Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2015.12.06. 20:09

Tormagergo írta:
nagy.matyika írta:
kzolee írta:
Nem kell kivenni a hidat, célszerszámmal kipréselhető. Érdemes olyan helyen csináltatni, ahol már van tapasztalat és célszerszám. Szerintem.

És ha gyanúsan néz ki, akkor rámelegíteni se árt egy picit a csonkállványra, mert különben elképzelhető, hogy az új meg fog mozdulni a helyén.

A 2 es számut kell cseréltetnem azt már tudom! Valaki tud mondani márkát, mit érdemes meg venni meg egy körübelüli árat-rá? esetleg valaki tudja mi az a célszerszám ami kell hozz?!( mert van egy szerelő aki márcsinált ilyet, csak régen és már nem emlékszik rá, hogy mi kellett hozzá pontosan!)

Keress másik szerelőt.

2015.12.06. 21:38

jlaci74 írta:
Tormagergo írta:
nagy.matyika írta:
kzolee írta:
Nem kell kivenni a hidat, célszerszámmal kipréselhető. Érdemes olyan helyen csináltatni, ahol már van tapasztalat és célszerszám. Szerintem.

És ha gyanúsan néz ki, akkor rámelegíteni se árt egy picit a csonkállványra, mert különben elképzelhető, hogy az új meg fog mozdulni a helyén.

A 2 es számut kell cseréltetnem azt már tudom! Valaki tud mondani márkát, mit érdemes meg venni meg egy körübelüli árat-rá? esetleg valaki tudja mi az a célszerszám ami kell hozz?!( mert van egy szerelő aki márcsinált ilyet, csak régen és már nem emlékszik rá, hogy mi kellett hozzá pontosan!)

Gyári , Lemförder, TRW ...

https://www.youtube.com/watch?v=6JhuwnVcjAI

https://www.google.hu/search?q=bmw+ball ... CxcQsAQIHA

Gyanus volt nekem ez a híd kiszrelés téma.... azért érdeklődök,! Ez egy sima csapágykinyomó nem?!

2015.12.10. 19:17

Féltengely porvédőgumi cserében kérnék szépen tanácsot.
Köszönöm.

2015.12.10. 21:02

zoli554 írta:Féltengely porvédőgumi cserében kérnék szépen tanácsot.
Köszönöm.

Ha szakadt, akkor mindenképp cseréld ki! :facepalm: :mrgreen:

2015.12.10. 21:43

bendegúz írta:
Köszönöm.

Jajj de széép... :roker: :nyelves: magas laszti itt sose marad leütés nélkül :mrgreen:

2015.12.10. 22:11

bendegúz írta:
Köszönöm.

Ki gondolta volna?..

2015.12.11. 09:05

zoli554 írta:
bendegúz írta:
Köszönöm.

Ki gondolta volna?..

Arra gondolnak a srácok,hogy egy kicsit fejtsd ki bővebben. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz
Értékelés: 4.76%

2015.12.12. 13:01

Padre540 írta:
zoli554 írta:
bendegúz írta:
Köszönöm.

Ki gondolta volna?..

Arra gondolnak a srácok,hogy egy kicsit fejtsd ki bővebben. :)

Keress egy olyan helyet, ahol van levegős féltengely gumiharang szerelő gép, nem kell leverni a csuklót + olyan puha gumiharangot raknak fel a régi helyett, ami nem töredezik ki egyhamar. Amolyan szilikon gumifélének látszik. Alkatrészboltokban beszerezhetőekkel az a tapasztalat, hogy hamar elöregszenek, mintha nem is gumiból lennének, inkább műanyagból, ridegek, nem rugalmasak.

https://www.youtube.com/watch?v=4U2A14JHnKg

2016.01.04. 21:54

Sziasztok!
A következő a szitu a kocsival...Lecseréltem a nyári kereket télire.235-40-18 a nyári,195-65-15 a téli.Azóta fékezésnél berezeg a kormány.Van valakinek ötlete,hogy ez mitől lehet? A télit előttem centírozták...
Köszi előre is!

2016.01.05. 09:26

tommyleejones írta:Sziasztok!
A következő a szitu a kocsival...Lecseréltem a nyári kereket télire.235-40-18 a nyári,195-65-15 a téli.Azóta fékezésnél berezeg a kormány.Van valakinek ötlete,hogy ez mitől lehet? A télit előttem centírozták...
Köszi előre is!

