Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: A nagy e38 e39 közös-ülés topic

2012.01.11. 12:35

Jerry írta:
Illes írta:A "sima" motoros memóriás üléseimet szeretném a közeljövőben lecserélni komfort ülésekre (állítható válltámasz és gerinctámasz), mennyire macera ez? WDS szerint, legalábbis ha jól vettem ki, kábelezés szempontjából nincs különbség (az ülésig) a kettő közt. Vezérlő mindkettőnél az ülésen, kapcsolók szintúgy. Régi ki, új be, csatik össze, ennyire egyszerű lenne???

Bizony, ennyire egyszerű!
Ha már ott van az áram az ülésnél, akkor tényleg nincs több dolog vele, hiszen, ahogy te is írtad a vezérlő és a gomb is az ülésen van.
Még programozni sem kell a kocsihoz. A gyári hibavizsgáló útmutató is annyit ír, hogy a gombok segítségével mozgasd mindkét végállásig az ülést. :) Vagyis semmi szoftveres analízis.

Na, ez remek hír! Köszönöm az infót!
Már csak az üléseket kell akkor beszereznem :facepalm:
STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW) kárpittal szép állapotú komfort első ülések gerictámasszal.
Ha valakinek volna ilyen eladó, ne tartsa magában :franko:

Köszi: Illés.

2012.02.03. 18:46

Visszaolvasgattam,de nem találtam egyértelmű választ,hogy az E38-E39 ülések csereszabatosak-e?

2012.02.03. 19:47

Padre540 írta:Visszaolvasgattam,de nem találtam egyértelmű választ,hogy az E38-E39 ülések csereszabatosak-e?

Igen, Padre, az elsők abszolút csereszabatosak. A hátsó NEM!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Padre540
Értékelés: 4.76%

2012.02.03. 19:49

Jerry írta:
Padre540 írta:Visszaolvasgattam,de nem találtam egyértelmű választ,hogy az E38-E39 ülések csereszabatosak-e?

Tehát akkor ez jó lehet?
http://www.powerfanatics.com/forum/viewtopic.php?t=927

További kérdésem is lenne:Az enyémek nem elektromosak.Ez igen.Szívás?

2012.02.03. 19:53

Padre540 írta:
Jerry írta:

Tehát akkor ez jó lehet?

Ezek a legklasszabb ülések! Főnyeremény, hogy balkormányos autóból valók és még fűthetőek is! Igaz kicsit drága és a hátsóval nem is tudsz mit kezdeni majd.
:franko:
A motoros mozgatás megoldása egyáltalán nem vészes. Gyakorlatilag elég egy + és egy test neki és már megy is. Persze ezt lehet finomítani úgy, hogy törekedsz a gyári megoldásra, de az sem nagy történet. (az enyém is utólag lett belerakva, szigorúan a gyárinak megfelelő kábelezéssel)

2012.02.03. 19:59

Jerry írta:
Padre540 írta:
Jerry írta:

Tehát akkor ez jó lehet?

Ezek a legklasszabb ülések! Főnyeremény, hogy balkormányos autóból valók és még fűthetőek is! Igaz kicsit drága és a hátsóval nem is tudsz mit kezdeni majd.
A motoros mozgatás megoldása egyáltalán nem vészes. Gyakorlatilag elég egy + és egy test neki és már megy is. Persze ezt lehet finomítani úgy, hogy törekedsz a gyári megoldásra, de az sem nagy történet. (az enyém is utólag lett belerakva, szigorúan a gyárinak megfelelő kábelezéssel)

Tulajdonképpen újrabőrözésre készültem,de ezek az ülések brutálisak.Tény hogy drága a 2 első ennyiért,de nekem a sima üléseim vannak,ez gondolom valami sport lehet.Abban reménykedem még,hogy színben stimmel,az enyém is fűthető.Ha tudom az E38 VIN-jét akkor elvileg meg tudom nézni a pontos színt?

2012.02.03. 20:35

Padre540 írta:
Jerry írta:
Padre540 írta:
Jerry írta:

Tehát akkor ez jó lehet?

