![]() |
2011.05.26. 22:03
muhaati írta:MPowerPH írta:Sziasztok!
Ma elég kellemetlen napom volt. Ugyanis Kaposvárra igyekeztem, úgy 110km után azt vettem észre, hogy a hőmérséklet mutatója hirtelen elkezd emelkedni, mire pislogtam kettőt már a pirosban volt. 50 -nél jelentkezett a probléma. Azonnal motor leállít, majd szépen lehúzódtam. Nézem, víz nem jött ki. Aztán gyújtás, továbbra is a pirosban van, venti nem megy. Aztán fűtés maxra bekapcs, gyorsan bementem a városba. Így szépen tartotta középen a mutatót. Majd dolgom végeztével elindultam haza, autót addig hűtöttem álló helyzetben is. Sajnos ahogy kinyomtam a fűtést, egy 10s -en belül elkezdett emelkedni ismét. Így fűtéssel, és lehúzott ablakokkal jöttem haza. Még pont megcsíptem a helyi szerelőt, meg is nézte. Azt mondja termosztát, a felső cső forró volt, az alsó csak éppen melegecske.
Persze közben telefonálgattam. Már a végén azt mondták, hogy a motor forralja a vizet, hívjak trélert. Hűtővizet néztem még ott amikor már eléggé visszahűlt, elvileg az se ott van ahol kéne neki. Szerintetek mi lehet a probléma? Így még valahogy felszenvedek vele Bp.-re, csak jó lenne tudni, hogy mi az amire számíthatok.Ahogy néztem a termosztát nem egy nagy tétel, 7000Ft körül láttam. Ha csak annyi baj lenne, akkor nyugodtabban aludhatnék.
"Azt mondja termosztát, a felső cső forró volt, az alsó csak éppen melegecske."
Leírásod alapján valóban termosztát lehet a fő bűnös. Ha egyáltalán nem nyit a termosztát, akkor a felső cső is hideg marad. Viszont ha "kicsit" nyit, akkor a felső már át tud melegedni, de nem tud megfordulni a víz a hűtőben.
2011.05.26. 22:06
2011.05.26. 22:15
tibi666 írta:Ha túlmelegszik, simán kinyomhatja a vizet, én is jártam már így. Fél litert kellett utántölteni.
2011.05.26. 22:32
MPowerPH írta:tibi666 írta:Ha túlmelegszik, simán kinyomhatja a vizet, én is jártam már így. Fél litert kellett utántölteni.
Azt csak észrevenném. Meg nem engedtem túlmelegedni. Ahogy a pirosba lépett, leállítottam. Kiugrottam, és nyitottam a motorház fedelet. Semmi folyást nem láttam. Azt hiszem, holnap újra töltöm, megnézem úgy mit csinál. Termosztát csere bonyolult művelet? Ha már a szelepdekni tömítést megcsináltam, akkor talán ez is menne.
2011.05.27. 06:28
MPowerPH írta:tibi666 írta:Ha túlmelegszik, simán kinyomhatja a vizet, én is jártam már így. Fél litert kellett utántölteni.
Azt csak észrevenném. Meg nem engedtem túlmelegedni. Ahogy a pirosba lépett, leállítottam. Kiugrottam, és nyitottam a motorház fedelet. Semmi folyást nem láttam. Azt hiszem, holnap újra töltöm, megnézem úgy mit csinál. Termosztát csere bonyolult művelet? Ha már a szelepdekni tömítést megcsináltam, akkor talán ez is menne.
2011.05.27. 18:33
2011.05.27. 18:46
MPowerPH írta:Na, kicsit kontárkodtam... Töltöttem bele vizet. Itt volt az első gond, a kis bója be van ragadva, próbáltam kihalászni, de lejjebb ment. Majdnem 2l belement. Eztán indításnál bekapcsolt az első venti, ami eddig az istenért sem akart megmozdulni, azért azt gondoltam ez viszko. Járattam, majd kupak fel. Néztem a hőmérsékleteket is. Álló helyzetben 104C -ig megy fel. Majd elindultam, lement 102-re. Kicsit húzatgattam 1-2 -ben, lement 99-100C-re. Aztán újra megálltam, járattam. 104C -ig visszamászott. Ezek milyen értékeknek számítanak? Előfordulhatott, hogy tegnap beakadt a termosztát, mára meg rendbe rázódott?
