![]() |
2014.11.18. 21:45
Adam528 írta:Már én is utána jártam, beszéltem szélvédőssel, cserélhető simán, de CSAK GYÁRI kéderrel érdemes![]()
Üdv,
Á
2014.11.19. 13:42
Sziasztok!Johny540 írta:Adam528 írta:Már én is utána jártam, beszéltem szélvédőssel, cserélhető simán, de CSAK GYÁRI kéderrel érdemes![]()
Üdv,
Á
De csak ha nincs beleragasztva!
2014.11.27. 21:38
2014.11.27. 22:03
Blondy írta:Sziasztok!
Épp a vonaton zötyögöm, h megvegyem a kocsit, a próbaautózásnál egy idegesítő jelenséget szúrtam ki , ebben kérem a segítségeteket.
Ablakok, tető zárva. Elindulok 70km/h-ig semmi, tök csend van bent. 70-75 között szakaszosan akadozva (turbulencia?) el kezd süvíteni valami bent. Érzésre a szélvédő tetejétől jön a hang, de kézzel nem érezni áramlatot. A hang a sebességgel arányosan egyre magasabb és hangosabb is. Tetőablakot kizártam, mert először billentve majd nyitva is próbálva onnan megjön egy brutál szélzaj amit egyértelműen fölülről hallok, de az ablak felőlinek még a hangszíne sem változik tehát nincs köze a motoros tetőmhöz. Ablaktörlőt is bekapcsoltam hátha a lapátok felől jön a hang de az sem okoz változást a hangban. Szombaton asszonnyal ráfújatom a cigi füstöt belülről, ha van bent áramlás azt talán kiszúrom így. Egy 5er-ben épp az a lényeg h tök kuss van benne ezt így nem hagyhatomRáadásul 540i-vel mentünk le, tehát volt összehasonlítási alapom milyen csend van bent.
background:
e39 528i sedan 2000.07
Előző tulaj 6 éve vette meg. Ő ugyan nem cserélt benne szélvédőt azonban a csomitartóban talált egy üvegdarabot ami egy szélvédő sarka volt. A géptető,lámpák,lökös borzasztó állapotban van a kőfelverődéstől azonban az üveg pöpec. Ebből gondolom h 7-8 éve cserélve volt. Esőérzékelős az üveg ami működik is benne. Kívűl a gumi rendben van legalábbis az én laikus szememnek. A felső sarkokban kiszúrtunk a gumin 1-2 mm rést amit azonnal leragasztottunk és elküldtük 130ig így. A hang semmit nem gyengült tehát a sarkok is kizárva.
Kérdésem az lenne tapasztaltatok-e hasonlót már illetve ha a füstpróba sem mutat ki bent semmi áramlatot akkor hogyan határolhatom be a hang forrását?
2014.11.28. 03:10
2014.12.29. 16:42
2014.12.29. 17:00
imi36 írta:Nem szélvédő, de nem találtam jobb helyet neki.
Tudtok ajánlani valami normálisan működő ablaktörlőlapátot, gyártó, esetleg beszerzési forrással egybekötve?
Megőrülök, hogy első perctől a 10+ ezres Bosch csíkoz. Most már 4-5 vastag csíkot húz az eddigi 2 halvány helyett...
2014.12.30. 11:16
atti523i írta:imi36 írta:Nem szélvédő, de nem találtam jobb helyet neki.
Tudtok ajánlani valami normálisan működő ablaktörlőlapátot, gyártó, esetleg beszerzési forrással egybekötve?
Megőrülök, hogy első perctől a 10+ ezres Bosch csíkoz. Most már 4-5 vastag csíkot húz az eddigi 2 halvány helyett...
szevasz!ezért nem veszek már "nagy márkát".mindenki gyártat mindenfelé.most vettem 300ft-ért csak gumit.befűztem,és egyenlőre mükszik.
2014.12.30. 12:31
leslie írta:atti523i írta:imi36 írta:Nem szélvédő, de nem találtam jobb helyet neki.
szevasz!ezért nem veszek már "nagy márkát".mindenki gyártat mindenfelé.most vettem 300ft-ért csak gumit.befűztem,és egyenlőre mükszik.
Igy van! Vegyel csak gumit! Homasitaban 1000 penz. Befuz es egy evig jo lesz. Utana csere. Kb.
2014.12.30. 13:57
imi36 írta:leslie írta:atti523i írta:imi36 írta:Nem szélvédő, de nem találtam jobb helyet neki.
Igy van! Vegyel csak gumit! Homasitaban 1000 penz. Befuz es egy evig jo lesz. Utana csere. Kb.
Köszi, így lesz. Csakhát, na, azt hittem, hogy Bosch az csak egy jó márka, de úgy látszik nem kell hanyattesni.
Teljesen elkurvul ez az egész világ...
2014.12.30. 14:17
KissGSV írta:imi36 írta:leslie írta:atti523i írta:imi36 írta:Nem szélvédő, de nem találtam jobb helyet neki.
Köszi, így lesz. Csakhát, na, azt hittem, hogy Bosch az csak egy jó márka, de úgy látszik nem kell hanyattesni.
Teljesen elkurvul ez az egész világ...
Nekem pár naposan már húzott egy csíkot. Egy éves 100Ah S5 akksival is van gondom...
2014.12.30. 18:19
imi36 írta:Nem szélvédő, de nem találtam jobb helyet neki.
2014.12.31. 17:34
2014.12.31. 18:16
Bummer írta:Az faxa...nekem nem csikoz csak idegesitoen hangos...nem birom elviselni szemerkelo esoben ha erzekelore van teve...
Barmelyikbe lehet uj gumit fuzni?
2014.12.31. 18:18
Gallaca írta:Bummer írta:Az faxa...nekem nem csikoz csak idegesitoen hangos...nem birom elviselni szemerkelo esoben ha erzekelore van teve...
Barmelyikbe lehet uj gumit fuzni?
Még eddig úgy volt, csak a megfelelő típusú gumi kellett. Van amelyikben belül van 1 merevítő pálca, van amelyikben 2 oldalt 1-1. Aztán van amelyik műanyag sínes bepattintós stb. Lapátja válogatja.
2015.01.03. 20:48
2015.01.03. 20:54
2015.01.03. 20:56
csabi525tds írta:Sziasztok! Azért irok ide,mert nem találtam tükör topicot! E39 face lift bal tükröt keresek kompletten,mert ma egy ügyes emberrel egy kanyarban össze akadtam.... Ha valalaki tudna segíteni azt nagyon meg köszönnèm!
2015.04.09. 10:17
2015.04.09. 10:23
Afterdark írta:Sziasztok!
Goindom van a szélvédővel. Nagy volt a szélzaj 100 fölött, így kivették, újraragasztották új gumival, de még mindig rossz a helyzet. Pilkintonnál csinálták, nem hiszem hogy összedobták volna, a szélvédő gyári bmw.
Mi lehet még a szélzaj forrása?