![]() |
2011.05.15. 08:26
2011.05.15. 08:34
afcajax írta:Kiváncsi vagyok h nem fordult elő vkinél még h a kézifék gyakorlatilag semmit nem fog mert már egy vkitől hallottam és érdekelne h ez nem e vmi típus hiba e?Gondolom nem nagy a baj csak az automata váltó miatt mindenképpen meg kell sztem csináltatni mert így lejtőn nem naon tudok vele megállni hogy csak a váltó fogja és onnan kell kirántani induláskor.
2011.05.15. 08:44
barbrady írta:afcajax írta:Kiváncsi vagyok h nem fordult elő vkinél még h a kézifék gyakorlatilag semmit nem fog mert már egy vkitől hallottam és érdekelne h ez nem e vmi típus hiba e?Gondolom nem nagy a baj csak az automata váltó miatt mindenképpen meg kell sztem csináltatni mert így lejtőn nem naon tudok vele megállni hogy csak a váltó fogja és onnan kell kirántani induláskor.
Ez így elég zavaros, mit kell kirántani és honnan? A kézifék (ugyanúgy ahogy az üzemi), ha nincs karbantartva, akkor nem fog rendesen, ez nem csak Bmw-nél van így.
2011.05.15. 08:46
afcajax írta:Kiváncsi vagyok h nem fordult elő vkinél még h a kézifék gyakorlatilag semmit nem fog mert már egy vkitől hallottam és érdekelne h ez nem e vmi típus hiba e?Gondolom nem nagy a baj csak az automata váltó miatt mindenképpen meg kell sztem csináltatni mert így lejtőn nem naon tudok vele megállni hogy csak a váltó fogja és onnan kell kirántani induláskor.
2011.05.15. 08:52
Jerry írta:afcajax írta:Kiváncsi vagyok h nem fordult elő vkinél még h a kézifék gyakorlatilag semmit nem fog mert már egy vkitől hallottam és érdekelne h ez nem e vmi típus hiba e?Gondolom nem nagy a baj csak az automata váltó miatt mindenképpen meg kell sztem csináltatni mert így lejtőn nem naon tudok vele megállni hogy csak a váltó fogja és onnan kell kirántani induláskor.
Nekem ugyan ez volt, amikor megvettem az autót. SEMMIT nem fogott a kézifék. Hiába húztam be, mintha meg sem tettem volna.
Muha mester kicserélte a féktárcsákat, fékpofákat (rájuk fért) és úgyszintén kicseréltük a rögzítőfék pofákat is. Így már jobb lett, de valóban elég gyenge az E39 kéziféke. Behúzott fékkel is simán el tudok indulni hátrafelé. Más autók ilyenkor emelik a seggüket, de ez nem. Viszont lejtőn jól jön.
Egy szó, mint száz, csiszold fel a dob belsejét és cseréld ki a rögzítőfék pofákat és akkor jó lesz.
2011.05.15. 08:53
barbrady írta:afcajax írta:Kiváncsi vagyok h nem fordult elő vkinél még h a kézifék gyakorlatilag semmit nem fog mert már egy vkitől hallottam és érdekelne h ez nem e vmi típus hiba e?Gondolom nem nagy a baj csak az automata váltó miatt mindenképpen meg kell sztem csináltatni mert így lejtőn nem naon tudok vele megállni hogy csak a váltó fogja és onnan kell kirántani induláskor.
Ez így elég zavaros, mit kell kirántani és honnan? A kézifék (ugyanúgy ahogy az üzemi), ha nincs karbantartva, akkor nem fog rendesen, ez nem csak Bmw-nél van így.
2011.05.15. 08:56
muhaati írta:barbrady írta:afcajax írta:Kiváncsi vagyok h nem fordult elő vkinél még h a kézifék gyakorlatilag semmit nem fog mert már egy vkitől hallottam és érdekelne h ez nem e vmi típus hiba e?Gondolom nem nagy a baj csak az automata váltó miatt mindenképpen meg kell sztem csináltatni mert így lejtőn nem naon tudok vele megállni hogy csak a váltó fogja és onnan kell kirántani induláskor.
A Bömbi kéziféket kizárólag rögzítőfék-nek találták ki. Nem alkalmas például aszfalton kézifékes fordulóra.
Nagyon jó hatásfokúra meg lehet csinálni, például amikor hátul tárcsa is van cserélve. Akkor bele új kézifékpofákat. Mindennek patentul kell működnie, szépen járó kézikötelek, szépen forgó fékkulcsok. Akkor jó lesz a kézifék is.
Ezek után már az ügyfélen múlik a karbantartás. Sajnos könnyen éri a víz a belső részeket, ezért minden kocsimosás után ajánlott szépen kiszárítani ( megvasalni ) a kézipofákat. Másodikban gurulva, többször óvatosan meghúzni a kart, így a keletkező hőtől kipárolog a nedvesség a dobból. Így nem tud megrozsdásodni a dob felülete, és nem rohad össze a fékkucs sem.