Xar centir, piszok van a felni alatt, rossz gumi, akármi.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: tommyleejones

2016.01.05. 09:41

Imco írta:
Köszi előre is!

Eloazor is nezess at a futomuvet es alitasd be 15s van bealitva es te 18st raktal fel,nagy a elteres,de pont forsitva kelet volna 18s nyari es a teli meg 15s

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: tommyleejones

2016.01.05. 09:58

rockerekhu írta:
Imco írta:
Köszi előre is!

Eloazor is nezess at a futomuvet es alitasd be 15s van bealitva es te 18st raktal fel,nagy a elteres,de pont forsitva kelet volna 18s nyari es a teli meg 15s

Pont fordítva csinálta a kolléga, most rakta fel a 15-öst! Én arra tudnék gondolni, hogy kosz van a felni alatt.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: tommyleejones

2016.01.05. 10:32

nagy.matyika írta:
rockerekhu írta:
Imco írta:
Köszi előre is!

Pont fordítva csinálta a kolléga, most rakta fel a 15-öst! Én arra tudnék gondolni, hogy kosz van a felni alatt.

Bocs igazad van :D
Berázás az rosz futómü miatt van,vagy a rosz beálitás.és a gumi méret sem stimell mert 205/65/15 a gyári.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: tommyleejones

2016.01.05. 14:50

rockerekhu írta:Berázás az rosz futómü miatt van,vagy a rosz beálitás.és a gumi méret sem stimell mert 205/65/15 a gyári.

nincs baj a 195-tel sem. sokan használjuk azzal.
Igaz a 205 komfortosabb, de a 195 még mindig ingyen van. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: 2 tommyleejones, waresz
Értékelés: 9.52%

2016.01.05. 21:37

Köszi a válaszokat!Először a koszt derítem ki :)

2016.01.08. 14:35

Sziasztok kellene egy kis segítség

2.8 touring 99 évjárat légrugós szintszabályzós sport futóműves és most hátsó teleszkópot szeretnék cserélni
van különbség ? és mi ? Teleszkóp és teleszkóp között ? Légrugót már cseréltem és ott is volt komfort és sport de semmi különbség nem volt ugyan úgy jó volt a komfort mint a sport csak ugye a sport drágább fel is hívtam pár légrugóst és ők is megerősítették hogy most már a gyártok sem tesznek különbséget a légrugóban . Teleszkópot akkor most milyet vegyek szintszabályzóst sport futóműhöz vagy jó a sima is ?

Előre is köszönöm :)

2016.01.08. 17:19

kozie39 írta:Sziasztok kellene egy kis segítség

2.8 touring 99 évjárat légrugós szintszabályzós sport futóműves és most hátsó teleszkópot szeretnék cserélni
van különbség ? és mi ? Teleszkóp és teleszkóp között ? Légrugót már cseréltem és ott is volt komfort és sport de semmi különbség nem volt ugyan úgy jó volt a komfort mint a sport csak ugye a sport drágább fel is hívtam pár légrugóst és ők is megerősítették hogy most már a gyártok sem tesznek különbséget a légrugóban . Teleszkópot akkor most milyet vegyek szintszabályzóst sport futóműhöz vagy jó a sima is ?

Előre is köszönöm :)

A sport futóművel szerelt autók az alacsonyabb hasmagasság miatt rövidebb, és keményebb gátlókat kaptak, minthogy eredetileg a légrugó is rövidebb bennük. Ha nem változotattál a kocsi magasságán /diaggal/, akkor sport gátlót tegyél bele.

2016.01.11. 10:25

Eibach 30/25 mm-es ültető rugóhoz használható a Sachs M-es futóműhöz gyártott gátlója?

2016.01.15. 14:52

Helló!

Tudtok valakit ajánlani, aki E39 touring szintszabályozós futómű hátuljának magasságát be tudja állítani gyári értékre?
Ma voltam egy légrugós szervízben, és ott úgy szemre beállították 'osztjóvanaz alapon, de utánaolvastam, és nagyobb tudomány ez ennél... Meg elég magasnak tűnik.

Köszi.

2016.01.15. 19:16

faczi írta:Helló!

Tudtok valakit ajánlani, aki E39 touring szintszabályozós futómű hátuljának magasságát be tudja állítani gyári értékre?
Ma voltam egy légrugós szervízben, és ott úgy szemre beállították 'osztjóvanaz alapon, de utánaolvastam, és nagyobb tudomány ez ennél... Meg elég magasnak tűnik.

Köszi.
qwerti

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
Hozzászólás küldése

VigLink badge