Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: xenonlámpák

2014.07.29. 14:36

hamoriarpi írta:
jlaci74 írta:
Nálunk most akciós az Osram D2S , 10500 Ft.

Elég egyszerre 1 helyre beírni :!: :mrgreen:

Megszaladt a kezem... :mrgreen:

2014.07.30. 13:24

Kész lett hetvegen a lampa cserélése. Köszönök mindenkinek mindent. :)

2014.09.04. 08:54

Sziasztok!

A következő a helyzet, az autó (530D 2001-es) jobb első futóművénél ez a bizonyos, xenon-magasság állító rúd lóg, nincs eltörve, csak mintha egy bilincs szerűség hiányozna róla.
Nem tudom, hogy ennek-e az oka, hogy az autó ahhoz képest, hogy xenonos, egyrészt nem világít túl erősen, de borzasztóan lefelé világít.
(Ha mondjuk kb. 1 méterre állok meg az előttem lévő mögött, akkor jóformán a hátsó lökhárítója alá világítanak be a lámpáim.
Olvastam itt a fórumon sokat, hogy a lámpában lévő magasságállító pöckök lehetnek pl.
Ahhoz, hogy ezt lássam, szét kell kapjam a búrát, vagy látszik kívülről is? (Igaz-e, hogy csak melegítéssel jönnek szét a búrák?) Valószínű a foncsor sem az igazi már, azon látok minimális elszíneződést. De elsősorban a magassággal van a fő baj.
Van erre valami megoldás, illetve attól függetlenül, hogy automata a magasság-állítás, lehet ezt valahogy másképp (kézileg állítani)

Válaszokat előre is köszönöm!

2014.09.04. 09:09

Ralphus írta:Sziasztok!

A következő a helyzet, az autó (530D 2001-es) jobb első futóművénél ez a bizonyos, xenon-magasság állító rúd lóg, nincs eltörve, csak mintha egy bilincs szerűség hiányozna róla.
Nem tudom, hogy ennek-e az oka, hogy az autó ahhoz képest, hogy xenonos, egyrészt nem világít túl erősen, de borzasztóan lefelé világít.
(Ha mondjuk kb. 1 méterre állok meg az előttem lévő mögött, akkor jóformán a hátsó lökhárítója alá világítanak be a lámpáim.
Olvastam itt a fórumon sokat, hogy a lámpában lévő magasságállító pöckök lehetnek pl.
Ahhoz, hogy ezt lássam, szét kell kapjam a búrát, vagy látszik kívülről is? (Igaz-e, hogy csak melegítéssel jönnek szét a búrák?) Valószínű a foncsor sem az igazi már, azon látok minimális elszíneződést. De elsősorban a magassággal van a fő baj.
Van erre valami megoldás, illetve attól függetlenül, hogy automata a magasság-állítás, lehet ezt valahogy másképp (kézileg állítani)

Elsődleges és legnyilvánvalóbb oka a rossz világításodnak a hiányzó magasságállító rúd bilincs! Azt orvosold először, majd ha még mindig nem vagy megelégedve a magassággal, akkor kézzel próbáld meg megmozgatni a fényszóród izzó tartó részét. Ha könnyen mozog, akkor a magasságállító pöcköd is el van törve. A cseréhez bizony neked már valószínűleg sütőbe kell dugnod a pilácsaidat. Kívülről nem látszik a bűnös. Viszont ha már szétszedted, akkor nem árt, ha betolod egy foncsorozóhoz, aki ismét újszerűvé varázsolja a szemeidet.
Kézzel természetesen kicsit tudsz állítani a fényszóróid vetítési képén. Két tekerő is van a lámpán. Az egyik a vertikális, a másik a horizontális állító tekerentyű.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Ralphus
Értékelés: 4.76%

2014.09.04. 09:26

Jerry írta:
Ralphus írta:Sziasztok!

