![]() |
2012.02.05. 09:00
204d1 írta:buglyoi írta:204d1 írta:buglyoi írta:Üdv UraK!
Érdekes problémám adódott, nehezen indult az autóm ,ezért kivettem az aksit tölteni! Viszont elkövettem egy hibát lezártam véletlen az autót mielőtt kivettem volna az aksit, mikor meg kivettem bezártam az autót!!majd megyek le nyitnám ki kulcssal az ajtót nem nyílik, kis gondolkodás után arra juttam h nem olyan, mint az e30 kp-ja volt hanem elektromos
Vagyis A Kérdésem bár lehet nem ebbe topikba való( de annak indult) h nyissam ki a kocsit áram nélkül anélkül h a nagy hóba betörnék vmit?
Vhol mintha olvastam volna h rendszám táblavillágításra kell adni feszültséget és úgy, ez járható?
525D touring
kösz kösz kösz...
És miért nem nyitod ki a kulccsal, aztán akksi be, és kész?
mert nem nyílik!!!
akkor most már a kérdésem? mechanikus a kinyitója, mert akkor meg be fagyott, mert elfordulni elfordul a kulcs, de gomb nem jön fel...
Ha leveszed a motor alsó burkolatát, eléred a töltőcsatit amin keresztül feltápolhatod. Emelővel vigyázni! Felbakolni normálisan és kiékelni!
2012.02.05. 12:23
Imco írta:204d1 írta:buglyoi írta:204d1 írta:buglyoi írta:Üdv UraK!
Érdekes problémám adódott, nehezen indult az autóm ,ezért kivettem az aksit tölteni! Viszont elkövettem egy hibát lezártam véletlen az autót mielőtt kivettem volna az aksit, mikor meg kivettem bezártam az autót!!majd megyek le nyitnám ki kulcssal az ajtót nem nyílik, kis gondolkodás után arra juttam h nem olyan, mint az e30 kp-ja volt hanem elektromos
Vagyis A Kérdésem bár lehet nem ebbe topikba való( de annak indult) h nyissam ki a kocsit áram nélkül anélkül h a nagy hóba betörnék vmit?
Vhol mintha olvastam volna h rendszám táblavillágításra kell adni feszültséget és úgy, ez járható?
525D touring
kösz kösz kösz...
És miért nem nyitod ki a kulccsal, aztán akksi be, és kész?
mert nem nyílik!!!
akkor most már a kérdésem? mechanikus a kinyitója, mert akkor meg be fagyott, mert elfordulni elfordul a kulcs, de gomb nem jön fel...
Ha leveszed a motor alsó burkolatát, eléred a töltőcsatit amin keresztül feltápolhatod. Emelővel vigyázni! Felbakolni normálisan és kiékelni!
Elvileg, izmosan balra fordítva feljön a bal első.
Mikor már úgy érzed kopp, akkor még egy picit rányomsz! /Saját felelősére!/
Elvileg így "gyári"!
Ha meg már rossz akkor mindegy.
Majd ezután az autóba bemászva behatolsz a csomagtartóba.
A J+B hátsó ajtóra is van valami trükk talán, de arra most nem emléxem!
A csomagtartóajtón van egy fekete fedél ezt felnyitod. A fedél alatt bal oldalon, tehát menetirány szerint az autó jobb oldalán, van egy zöld kis kanóc amit ha meghúzol nyílik az 5. ajtó.
Örül, szerel!
Ha így nem megy, akkor még mindig bonthatod a motor alját!
Bár szerintem, 204d1-en kívül senki sem találja meg alulról a töltő pontot!![]()
2012.02.05. 16:15
apa írta:Sziasztok!
Az én akumlátorom,nem tudom mennyi idős,eredeti BMW.
Az autó 2005 től van nálam,azóta kétszer lemerült zenélés és nyitott ajtók miatt,de csak az első évben,azóta ha kinyitom az ajtókat lekapcsolom a belső világítást és nem hallgatok zenét.
