Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kiegészitő fűtés

2013.11.27. 22:22

barbrady írta:Gondolom a k-bus-ban.

Így van a bmw saját vezérlő panelt szereltetett bele. A webastónál diagolni se tudják.
Rakhatszrá webastós panelt de akkor meg kell oldani a vezérlését.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.11.27. 22:36

admin írta:

Így van a bmw saját vezérlő panelt szereltetett bele. A webastónál diagolni se tudják.

Kell szerezni egy működőt és egy rosszat. Végig kell méregetni.
Az LCM-nek is meg van a titka, hogy melyik tranyó vagy IC hal meg benne. Ennek is kb ennyi lehet.

2013.11.27. 22:43

hamoriarpi írta:
admin írta:

Az LCM-nek is meg van a titka, hogy melyik tranyó vagy IC hal meg benne. Ennek is kb ennyi lehet.

Árpi én lélekben támogatlak....hajrá :D nekem panelhibás nagy valószínűséggel a kályha :(

2013.11.27. 23:14

Lehet I-bus is...ha jol olvastam, attol fugg mikori...

Ezen meg okoskodni kell hv...eleg sok opcio van...majd kiderul melyik jon be...

Itt a legvekonyabb keresztmetszet az ido...marmint mikor ver meg az asszony, h vele nem foglalkozom eleget ;)

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

2013.11.28. 00:24

kanyobence írta:
hamoriarpi írta:
admin írta:

Árpi én lélekben támogatlak....hajrá :D nekem panelhibás nagy valószínűséggel a kályha :(

Sziasztok.Csak tapasztalatot szeretnék megosztani. 5 éve vettem az autómat rossz ,vezérlőhibás kályhával.Ezután még Három Kályhát vettem,a leghosszabb ideig a második bírta kb 3 hónap.Mindeggyik vezérlőhibás lett.Majd egy barátom ajánlott egy srácot aki a vezérlőt átalakította.Már nem a klímapanel indítja,hanem egy gsm modul.Csak rácsörgök és indul a kályha.A belső ventit is indítja,tehát állófűtésként is tudom használni.Hátránya hogy az IHKA -ban folyton tárolt hiba van.Ez lesz a harmadik tél hogy be lett építve.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek zall79 az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, hamoriarpi
Értékelés: 9.52%

2013.11.28. 00:31

zall79 írta:
kanyobence írta:
hamoriarpi írta:
admin írta:

Sziasztok.Csak tapasztalatot szeretnék megosztani. 5 éve vettem az autómat rossz ,vezérlőhibás kályhával.Ezután még Három Kályhát vettem,a leghosszabb ideig a második bírta kb 3 hónap.Mindeggyik vezérlőhibás lett.Majd egy barátom ajánlott egy srácot aki a vezérlőt átalakította.Már nem a klímapanel indítja,hanem egy gsm modul.Csak rácsörgök és indul a kályha.A belső ventit is indítja,tehát állófűtésként is tudom használni.Hátránya hogy az IHKA -ban folyton tárolt hiba van.Ez lesz a harmadik tél hogy be lett építve.

Kérlek mond azt, hogy a srác nem sopronban vagy környékén lakik! Legyen Pesti! :mrgreen:

2013.11.28. 01:09

Budapesten építették be Keresztúri 116 ban egy kályhás klímás cég.Viszont akitől avezérlőt és a gsm modult vettem annak a srácnak a számát már elhagytam.De a kályhás cégnél biztos ismerik a keresztneve Gábor .Azért gondolom hogy ismerik mert Ő ajánlotta azt a szervízt.

2013.11.28. 02:53

zall79 írta:Budapesten építették be Keresztúri 116 ban egy kályhás klímás cég.Viszont akitől avezérlőt és a gsm modult vettem annak a srácnak a számát már elhagytam.De a kályhás cégnél biztos ismerik a keresztneve Gábor .Azért gondolom hogy ismerik mert Ő ajánlotta azt a szervízt.

