![]() |
2006.11.15. 21:05
kbhont írta:Sziasztok!
Végig gondolva ezt a fék kérdést, mindenről beszéltünk már, az olajat kivéve.
Aki sokat megy autópályán, vagy hegyi utakon, annak ajánlatos szerintem
50e km-ként ,vagy 2évente lecserélni a fékolajat.
Az olajnak, van egy rossz tulajdonsága, az hogy nedv szívó!
Arról nem is beszélve, hogy a nagyteljesítményű munkahengerekben, fel tud forrni, és romlik a minősége.
Szerintem egy vegyész, ha van köztünk el tudná magyarázni.
Üdv.
2006.11.15. 23:54
2006.11.18. 20:39
dcs73 írta:Még anyit hozzátennék ehez a fék dologhoz ,voltam kint németbenn
a gyárbann és ahogy jött a szalagon a fék tárcsa az egyik ment a sima dobozba a másik meg embléma beleüt gyáriszám beleir és ment a gyári cuccosba, és ez igaz ATE, BREMBO,TEXTAR trcsákra betétekre is!!!!!!! Na enyiSziasztok
2006.11.18. 20:49
Janika_86 írta:dcs73 írta:Még anyit hozzátennék ehez a fék dologhoz ,voltam kint németbenn
a gyárbann és ahogy jött a szalagon a fék tárcsa az egyik ment a sima dobozba a másik meg embléma beleüt gyáriszám beleir és ment a gyári cuccosba, és ez igaz ATE, BREMBO,TEXTAR trcsákra betétekre is!!!!!!! Na enyiSziasztok
Ez tény,hogy senki nem tudja megmondani mi a különbség tárcsa,és tárcsa között,talán szakértő sem,de gondolj csak bele ha megveszed az origit,és bajod van vele vissszaviszed,és kicserélik,ez halálbiztos!A jurid-nál,brembo-nál,meg ate-nál ez nem műxik!
2006.11.18. 20:59
2006.11.18. 21:13
Janika_86 írta:Jah igen,egyébként ha valaki az első oldalon utána olvas,akkor láthatja a 2.-vagy 3. hozzászólás az enyém.Egy autóboltos cimbim boltjában voltak ezek az infok így leírva...
Üdv Sándor
2006.11.18. 21:26
kbhont írta:Janika_86 írta:Jah igen,egyébként ha valaki az első oldalon utána olvas,akkor láthatja a 2.-vagy 3. hozzászólás az enyém.Egy autóboltos cimbim boltjában voltak ezek az infok így leírva...
Kedves Janika!
Én nem okoskodni akarok, de!- Ha jól emlékszem, én azt mondtam, hogy gyári beszállítókról van szó. A BMW mint gyár, nem vesz sem a brembótól, sem a textártól, sem a juridtól, de még a bosch-tól sem, pedig velük kapcsolatban áll. Az ,hogy több cég is gyárt belevaló alkatrászeket, az természetes. Ilyen pl a bilstein is,de a neve helyett a BMW embléma van besütve, például a lengökar szilentekben. Annak idején az idősebbek emlékeznek rá, hogy a "Rona" magyar gyármányu fékbetét elödje a Felián és társa, a FELIFERR is gyártott BMW be betétet. (Isten nyugosztalja Pistabátyánkat, baromi rossz betét volt!
Remélem nem vetted rossz néven!
Üdv Sándor
2006.11.18. 21:48
Janika_86 írta:kbhont írta:Janika_86 írta:Jah igen,egyébként ha valaki az első oldalon utána olvas,akkor láthatja a 2.-vagy 3. hozzászólás az enyém.Egy autóboltos cimbim boltjában voltak ezek az infok így leírva...
Kedves Janika!
Én nem okoskodni akarok, de!- Ha jól emlékszem, én azt mondtam, hogy gyári beszállítókról van szó. A BMW mint gyár, nem vesz sem a brembótól, sem a textártól, sem a juridtól, de még a bosch-tól sem, pedig velük kapcsolatban áll. Az ,hogy több cég is gyárt belevaló alkatrászeket, az természetes. Ilyen pl a bilstein is,de a neve helyett a BMW embléma van besütve, például a lengökar szilentekben. Annak idején az idősebbek emlékeznek rá, hogy a "Rona" magyar gyármányu fékbetét elödje a Felián és társa, a FELIFERR is gyártott BMW be betétet. (Isten nyugosztalja Pistabátyánkat, baromi rossz betét volt!
Remélem nem vetted rossz néven!
Üdv Sándor
Jah,én értem,hogy te miről beszélsz,de látnivélik,hogy magyarországon a UNIX autóalkatrész értékesítő hálózat nem forgalmaz ATE fékbetétet,sem tárcsát,hanem Juridot.Ami vagy szintén ATE,ahogyan írtam is,és csak névben más,vagy egyszerűen elképzelésem sincs!
Nincs mit rossz néven venni,csupán én is a valóságot szeretném feltárni ebben a témában is.![]()
2006.11.18. 21:57
2006.11.18. 22:09
Janika_86 írta::D
Akkor már csak azt nem értem hogya BMW-nél miért forgalmaznak kétféle terméket is.Én egy hónapja körül vettem a fester bt által originál betéteket,tárcsákat,BMW-designos,cikkszámos dobozban,fóliában BMW nyomatokkal bennük,és ATE-ról nem láttam semmit...Te pedig megvetted a másik verziót,amelyik ATE-designos,és felvan rajtva tűntetve gyári cikkszám,és BMW emblem...![]()
De én azt mondom ne is feszegessük tovább a témát...Részemről megtudtam azt a részét amelyik érdekelt,a továbbiakban max megfigyelem kiderülhet-e még valami!
2006.11.19. 10:13
2006.11.19. 11:04
Janika_86 írta::D
Akkor már csak azt nem értem hogya BMW-nél miért forgalmaznak kétféle terméket is.Én egy hónapja körül vettem a fester bt által originál betéteket,tárcsákat,BMW-designos,cikkszámos dobozban,fóliában BMW nyomatokkal bennük,és ATE-ról nem láttam semmit...Te pedig megvetted a másik verziót,amelyik ATE-designos,és felvan rajtva tűntetve gyári cikkszám,és BMW emblem...![]()
De én azt mondom ne is feszegessük tovább a témát...Részemről megtudtam azt a részét amelyik érdekelt,a továbbiakban max megfigyelem kiderülhet-e még valami!
2006.11.19. 17:52
2006.11.21. 19:51
2006.11.21. 19:58
hajni523i írta:ha fékezek akkor néha ugy ráz az auto,mintha valami tojás alakot fékezne,mi lehet a baj?
2006.11.21. 20:04
2006.11.21. 21:56
hajni523i írta:ha fékezek akkor néha ugy ráz az auto,mintha valami tojás alakot fékezne,mi lehet a baj?
2006.11.22. 00:06
Szia Hajnihajni523i írta:a futomu az jo mert azt a multkor meg állapitották.az elso kerekek uj gumikkal most lettek fel rakva.ugyhogy marad a tárcsa.
2006.11.22. 19:33
2006.11.22. 20:05
Steven530d írta:Kollégák! Utánna olvasgattam külföldi fórumokon ennek a hírhedt problémának:
A fékezéskori remegést gyakran az 5-ös sz. szilent okozza!Még a topic elején vki említette, de most legalább megerősítem!
[/b]