2011.05.15. 09:28
afcajax írta:Köszönöm a választ. És az említett cserék és munka kb. mennyibe kerül?Csak h tudjam mivel száűmoljak.
2011.05.15. 10:03
Jerry írta:Más autók ilyenkor emelik a seggüket, de ez nem.
2011.05.15. 10:18
barbrady írta:Jerry írta:Más autók ilyenkor emelik a seggüket, de ez nem.
Itt gondolom első kerék hajtású autókra gondolsz, mert furcsa lenne ha a Bmw emelné a hátuljátFizika...
2011.05.15. 10:42
muhaati írta:afcajax írta:Köszönöm a választ. És az említett cserék és munka kb. mennyibe kerül?Csak h tudjam mivel száűmoljak.
Itt nagyon tág lehet az ár. Alkatrészek minőségétől, mit kell cserélni, stb.
Egy kpl hátsó féket én 15. pénzért csinálok. (kézifékkötél csere nélkül.)
Alkatrész árakat nem írok, mert van itt épp elég kereskedő, aki úgyis fog tudni olcsóbbat, jobbat, hamarabb, stb. Én szélmalomharcba
nem bocsátkozom. Szerintem pár órán belül legalább öt privit fogsz kapni a legjobb alkatrész árakkal, a gyári minőségnél is jobbat, negyed áron.
2011.05.15. 19:51
2011.06.02. 18:37
2011.06.02. 20:08
afcajax írta:Engedjetek meg egy kérdést de inkább csak megerősítést kérnék, hogy automata váltónál kézi üzemmódban váltásnál nem kell elvennem a lábam a gázról?
afcajax írta:Milyen kardinális pontok vannak az említett váltónál amiket érdemes betartani a hosszú váltó élet érdekében?(mint pl. amíg előre gurul vagy hátra nem rakom az ellenkező irányba)
2011.06.02. 20:41
muhaati írta:afcajax írta:Engedjetek meg egy kérdést de inkább csak megerősítést kérnék, hogy automata váltónál kézi üzemmódban váltásnál nem kell elvennem a lábam a gázról?
Mindent helyetted intéz, sőt rosszat sem tudsz csinálni, mert felülbírál az elektronika. A step.tronic-ot ezért találták ki, és nagyon jól tették!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
afcajax írta:Milyen kardinális pontok vannak az említett váltónál amiket érdemes betartani a hosszú váltó élet érdekében?(mint pl. amíg előre gurul vagy hátra nem rakom az ellenkező irányba)
Azért ez alap, előre,ill hárta váltás csak álló helyzetben. Képzelj bele, egy manuálnál, előre gurulva nyomnál egy rükit!!!!!Brrrrrr!
2011.06.03. 06:39
muhaati írta:Azért ez alap, előre,ill hárta váltás csak álló helyzetben. Képzelj bele, egy manuálnál, előre gurulva nyomnál egy rükit!!!!!Brrrrrr!
2011.06.03. 09:07
barbrady írta:muhaati írta:Azért ez alap, előre,ill hárta váltás csak álló helyzetben. Képzelj bele, egy manuálnál, előre gurulva nyomnál egy rükit!!!!!Brrrrrr!
Az e39-nél a rüki is szinkronos, simán be lehet tenni ha még előre gurul. Nyilván nem 100-nál
2011.06.08. 19:53
2011.06.08. 20:07
afcajax írta:No megcsináltattam a kéziféket hátul mert sajnos tényleg szét volt rohadva.A kérdés h amit javasoltatok ennek elkerülésére, tehát h pl. mosás után menet közben egy kicsit húzzam be és szárítsam meg a víztől, annak most akkor csak úgy van értelme ha gyorsan addig megyek vele amíg vizes (tehát van minek elpárologni) vagy száradás után is akár órák múlva is van még értelme ily módon kicsit tisztítani hátul a dobot?Mert hát nincs mindig mód egyből a kocsival tenni egy kört csak azért mert víz érte.
2011.06.08. 20:57
afcajax írta:No megcsináltattam a kéziféket hátul mert sajnos tényleg szét volt rohadva.A kérdés h amit javasoltatok ennek elkerülésére, tehát h pl. mosás után menet közben egy kicsit húzzam be és szárítsam meg a víztől, annak most akkor csak úgy van értelme ha gyorsan addig megyek vele amíg vizes (tehát van minek elpárologni) vagy száradás után is akár órák múlva is van még értelme ily módon kicsit tisztítani hátul a dobot?Mert hát nincs mindig mód egyből a kocsival tenni egy kört csak azért mert víz érte.