![]() |
2008.08.14. 15:44
2008.08.14. 22:14
2008.08.15. 17:48
2008.08.15. 18:40
2008.08.15. 20:51
deflora írta:sziasztok
Volna egy kis problémám.2000/10 525DA
Autóztunk kis családommal és menet közben hibaüzenet jelent meg.GETRIEBENOTPROGRAMM.
aZ AUTÓ NEM VÁLTOTT SEM LE SEM FEL.nem áltam meg nyugiban haza autóztunk 80km/ó val kb 30km-t.
Megálltunk üres van hátramenet van előre gyenge minha 4vagy 5 be lenne.leállitotam.elszivtam egy cigit és ujra inditottam,hiba ugyanaz.elindultam hibafelirat megszünt vált rendesen.mi lehet a gond?Mehet hosszabb utra igy az autó?
köszönöm a segitségeteket.
2008.08.15. 20:56
Krisz írta:Sziasztok!
Sajnos nem működik a klímahűtő ventillátorom.A klíma megy,hűt is csak aventillátor nem megy!Nem talátam sehol a biztosítékát.Esetleg valaki tudna segíteni,hogy hol kezdjem keresni a hibát?
2008.08.15. 21:27
party írta:Krisz írta:Sziasztok!
Sajnos nem működik a klímahűtő ventillátorom.A klíma megy,hűt is csak aventillátor nem megy!Nem talátam sehol a biztosítékát.Esetleg valaki tudna segíteni,hogy hol kezdjem keresni a hibát?
Szia , ezen már túl vaok én is, elég gyenge az a motor sztem... de van két kondi mellette, ami a kétfokozatú fordulatért felelős, lehet vmelyik halott, akkor sem megy... hüteni hűt, csak városban ha nincs menetszél, akkor nem olyan hideget fúj...A jobb oldalon a motorház tető zárja mellett van egy csatlakozó, az a ventilátoré, meg kéne próbálni direkt áramot adni, ha megy akkor a motor, ill a kondi jó...
2008.08.15. 21:40
Krisz írta:party írta:Krisz írta:Sziasztok!
Szia , ezen már túl vaok én is, elég gyenge az a motor sztem... de van két kondi mellette, ami a kétfokozatú fordulatért felelős, lehet vmelyik halott, akkor sem megy... hüteni hűt, csak városban ha nincs menetszél, akkor nem olyan hideget fúj...A jobb oldalon a motorház tető zárja mellett van egy csatlakozó, az a ventilátoré, meg kéne próbálni direkt áramot adni, ha megy akkor a motor, ill a kondi jó...
Kösz!Holnap reggel megnézem,de ha nem jön odáig az áram,akkor van valami biztosíték,vagy valami ahonnén el lehetne indulni?
2008.08.16. 12:31
2008.08.16. 14:21
2008.08.18. 12:49
2008.08.18. 16:58
M-power írta:Nah, hát elmentem megnézetni az autot, és sajnos nem jó híreket kaptam.Rádugta a gépet, és azt a hibát írta ki, hogy az ABS -el nem tud kapcsolatot létesíteni a központi agy. Tehát ezzel a jeladó dolog törölve, pedig már kezdtem megnyugodni, hogy csak annyi a probléma. A csávó annyit mondott, hogy lehet az ABS relével van a gond, vagy esetleg a kábeleknél valami kontakt hiba lépett fel. De ezek csak találgatások, mert sajnos az is elképzelhető, hogy a computer hibásodott meg, bár a hibaüzenet nem erről tanúskodik. Sokan mondták, hogy még ilyenről soha nem hallottak, hogy elmegy és visszajön, méghozzá konkrét esetekben. Ők is azt mondták, lehet a computer bolondult meg. Megkérdeztem egy faszit, és azt mondta, hogy ha azzal van a probléma, kiszedik és elküldik a brittekhez. Ha javítható akkor 80.000Ft, ha nem akkor 180.000Ft.
Mivel ilyen hibárol még senki se hallott, gondoltam mégegyszer rákérdezek itt, hátha valaki tud valami okosat mondani.
2008.08.18. 21:00
efer írta:M-power írta:Nah, hát elmentem megnézetni az autot, és sajnos nem jó híreket kaptam.Rádugta a gépet, és azt a hibát írta ki, hogy az ABS -el nem tud kapcsolatot létesíteni a központi agy. Tehát ezzel a jeladó dolog törölve, pedig már kezdtem megnyugodni, hogy csak annyi a probléma. A csávó annyit mondott, hogy lehet az ABS relével van a gond, vagy esetleg a kábeleknél valami kontakt hiba lépett fel. De ezek csak találgatások, mert sajnos az is elképzelhető, hogy a computer hibásodott meg, bár a hibaüzenet nem erről tanúskodik. Sokan mondták, hogy még ilyenről soha nem hallottak, hogy elmegy és visszajön, méghozzá konkrét esetekben. Ők is azt mondták, lehet a computer bolondult meg. Megkérdeztem egy faszit, és azt mondta, hogy ha azzal van a probléma, kiszedik és elküldik a brittekhez. Ha javítható akkor 80.000Ft, ha nem akkor 180.000Ft.
