* *
Pontos idő: 2026.06.06. 15:10

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867 ... 894  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS
HozzászólásElküldve: 2014.12.02. 17:26 
Guru
Guru

Adott köszi: 138 alkalommal
Kapott köszik: 155 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57TU2D3
Évjárata: 2008
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (1)
Jerry írta:
osiati írta:
Jerry írta:
osiati írta:
Sziasztok,

10 hangszórós touringban csak a bal első ajtó hangszórói szólnak,nincs elállítva a feder.Valakinek valami ötlet?

köszi

Beszart az erősítőd? :roll:

Scannerrel találok hibát rá Jerry?

Nem, nem fogsz erre hibát találni.
Meg hát minek is, hiszen már füllel megtaláltad a hibát. :D
Max annyit tudsz tenni, hogy Schnitzertől veszel egy jó bontottat, vagy elviszed a tiédet megjavíttatni.
Általában a végfok szokott kihalni, jelentsen ez bármit is, mert én nem értek hozzá.

Vagy! Csak át kell forrasztani, ahogy nekem is!
Szétkapod és ezeken a pontokon ujraforrasztod, nézd, itt ni:
Kép

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2014.12.02. 18:42 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!
A segítségeteket kérném egy 1999-es 530d-vel kapcsolatban. A hiba: az autó hidegen melegen könnyen indul és alapjáraton szépen jár, de viszont menet közben gázadásnál erős kattogás hallható a motor felől. Ez a kattogás hasonlít az adagolós dízel hideg hangjára. Remélem tud valaki segíteni.Előre is köszönöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.02. 19:35 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 12 alkalommal
Kapott köszik: 4 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B25TU
Évjárata: 1998
Kivitele: Sedan
F_E_K_ írta:
Hamarabb jelzi időnként mint hogy valójában kiégne az izzó (előtte megnövekedik az ellenállás). Csere újra, és ha utánna is panaszkodik lehet tovább nyomozni.

G6-L11

Erősen lámpa csere lesz majd vmikor, össze vissza rozsdásak a hátsók.
Ledes van belegányolva vmi kiegészítő izzós ellenállásos megoldással.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.02. 19:38 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 157 alkalommal
Kapott köszik: 312 alkalommal
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
Ruppy írta:
Jerry írta:
Ruppy írta:
íGY JÁRTAM.

E39 M5 fékszervó hiba.

Esőben feltűnt, hogy erősebb fékezés után hebeg habog a moci és írtóra ködöl a kipu a fékezést követő másodpercekben. Aztán ez a dolog egyre súlyosbodott. A fogyasztás az egekbe ment, és egy kicsit is erősebb fékezés után a moci megállt. Alig tudtam beindítani. Persze a fékrásegítés teljesen megszűnt néha. Alig tudtam megállni, ha meg sikerült, rögtön le is állt a moci.
Szóval olyan "nahálaisten" helyzet volt. Mielőtt elmentem volna bánatomban be Jégerezni kivettem a szervó dob feletti pollenszűrőtartót. Na akkor volt a meglepődés.

A szervódob kb. a munkahenger magasságáig full vízben állt. Megbirizgáltam a lefolyóját. Rögtön lezúduld a víz és kiürült a szervó körül. Majd levettem a vákum csövet a dobról. A dob is tök tele volt vízzel. Egy vékonyabb csővel lefejtettem a dobban pangó vizet. (kb fél liter). Kitakaritottam amihez hozzáfértem majd visszaraktam mindent. Az auto hibamantesnek tűnik.

Tudom nem a leg profibb megoldás, mert ugye ki kéne szárítani a dobot meg mindent de tegnap éjel szakadó esőben csak erre tellett.

Szóval skacok a szervó alaltti tér lefolyóját néha nézzétek meg mert ha eldugul mega gáz lehet belőle. A motorvezérlő alatti térbe bele sem merek gondolni mi lesz ha esetleg ugyanigy eldugul a lefolyója.

Olvasgattam utánna a neten. Állítólag öregebb verdáknál előfordul ez a dolog.

