![]() |
2015.02.01. 22:08
F_E_K_ írta:ninyus írta:muhaati írta:ninyus írta:Sziasztok 525tds 98-as évjárat elmentem 3 napra lemerült az aksim, nem tudom kinyitni a kocsit mit tegyek???
Ha a kulcsot elfordítod erősebben 90 fokban akkor nyitja a "lock"-ot. Ezután az ajtó nyitva, a géptető alatt tudsz áramot adni a rendszernek.
De nekem az ajtón nincs luk csak a csomagtartón!!!!
Az akku úgyis a csomagtartóban lakik...
G6-L11
2015.02.01. 22:58
ninyus írta:Csak sajnos az sem nyilik megpróbálok a motor alá bújni valahogy és onnét tölteni!!!
Köszönöm szépen a segítségeket!!!
2015.02.04. 23:47
2015.02.05. 00:49
Mizó írta:Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, a problémám szinte egy az egyben olyan, mint "Colti82" problémája.
E39 2000 530 D 184 LE
Az auto minden elözmény nélkül egyszer csak leállt menet közben, kigyulladtak a kontrollámpák.
Mikor újra próbáltam indítani, nem aludt ki az izzítás/DDE lámpa, és az auto be sem indult többet, csak "köszörült". Amíg értem jöttek , hogy haza huzzanak, még 2x pobáltam indítani de nem sikerült, húzás lett a vége sajnos.
Ha valaki tud valamit segíteni előre is köszönöm neki. Üdv Mizó
2015.02.05. 11:38
2015.02.05. 13:29
Bajordi írta:Okos módon korábban rossz topic-ba írtam, most hát beteszem ide is...
"Sziasztok!
Bajorom az alábbi hibákat produkálja: ingadozó alapjárat + engine lámpa hol ki hol be. Hibakódot olvastattam: P0171, P0174 - blank 1,2 lean. MAF szenzor csere lesz szerintetek?
Köszi."
Diag hétfőn megy majd.
2015.02.05. 14:32
Bajordi írta:Okos módon korábban rossz topic-ba írtam, most hát beteszem ide is...
"Sziasztok!
Bajorom az alábbi hibákat produkálja: ingadozó alapjárat + engine lámpa hol ki hol be. Hibakódot olvastattam: P0171, P0174 - blank 1,2 lean. MAF szenzor csere lesz szerintetek?
Köszi."
Diag hétfőn megy majd.

2015.02.05. 14:47
Taxi969 írta:Bajordi írta:Okos módon korábban rossz topic-ba írtam, most hát beteszem ide is...
"Sziasztok!
Köszi."
Diag hétfőn megy majd.
Ugyanezt a hibát (ingadozó alapjárat + engine lámpa hol ki hol be) nekem is produkálta, de a légtömegmérő hiba esetében az "engine" lámpa nem világított,
viszont ami miatt világít az a szabályzó lambda - szonda hiba.
A hibakódot nem tudom.
2015.02.05. 14:48
Imco írta:Bajordi írta:Okos módon korábban rossz topic-ba írtam, most hát beteszem ide is...
"Sziasztok!
Köszi."
Diag hétfőn megy majd.
Ez még mindig nem az a topic, de már máshova ne írd be.
A lényeg itt sem változik:
Addig kár találgatni, mert sok minden lehet.
2015.02.05. 16:50
2015.02.05. 17:07
ezsolyzoli írta:Sziasztok!
Problémám: elektromosan állítható kormányom van és minden irányba működik, csak kifelé/felém nem hajlandó jönni. Elvileg egész szerkezetet kéne cserélni emiatt, de ha legalább egyszer be tudnám állítani már segítene...nincs vmi vész vagy szervizmódja?
Köszi!
2015.02.05. 23:06
2015.02.06. 00:35
ezsolyzoli írta:Sziasztok!
Problémám: elektromosan állítható kormányom van és minden irányba működik, csak kifelé/felém nem hajlandó jönni. Elvileg egész szerkezetet kéne cserélni emiatt, de ha legalább egyszer be tudnám állítani már segítene...nincs vmi vész vagy szervizmódja?
Köszi!
2015.02.06. 12:41
hamoriarpi írta:colti82 írta:Sziasztok!
Ezt sikerult kiolvasnom a kis keszulekemmel.Leci segitsetek, hogy ebbol kiderul e mi a rossz (sztem a pumpa tenyleg) es ha a pumpa, akkor melyik?
http://kepfeltoltes.hu/view/150130/bmw_ ... es.hu_.jpg
köszi
Ezt a hibát beírhatta:
-résolajos porlasztó
-railpumpa
-ülés alatti pumpa
-tankszivattyú
-railnyomásszabályozó szelep
-railnyomásszenzor
hibára egyaránt.