2011.05.27. 19:20
Gabii írta:MPowerPH írta:Na, kicsit kontárkodtam... Töltöttem bele vizet. Itt volt az első gond, a kis bója be van ragadva, próbáltam kihalászni, de lejjebb ment. Majdnem 2l belement. Eztán indításnál bekapcsolt az első venti, ami eddig az istenért sem akart megmozdulni, azért azt gondoltam ez viszko. Járattam, majd kupak fel. Néztem a hőmérsékleteket is. Álló helyzetben 104C -ig megy fel. Majd elindultam, lement 102-re. Kicsit húzatgattam 1-2 -ben, lement 99-100C-re. Aztán újra megálltam, járattam. 104C -ig visszamászott. Ezek milyen értékeknek számítanak? Előfordulhatott, hogy tegnap beakadt a termosztát, mára meg rendbe rázódott?
Szerintem ez nem termosztát hiba,inkább a kevés hűtővíz kavarta meg a dolgokat.
A 104C az sok még a 100 is.
90-1-2 körül kellene lennie,de mivel jelenleg levegős a rendszered ezért a magasabb érték.
Frankón le kell légteleníteni és akkor helyreáll a rend,aztán megkeresni,hogy hol megy el a hűtővized.
2011.05.27. 19:45
MPowerPH írta:Gabii írta:MPowerPH írta:Na, kicsit kontárkodtam... Töltöttem bele vizet. Itt volt az első gond, a kis bója be van ragadva, próbáltam kihalászni, de lejjebb ment. Majdnem 2l belement. Eztán indításnál bekapcsolt az első venti, ami eddig az istenért sem akart megmozdulni, azért azt gondoltam ez viszko. Járattam, majd kupak fel. Néztem a hőmérsékleteket is. Álló helyzetben 104C -ig megy fel. Majd elindultam, lement 102-re. Kicsit húzatgattam 1-2 -ben, lement 99-100C-re. Aztán újra megálltam, járattam. 104C -ig visszamászott. Ezek milyen értékeknek számítanak? Előfordulhatott, hogy tegnap beakadt a termosztát, mára meg rendbe rázódott?
Szerintem ez nem termosztát hiba,inkább a kevés hűtővíz kavarta meg a dolgokat.
A 104C az sok még a 100 is.
90-1-2 körül kellene lennie,de mivel jelenleg levegős a rendszered ezért a magasabb érték.
Frankón le kell légteleníteni és akkor helyreáll a rend,aztán megkeresni,hogy hol megy el a hűtővized.
Úgyis viszem kedden olajcserére, majd megnézik. A bója is eltűnt, azt is meg kellene keresni. Meg leellenőrzik a termosztátot is.
Azért gyanakszom továbbra is arra, mert az egész dolgot hirtelen csinálta. 110km után 3s alatt középről pirosba ugrott. Szvsz, ez sem normális, attól függetlenül hogy alacsony volt a víz. Na meg azt sem tudhatom, hogy előtte is alacsony volt e a szint, vagy csak a kinyomta valahol tényleg, mikor túlmelegedett. Megeshet, hogy levegős, nem légtelenítettem. A víz a sapkánál pezsgett egy ideig, aztán abba hagyta. A légtelenítés pontos menetét hol találom meg?
2011.05.28. 09:03
MChris írta:
TISben vagy a Jackson féle topikban
2011.05.28. 10:00
MPowerPH írta:MChris írta:
Köszönöm, megtaláltam. Annyi probléma van, hogy most nem fogom tudni belőni a szintet, mivel az úszóm varázslatos módon eltűnt, mikor próbáltam kiakasztani, mert alapjáraton lent ragadt. Az probléma, ha több vizet töltök bele?(tehát látom a betöltőcsonknál a szintet, mikor gázt adok, akkor szépen feljön a tetejéig)
2011.05.28. 10:28
Imco írta:MPowerPH írta:MChris írta:
Köszönöm, megtaláltam. Annyi probléma van, hogy most nem fogom tudni belőni a szintet, mivel az úszóm varázslatos módon eltűnt, mikor próbáltam kiakasztani, mert alapjáraton lent ragadt. Az probléma, ha több vizet töltök bele?(tehát látom a betöltőcsonknál a szintet, mikor gázt adok, akkor szépen feljön a tetejéig)
Hol találtad meg? Köröztetem egy ideje.
2011.05.28. 13:08
Köszi!
