![]() |
2010.06.07. 20:43
2010.06.07. 21:15
rato44 írta:quote="BMW528i"]sziasztok en az enyemet foleg varosban jarom es nagyon sulyos a labam mert csak gaz es fek van es a fogyasztas beall nekem 11,5 re es ezt tartja is ,
kint a kozuton 50 es tempo faluban 90 es kozuton a fogyasztas 7,2
de ha odalepsz neki akkor se fog 12 fole menni mert mindjart 200 al szaguldozol es ott mar nemtudod tovig nyomni a gozt,
kirandulni ezzel voltam szlovakiabol magyaron keresztul horvatorszag onnan montenegro es szerbian haza kb 3000 km volt az atlag fogyasztas 9,5 volt es volt autopalya kozut hegyek minden
megint ezzel mennek ha osszejon,ilyen autot ennyi penzert nemkapsz sehol,
kenyelem,biztonsag es nemakarom lecserelni maximum egy 745 osre
a kolega jól szólt 528ia mindenkinek.....vesszenek a vényócak 2010.06.07. 21:24
Pocilaci írta: a kolega jól szólt 528ia mindenkinek.....vesszenek a vényócak
2010.06.07. 21:26
rato44 írta:quote="BMW528i"]sziasztok en az enyemet foleg varosban jarom es nagyon sulyos a labam mert csak gaz es fek van es a fogyasztas beall nekem 11,5 re es ezt tartja is ,
kint a kozuton 50 es tempo faluban 90 es kozuton a fogyasztas 7,2
de ha odalepsz neki akkor se fog 12 fole menni mert mindjart 200 al szaguldozol es ott mar nemtudod tovig nyomni a gozt,
kirandulni ezzel voltam szlovakiabol magyaron keresztul horvatorszag onnan montenegro es szerbian haza kb 3000 km volt az atlag fogyasztas 9,5 volt es volt autopalya kozut hegyek minden
megint ezzel mennek ha osszejon,ilyen autot ennyi penzert nemkapsz sehol,
kenyelem,biztonsag es nemakarom lecserelni maximum egy 745 osre
2010.06.08. 09:21
jackson írta:Pocilaci írta: a kolega jól szólt 528ia mindenkinek.....vesszenek a vényócak
Talán őt is bele kéne nyomni egy jó V8 ülésébe. Tudod az egyiket ezért szereti az ember a másikat azért.
Jackson, aki el filozofál
2011.03.19. 14:12
2011.04.11. 10:01
quino írta:Sok vívódás olvasás, nyílván elégtelen autonézés után az e34-e36-e46 evolúciós lépcső végén én is megérkeztem az e39-hez, azon belül is az 528-hoz.
Elég sok mindent elolvastam már, az viszont számomra még nem dőlt el, hogy automata vagy manuális legyen. Tudom, hogy két filozófiai irányzat a kettő, de egyelőre hajlok a manuális felé, mert ha jól olvastam, akkor az automata bedöglése esetén súlyos pénzekre készülhetek, míg a manuálisnál kisebb cserékkel is lehet javítani.
Illetve ezek már nagyságrendileg 300ezer körül futottak, mi az amit hamarosan cserélni kell, ha az előző gazda még nem tette meg?
Jelenleg olyan 1,3M körül keresek autót, amiért már remélem lehet normális állapotút találn, ha nem is minden extrával. Ha valaki véletlen tud megbízhatót, ne kíméljen
2011.04.11. 15:10
jackson írta:quino írta:Sok vívódás olvasás, nyílván elégtelen autonézés után az e34-e36-e46 evolúciós lépcső végén én is megérkeztem az e39-hez, azon belül is az 528-hoz.
Elég sok mindent elolvastam már, az viszont számomra még nem dőlt el, hogy automata vagy manuális legyen. Tudom, hogy két filozófiai irányzat a kettő, de egyelőre hajlok a manuális felé, mert ha jól olvastam, akkor az automata bedöglése esetén súlyos pénzekre készülhetek, míg a manuálisnál kisebb cserékkel is lehet javítani.
Illetve ezek már nagyságrendileg 300ezer körül futottak, mi az amit hamarosan cserélni kell, ha az előző gazda még nem tette meg?
Jelenleg olyan 1,3M körül keresek autót, amiért már remélem lehet normális állapotút találn, ha nem is minden extrával. Ha valaki véletlen tud megbízhatót, ne kíméljen
Azért azt tegyük hozzá mindkettő megdöglése esetén n*100eFt kiadás várható. És mind a kettőnek van sarkalatos pontja:
- automata periódikus olaj csere hiánya és az analfabéta (mármint automatát nem tud használni) tudja kinyírni
- kézinél az a gond amikor nagyon bénán kapcsolgatja, kinyírja ész nélkül vontatással csúsztatással (driftelő bajnok) stb
Jackson, aki szerint azonos a probléma kör puszán "aus Ungarn" nem ismerik az automatát az emberek
2011.04.11. 15:24
quino írta:Sok vívódás olvasás, nyílván elégtelen autonézés után az e34-e36-e46 evolúciós lépcső végén én is megérkeztem az e39-hez, azon belül is az 528-hoz.
