![]() |
2014.12.17. 21:55
ulics1987 írta: Ez esik szarul és az, hogy vagy így, vagy úgy, szarul jöttem ki a dologból.
2014.12.17. 22:05
Imco írta:ulics1987 írta: Ez esik szarul és az, hogy vagy így, vagy úgy, szarul jöttem ki a dologból.
Lépni tovább, mert ez már sosem derül ki!
2014.12.17. 23:20
2014.12.18. 08:14
dontoti írta:Üdv az uraknak
Egy e39 520i facelift-ről lenne szó (2001)
A vizem 19 perc alatt melegedett be.
termosztát csere, hibakódot kiütötték, próba 5 perc és tökéletes.
Szerelőtől átvettem , reggel megyek a kocsival NAGY dugóban 14 perc alatt érte el ismét az üzemhőt .
Gondolom a hibakód benne van ismét. Ő azt mondja sok minden nem romolhat el benne, de már motorvezérlő cserénél tart.
Mi okozhat még ilyet ? Tanácstalan vagyok
A klímám nem működik (így vettem) nem tudom esetleg ennek lehet-e köze hozzá. (ventilátor pld.)
2014.12.18. 16:50
Imco írta:dontoti írta:Üdv az uraknak
Egy e39 520i facelift-ről lenne szó (2001)
A vizem 19 perc alatt melegedett be.
termosztát csere, hibakódot kiütötték, próba 5 perc és tökéletes.
Szerelőtől átvettem , reggel megyek a kocsival NAGY dugóban 14 perc alatt érte el ismét az üzemhőt .
Gondolom a hibakód benne van ismét. Ő azt mondja sok minden nem romolhat el benne, de már motorvezérlő cserénél tart.
Mi okozhat még ilyet ? Tanácstalan vagyok
A klímám nem működik (így vettem) nem tudom esetleg ennek lehet-e köze hozzá. (ventilátor pld.)
Mi a hibakód? Mikor üzemi a hő? Mivel méred? A fűtés topicba teszek képet.
2014.12.18. 18:53
2014.12.18. 20:14
2014.12.18. 20:55
dontoti írta:Ma gépre dugtuk és érdekes mód semmi hibakód nincsen.
Sajnos úgy fest ez eddig melegszik be. Nem értem mert a régi e39-em az 5 perc alatt felfűtött úgy,hogy középen állt a mutató. Az 523i automata volt. Ennyit számítana a motor nagysága ? ez 2.2-es motor.
/Wahler termosztát ment bele /
2014.12.18. 21:11
Padre540 írta:dontoti írta:Ma gépre dugtuk és érdekes mód semmi hibakód nincsen.
Sajnos úgy fest ez eddig melegszik be. Nem értem mert a régi e39-em az 5 perc alatt felfűtött úgy,hogy középen állt a mutató. Az 523i automata volt. Ennyit számítana a motor nagysága ? ez 2.2-es motor.
Szerintem semmi baj nincs vele.Hideg van,hideg a menetszél,lassabban melegszik be.
Benzinesnek is kell 10-15 perc hogy beálljon középre.
Nyáron valamivel kevesebb.
2014.12.18. 21:35
2014.12.18. 22:36
Huszár László írta:Sziasztok,a problémám a következő 3500-as fordulatnál leáll a motor ilyenkor megállok áramtalanítok és indul. Cseréltünk tank ac,küszöb ac. 3 porlasztócsúcsot , gázolajszűrőt . 1999-es 530d-ről lenne szó. Mi lehet vele?
2014.12.19. 00:30
Imco írta:Padre540 írta:dontoti írta:Ma gépre dugtuk és érdekes mód semmi hibakód nincsen.
Szerintem semmi baj nincs vele.Hideg van,hideg a menetszél,lassabban melegszik be.
Benzinesnek is kell 10-15 perc hogy beálljon középre.
Nyáron valamivel kevesebb.
Írtam, hogy a fűtéshez tettem be képet.
Egyébként nem kell 15 perc. kb 6-9 perc ha enyhe mínusz van. Illetve inkább azt mondom, hogy 6-10 km.
Sima 60-80-as tempó mellett.
Illetve kérdeztünk egy pár dolgot, válaszolhatnál rá dontoti!
2014.12.20. 18:24

2014.12.20. 19:42
widerstand írta:Elért a legnagyobb probléma:
Hat nap állás után tegnap délután spontán felgyulladt, egy házban lakó szomszéd szerencsére kihívta a tűzoltókat… Idegenkezűséget kizárta a tűzvizsgáló.
A tűz fészke elöl volt, a klímahűtő előtt. Csak a klímaventi lehetett, állandó táp gyújtás nélkül csak oda megy tudtommal. Egyéb ötletek?