2011.05.28. 16:32
2011.05.30. 07:44
MPowerPH írta:Na, megtörtént a légtelenítés, és a végén még rátöltöttem. Garázsban járt az autó, a végén már volt vagy 35-40C bent. Alapjáraton 96C-ig melegedett, utána túráztatva 4500-ig 92C, folyamatos 3000-as fordulattal 96C -ig ment, kikapcsolt szellőzéssel. Ez már jobbnak számít? Ettől függetlenül persze elviszem szerelőhöz, mert az a hirtelen túlmelegedés nem véletlenül történt.
2011.05.30. 09:42
jackson írta:MPowerPH írta:Na, megtörtént a légtelenítés, és a végén még rátöltöttem. Garázsban járt az autó, a végén már volt vagy 35-40C bent. Alapjáraton 96C-ig melegedett, utána túráztatva 4500-ig 92C, folyamatos 3000-as fordulattal 96C -ig ment, kikapcsolt szellőzéssel. Ez már jobbnak számít? Ettől függetlenül persze elviszem szerelőhöz, mert az a hirtelen túlmelegedés nem véletlenül történt.
Ha nem fűtött thermosztátos akkor totál normál a kb.92fokos viz. Ami talán M52TU(ebben nem vagyok biztos) M54 (200/3hó-tól) és M62TU(1998/9-tól) van ott szokott már kb.103 fok lenni. A neked milyen van eldöntése egyszerű van-e csatlakozó a thermosztáton. Rajta és nem elötte meg utánna mert ott szokott hőmérő lenni.
Igen minden túlmelegedést célszerű alaposan kinyomozni.
Jackson, aki egyetért
2012.10.30. 14:51
2012.10.30. 17:14
denny19 írta:Sziasztok huh hol is kezdjem....
kb 4-5 héttel ezelőtt néztem a vizemet az autóban minden rendben volt..aztán szombaton arra lettem figyelmes mialatt autópályán mentem hogy kicsit fázik a lábam, néztem a klimapanelon a hőfokot, az jó hőfokot mutatott,nagyon nem is foglalkoztam vele ,aztán pár percre rá a mutatóm a pirosba.észrevettem azonnal leálltam motorháztető kinyit ,látom hogy a hűtősapkán jön ki a viz szépen csordogál,egy idő után kinyitottam de persze kidőlt belőle a viz ,szerencsére volt nálam pluszba utánaöntöttem+kicsit várok majd elindulok ,itt nem állhatok meg,majd sikerült egy parkolóban helyet találnom,addigra ismét a vizem felkúszott kb 1 perc alatt,középről a pirosba.majd trélert hivtam ...3-4 órát vártam lehűlt a vizem utánaöntöttük maximumra,majd beinditottuk felső cső meleg alsó hideg(lehet termosztát) közben alsó cső épphogy meleg de addigra ismét a pirosba volt a mutatóm+ néztük hogy jönnek buborékok vagy sem ,LEHET HENGERFEJES...buborékot nem láttunk,lehetséges hogy hengerfejes az autó? CSAK BMW-NÉL KONKRÉTAN NEM EZZEL A MÓDSZERREL lehet kideriteni hogy jön buborék vagy sem?Ja a parkolóban megfogta a szerelő a ventillátort az autón ha emleg volt ha hideg mindenhogyan...tréler haza, szerelő...most jöttem tőle azt mondta a viszkóm tuti rosz mert melegen meg tudja fogni a ventillátor lapátot vagy valami ilyesmi,TELJES LÉGTELENITÉS után tökéletes a viz azt mondta városba nem fog melegedni a viz,akkor autópályán miért melegedne kérdezem,na mind1 azt mondta arra figyeljek hogy reggelente mennyi viz van a tágulási tartályba hogy fogy vagy sem,eddig itt tartunk.aztán hogy hazajöttem vele ,lehet bemesélem magamnak ,de mintha ütemesen ciripelne valami hangosan(vizpumpa ha behal milyen hangja van ,ha van neki?)nagyon tanácstalan vagyok hogy mi lehet a baj,nem szeretnék egy bizonytalan autót.Volt valakinek hasonló tapasztalata,vagy esetleg mire tippel,igazából az idegesit hogy valamiért felmelegedett a vizem ,és most úgy állunk hogy tudok vele menni stb..de tudom hogy rosz az autóban valami és ettől megörülök!!!!!!!!!!!
Köszönöm !
(nincs hosszú ii betüm sorry)
2012.12.03. 12:44
2012.12.03. 14:48
Gáspár János írta:Sziasztok!
Én is így jártam, de hengerfejes lett, kettő repedés van rajta
Tud valaki esetleg bontott hengerfejet?! 96os 528i