Van olyan,hogy az autó két három hétig is áll,mert nincs rá időm beindítani,de a garázsban is riasztott állapotban zárva hagyom,így még nem fordult elő,hogy ne indult volna.
2012.02.06. 14:44
LeviM5 írta:apa írta:Sziasztok!
Az autó 2005 től van nálam,azóta kétszer lemerült zenélés és nyitott ajtók miatt,de csak az első évben,azóta ha kinyitom az ajtókat lekapcsolom a belső világítást és nem hallgatok zenét.
Van olyan,hogy az autó két három hétig is áll,mert nincs rá időm beindítani,de a garázsban is riasztott állapotban zárva hagyom,így még nem fordult elő,hogy ne indult volna.
Nekem is ua. a gyári van benne amivel vettem, szóval min. 4 éves. (110Ah.) Kutya baja.
Szitu is ugyan ez kb., ilyenkor télvíz idején. Garázsban néha szoktam tölteni, főleg ha zenélek, kinyitom az ajtókat, kocsittakarítok! (Muhaati javaslatára, elöl a bikátó pontokon, nem az aksinál.)
De én a magam megnyugtatására még ezt használom, ált. 1x évente beleöntöm.![]()
2012.02.06. 14:53
jackson írta:LeviM5 írta:apa írta:Sziasztok!
Nekem is ua. a gyári van benne amivel vettem, szóval min. 4 éves. (110Ah.) Kutya baja.
Szitu is ugyan ez kb., ilyenkor télvíz idején. Garázsban néha szoktam tölteni, főleg ha zenélek, kinyitom az ajtókat, kocsittakarítok! (Muhaati javaslatára, elöl a bikátó pontokon, nem az aksinál.)
LeviM5!
Egy zár rendszerű akkumlátorba hogyan öntöd bele??? Vagy neked régi savas kupakos akkumátorod van (nem felitatott savas)? Megnézném amikor az exide premimum akkumlátorba megpróbálod bele tölteni.
Jackson, aki kérdi
2012.02.06. 19:12

2012.02.06. 23:41
LeviM5 írta:apa írta:Sziasztok!
2012.02.07. 11:18
2012.02.07. 11:38
spider2 írta:Én is ráraktam töltőre az akkut biztos ami biztos. Viszont az normális hogy 9A-re állítom be a töltőt és kb fél óra után visszaesik 5A-re és hiába tekerem fullra a töltőt akkor is csak 5A megy bele? EXIDE 95A -es akku van benne kb 3 éves. Egyébként nem volt gond vele sosem, csak a minap kicsit nehezebben tekerte az autót és gondoltam ártani nem árt neki egy kis töltés.
2012.02.07. 12:49
Padre540 írta:spider2 írta:Én is ráraktam töltőre az akkut biztos ami biztos. Viszont az normális hogy 9A-re állítom be a töltőt és kb fél óra után visszaesik 5A-re és hiába tekerem fullra a töltőt akkor is csak 5A megy bele? EXIDE 95A -es akku van benne kb 3 éves. Egyébként nem volt gond vele sosem, csak a minap kicsit nehezebben tekerte az autót és gondoltam ártani nem árt neki egy kis töltés.
Ez teljesen normális,mindegyiknél visszaesik az amper.Viszont jó töltőd van,az átlag fos töltők 6A-rel indítanak.
2012.02.07. 12:50
spider2 írta:Padre540 írta:spider2 írta:Én is ráraktam töltőre az akkut biztos ami biztos. Viszont az normális hogy 9A-re állítom be a töltőt és kb fél óra után visszaesik 5A-re és hiába tekerem fullra a töltőt akkor is csak 5A megy bele? EXIDE 95A -es akku van benne kb 3 éves. Egyébként nem volt gond vele sosem, csak a minap kicsit nehezebben tekerte az autót és gondoltam ártani nem árt neki egy kis töltés.
Ez teljesen normális,mindegyiknél visszaesik az amper.Viszont jó töltőd van,az átlag fos töltők 6A-rel indítanak.