Köszi Ruppy a leírást!
:franko:
Számtalanszor volt már ez téma itt a fórumon, de nem árt újra és újra leírni! Mindig van akinek ez újdonságként hat! ;)

Igy van. De ha egy E39 -et is igy megmentünk egy fékszervó miatti karamboltól vagy a beázott vezetékekből adódó tűztől már megérte.

A motornak sem tesz jot, ha megszivja magat vizzel, nem?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.02. 21:53 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 14 alkalommal
Kapott köszik: 15 alkalommal
Motor tipusa: M52
Évjárata: 1997
morv írta:
Ruppy írta:
Jerry írta:
Ruppy írta:
íGY JÁRTAM.

E39 M5 fékszervó hiba.

Esőben feltűnt, hogy erősebb fékezés után hebeg habog a moci és írtóra ködöl a kipu a fékezést követő másodpercekben. Aztán ez a dolog egyre súlyosbodott. A fogyasztás az egekbe ment, és egy kicsit is erősebb fékezés után a moci megállt. Alig tudtam beindítani. Persze a fékrásegítés teljesen megszűnt néha. Alig tudtam megállni, ha meg sikerült, rögtön le is állt a moci.
Szóval olyan "nahálaisten" helyzet volt. Mielőtt elmentem volna bánatomban be Jégerezni kivettem a szervó dob feletti pollenszűrőtartót. Na akkor volt a meglepődés.

A szervódob kb. a munkahenger magasságáig full vízben állt. Megbirizgáltam a lefolyóját. Rögtön lezúduld a víz és kiürült a szervó körül. Majd levettem a vákum csövet a dobról. A dob is tök tele volt vízzel. Egy vékonyabb csővel lefejtettem a dobban pangó vizet. (kb fél liter). Kitakaritottam amihez hozzáfértem majd visszaraktam mindent. Az auto hibamantesnek tűnik.

Tudom nem a leg profibb megoldás, mert ugye ki kéne szárítani a dobot meg mindent de tegnap éjel szakadó esőben csak erre tellett.

Szóval skacok a szervó alaltti tér lefolyóját néha nézzétek meg mert ha eldugul mega gáz lehet belőle. A motorvezérlő alatti térbe bele sem merek gondolni mi lesz ha esetleg ugyanigy eldugul a lefolyója.

Olvasgattam utánna a neten. Állítólag öregebb verdáknál előfordul ez a dolog.

Köszi Ruppy a leírást!
:franko:
Számtalanszor volt már ez téma itt a fórumon, de nem árt újra és újra leírni! Mindig van akinek ez újdonságként hat! ;)

Igy van. De ha egy E39 -et is igy megmentünk egy fékszervó miatti karamboltól vagy a beázott vezetékekből adódó tűztől már megérte.

A motornak sem tesz jot, ha megszivja magat vizzel, nem?

A leiras alapjan ezt a mennyiseget meg "megette"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.02. 22:12 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
Vulgáris leszek. :facepalm:

Qva nagy mázli, hogy olyan esetben, amikor összenyomhatatlan halmazállapotú anyag kerül az égéstérbe, nem következik be visszafordíthatatlan változás....

Vagyis már nem kell lottót venni az elkövetkezendő pár évben. :mrgreen:

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 00:26 
haladó
haladó

Kapott köszik: 51 alkalommal
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1996
Üdvözlet!

Gyors leszek! :facepalm:
Bézs bőr sportülés van az autómban. Gyárilag nem lehetett benne, mert az autó elemeinek 98%-a 96-os és egyedül az ülések 97/09-esek.Kivettem az üléseket, megnéztem, látszik, hogy "megoldották az ügyet". Az anyósoldalin csak az övfeszítő van bekötve, valami egészen eltérő csatija van, ennek az ellendarabja úgy van hozzátoldva az autó kábelkötegéhez. Ez még nem baj, de hiányzik az ülésfoglaltság jelző(teljes egészében), ami már az, főleg hogy használtat nem veszek(lutri), az új meg rohadt drága. Ahogy a fékkopásjelzőt becsaptam, úgy ezt is be akarom csapni. Nyíljon az a légzsák ha már ott van(az a buzi lámpa meg aludjon el).