Elsődleges és legnyilvánvalóbb oka a rossz világításodnak a hiányzó magasságállító rúd bilincs! Azt orvosold először, majd ha még mindig nem vagy megelégedve a magassággal, akkor kézzel próbáld meg megmozgatni a fényszóród izzó tartó részét. Ha könnyen mozog, akkor a magasságállító pöcköd is el van törve. A cseréhez bizony neked már valószínűleg sütőbe kell dugnod a pilácsaidat. Kívülről nem látszik a bűnös. Viszont ha már szétszedted, akkor nem árt, ha betolod egy foncsorozóhoz, aki ismét újszerűvé varázsolja a szemeidet.
Kézzel természetesen kicsit tudsz állítani a fényszóróid vetítési képén. Két tekerő is van a lámpán. Az egyik a vertikális, a másik a horizontális állító tekerentyű.

Köszönöm a választ!

Akkor szépen sorjában... :)
Gondolom a magasság állító rúd eredeti fémbilincsét "időlegesen, illetve amíg nem találok másikat" helyettesíthetem műanyag gyorskötözővel?!
Ez a sütő dolog ez elég brutálisan hangzik, tegyük fel, hogy van hőlégfúvóm, avval is megoldható? Illetve melyik részét, kell melegíteni, a tömítésnél végig körbe? Összerakásnál kell-e ragasztani, vagy új tömítést bele rakni?

2014.09.04. 09:48

Ralphus írta:Köszönöm a választ!

Gondolom a magasság állító rúd eredeti fémbilincsét "időlegesen, illetve amíg nem találok másikat" helyettesíthetem műanyag gyorskötözővel?!
Ez a sütő dolog ez elég brutálisan hangzik, tegyük fel, hogy van hőlégfúvóm, avval is megoldható? Illetve melyik részét, kell melegíteni, a tömítésnél végig körbe? Összerakásnál kell-e ragasztani, vagy új tömítést bele rakni?

Igen, rögzítheted gyorskötözővel, cellux-szal, de akár chili szószba mártott mókusfarokkal is, a lényeg, hogy a helyén legyen és maradjon. :)
Hőlégfúvóval is működhet, de az kicsit macerás, mert egyszerre csak kis szakaszon tudod melegíteni. Persze, ha ügyes vagy megoldod. Amíg a gyári tömítés van bent, addig nem kell cserélni. Elég ha összerakás előtt kicsit ismét felmelegíted.
Részletes leírásért KATTINTS IDE!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Ralphus

2014.09.04. 10:02

Jerry írta:Ha könnyen mozog, akkor a magasságállító pöcköd is el van törve. A cseréhez bizony neked már valószínűleg sütőbe kell dugnod a pilácsaidat.

:roll: Bimmer Dani anno nekem szétolvasztás nélkül cserélte a pöckeimet... :shock: (gyűrűs xenon)

2014.09.04. 10:10

Jerry írta:
Ralphus írta:Köszönöm a választ!

Igen, rögzítheted gyorskötözővel, cellux-szal, de akár chili szószba mártott mókusfarokkal is, a lényeg, hogy a helyén legyen és maradjon. :)
Hőlégfúvóval is működhet, de az kicsit macerás, mert egyszerre csak kis szakaszon tudod melegíteni. Persze, ha ügyes vagy megoldod. Amíg a gyári tömítés van bent, addig nem kell cserélni. Elég ha összerakás előtt kicsit ismét felmelegíted.
Részletes leírásért KATTINTS IDE!

Én kétszer is aktív résztvevője voltam ( csináltam ) a hőlégfúvós verziónak.
Ha van segítő kéz és két légfúvó akkor pikk-pakk szétesik, de eggyel is meg lehet oldani csak időben több.
Arra figyelj, hogy az irányjelző felőli oldalon, hátulról van 1 vagy 2 kis csavar ami szennyezettség esetén alig látszik és könnyű benne felejteni ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Ralphus

2014.09.10. 18:56

Mi a véleményetek a ködlámpa Xenon-osításáról?
A facelift és az M-es ködlámpa égő ugye más?

Félszemű angyal

2014.09.15. 12:57

Sziasztok,

bár nem Xenon, de lámpa, úgyhogy itt kérdezek. Az egyik angyali szemem nem világít. Ami furcsa, hogy ezt az autó nem jelzi csipogással. Ebben az esetben ugye csak sima égő csere, vagy?
Illetve mennyivel jobb / rosszabb egy ledes szett, mint egy új gyári égő?
Ezt találtam: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepk ... 17929.html
Valamiért gyári izzót (nem ledes) nem találok. Lehetséges ez?