És ha nem vagyok indiszkrét, mi pénz volt ez a művelet mindennel együtt? Mi kell hozzá pontosan? .. Nekem 25D a szekér, 99% panelhiba.

2013.11.28. 08:48

morv írta:
zsoly79 írta:Segitségeteket kérném Budapesten keresnék rásegittő kájhában jártas szerelőt diag és vélemény. Idén a hideg ellenére nem indult még és nemtudom hogy mivel kezdjem. Elöre is köszönöm!!!

Probald meg egy bizti kivetellel resetelni.

Nem sikerült a biztis megoldás. Tudna valaki ajánlani egy hozz?értő szerelőt Budapesten vagy környéke.Elöre is köszönöm a segitséget!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsoly79 2013.11.29. 08:56-kor.

2013.11.28. 10:44

Erre en is gondoltam, mar csak azert is mert ehhez a tipushoz van egyedi hommade panel...csak BMW-hez nem jo (gondolom a felprogizassal van a gebasz), h maga a futo egyseg levalaszthato es keszitheto vezerlopanel ami mukodtet csak max nem kommunikal az autoval...a nagy kerdes mit vezerel a panel es mit kap a kocsi/klima vezerlobol...

Szerk:
Most olvasom elejerol a topikot...ott is nagyon sok okossag van...de pozitiv, h sok gondolatom 7 eves lemaradasban van :( no mind1 legalabb azok elbol kizarhatoak...

2013.11.28. 11:33

zall79 írta:
kanyobence írta:
hamoriarpi írta:
admin írta:

Gondolom akkor azt a funkcióját viszont elvesztetted, hogy az autó magátol kapcsolja be ha hidegben indítod. Azaz a rásegítő fűtés automatikus mivoltát.

2013.11.28. 11:46

admin írta:

Kell hozza egy I-bus adapter es diagolhato a gyari webasto progival ;)

2013.11.28. 15:47

Bummer írta:
admin írta:

Kell hozza egy I-bus adapter es diagolhato a gyari webasto progival ;)

Sziasztok. Ha meg lehetne oldani olyan módon hogy belülről lehet kapcsolni egy kapcsolóval szerintem az is gyógyír lenne a fejfájásunkra. Modjuk nem működne automatikusan de legalább segítene abban hogy hamarabb melegedjen a kocsi. Kérdés az hogy ha meleg már az autó mennyire baj hogy ha elfelejti valaki lekapcsolni. "ez az én elképzelésem:lehet hogy nem a legjobb, de az is lehet hogy ez lenne a legegyszerűbb megoldás. Persze csak akkor ha kivitelezhető." :roll:

2013.11.28. 16:31

Utólag beszerelhető 220V-os vízmelegítőkről mi a véleményetek? Tudom, hogy az elegánstól messze van, de valahogyan melegebbé kellene tenni a motort indítás előtt, mert nagyon rövid távokat menne az autó és 0 fok alatt, ez gyilkosság kategória. e60 535d-ről van szó. Esetleg, ha valakinek van bevált receptje, vagy ismer valami jó melegítő egységet, akkor ne tartsa magában :wink:

2013.11.28. 17:56

nagy.matyika írta:Utólag beszerelhető 220V-os vízmelegítőkről mi a véleményetek? Tudom, hogy az elegánstól messze van, de valahogyan melegebbé kellene tenni a motort indítás előtt, mert nagyon rövid távokat menne az autó és 0 fok alatt, ez gyilkosság kategória. e60 535d-ről van szó. Esetleg, ha valakinek van bevált receptje, vagy ismer valami jó melegítő egységet, akkor ne tartsa magában :wink:

Ezekre mind van megoldás, a vízre is, de itt az olaj felmelegedése a kritikus, vannak ilyen szettek, kábelcsati a kocsin, és rá kell dugni a ház előtt... Origoban cikkeztek is róla... De 100+ - os költség.