-Mely vezetékekre kössek, és mit, hogy elaludjon az a lámpa, és feléledjen a légzsák rendszer?
Igen, tudom, tróger megoldás, de tuti, hogy be lehet csapni.

-Kellene-e legyen valami kontakt, az öv bekötésének észlelésére? Mert itt nyoma sincs(lámpa indításkor felvillan a műszerfalon, de rögtön ki is alszik)

-Van-e valakinek bontva ülésfűtése? Mert a vezetőoldalon szakadt(kimértem külön a betétet, az elektronika után) az anyósoldalból pedig hiányzik az egész mindenestől.
Mindenki csak komplett ülésszettet akar adni, holott ez nonszensz.

Kérem, erre a 3ra válaszoljatok! Az autót kb 20 hibaüzenettel vettem, ezek maradtak. Jó lenne ez karácsonyi boldogságnak! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 08:49 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
Mi a következő projekt?Gömbfejhegesztés? :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 08:55 
Guru
Guru

Adott köszi: 156 alkalommal
Kapott köszik: 159 alkalommal
Padre540 írta:
Mi a következő projekt?Gömbfejhegesztés? :mrgreen:

Tuti adni akarsz még pár ötletet? ;)

G6-L11

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 08:58 
Guru
Guru

waresz írta:
Üdvözlet!

Bézs bőr sportülés van az autómban. Gyárilag nem lehetett benne, mert az autó elemeinek 98%-a 96-os és egyedül az ülések 97/09-esek.Kivettem az üléseket, megnéztem, látszik, hogy "megoldották az ügyet". Az anyósoldalin csak az övfeszítő van bekötve, valami egészen eltérő csatija van, ennek az ellendarabja úgy van hozzátoldva az autó kábelkötegéhez. Ez még nem baj, de hiányzik az ülésfoglaltság jelző(teljes egészében), ami már az, főleg hogy használtat nem veszek(lutri), az új meg rohadt drága. Ahogy a fékkopásjelzőt becsaptam, úgy ezt is be akarom csapni. Nyíljon az a légzsák ha már ott van(az a buzi lámpa meg aludjon el).

-Mely vezetékekre kössek, és mit, hogy elaludjon az a lámpa, és feléledjen a légzsák rendszer?

-Kellene-e legyen valami kontakt, az öv bekötésének észlelésére? Mert itt nyoma sincs(lámpa indításkor felvillan a műszerfalon, de rögtön ki is alszik)

-Van-e valakinek bontva ülésfűtése? Mert a vezetőoldalon szakadt(kimértem külön a betétet, az elektronika után) az anyósoldalból pedig hiányzik az egész mindenestől.
Mindenki csak komplett ülésszettet akar adni, holott ez nonszensz.

Kérem, erre a 3ra válaszoljatok! Az autót kb 20 hibaüzenettel vettem, ezek maradtak. Jó lenne ez karácsonyi boldogságnak! :)

Az öv figyelmeztető lámpa az eu modellekben csak felvillan (elviekben be lehet kapcsoni hogy csipogjon is ha nagyon szeretnéd)

Foglaltság jelzőhöz létezik "emulátor", de inkább javítsd meg...

A kopásjelzőt meg pláne!

G6-L11

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: waresz
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 09:27 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 542 alkalommal
Kapott köszik: 774 alkalommal
Motor tipusa: 525i
waresz írta:
Üdvözlet!
-Mely vezetékekre kössek, és mit, hogy elaludjon az a lámpa, és feléledjen a légzsák rendszer? GSKill kollégát kérdezd meg. Neki van rá megoldása. Ettől mondjuk még tróger megoldás marad! Inkább vegyél bontottat. Azt is ki tudod mérni, hogy jó-e.

Nem kell legyen. Csak az USA modellekben van/volt beépítve!

