Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2013.12.07. 23:01

Schnitzer írta:
Sandi69 írta:Sziasztok!

Eddig voltam az ügyemmel pár szakinál, de mindegyik csak "pingvinezett" (széttárta a karját.) Körcsatlakozós példányom van és nem kommunikált eddig senki számítógépével sem (csak a motorvezérlő, de más semmi). Minden jól működik a gépsárkányon, de jó lenne, ha ez is rendbe jönne, mert így nem lehet diagolni és anélkül elég kockázatos nekifutni a következő 10-15 évnek...
Valaki hallott már ilyesmiről?

A vezető ül?s alatt l?vő eloszt?ba mennő vezet?kek el lehetnek oxidálva.N?z be a szonyeg alá...

Vagy kuka az óracsoport.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.12.07. 23:01

Schnitzer írta:

Eddig voltam az ügyemmel pár szakinál, de mindegyik csak "pingvinezett" (széttárta a karját.) Körcsatlakozós példányom van és nem kommunikált eddig senki számítógépével sem (csak a motorvezérlő, de más semmi). Minden jól működik a gépsárkányon, de jó lenne, ha ez is rendbe jönne, mert így nem lehet diagolni és anélkül elég kockázatos nekifutni a következő 10-15 évnek...

A vezető ül?s alatt l?vő eloszt?ba mennő vezet?kek el lehetnek oxidálva.N?z be a szonyeg alá...

Vagy kuka az óracsoport.

2013.12.07. 23:02

Schnitzer írta:

Vagy kuka az óracsoport.

2013.12.07. 23:02

Schnitzer írta:

Vagy kuka az óracsoport.

2013.12.07. 23:31

Vagy beragadt az enter ... :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, Gallaca
Értékelés: 9.52%

2013.12.08. 00:12

Pont a múltkor volt téma, de nem pont a 99 volt az az évjárat ahol körcsati és odb is van?

2013.12.08. 04:05

Kedves Klubtársak!

Véleményeteket szeretném kérni az alábbi kis sztorival kapcsolatban!

Nem tudom ki mennyire ismeri a sztorimat?! Vettem egy 98-as évjáratú 523i-t, amit nagygenerálnak vetettem alá, amibe beletartozott az is, hogy 528i legyen belőle mivel meg kellett bontani a blokkot, akkor már csináljuk meg. Kapott bontott 28i főtengelyt hozzá tartozó csapágyakkal és hajtókarokkal és csapágyakkal. Új gyűrűkészletet és dugattyúkat. Át lett programozva, még kell rajta finomítani de a nagy része megvan, a kocsi érezhetően jobban ment. Azért csak ment mert 3 napja gurultam vele hazafelé és megszólalt az egyik hidrotőkém. Azóta ez a része négyszer lett megbontva, kifújatva-kipucolva, az összes hidrotőke újra cserélve, de a hiba nemhogy nem szűnt meg, hanem súlyosbodott! Amikor először észleltem a problémát, csak 1500-as fordulat felett csinálta, hidegen pedig egyáltalán nem! Most hidegen-melegen elindítod és azonnal kerepel, ahogy nyomod a gázt egyre jobban, ha elveszed a gázt akkor is, amikor hirtelen lenyomod a gázt akkor egy pillanatra csedben van. Fordulaton már annyira kerepelnek a hidrotőkék vagy valamik, hogy úgy hallani, mindjárt szétesik a motor. A poén, amikor azt hittem magam alá csinálok akkor volt, amikor a szerelő- aki összerakta benyögte, hogy a bontott 28-as főtengelyt, a 23-as csapágyaivaé rakta össze, mert azok jobbnak néztek ki és a 28-as főtengelyen nem látszottak rovátkák, hogy köszörülni kellene. Erre volt a reakcióm :shock: :shock: :shock: micsináltál b...meg????????
Nem vagyok szerelő, sőt rühellek szerelni, (ezért van játsszósnak bmw-m és nem valami egyéb)de én is sejtettem, hogy valami itt ezért nem okés! Akit megkérdeztem, mind azt mondta, hogy ez alap dolog, hogy így nem rakunk össze motort! Most kísérletezünk, hogy a tartót amiben a hidtotőkék vannak kicseréljük, mert a szívó oldalon kettőn látszik, (a régieken is) hogy meg van kopva az oldala, vagyis a tartójának a falába ütközik, amikor a bütyök lecsap rá. Szerintem kizárt, hogy ez csinálja ezt a nagyon hallható és zavaró hangot. A motornak (egyenlőre) nem csapágy hangja van, vagyis nem kopog hanem onnan felülről a szelepdekni alól ciripel.