Mivel ilyen hibárol még senki se hallott, gondoltam mégegyszer rákérdezek itt, hátha valaki tud valami okosat mondani.
simán lehet, hogy az ABS vezérlőd halt meg. tényleg érdemes elmenni az NT-be, mert ez típushiba, és ott már rutinból cserélik...
ha túl soknak tartanád az új árát, itthon is foglalkoznak felújítással, azért felesleges a brittekhez küldeni. az más kérdés, hogy úgy van megcsinálva, hogy ne lehessen felújítani, így gyakorlatilag szét kell bombázni az egészet a szereléshez - vagyis egy új nyílván megbízhatóbb lesz, mint egy felújított (aki felújít, valószínűleg ettől eltérő véleményt fog adni)
2008.08.19. 19:41
Krisz írta:party írta:Krisz írta:Sziasztok!
Kösz!Holnap reggel megnézem,de ha nem jön odáig az áram,akkor van valami biztosíték,vagy valami ahonnén el lehetne indulni?
2008.08.19. 20:06
M-power írta:kovessyroli írta:M-power írta:admin írta:ABS jeladó szenzor a keréknél.Ha jól tudom akkor a hátsónál vannak ezek a tünetek.M-power írta:Sziasztok!
Támadt egy kis gondom ma az autoval( E39 528i, 1999.12.25 ), kíváncsi vagyok ti mit mondtok rá, vagy van -e valami ötletetek.
Indításkor ABS és TC/DSC ellenőrző lámpa égve maradt, menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző. Ki is próbáltam, nincs se ABS -em se kipörgésgátlóm.![]()
Majd már hazafele úton egyszer csak megjavul minden, elalszanak a lámpák, a sebességmérő is rendbe jön a fogyasztásmérővel együtt. Már kezdtem megnyugodni, hogy itt nem lehet valami nagy gond. Aztán állnék be a garázsba, hirtelen megint kigyullad a 2 ellenőrző lámpa, és megint ugyan az a szitu.![]()
Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Tehát a km óra leállásáért is az felel? Mert annyit tudok, hogy a TC/DSC és az ABS egy elektronikába futnak be, az óra és fogyasztásmérő meg megint külön rendszerhez tartozik. Tehát egy jeladó ekkora galibát tud okozni?![]()
Költségekben ez kb. mit jelent?
ha csak az abs - tc világít, akkor lehet az ABS senzor is hibás, viszont nálad sebességjel sincs, ezért 100%-ra mondhatom, hogy bal hátsó kerékcsapágyat kell cserélned.
Nah, hát elmentem megnézetni az autot, és sajnos nem jó híreket kaptam.Rádugta a gépet, és azt a hibát írta ki, hogy az ABS -el nem tud kapcsolatot létesíteni a központi agy. Tehát ezzel a jeladó dolog törölve, pedig már kezdtem megnyugodni, hogy csak annyi a probléma. A csávó annyit mondott, hogy lehet az ABS relével van a gond, vagy esetleg a kábeleknél valami kontakt hiba lépett fel. De ezek csak találgatások, mert sajnos az is elképzelhető, hogy a computer hibásodott meg, bár a hibaüzenet nem erről tanúskodik. Sokan mondták, hogy még ilyenről soha nem hallottak, hogy elmegy és visszajön, méghozzá konkrét esetekben. Ők is azt mondták, lehet a computer bolondult meg. Megkérdeztem egy faszit, és azt mondta, hogy ha azzal van a probléma, kiszedik és elküldik a brittekhez. Ha javítható akkor 80.000Ft, ha nem akkor 180.000Ft.
2008.08.19. 23:16
Vader-1 írta:Krisz írta:party írta:Krisz írta:Sziasztok!
Szia!
Annyira nem ismerem az 525Tds-t,csak tipp:biztik a kesztyütartöban felül,valamint az akkumulátor felett van rengeteg.Az ott levö papiron korrekt leirás van,hogy mi hova tartozik.
Megnéztem mind a két helyen a biztiket és mind jó volt,a könyv szerint ott nincs biztosítéka.De akkor lehet!?
2008.08.21. 20:43
2008.08.22. 01:21
2008.08.22. 11:33
2008.08.22. 16:41
karcagi írta:üdv.
help!
bexart az E39 LCM III lámpamodulom. ki tud ilyet?
a rajta lévő számok:
LCM III A mit man. LWR
BMW 61.35-6 908 467
109 110, 300009
HW D1 SW 42
kiment benne a BT736L2 Infineon Mosfet, ha egy ilyet találnék, beleforrasztanám én, de úgytűnik 1000db a minimum rendelés belőle.
help
karcagi@vipmail.hu
vagy ide pliz
köszönöm.
karcagi