Tulajdonképpen újrabőrözésre készültem,de ezek az ülések brutálisak.Tény hogy drága a 2 első ennyiért,de nekem a sima üléseim vannak,ez gondolom valami sport lehet.Abban reménykedem még,hogy színben stimmel,az enyém is fűthető.Ha tudom az E38 VIN-jét akkor elvileg meg tudom nézni a pontos színt?

Nem hinném, hogy a galambszürkéből több árnyalat is létezne.
Nekem is e38-ból jött a szürke, és pontosan ugyanolyan volt, mint az enyém.

2012.02.03. 20:57

Azt tudom hogy egyszer akartam venni Schnitzertől,el is hozta,de sötétebb volt mint az enyém.Amit hozott,azt már nagyon sok autóban láttam,az Én 40i-mben is olyan volt.Olyan színű volt mint most nekem a ajtó fogantyú,könyöklő,meg az ülésállítókaroknál lévő műanyag.Az üléseim,az ajtókárpitok,műszerfal betétek világosabbak,a kárpitokban van fehér betét.Individual,nem tudom ez számít-e.A lényeg hogy nem akarok megint megszivatni valakit.
Ez biztos a sötétebb:
Kép

De attól is függ hogy van fényképezve.Mert amit Schnitzer fényképezett napfényben,simán összekevertem az enyémmel...
Mindegy,írtam nekik,hátha kitotozzuk a pontos színt. :franko:

2012.02.03. 22:53

Padre540 írta:Azt tudom hogy egyszer akartam venni Schnitzertől,el is hozta,de sötétebb volt mint az enyém.Amit hozott,azt már nagyon sok autóban láttam,az Én 40i-mben is olyan volt.Olyan színű volt mint most nekem a ajtó fogantyú,könyöklő,meg az ülésállítókaroknál lévő műanyag.Az üléseim,az ajtókárpitok,műszerfal betétek világosabbak,a kárpitokban van fehér betét.Individual,nem tudom ez számít-e.A lényeg hogy nem akarok megint megszivatni valakit.
Ez biztos a sötétebb:
Kép

De attól is függ hogy van fényképezve.Mert amit Schnitzer fényképezett napfényben,simán összekevertem az enyémmel...
Mindegy,írtam nekik,hátha kitotozzuk a pontos színt. :franko:

Nekem a hátsó ülőpad fonákján van egy papír, amin a gyári bejegyzések között szerepel a szín pontos megnevezése is.
Lehet ennél a szettnél is megvan még ez a papír. Kérdezd meg az eladót.

2012.02.12. 14:16

Sziasztok! a javítás szerelgetés topicba már írtam ,hogy meg halt a foglaltság érzékelőm. Sajnos 99% ,hogy a folia,ugyhogy romba kell ,hogy szedjem szegényt :( . Viszont úgy tudom hogy E39 be létezett maszírozós üllés is(azenyém comfort üllés de nincs maszírozó funkció). Valaki tudna nekem benne segíteni ,hogy ebbe valahogy bele lehet azt rakni? És ha igen pontosan hogy és mi kell hozzá , mert ha már szét szedem akkor költök rá még és legyen benne ez is .

2012.02.12. 17:15

gyerek528i írta:Sziasztok! a javítás szerelgetés topicba már írtam ,hogy meg halt a foglaltság érzékelőm. Sajnos 99% ,hogy a folia,ugyhogy romba kell ,hogy szedjem szegényt :( . Viszont úgy tudom hogy E39 be létezett maszírozós üllés is(azenyém comfort üllés de nincs maszírozó funkció). Valaki tudna nekem benne segíteni ,hogy ebbe valahogy bele lehet azt rakni? És ha igen pontosan hogy és mi kell hozzá , mert ha már szét szedem akkor költök rá még és legyen benne ez is .

Akkor jársz a legjobban, ha veszel olyan ülést, ami ezt tudja és veszel hozzá való középkonzol kapcsolószettet. Még így is tisztességes feladat összerakni a cuccot.
Ha viszont utólag akarsz a meglévő ülésbe ilyen funkciót pakolni, akkor ahhoz szükség lesz a megfelelő motorra, kompresszorra, kapcsolókra, csatlakozókra, stb. És elég ritkán szoktak ülést bontani, vagyis ezen alkatrészek gyakorlatilag beszerezhetetlenek külön-külön.