Valahogy ki lehet tesztelni, hogy tényleg izzó csere-e, mielőtt veszek új izzókat?

Köszi és üdv:
assatum

Re: Félszemű angyal

2014.09.15. 13:17

assatum írta:Sziasztok,
bár nem Xenon, de lámpa, úgyhogy itt kérdezek. Az egyik angyali szemem nem világít. Ami furcsa, hogy ezt az autó nem jelzi csipogással. Ebben az esetben ugye csak sima égő csere, vagy?
Illetve mennyivel jobb / rosszabb egy ledes szett, mint egy új gyári égő?
Ezt találtam: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepk ... 17929.html
Valamiért gyári izzót (nem ledes) nem találok. Lehetséges ez?
Valahogy ki lehet tesztelni, hogy tényleg izzó csere-e, mielőtt veszek új izzókat?
Köszi és üdv:
assatum

Cseréld meg a kettőt, és kiderül, hogy izzó, vagy egyéb hiba.
Gyári komplett izzó cikkszáma: 63126904048
De az izzó külön is cserélhető benne, típusa BA9s.
LED-es-ből van gagyi, és normális. Ismeretlen helyről lutri.

2014.09.15. 14:12

PeterE39 írta:

Köszönöm szépen a segítséget!

Akkor egyszerűen belerakok egy BA9s izzót, és minden kiderül.

Üdv: assatum

2014.09.15. 14:18

assatum írta:
PeterE39 írta:

Köszönöm szépen a segítséget!

Akkor egyszerűen belerakok egy BA9s izzót, és minden kiderül.

Üdv: assatum

Őt kell keresni és érdemes mindkettőt cserélni mert létezik 6 ill. 10 w-os verzió, úgysem tudod milyen a még működő izzó, így kizárod hogy fényerő különbség legyen köztük.

Kép

2014.09.15. 15:04

[quote="jlaci74"][/quote]

Az lehetséges, hogy nem jön ki az izzó a bajonettzár töckei miatt a műanyagból? Vagy rossz irányba nyomkodom?

2014.09.15. 15:08

assatum írta:
Az lehetséges, hogy nem jön ki az izzó a bajonettzár töckei miatt a műanyagból? Vagy rossz irányba nyomkodom?

Igen nem jön ki meg kell faragni a két pöcöknél hogy kijöjjön.

2014.09.15. 15:46

assatum írta:
jlaci74 írta:

Megtalálod a Fórum, angel eyes probléma, 2013.11.19-i hozzászólásaiban a pontos megoldást,
vagyis, hogyan kell szétszedni a foglalatot ahhoz, hogy az izzót ki lehessen cserélni.
üdv.:

már nem félszemű angyal

2014.09.15. 16:02

Köszi mindenkinek a segítséget. Kiforrasztva az izzó, és ki is cserélve.

üdv: assatum

2014.09.15. 21:20

csiatt írta:Mi a véleményetek a ködlámpa Xenon-osításáról?

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1103263-HID-Fog-Lamps-for-the-1996-2000-BMW-E39-5-Series-(Excluding-M5)

Ha esetleg ezt meg nem lattad...tampontnak jo lehet...

Vagy ez...
http://www.hidplanet.com/forums/showthread.php?38090-Ultimate-Hella-MICRO-DE-FOG-Upgrade-Halogen-to-HID-(56k-big-no-no)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2014.09.16. 19:21

Bummer írta:

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1103263-HID-Fog-Lamps-for-the-1996-2000-BMW-E39-5-Series-(Excluding-M5)

Vagy ez...
http://www.hidplanet.com/forums/showthread.php?38090-Ultimate-Hella-MICRO-DE-FOG-Upgrade-Halogen-to-HID-(56k-big-no-no)

Miért is jó ez?Mi a célja a ködlampi xenonositásnak?

2014.09.16. 19:36

Tomi.i írta:
Bummer írta:

Vagy ez...

Miért is jó ez?Mi a célja a ködlampi xenonositásnak?

Egy igazi előnye van hogy a kpm basztason :doglotlo:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, NagySándor
Értékelés: 9.52%
Hozzászólás küldése

VigLink badge