Az elképzelésem: A bontott főtengelyhez, egy másik főtengelyhez kopott csapágyak összerakásával nincs elegendő olajnyomás a hengerfejben, ezért kerepel!
Az olajnyomás lápának nem kellene világítania ha nem kielégítő?
Mennyi az üzemi olajnyomás értéke ezeknél?
Ha pedig ez így van nagy valószínűséggel nemsokára "megszólal" lent a csapágy is. Hengerfej felújított, vizet nem forralja meg semmi hasonló horror, hengerekben a kompresszió 14-es! Olajnyomást nem mértek!

Érthető módon ebben a dilettáns bandában már zéró a bizalmam és még HA meg is tudnák csinálni, az hetekig tartana, nekem pedig ahhoz nincs türelmem. Ha másik szerelőhöz viszem, akkor újra fizethetek ugyanazért a munkáért! Hétfőn viszem nekik az másik hidrotőke tartókat és a két láncfeszítőt, ha nem oldja meg a problémát (márpedig szerintem nem) akkor ott leszünk, ahol a part szakad! A kocsival 500km-t mentem amióta össze lett rakva 28-assá. A hang észlelésétől nem ment egy km-t sem, azonnal a szerelőhöz(?) vittem, csak ott volt indítgatva!
Tisztában vagyok vele, hogy így látatlanban nehéz bármit is mondani, de igyekeztem kielégítően leírni a problémát!

Kérem, hogy aki ÉRT a témához nyilatkozzon nekem valamit, hogy mit kezdjek ezzel a helyzettel!

2013.12.08. 09:54

Fourmi írta:Tisztában vagyok vele, hogy így látatlanban nehéz bármit is mondani, de igyekeztem kielégítően leírni a problémát!

Kérem, hogy aki ÉRT a témához nyilatkozzon nekem valamit, hogy mit kezdjek ezzel a helyzettel!

Kb. 20 éve volt egy szinte ugyan ilyen sztorim.
/A beo kidobta a csapágy fedeleket és másikkal rakták össze a blokkot./
72 km-t élt a motor.

Azonnali nyomás gyakorlást kezdenék a szerelőre a további költségátvállalás céljából.
Hogy mi miért van, az vita téma lehet.
Viszont a csapágy csere kapitális hiba.
Nem jósolok hosszú jövőt neki.

Vannak itt nálam sokkal okosabb klubtársak. Várd meg az ő véleményüket is mielőtt elhantolják a szerelőt. ;)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: 2 Fourmi, hamoriarpi
Értékelés: 9.52%

2013.12.08. 10:43

Dugó, gyűrű és FŐTENGELY felújítás csak együtt mennek. Ez vitán felüli.
Hidtotőke légtelenítés volt?
Manométeres nyomásmérés volt?
Én ott indítanék.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: Fourmi
Értékelés: 4.76%

2013.12.08. 11:53

[quote="hamoriarpi"]Dugó, gyűrű és FŐTENGELY felújítás csak együtt mennek. Ez vitán felüli.
Hidtotőke légtelenítés volt?
Manométeres nyomásmérés volt?
Én ott indítanék.[/quote

Légtelenítés? Kinyomkodták belőle az olajat mielőtt visszakerült a helyére! Manométerük nincs! El kellett volna vinni köszörűshöz, ott kiderült volna minden. De ezt nem nekem kéne mondani egy elvileg szerelőnek, hogy így nem rakunk össze motort. Nyomásgyakorlással nem lesz gond, meg szerintem ő is tudja, hogy ennek újra tábla lesz a vége. Csak mikor??? Ez a kérdés. Ha meg valamiért nem menne a dolog, akkor hivatalos vagy nem hivatalos formában behajtom rajta az eddigi költségeket és elviszem másik szerelőhöz. Amúgy a csávó nagyon el van szállva magától, hogy mekkora nagy mágus bmw-téren...hát most bemutatta.
Megmondtam neki már az elején: Engem nem érdekel mennyibe kerül, az autó jó legyen! Október 11-én vettem, azóta 10 napot használtam, azon kívül ott rohad nála. Mondtam neki, hogy a motorkivételt azt a telepemen 3 barátommal egy szűk műszakban megoldanám, neki ez egy hónapig tartott.
Szummárum, ha ez valamiért rosszul sül el, a legkevesebb baja lesz neki a jogi procedúra és a minden fórumon történő hitelrontás... :twisted: :twisted: :twisted:

Na mindegy, aki tud valamit akár másik szerelőt, aki megoldaná, amit más elsz@art akkor kérem jelezze. Már abban sem vagyok biztos, hogy a programozás jól sikerült
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fourmi 2013.12.08. 12:08-kor.

2013.12.08. 12:07

Mano, nem nano!

2013.12.08. 12:12

hamoriarpi írta:Mano, nem nano!