Ez egy nem specifikus műszerrel történt hibakód-kiolvasás. Értéke így magában a 0-hoz közelít.
Hozzáértő, specifikus műszerrel történt, részletes diagnosztikai vizsgálat, kiegészítve egy résolajméréssel MELEG állapotban - na az már egészen más kategória. Ez mindenesetre így magában 0.
Németül nem tudok.
2015.02.06. 15:34
colti82 írta:hamoriarpi írta:colti82 írta:Sziasztok!
Ezt sikerult kiolvasnom a kis keszulekemmel.Leci segitsetek, hogy ebbol kiderul e mi a rossz (sztem a pumpa tenyleg) es ha a pumpa, akkor melyik?
köszi
Ezt a hibát beírhatta:
-résolajos porlasztó
-railpumpa
-ülés alatti pumpa
-tankszivattyú
-railnyomásszenzor
hibára egyaránt.
Ez egy nem specifikus műszerrel történt hibakód-kiolvasás. Értéke így magában a 0-hoz közelít.
Hozzáértő, specifikus műszerrel történt, részletes diagnosztikai vizsgálat, kiegészítve egy résolajméréssel MELEG állapotban - na az már egészen más kategória. Ez mindenesetre így magában 0.
Németül nem tudok.
Nem lehet ezeket tesztelni otthon, ha pl leszedem a csoveket es ugy probalom?Marmint a tankszivattyut es az ules alatti pumpat.
En itt kint mar nem akarom elvinni sehova, ezek hulyek, azt mondtak h komplett kell cserelni az egesz rendszert es az tobb ezer euro....
2015.02.06. 15:57
Rolly írta:Sziasztok!
Egy ideje vettem észre ezt a verdán. Nyáron, reggeli hideg indításnál, így csinálta: Indít, és 5-10 mp-ig enyhén ráz az autó, majd elmúlik. Újbóli indításkor semmi. Télen reggeli indításnál egy picivel erőteljesebb, illetve ha az autó 1 óra hosszáig áll, és valamennyire kihűlt, akkor indításkor rezonál. Nyáron nem vettem ezt észre 1 órás állás után. Valaki találkozott már ilyennel?
2015.02.07. 09:14
rockerekhu írta:colti82 írta:hamoriarpi írta:colti82 írta:Sziasztok!
köszi
Ezt a hibát beírhatta:
-résolajos porlasztó
-railpumpa
-ülés alatti pumpa
-tankszivattyú
-railnyomásszenzor
hibára egyaránt.
Németül nem tudok.
Nem lehet ezeket tesztelni otthon, ha pl leszedem a csoveket es ugy probalom?Marmint a tankszivattyut es az ules alatti pumpat.
En itt kint mar nem akarom elvinni sehova, ezek hulyek, azt mondtak h komplett kell cserelni az egesz rendszert es az tobb ezer euro....
Szerez be egy inpa dis kabelt es azzal probald diagolni,
A cso leszedesel nem tudod meg hogy az ac eloalitja a megfelelo nyomast.
Sent from my iPhone using Tapatalk
2015.02.07. 10:45
2015.02.07. 13:36
colti82 írta:Kiolvastam inpaval a hibakodot es ezt irta:
http://kepfeltoltes.hu/view/150207/bmw_ ... es.hu_.jpg
ill.
ha a tankszivattyu a rossz akkor nekem (ha jol latom ketto van http://kepfeltoltes.hu/view/150207/bmw_ ... es.hu_.jpg) mindketto rossz lehet?
Az ules alattit hogyan tesztelhetem le?
köszi a segitseget.
2015.02.07. 14:43
morv írta:colti82 írta:Kiolvastam inpaval a hibakodot es ezt irta:
http://kepfeltoltes.hu/view/150207/bmw_ ... es.hu_.jpg
ill.
ha a tankszivattyu a rossz akkor nekem (ha jol latom ketto van http://kepfeltoltes.hu/view/150207/bmw_ ... es.hu_.jpg) mindketto rossz lehet?
Az ules alattit hogyan tesztelhetem le?
köszi a segitseget.
Szerintem ha rateszed a kezed a pumpara es valaki rarakja a gyujtast akkor megerzed, hogy mukodik vagy sem. A hatso ules alatt csak a jobb oldali jatszik. Azt nem tudom, hogy a vezeto ules alatti fel tudja-e szivni az anyagot a tankbol masikon keresztul, de ha nem, akkor a tankban levo mukodik, mert van 1 bar nyomasod a rendszerben.