2011.04.12. 16:39
2011.09.19. 23:24
2011.09.19. 23:32
2011.09.20. 08:33
Labi írta:Amelyik BÖMÖS rozsdás (mint ahogy írod) és azt mondják gyári a fénye, akkor vagy hazudik az eladó, vagy az nem BÖMÖS...hiába 96-os
2011.09.20. 19:28
Rjani530d írta:Labi írta:Amelyik BÖMÖS rozsdás (mint ahogy írod) és azt mondják gyári a fénye, akkor vagy hazudik az eladó, vagy az nem BÖMÖS...hiába 96-os
Szerintem, ha tetszik neked a kocsi, akkor vedd meg! Azt a rozsdafoltot meg megcsináltatod. Amúgy a Labinak igaza van. Ahol rohad, ott sérülés volt. Bár lehet, hogy meghúzták a garázskapuban a hátsó kerékívet, aztán újra lett festve.
Ha a motor jó, futómű jó, belseje jó, a kasznin ennyi a hiba, én megvenném. Azért az aljára is vetnék egy két pillantást, az milyen.
2011.09.20. 19:31
2011.09.20. 20:59
Rafi8407 írta:Szevasztok BÖMÖS társak
Haveromnak az egyik munkatársa eladná nekem az 528-asát.
96-os évjáratú a BÖMBI,és M Pakett-es.
Kívülről vannak rajta hibák,a legdurvább hogy a bal hátsó sárvédőívnél elkezdte a festéket felnyomni olyan 10-15 centin.
Meg a csomagtartón van 1 kisebb folt.
Végül is ennyi kívülről,de azt mondta a srác hogy ha megveszem akkor megcsináltatja azt a hibát,azt mondta nem csináltatta meg mielőtt eladja hogy lássa a vevő mi a hibája ha esetleg festékvastagság mérővel meg akarná a vevő vizsgálgatni.
Azt mondta hogy rengeteget járt a haverjával jó BÖMBI után,és a NET-en azt írták jó az autó,telefonba is azt mondta a tulaj,aztán mikor elmentek és látták élőben,hát legszívesebben leköpte volna a gazdáját.Némelyiken annyi réteg volt hogy a mérő kiakadt
De ezt amelyiket elhozta,ennél azt mutatta a mérő hogy ez még gyári.
Úgyhogy el is hozta.
A belseje csodás,ilyen vajszínű bőr fotelek vannak benne,elektromos napfénytető,Multis kormány,stb.
Azt mondta hogy a hátsó ablakemelő motorok nem működnek,de 5-6000 az új motor hozzá.
Steptronik váltós!
Belül szerintem jól néz ki,szép az egész műszerfal,nem ütött kopott,vagy esetleg repedt.
A vezetőülés kicsit kopott,de egy 96-os autóhoz képest jól néz ki,láttam már sokkal repedezettebb ülést jóval ujjabb Passat-ban is.
Beindította,és annak a 6 hengernek a felmordulása áááááá de jó volt hallani
Szépen jár a motor,semmi szelephang vagy egyéb oda nem illő hang.Sem egy olaj folt vagy bármi a motortérben,és nem volt lemosva.
Vitt egy kört igaz hogy csak a melóhely parkolójában,de jó volt mert van rossz rész ahol rázott,meg sima rész is,így előjöhettek volna a futóműből a nem odaillő hangok,vagy bármilyen hang.
De nem jött abból egy mukkanás sem
Csak a 6 henger morgása amikor odalépett neki,szt a májam a hátamon jött ki majdnem
Én nem hittem volna ha nem ülök bele hogy ez a vén 96-os autó így megy!
Egyik ismerősömnek 2005-ös évjáratú BMW e60-asa van 530d.
És érezhetőségben az nem ment annyival jobban mint ez az öreg harcos
A másik meg ami meglepett hogy na mondom 15 éves vén szar autó,biztos nyüszögni fog benne minden,meg klattyogni a futómű meg ilyenek.
És nagy meglepődésemre semmi zajt nem lehetett hallani.
Azt mondta a srác hogy van egy hang amit akkor hallani ha egy mélyebb kátyúba belemegy,de olyan mintha egy lemez darab hozzáérne valamihez,és berezonál.
De az a fék is rajta valami állat volt
Hirtelen felgyorsultunk vagy 80-ra 10 méter alatt,aztán jött egy lassító S kanyar nyikkanó gumi nélkül simán vettük a kanyart az M-esnek a futóműve van alatta és ültetett is.Azt mondta hogy mivel M Pakett ezért az M-es futóműve van alatta ami masszívabb mint a sima BÖMBI-é.