2013.11.28. 18:47

http://www.schriffert.hu/motor-elomeleg ... is-16.html
http://www.autovillcentrum.hu/vizmelegi ... -800w.html

Ezek például viccesen olcsó megoldásnak tűnnek, bár nem igazán tudom elképzelni, hogy ez hol fér el normálisan a kocsiban, mert mindennek megvan a helye :D Értelem szerűen ilyenkor úgy kell kezelni az autót, mintha az olaj még hideg lenne, de azért fogyasztás és melegedés szempontjából lényegesen barátságosabb lenne már előmelegített vízzel a motor. Egy időzítővel el is tudnám képzelni a használatukat. Mondjuk a drága nyest komát így még nehezebb lenne távol tartani az autótól :facepalm:

2013.11.28. 19:36

nagy.matyika írta:http://www.schriffert.hu/motor-elomelegito/schriffert-elomelegito-vizmelegito-univerzalis-16.html
http://www.autovillcentrum.hu/vizmelegi ... -800w.html

Ezek például viccesen olcsó megoldásnak tűnnek, bár nem igazán tudom elképzelni, hogy ez hol fér el normálisan a kocsiban, mert mindennek megvan a helye :D Értelem szerűen ilyenkor úgy kell kezelni az autót, mintha az olaj még hideg lenne, de azért fogyasztás és melegedés szempontjából lényegesen barátságosabb lenne már előmelegített vízzel a motor. Egy időzítővel el is tudnám képzelni a használatukat. Mondjuk a drága nyest komát így még nehezebb lenne távol tartani az autótól :facepalm:

Meg a legnagyobbon is 20mm a csonk...ezt bekotni a vizkorbe valahogy nem szimpi...max ha kerulo agkent, h a fokor aramlasaba ne zavarjon be...ugyan igy nem szimpi a fagydugoba szerelt merulo forralo...ki tudja mit csinal az aramlassal...vicc, h milyen apro dolog eleg egy aramlasi kep totalis elcseszesehez...

Defanak van egy talan meggondolando megoldasa a kipu csonk feloli reszen...kb ahol a leereszto csavarja a vizkornek, oda felhakniznak egy futopanelt...de ez a kabeles hobelebanc is csak annak jo akinek van garazsa...bar akkor mar egy sima futoszallal korbe lehetne csavarni a hutobe meno jovo vizcsoveket, a tagulasi tartalybol kijovot...a deklit a valtot is...azt had szoljon...bar azt mondja a fama 80 fokos direkt hoterheles ne erje az alu alkatreszeket...mondja a konyv meg jo hogy az en blokkom meg onveny;)

pl egy ilyen nem is lenne annyira gáz - csak kell egy kis agregátor ha nincs konnektor :lol
Kép Kép

Legjobban az 5kW-os benzinkazanhoz huz a szivem...csak kb nincs...ami meg van elfogy vagy majdnem annyi mint egy zsir uj... :(

2013.11.28. 20:41

kanyobence írta:
zall79 írta:Budapesten építették be Keresztúri 116 ban egy kályhás klímás cég.Viszont akitől avezérlőt és a gsm modult vettem annak a srácnak a számát már elhagytam.De a kályhás cégnél biztos ismerik a keresztneve Gábor .Azért gondolom hogy ismerik mert Ő ajánlotta azt a szervízt.

És ha nem vagyok indiszkrét, mi pénz volt ez a művelet mindennel együtt? Mi kell hozzá pontosan? .. Nekem 25D a szekér, 99% panelhiba.

Vezérlő:20000 pénz Gsm modul 12000 pénz +szerelés 15000Pénz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek zall79 az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2013.11.28. 21:55

EZ A NEM MIND1

2013.11.28. 21:58

Utángyártott vezérlőpanellal én is találkoztam annak idején. Pl: LINK
Hozzászólás küldése

VigLink badge