Találkozott valaki már ezzel a problémával?
Jövő héten feltárom a károkat, első blikkre lökhárítő, lámpák, géptető, klímahűtő, hűtő, szervóhűtő minusz, a viszkó kupakja leolvadt, a venti felső lapátjai megolvadtak… Alsó motorburkolat a járdáig olvadt. Belső veséket tartó áthidaló mint az alufólia, úgy hajlik és törik.
Szakértő kollégákat kérdezném, hogy a xenon szintező sérülhetett-e, légzsák kinyitásához szükséges szenzorok hol laknak? Főleg ilyen szempontból érdekelne a felépítés, kalkulálnom kellene, hogy mennyibe lesz…
Zsolt
2014.12.20. 20:09
widerstand írta:Elért a legnagyobb probléma:
Hat nap állás után tegnap délután spontán felgyulladt, egy házban lakó szomszéd szerencsére kihívta a tűzoltókat… Idegenkezűséget kizárta a tűzvizsgáló.
A tűz fészke elöl volt, a klímahűtő előtt. Csak a klímaventi lehetett, állandó táp gyújtás nélkül csak oda megy tudtommal. Egyéb ötletek?
Találkozott valaki már ezzel a problémával?
Jövő héten feltárom a károkat, első blikkre lökhárítő, lámpák, géptető, klímahűtő, hűtő, szervóhűtő minusz, a viszkó kupakja leolvadt, a venti felső lapátjai megolvadtak… Alsó motorburkolat a járdáig olvadt. Belső veséket tartó áthidaló mint az alufólia, úgy hajlik és törik.
Szakértő kollégákat kérdezném, hogy a xenon szintező sérülhetett-e, légzsák kinyitásához szükséges szenzorok hol laknak? Főleg ilyen szempontból érdekelne a felépítés, kalkulálnom kellene, hogy mennyibe lesz…
Zsolt
2014.12.20. 21:29
Gallaca írta:Szia!Szerintem a szenzor nem sérült, lent van ahhoz
2014.12.20. 21:59
Johny540 írta:Gallaca írta:Szia!Szerintem a szenzor nem sérült, lent van ahhoz
Leolvadt az alsó burkolat is,én ezért feltételeztem,hogy lehet.
2014.12.21. 01:27
Gallaca írta:Johny540 írta:Gallaca írta:Szia!Szerintem a szenzor nem sérült, lent van ahhoz
Leolvadt az alsó burkolat is,én ezért feltételeztem,hogy lehet.
Végülis lehet, de az kívül van a nyúlványon, odáig már nem megy ki a burkolat. Én azért gondoltam, hogy megúszhatta.
Egyszer volt nálam egy égett E39 30d tulaja, elmondása szerint kidobtak elé egy csikket, amit felkapott a kocsi, és a bal lámpa mögött a műanyag tálcában levő száraz leveleket meggyújtotta miután megállt. (bár szerintem a gázolajhűtőhöz ment fel a csikk) Bement egy boltba, mire kijött (kihívták), égett a motortér. Jó sok műanyag elégett, elcsöppent. Nem volt egyszerű még összeszedni sem a hozzávalókat. Emlékeim szerint ott sem kellett szenzor, pedig a turbó vákuumtároló labdája is elcsöppent, ami ott van mellette, csak belül.
2014.12.21. 09:25
Még nyáron egy alapos mosás után vizes lett a roló a csomiban. gondoltam hogy a csomagtér ajtó körül lehet a gond, de mivel úgyis csere előtt áll túl sok jelentőséget nem tulajdonítottam neki. De tegnap este kint aludt a kocsi az esőben, reggel kinyitom az ajtót és azt látom hogy a középkonzolon áll a víz!
A belső világításból csepeg rá. Honnan kerülhet oda a víz? Tetőablakom nincs, a szélvédő belülről száraz volt. Ja, és egy hete kb a jobb oldali tetőoszlopnál is csepegett a víz!2014.12.21. 09:45
Devon írta:Üdv! Van egy roppant idegesítő problémám. Beázik a verdaMég nyáron egy alapos mosás után vizes lett a roló a csomiban. gondoltam hogy a csomagtér ajtó körül lehet a gond, de mivel úgyis csere előtt áll túl sok jelentőséget nem tulajdonítottam neki. De tegnap este kint aludt a kocsi az esőben, reggel kinyitom az ajtót és azt látom hogy a középkonzolon áll a víz!
A belső világításból csepeg rá. Honnan kerülhet oda a víz? Tetőablakom nincs, a szélvédő belülről száraz volt. Ja, és egy hete kb a jobb oldali tetőoszlopnál is csepegett a víz!
Ha valaki járt már így,vagy tudja a megoldást ossza meg velem.
Köszi.