2012.02.12. 18:04

Jerry írta:
gyerek528i írta:Sziasztok! a javítás szerelgetés topicba már írtam ,hogy meg halt a foglaltság érzékelőm. Sajnos 99% ,hogy a folia,ugyhogy romba kell ,hogy szedjem szegényt :( . Viszont úgy tudom hogy E39 be létezett maszírozós üllés is(azenyém comfort üllés de nincs maszírozó funkció). Valaki tudna nekem benne segíteni ,hogy ebbe valahogy bele lehet azt rakni? És ha igen pontosan hogy és mi kell hozzá , mert ha már szét szedem akkor költök rá még és legyen benne ez is .

Akkor jársz a legjobban, ha veszel olyan ülést, ami ezt tudja és veszel hozzá való középkonzol kapcsolószettet. Még így is tisztességes feladat összerakni a cuccot.
Ha viszont utólag akarsz a meglévő ülésbe ilyen funkciót pakolni, akkor ahhoz szükség lesz a megfelelő motorra, kompresszorra, kapcsolókra, csatlakozókra, stb. És elég ritkán szoktak ülést bontani, vagyis ezen alkatrészek gyakorlatilag beszerezhetetlenek külön-külön.

Hát próbálok keresni olyan ülést de (comfort v m5) de nem nagyon van :(. Pedig olyanra le cserélném

2012.02.20. 20:57

Sziasztok ! Egy olyan gondom lenne,hogy mostanában kezdett el olyat csinálni az ülésem,hogy egy picit mozog. Ezt úgy kell elképzelni,hogy az ülőlap,és háttámlát,egy ici picit tudom mozgatni. Van neki egy holtjátéka. Zavaró amikor fékezek vagy elindulok,és mozog..... Régen ezt nem csinálta,gondolom kilazult egy csavar,vagy megkopott volna valami? Bejelöltem a képen azt a helyet ahol a legjobban tudom mozgatni az ülést. Eddig fixen állt,megse mozdult,most meg mozog,mit csináljak?

Üdv: Attila

Kép

2012.02.20. 21:51

Flashrider írta:Sziasztok ! Egy olyan gondom lenne,hogy mostanában kezdett el olyat csinálni az ülésem,hogy egy picit mozog. Ezt úgy kell elképzelni,hogy az ülőlap,és háttámlát,egy ici picit tudom mozgatni. Van neki egy holtjátéka. Zavaró amikor fékezek vagy elindulok,és mozog..... Régen ezt nem csinálta,gondolom kilazult egy csavar,vagy megkopott volna valami? Bejelöltem a képen azt a helyet ahol a legjobban tudom mozgatni az ülést. Eddig fixen állt,megse mozdult,most meg mozog,mit csináljak?

Kép

Ezt nekem is csinálja, megbolondulok tőle, már ott tartok, hogy veszek egy másik ülés szettet,
csak az a baj, amit kinéztem, az 1000 euro.

Odus

2012.02.20. 22:00

odus írta:
Flashrider írta:Sziasztok ! Egy olyan gondom lenne,hogy mostanában kezdett el olyat csinálni az ülésem,hogy egy picit mozog. Ezt úgy kell elképzelni,hogy az ülőlap,és háttámlát,egy ici picit tudom mozgatni. Van neki egy holtjátéka. Zavaró amikor fékezek vagy elindulok,és mozog..... Régen ezt nem csinálta,gondolom kilazult egy csavar,vagy megkopott volna valami? Bejelöltem a képen azt a helyet ahol a legjobban tudom mozgatni az ülést. Eddig fixen állt,megse mozdult,most meg mozog,mit csináljak?

Kép

Ezt nekem is csinálja, megbolondulok tőle, már ott tartok, hogy veszek egy másik ülés szettet,
csak az a baj, amit kinéztem, az 1000 euro.

Odus

Szia Odus !