Aztán jött a derékszögű kanyar aminél lassítani kellett,de a kanyar előtt még mentünk mint az állat,már kezdtem félni
Rálépett a fékre,és nyikkanás nélkül megálltunk mint a szög
És egy 96-os autó.
És azt mondta még hogy az elején biztos fog nekem vagy 11-12 litert enni,mert nem lehet megállni hogy ne nyomjam neki mikor megy mint az állat
De azt mondta ő is úgy volt hogy 1 év után lenyugodott és 9 litykóbol el lehet vele járkálni.
Első autóm egy 91-es évjáratú Opel Calibra volt a 8 szelepes.
Nem volt egy lóerő világbajnok de jó kis nyomatékos volt,és egy 1500 Ft-os feszültségszabájzó kivételével sosem volt különösebb baja.
Eladtam,vettem egy 2004-es C Vectrát,mivel bejártuk a megye autókereskedéseit,és nem volt 1 értelmes autó sem,ezért vettem őt mert azért a Calibra után is autót akartam nem szappantartót.
Próbáltam az 1.6-os motorral komprumisszumot kötni,de sajna nem megy.
Ekkora autónak az az 1,6-os motor nagyon gyenge,ráadásul ahogy én próbálok vele menni,így annyit eszik hogy amikor papóztam 15-ös lemezfelnivel 7,2-t evett és 830 KM volt 1 tank benzin,de mikor a 17-es alufelnit rádobtam és nem papózok ilyen 650 KM-nél már pirosban van a mutató.
Így úgy gondoltam hogy lehet ki kéne szállni az Opelből és kipróbálni egy BÖMÖS-t.
Meg a hátsókerék hajtás is nagyon vonzz
Bocs hogy ennyit írtam!
Szóval szerintetek ha ilyen a BÖMÖS ahogy leírtam érdemes vele foglalkozni?
1 misi 200-ért adja nekem a srác.
Remélem lesz türelme valakinek ezt elolvasni,és kapok pár jó tanácsot vagy ilyesmit
Előre is köszi a végigolvasóknak
Szasztok, a BÖMÖS legyen veletek
2012.11.23. 11:50
2012.11.23. 12:25
veilman írta:Sziasztok!
Sokáig nézegettem 528i-t. Aztán bekapcsolva maradt a hasznaltauto.hu keresőrobotja, és egyik reggel jött az e-mail erről:
http://www.jofogas.hu/jasz_nagykun_szolnok/BMW_528ia_Full_Extra_6122166.htm
sajnos a használtautós hirdetést már nem találtam, nincs fennt.
Röviden: az autó karcagi volt, egy fiatal srácé. 1997-es évjárat (1999-ben hozták be Magyarországra), és amikor én beszéltem vele 310.000 km volt benne. 1000 km/1L olajfogyasztással. Mint ezt a régi hirdetésben is láthatjátok.
Az új hirdetésben, amit sajnos nem tudok linkelni mivel nincs fennt, ott már: 1999 es volt, 215.000 km.
Gondoltam felhívom az új "tulajt" a ha.hu-s hirdetésben szereplőt.
Kérdezem: ez nem egy karcagi autó voltl?
eladó: de, de, igen.
én: ebben nem 310.000 van, és 1997 es?
eladó: NEM, dehogy biztos összekeverem, ebben 215 ezer van, SZERVÍZFÜZETES.
én: biztosan, köszönöm, viszhall.
Ezen felbuzdulva felhívom a volt tulajt, röviden vázolom a dolgokat. Kinjában röhög.
régi tulaj: igen, egy kereskedő vette meg, mondtam neki, h a kocsi gyűrűtöréses, eszi az olajat, erre azt mondta nem baj, mert ez neki nem feladat, megcsinálja. Erre másnap ott az új hirdetés. Biztos sokat nézi a kereskedő a discovery-t, és 1 óra alatt veszi meg, újitja fel, és adja el a kocsikat, mint a wheeler dealers ben.
Persze, lehet, hogy tévedek, és létezik még egy ugyanilyen autó, ugyanazzal a rendszámmal, ugyanazokkal az "egyedi" ismertetőkkel, de nem biztos. Vagy csak megint valakit át fognak baszni, és sajnos ez a valószínűbb.
Minden esetre aki a hirdetésben szereplő autót akarja megvenni, az legyen óvatos, és NAGYON FIGYELMES!
2012.11.23. 12:36
csiatt írta:
Itt a használtautós link: http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/528/bmw_528i_automata_m-packet_tv-navi_szervizkony-6352091
2012.11.23. 12:43
veilman írta:Sziasztok!
Sokáig nézegettem 528i-t. Aztán bekapcsolva maradt a hasznaltauto.hu keresőrobotja, és egyik reggel jött az e-mail erről:
http://www.jofogas.hu/jasz_nagykun_szolnok/BMW_528ia_Full_Extra_6122166.htm