Ez legyen a legnagyobb gond.....Átjavítottam :wink:

2013.12.08. 12:41

Fourmi írta:

Ott van melletted Taszáron, az ország egyik legkomolyabb motor-gépműhelye ( a kiszerelt alkatrészek ellenőrzése, javítása, pl. főtengely köszörülés... )
http://www.kacsogep.hu/menu1.htm

és szintén melletted az ország egyik legjobb BMW-s embere, Powered Ákos ( benzinesekben, átépítésben nagyon ott van ... )
http://pwracing.hu/kapcsolat.html

Én sajnos, innen 500 km-ről ennyit tudok segíteni ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Fourmi

2013.12.08. 12:55

Előző szerelőtől vissza kell kérni a pénzt, ha máshogy nem akkor peres úton, aztán irány a PWRACING műhelye. Sok komoly autó kikerült már onnan. Ha elvállalja a tag, akkor nyert ügyed van. A végén lehet, hogy turbós 28i-vel jössz el onnan :nyelves:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Fourmi

2013.12.08. 13:00

jlaci74 írta:
Fourmi írta:

Ott van melletted Taszáron, az ország egyik legkomolyabb motor-gépműhelye ( a kiszerelt alkatrészek ellenőrzése, javítása, pl. főtengely köszörülés... )
http://www.kacsogep.hu/menu1.htm

és szintén melletted az ország egyik legjobb BMW-s embere, Powered Ákos ( benzinesekben, átépítésben nagyon ott van ... )
http://pwracing.hu/kapcsolat.html

Én sajnos, innen 500 km-ről ennyit tudok segíteni ...

Ne viccelj, köszönöm!
Kacsóról tudok, hallottam hideget is meleget is róluk....Viszont Ákosról még nem! De meg fogom keresni!

2013.12.08. 13:06

nagy.matyika írta:Előző szerelőtől vissza kell kérni a pénzt, ha máshogy nem akkor peres úton, aztán irány a PWRACING műhelye. Sok komoly autó kikerült már onnan. Ha elvállalja a tag, akkor nyert ügyed van. A végén lehet, hogy turbós 28i-vel jössz el onnan :nyelves:

Ha hallottam volna róla, biztos, hogy egyből oda viszem! Jobb lett volna ha minden előtt, még itt megérdeklődöm. Csak ugye városba van duma volt, az E60 cserélt olajat meg hardit, ott nem b@szott el semmit :facepalm: Ez egy kicsit bonyolultabb. Különben Ákos hol székel, helyileg? Meg ugye 2 hét és Ünnepek stb, kérdés bevállal-é valaki? Ugye a hó esni fog, az autó meg kellene!!!!
Az eddig ráfordított összeg nagy része alkatrész volt, kb egy nyolcada a munkadíj....olyan is eddig!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fourmi 2013.12.08. 13:14-kor.

2013.12.08. 13:14

Fourmi írta:
nagy.matyika írta:Előző szerelőtől vissza kell kérni a pénzt, ha máshogy nem akkor peres úton, aztán irány a PWRACING műhelye. Sok komoly autó kikerült már onnan. Ha elvállalja a tag, akkor nyert ügyed van. A végén lehet, hogy turbós 28i-vel jössz el onnan :nyelves:

Ha hallottam volna róla, biztos, hogy egyből oda viszem! Meg ugye 2 hét és Ünnepek stb, kérdés bevállal-é valaki? Ugye a hó esni fog, az autó meg kellene!!!!
Az eddig ráfordított összeg nagy része alkatrész volt, kb egy nyolcada a munkadíj....olyan is eddig!

Ha tényleg spéci helyre viszed, akkor idén már teljesen felejtős szerintem. De még lehet, hogy a január is..

2013.12.08. 13:14

Fourmi írta:

Ha hallottam volna róla, biztos, hogy egyből oda viszem! Meg ugye 2 hét és Ünnepek stb, kérdés bevállal-é valaki? Ugye a hó esni fog, az autó meg kellene!!!!

Ha tényleg spéci helyre viszed, akkor idén már teljesen felejtős szerintem. De még lehet, hogy a január is..

2013.12.08. 13:16

Fourmi írta:

Ha hallottam volna róla, biztos, hogy egyből oda viszem! Jobb lett volna ha minden előtt, még itt megérdeklődöm. Csak ugye városba van duma volt, az E60 cserélt olajat meg hardit, ott nem b@szott el semmit :facepalm: Ez egy kicsit bonyolultabb. Különben Ákos hol székel, helyileg? Meg ugye 2 hét és Ünnepek stb, kérdés bevállal-é valaki? Ugye a hó esni fog, az autó meg kellene!!!!

2013.12.08. 13:27

Fourmi írta:........Különben Ákos hol székel, helyileg? ......

Pécs mellett , azt hiszem Baksa... ( régebben küldtem neki versenyautó-alkatrészeket és erre a címre emlékszem ... )
Hozzászólás küldése

VigLink badge