A töltő magyar Nagykőrösi gyártmány kb 8éves és 15A tud.
Viszont amit nem értek hogy töltés kezdetén beállítom hogy 9A-el töltsön (akkor ha fentebb tekertem még többre is be tudnám állítani akár 15A-re is) de kb fél óra után leesik 5-re és hiába tekerem max állásig a potmétert akkor sem megy fentebb 5-nél egy centit sem. Ez így normális?
2012.02.07. 12:54
Padre540 írta:spider2 írta:Padre540 írta:spider2 írta:Én is ráraktam töltőre az akkut biztos ami biztos. Viszont az normális hogy 9A-re állítom be a töltőt és kb fél óra után visszaesik 5A-re és hiába tekerem fullra a töltőt akkor is csak 5A megy bele? EXIDE 95A -es akku van benne kb 3 éves. Egyébként nem volt gond vele sosem, csak a minap kicsit nehezebben tekerte az autót és gondoltam ártani nem árt neki egy kis töltés.
Viszont amit nem értek hogy töltés kezdetén beállítom hogy 9A-el töltsön (akkor ha fentebb tekertem még többre is be tudnám állítani akár 15A-re is) de kb fél óra után leesik 5-re és hiába tekerem max állásig a potmétert akkor sem megy fentebb 5-nél egy centit sem. Ez így normális?
Teljesen normális.Mekkora az aksid?
2012.02.07. 12:59
spider2 írta:Padre540 írta:spider2 írta:Padre540 írta:spider2 írta:Én is ráraktam töltőre az akkut biztos ami biztos. Viszont az normális hogy 9A-re állítom be a töltőt és kb fél óra után visszaesik 5A-re és hiába tekerem fullra a töltőt akkor is csak 5A megy bele? EXIDE 95A -es akku van benne kb 3 éves. Egyébként nem volt gond vele sosem, csak a minap kicsit nehezebben tekerte az autót és gondoltam ártani nem árt neki egy kis töltés.
EXIDE 95Ah
2012.02.07. 13:00
Padre540 írta:spider2 írta:Padre540 írta:spider2 írta:Én is ráraktam töltőre az akkut biztos ami biztos. Viszont az normális hogy 9A-re állítom be a töltőt és kb fél óra után visszaesik 5A-re és hiába tekerem fullra a töltőt akkor is csak 5A megy bele? EXIDE 95A -es akku van benne kb 3 éves. Egyébként nem volt gond vele sosem, csak a minap kicsit nehezebben tekerte az autót és gondoltam ártani nem árt neki egy kis töltés.
2012.02.07. 14:47
lepke írta:LeviM5 írta:apa írta:Sziasztok!
Helo
Az akkumulátor élettartalma általában nem a KORTÓL függ, természetesen annak is van némi jelentősége
Egy aksi 4-5 évet bír átlagos használatnál mellet ami éves szinten 10-15 ezer kilométer. Nagyon nem használ neki a rövid távolság, minimum 10 kilométer szükséges és megfelelő fordulatszám hogy az indításnál elvesztett energiát vissza tudja tölteni
Lényeges dolog hogy az autó hol éjszakázik.... fűtött helyen vagy csillag garázs mert a mínuszok is keményen odavágnak az energia forrásnak![]()
Élettartalma nagyrészt az indítások mennyiségétől függ ((( hányszor volt beröffentve ))) és mennyi fogyasztó működött abban a pillanatban a kocsiban, akkor még nem beszéltük az autóban lévő extra felszereltségekről sem, mert az sem mindegy
Használ neki és meghálálja ha 3-4 havonta egy éjszakát találkozik a töltővel
Persze vannak extrém esetek is akinek akár 8-évet is kibír az aksi, és vannak esetek (( nem írok nevet )) akiknek 1-éven belül meghal
2012.02.07. 21:00
LeviM5 írta:lepke írta:LeviM5 írta:apa írta:Sziasztok!
