![]() |
2014.07.29. 14:36
hamoriarpi írta:jlaci74 írta:
Nálunk most akciós az Osram D2S , 10500 Ft.
Elég egyszerre 1 helyre beírni![]()
2014.07.30. 13:24
2014.09.04. 08:54
2014.09.04. 09:09
Ralphus írta:Sziasztok!
A következő a helyzet, az autó (530D 2001-es) jobb első futóművénél ez a bizonyos, xenon-magasság állító rúd lóg, nincs eltörve, csak mintha egy bilincs szerűség hiányozna róla.
Nem tudom, hogy ennek-e az oka, hogy az autó ahhoz képest, hogy xenonos, egyrészt nem világít túl erősen, de borzasztóan lefelé világít.
(Ha mondjuk kb. 1 méterre állok meg az előttem lévő mögött, akkor jóformán a hátsó lökhárítója alá világítanak be a lámpáim.
Olvastam itt a fórumon sokat, hogy a lámpában lévő magasságállító pöckök lehetnek pl.
Ahhoz, hogy ezt lássam, szét kell kapjam a búrát, vagy látszik kívülről is? (Igaz-e, hogy csak melegítéssel jönnek szét a búrák?) Valószínű a foncsor sem az igazi már, azon látok minimális elszíneződést. De elsősorban a magassággal van a fő baj.
Van erre valami megoldás, illetve attól függetlenül, hogy automata a magasság-állítás, lehet ezt valahogy másképp (kézileg állítani)
Válaszokat előre is köszönöm!
2014.09.04. 09:26
Jerry írta:Ralphus írta:Sziasztok!
A következő a helyzet, az autó (530D 2001-es) jobb első futóművénél ez a bizonyos, xenon-magasság állító rúd lóg, nincs eltörve, csak mintha egy bilincs szerűség hiányozna róla.
Nem tudom, hogy ennek-e az oka, hogy az autó ahhoz képest, hogy xenonos, egyrészt nem világít túl erősen, de borzasztóan lefelé világít.
(Ha mondjuk kb. 1 méterre állok meg az előttem lévő mögött, akkor jóformán a hátsó lökhárítója alá világítanak be a lámpáim.
Olvastam itt a fórumon sokat, hogy a lámpában lévő magasságállító pöckök lehetnek pl.
Ahhoz, hogy ezt lássam, szét kell kapjam a búrát, vagy látszik kívülről is? (Igaz-e, hogy csak melegítéssel jönnek szét a búrák?) Valószínű a foncsor sem az igazi már, azon látok minimális elszíneződést. De elsősorban a magassággal van a fő baj.
Van erre valami megoldás, illetve attól függetlenül, hogy automata a magasság-állítás, lehet ezt valahogy másképp (kézileg állítani)
Válaszokat előre is köszönöm!
Elsődleges és legnyilvánvalóbb oka a rossz világításodnak a hiányzó magasságállító rúd bilincs! Azt orvosold először, majd ha még mindig nem vagy megelégedve a magassággal, akkor kézzel próbáld meg megmozgatni a fényszóród izzó tartó részét. Ha könnyen mozog, akkor a magasságállító pöcköd is el van törve. A cseréhez bizony neked már valószínűleg sütőbe kell dugnod a pilácsaidat. Kívülről nem látszik a bűnös. Viszont ha már szétszedted, akkor nem árt, ha betolod egy foncsorozóhoz, aki ismét újszerűvé varázsolja a szemeidet.
Kézzel természetesen kicsit tudsz állítani a fényszóróid vetítési képén. Két tekerő is van a lámpán. Az egyik a vertikális, a másik a horizontális állító tekerentyű.
2014.09.04. 09:48
Ralphus írta:Köszönöm a választ!
Akkor szépen sorjában...
Gondolom a magasság állító rúd eredeti fémbilincsét "időlegesen, illetve amíg nem találok másikat" helyettesíthetem műanyag gyorskötözővel?!
Ez a sütő dolog ez elég brutálisan hangzik, tegyük fel, hogy van hőlégfúvóm, avval is megoldható? Illetve melyik részét, kell melegíteni, a tömítésnél végig körbe? Összerakásnál kell-e ragasztani, vagy új tömítést bele rakni?
