött amit írtam? én a helyedben örülnék neki..... :idea:

2008.01.07. 20:55

Wandler = Drehmomentwandler, polgári nevén nyomatékváltó. Szokták még citromfacsarónak vagy turbinának becézgetni.
a hidrodinamikus erőátvitel eszköze (a bemenő és kimenő tengelyek nincsenek fizikailag összekapcsolva), így néz ki:
Kép

játékosabb kedvű, mérnök hajlamú klubtársak itt is olvasgathatnak a váltás rejtelmeiről:
http://www.cad.uni-sb.de/lehre/unterlagen/vorlesung/dokumente/kraftfahrzeugtechnik/kfz03_kraftuebertragung.pdf
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára efer 2008.01.07. 21:09-kor.

2008.01.07. 21:03

efer írta:Wandler = Drehmomentwandler, polgári nevén nyomatékváltó. Szokták még citromfacsarónak vagy turbinának becézgetni.
a hidrodinamikus erőátvitel eszköze (a bemenő és kimenő tengelyek nincsenek fizikailag összekapcsolva), így néz ki:
Kép

játékosabb kedvű, mérnök hajlamú klubtársak itt is olvasgathatnak a váltás rejtelmeiről:
http://www.cad.uni-sb.de/lehre/unterlagen/vorlesung/dokumente/kraftfahrzeugtechnik/kfz03_kraftuebertragung.pdf

meggyőztél a pdf-el, automata váltót nem szedünk szét! :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Diabolica 2008.01.07. 21:22-kor.

2008.01.07. 21:07

ViSoR írta:Na kéremalássan visszatért a csodalámpa. Az automatám úgy tűnik jó. 1 liter olaj hiányzott belőle, az volt a baja. Elfogyott a 300ekm alatt, ennyit egye-fene megérdemel. Soha nem volt még cserélve benne az olaj, mégis megy tovább töretlenül! :lol:
Megjegyezném, hogy ha már ott voltam, mondtam nekik, hogy cseréljük le az olajat, majd az 5er Kft emberei a következőt mondták:
"Önmagában szart ér."
"A Wandler felújításával együtt már igen jó vérátömlesztésről beszélhetünk, annak van csak értelme."

ViSoR akkor megy a szekér tovább!!!
Amit megspóroltál a váltó javitáson azt osszd szét a klubbtagok között...:)

Amúgy elég fúrcsa,hogy mikor én vittem a BMW-servicébe a vasat,hogy cserélném a váltóban az olajat akkor ott nekem is azt mondták,hogy cseréljük le ha gondolom,de nem sok értelme van mert ha baja lesz a váltónak akkor az nem az olaj miatt lesz... 8O
Ha nem hiányzik belőle akkor nincs értelme frissitgetni mert ha nem szedik le a váltót akkor úgy is csak max a fele jön le és az akkor nem csere csak cserécske ami nem ér semmit!!!
tudom van benne szűrő is.... hát igen azt meg ha cseréli az ember akkor már ott az olajcsere is.... passz.nem tom...

2008.01.07. 21:24

strobi írta:
"Önmagában szart ér."

Amúgy elég fúrcsa,hogy mikor én vittem a BMW-servicébe a vasat,hogy cserélném a váltóban az olajat akkor ott nekem is azt mondták,hogy cseréljük le ha gondolom,de nem sok értelme van mert ha baja lesz a váltónak akkor az nem az olaj miatt lesz... 8O
Ha nem hiányzik belőle akkor nincs értelme frissitgetni mert ha nem szedik le a váltót akkor úgy is csak max a fele jön le és az akkor nem csere csak cserécske ami nem ér semmit!!!
tudom van benne szűrő is.... hát igen azt meg ha cseréli az ember akkor már ott az olajcsere is.... passz.nem tom...

Szerintem az olaj elhasználódik egy idő után,és érdemes cserélni a szűrővel együtt.Főleg ha nyomod mint állat,és megég az olaj.Na akkor muszáj. Az örök olaj csak duma. :nono:
bezo

2008.01.07. 21:30

bezo írta:
strobi írta:
"Önmagában szart ér."

Szerintem az olaj elhasználódik egy idő után,és érdemes cserélni a szűrővel együtt.Főleg ha nyomod mint állat,és megég az olaj.Na akkor muszáj. Az örök olaj csak duma. :nono:
bezo

Itt van a kutya elásva szerintem is. Meg kell nézni, ha piros (vagy inkább sötétvörös) akkor okés, ha viszont feketébb és égett szaga van akkor nem okés....

amúgy ha megnézegetitek más fórumokon akkor csak a BMW-nél és aAudánál kérdés ez az aut.váltó olajcsere , más típusokban nem csinálnak ekkora ügyet belőle, kicserélik és kész....nem tökörésznek ennyit

2008.01.07. 21:37

én csak azért nem írom le, hogy lifetime olaj nem létezik mert, ha a gyártók ezt felvállalják, akkor nyilván vannak olyan körülmények amelyek ezt igazzá teszik - más kérés, hogy mennyire életszerűek ezek a bizonyos körülmények....... :?:

2008.01.07. 23:58

efer írta:Wandler = Drehmomentwandler, polgári nevén nyomatékváltó. Szokták még citromfacsarónak vagy turbinának becézgetni.
Kép

De szeretem az ilyeneket! Na kérem ebből meg lehet érteni. A pdf-ben látom a turbinákat, de a bontott fotón csak az egyiket! A hengergörgős csapágyazás körül van a primer turbina, de hol a párja??

2008.01.08. 00:04

ViSoR írta:De szeretem az ilyeneket! Na kérem ebből meg lehet érteni. A pdf-ben látom a turbinákat, de a bontott fotón csak az egyiket! A hengeres csapágyazás körül van a primer turbina, de hol a párja??

őőő, esetleg ezen?

Kép

jótól kérdezed... :wink:

2008.01.08. 00:14

efer írta:
ViSoR írta:De szeretem az ilyeneket! Na kérem ebből meg lehet érteni. A pdf-ben látom a turbinákat, de a bontott fotón csak az egyiket! A hengeres csapágyazás körül van a primer turbina, de hol a párja??

őőő, esetleg ezen?

Kép

jótól kérdezed... :wink:

Ja, hogy a hengergörgős csapágyazású turcsit körülvevő vödör belül lamellázott! De fasza, akkor az a másik turbina! Apám de ravasz... Gondolom hidrodinamikailag magasabb hatásfokot tud egy ilyen cigányaxiális elrendezés, mint egy párhuzamos síkos (értsd két egymással szemben mosolygó ventillátorlapát). De hát ezen mi a tököm tud tönkremenni, letörnek a lamellák?

2008.01.08. 00:17

ViSoR írta:De hát ezen mi a tököm tud tönkremenni, letörnek a lamellák?

valami ilyesmit szoktak írni, ja. aztán a kis darabkák elkezdenek az olajjal vándorolni...

2008.01.08. 00:22

Hát ez elég szomorú, mert az csak attól függ milyen anyagból készül a két lapát. Gondolom egy ilyen turbina cseréje, (hogy minden lamella meglegyen) nem kerülne 500eFtba. És akkor ebben van a kuplung is ami fix tempónál behúz, hogy megszüntesse az olaj miatti felesleges csúszást?
Hozzászólás küldése

VigLink badge