Helo
Az akkumulátor élettartalma általában nem a KORTÓL függ, természetesen annak is van némi jelentősége
Egy aksi 4-5 évet bír átlagos használatnál mellet ami éves szinten 10-15 ezer kilométer. Nagyon nem használ neki a rövid távolság, minimum 10 kilométer szükséges és megfelelő fordulatszám hogy az indításnál elvesztett energiát vissza tudja tölteni
Lényeges dolog hogy az autó hol éjszakázik.... fűtött helyen vagy csillag garázs mert a mínuszok is keményen odavágnak az energia forrásnak![]()
Élettartalma nagyrészt az indítások mennyiségétől függ ((( hányszor volt beröffentve ))) és mennyi fogyasztó működött abban a pillanatban a kocsiban, akkor még nem beszéltük az autóban lévő extra felszereltségekről sem, mert az sem mindegy
Használ neki és meghálálja ha 3-4 havonta egy éjszakát találkozik a töltővel
Persze vannak extrém esetek is akinek akár 8-évet is kibír az aksi, és vannak esetek (( nem írok nevet )) akiknek 1-éven belül meghal
Egyetértek!![]()
Csak 1 kérdésem van: töltésnél miért számít a motor fordulatszáma?
2012.02.08. 15:11
2012.02.08. 16:47
carlos9 írta:Sziasztok
Arra gyanakszom, hogy az akkumlátorommal van a baj - kérem erősítsetek meg - Kb 1 hete volt utoljára beinditva az autó. Ma reggel mentem volna vele, de a szokásos pre-heating helyett a vor-gu.... felirat jelent meg. Az előmelegítés felirat eltűnése után próbáltam indítani de nem sikerült.
Gondolom az akku töltése, vagy cseréje után már tudom indítani az autót - vagy másról van szó?
Illetve az aksi csere után "visszakapom" az angol szöveget? vagy programozni kell?
Ha programozni kell, akkor hogy tudom megtenni.
Köszönöm
2012.02.08. 17:04
lepke írta:carlos9 írta:Sziasztok
Arra gyanakszom, hogy az akkumlátorommal van a baj - kérem erősítsetek meg - Kb 1 hete volt utoljára beinditva az autó. Ma reggel mentem volna vele, de a szokásos pre-heating helyett a vor-gu.... felirat jelent meg. Az előmelegítés felirat eltűnése után próbáltam indítani de nem sikerült.
Gondolom az akku töltése, vagy cseréje után már tudom indítani az autót - vagy másról van szó?
Illetve az aksi csere után "visszakapom" az angol szöveget? vagy programozni kell?
Köszönöm
Helo
Először érdemes megnézni hogy mikori kiadású az aksi, egy jó állapotúnak nem szabad egy hét alatt lemerülni HAcsak nincs vagy nem maradt valami rejtett fogyasztó az autóban . Ha már óvoda köteles az aksi akkor minden bizonnyal véglegesen meghalt![]()
Programozni nem szükséges a kocsit és nem is kel. A nyelvmódosítást a menüben megtalálod
2012.02.08. 17:45
carlos9 írta:Szia
Köszönöm a választ;
Az, hogy a menü nyelve átváltozott csak az akksival van összefüggésben? vagy más fele is kutakodjak?
Valami más is produkálhat még ilyen hibajelenséget, hogy nem tudja megforgatni a motort és elállítódik a menü nyelve?
Csere esetén, ahogy visszaolvastam
-saru le
+saru le
új akksi + saru fel
új akksi - saru fel
és nem kell semmit újra programozni.
jól írtam vagy valamit kihagytam?
Köszönömlepke írta:carlos9 írta:Sziasztok
Köszönöm
Helo
Először érdemes megnézni hogy mikori kiadású az aksi, egy jó állapotúnak nem szabad egy hét alatt lemerülni HAcsak nincs vagy nem maradt valami rejtett fogyasztó az autóban . Ha már óvoda köteles az aksi akkor minden bizonnyal véglegesen meghalt![]()
Programozni nem szükséges a kocsit és nem is kel. A nyelvmódosítást a menüben megtalálod