2014.09.04. 10:02
Jerry írta:Ha könnyen mozog, akkor a magasságállító pöcköd is el van törve. A cseréhez bizony neked már valószínűleg sütőbe kell dugnod a pilácsaidat.
2014.09.04. 10:10
Jerry írta:Ralphus írta:Köszönöm a választ!
Akkor szépen sorjában...
Gondolom a magasság állító rúd eredeti fémbilincsét "időlegesen, illetve amíg nem találok másikat" helyettesíthetem műanyag gyorskötözővel?!
Ez a sütő dolog ez elég brutálisan hangzik, tegyük fel, hogy van hőlégfúvóm, avval is megoldható? Illetve melyik részét, kell melegíteni, a tömítésnél végig körbe? Összerakásnál kell-e ragasztani, vagy új tömítést bele rakni?
Igen, rögzítheted gyorskötözővel, cellux-szal, de akár chili szószba mártott mókusfarokkal is, a lényeg, hogy a helyén legyen és maradjon.
Hőlégfúvóval is működhet, de az kicsit macerás, mert egyszerre csak kis szakaszon tudod melegíteni. Persze, ha ügyes vagy megoldod. Amíg a gyári tömítés van bent, addig nem kell cserélni. Elég ha összerakás előtt kicsit ismét felmelegíted.
Részletes leírásért KATTINTS IDE!
2014.09.10. 18:56
2014.09.15. 12:57
2014.09.15. 13:17
assatum írta:Sziasztok,
bár nem Xenon, de lámpa, úgyhogy itt kérdezek. Az egyik angyali szemem nem világít. Ami furcsa, hogy ezt az autó nem jelzi csipogással. Ebben az esetben ugye csak sima égő csere, vagy?
Illetve mennyivel jobb / rosszabb egy ledes szett, mint egy új gyári égő?
Ezt találtam: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepk ... 17929.html
Valamiért gyári izzót (nem ledes) nem találok. Lehetséges ez?
Valahogy ki lehet tesztelni, hogy tényleg izzó csere-e, mielőtt veszek új izzókat?
Köszi és üdv:
assatum
2014.09.15. 14:12
PeterE39 írta:
2014.09.15. 14:18
assatum írta:PeterE39 írta:
Köszönöm szépen a segítséget!
Akkor egyszerűen belerakok egy BA9s izzót, és minden kiderül.
Üdv: assatum
2014.09.15. 15:04
2014.09.15. 15:08
assatum írta:
Az lehetséges, hogy nem jön ki az izzó a bajonettzár töckei miatt a műanyagból? Vagy rossz irányba nyomkodom?
2014.09.15. 15:46
assatum írta:jlaci74 írta:
Az lehetséges, hogy nem jön ki az izzó a bajonettzár töckei miatt a műanyagból? Vagy rossz irányba nyomkodom?
2014.09.15. 16:02
2014.09.15. 21:20
csiatt írta:Mi a véleményetek a ködlámpa Xenon-osításáról?
A facelift és az M-es ködlámpa égő ugye más?
2014.09.16. 19:21
Bummer írta:csiatt írta:Mi a véleményetek a ködlámpa Xenon-osításáról?
http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1103263-HID-Fog-Lamps-for-the-1996-2000-BMW-E39-5-Series-(Excluding-M5)
Ha esetleg ezt meg nem lattad...tampontnak jo lehet...
Vagy ez...
http://www.hidplanet.com/forums/showthread.php?38090-Ultimate-Hella-MICRO-DE-FOG-Upgrade-Halogen-to-HID-(56k-big-no-no)
2014.09.16. 19:36
Tomi.i írta:Bummer írta:csiatt írta:Mi a véleményetek a ködlámpa Xenon-osításáról?
http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1103263-HID-Fog-Lamps-for-the-1996-2000-BMW-E39-5-Series-(Excluding-M5)
Ha esetleg ezt meg nem lattad...tampontnak jo lehet...
Vagy ez...
http://www.hidplanet.com/forums/showthread.php?38090-Ultimate-Hella-MICRO-DE-FOG-Upgrade-Halogen-to-HID-(56k-big-no-no)
Miért is jó ez?Mi a célja a ködlampi xenonositásnak?