Akkor ahogy látom nem egyedi a problémám :( Igazából nekem ezt nem csinálta,tényleg elkophatott volna valami? De ahoyg már olvasgattam,szerintem az a csavar van kilazulva talán ami összeilleszti a háttámlát,meg az ülőlapot. Írta is Pmiki,azt hiszem,hogy ezeken a csavarokon múlik az életünk...Vagy rosszul emlékszem? Más kérdésem,hogy ehhez tulajdonképpen ki ért? Ez Kárpitos munka? Vagy inkább szerelőre bízzam? Kihez lehetne vinni ilyen gonddal? Gondolom ha elviszem szerelőhöz,az mondja,hogy neki csak a vázat vigyem,akkor vigyem el kárpitoshoz aki lenyúzza,és a többi...Nem egyszerű a probléma,és mellette tényleg idegesítő egy olyan autótól amit imádok....

2012.02.21. 11:42

Kép

Nem teljesen értem, hogy hogyan mozog, de ha csak az üléstámla, akkor üléstípustól függően vagy egy kar vagy egy csavar tartja a helyén. Mindkettő esetében elég lenne meghúzni, illetve a helyére rakni kattanásig.
Nem kell ehhez semmilyen kárpitos. A háttámlát vedd le, akkor már látszani fog, hogy azzal van-e gond.
Ha igen, akkor a kar esetében egy erőteljes rátehénkedéssel felülről, helyre lehet tenni.
Vagy ha egyedül nem akarsz nekiállni, akkor a tavaszi törökmezei talin ránézhetünk közösen.

2012.02.21. 22:15

Jerry írta:

Kép

Nem teljesen értem, hogy hogyan mozog, de ha csak az üléstámla, akkor üléstípustól függően vagy egy kar vagy egy csavar tartja a helyén. Mindkettő esetében elég lenne meghúzni, illetve a helyére rakni kattanásig.
Nem kell ehhez semmilyen kárpitos. A háttámlát vedd le, akkor már látszani fog, hogy azzal van-e gond.
Ha igen, akkor a kar esetében egy erőteljes rátehénkedéssel felülről, helyre lehet tenni.
Vagy ha egyedül nem akarsz nekiállni, akkor a tavaszi törökmezei talin ránézhetünk közösen.

Ez is egy jó terv, de nekem az ülőlapban is mozog valami, erőteljes fékezéskor is érezni és hallani.
Plusz mindig szerettem volna sport vagy valamilyen más, kényelmesebb üléseket, az enyém csak az alap.
Szóval a szétszedés biztosan jó, de nekem inkább egy upgrade kellene. Akár szövet is, mert most is az van.

Odus

2012.02.22. 10:15

odus írta:...Plusz mindig szerettem volna sport vagy valamilyen más, kényelmesebb üléseket, az enyém csak az alap.
...
Odus

Kedves Odus!
Az E39.hu bírósága 1 hónap Suzuki Swift Sport ülésben letöltendő szabadságvesztésre ítél! Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye
nincs!
Kép
Majd megtanulod értékelni az "alap" BMW ülés komfortját!
Kép

2012.02.22. 12:58

Jerry írta:Kedves Odus!
Az E39.hu bírósága 1 hónap Suzuki Swift Sport ülésben letöltendő szabadságvesztésre ítél! Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye
nincs!

Hát igen, van lejjebb is, az biztos, de a porckorongsérvemnek jót tenne valami deréktámasz szerűség.
Dzsó Bácsi ülése is megfelelne, legalább nem kellene kárpitot sem cserélnem. (ha lecserélnéd... :D )

Odus

2012.02.26. 11:17

Sziasztok !

Mivel kiderítettem Jerry-vel az ülésem hibáját,így elgondolkoztam egy kis frissítésen. A kérdésem,hogy most ugyebár sima memóriás ülésem van. De ha vennék egy komfort ülés bőr nélkül,és az enyémet áttenném rá,az működne? Vagy kicsi lenne rá,mert ugyebár az több irányba mozog,nyúlik a bőr.

Hozzászólás küldése

VigLink badge