-Van-e valakinek bontva ülésfűtése? Mert a vezetőoldalon szakadt(kimértem külön a betétet, az elektronika után) az anyósoldalból pedig hiányzik az egész mindenestől. Biztos bele akarsz vágni külön ülésfűtés betét beleszerkesztésébe? Szerintem nem. Gyárilag egybe van varrva a bőrrel. Ha azt egyszer szétvágod, akkor varrónő legyen a talpán, aki újra összerakja neked! :) Ha kimérted és szar, akkor ha szerencséd van, akkor az ülőlap vezeték csatlakozójánál fáradt csak meg a mutatvány. Azt meg még viszonylag kis melóval össze tudod forrasztani.Mindenki csak komplett ülésszettet akar adni, holott ez nonszensz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: waresz
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 09:41 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 45 alkalommal
Kapott köszik: 27 alkalommal
Motor tipusa: M54 520i
Évjárata: 2000
waresz írta:
Üdvözlet!

Bézs bőr sportülés van az autómban. Gyárilag nem lehetett benne, mert az autó elemeinek 98%-a 96-os és egyedül az ülések 97/09-esek.Kivettem az üléseket, megnéztem, látszik, hogy "megoldották az ügyet". Az anyósoldalin csak az övfeszítő van bekötve, valami egészen eltérő csatija van, ennek az ellendarabja úgy van hozzátoldva az autó kábelkötegéhez. Ez még nem baj, de hiányzik az ülésfoglaltság jelző(teljes egészében), ami már az, főleg hogy használtat nem veszek(lutri), az új meg rohadt drága. :)

A márkaszervizben valóban nem olcsó, de a gyári, új ülésfoglaltság jelző fóliámat most hirdetem (10 e Ft), ha mégis kell viheted.
Üdv.:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Taxi969 az itt látható tagok köszönték meg: waresz
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 13:44 
haladó
haladó

Kapott köszik: 51 alkalommal
Motor tipusa: M52B28
Köszönöm a válaszokat!
Látom, sokaknak kiveri a biztit, ha át akarok hidalni valami hülyeségbiztosítási rendszert, de sajnalom, ahhoz vagyok szokva, ha már Úgyis mindig akna fölött parkol az autó, akkor 2-3ezer km-enként alábújok, és megcsinálom azt amit eddig minden autómon: Átnézem. :franko: Ilyenkor végig rángatok mindent, valtóbak, kipuffbakok, lengőkarok, és szemrevételezem, mi folyik, mi nem, és nem utolsósorban megtükrözöm a fekpofákat. Ez az egész 5 perc. Lehet hogy egyeseknek nem, de nekem szükségtelen a kopásjelző. Ahogy az ulesfoglaltság jelző is, mert alap, hogy bekötöm magam, és aki mellém ül az is beköti magát, különben nem megyek sehova. Ezért ezek az alkatrészek Számomra egy forintot sem érnek, hiányuk nem aggaszt.

Jerry! Az ülésfűtés hianyzik az ülésekből. A leírásodból ítélve Valószínű, hogy Sosem volt, Kerestem pár képet, videót, sikerült beazonosítani, Amit a vezetőoldaliban találtam, az foglaltságjelző. :D egyáltalán ott kéne legyen? Nem találom értelmét. Ha oda nem kell, akkor átköltözik az anyosba, és meghekkelem, hogy mindig foglaltat jelezzen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 13:49 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: F11
Évjárata: 2011
imi36 írta:
Jerry írta:
osiati írta:
Jerry írta:
osiati írta:
Sziasztok,

10 hangszórós touringban csak a bal első ajtó hangszórói szólnak,nincs elállítva a feder.Valakinek valami ötlet?

köszi

Beszart az erősítőd? :roll:

Scannerrel találok hibát rá Jerry?

Nem, nem fogsz erre hibát találni.
Meg hát minek is, hiszen már füllel megtaláltad a hibát. :D
Max annyit tudsz tenni, hogy Schnitzertől veszel egy jó bontottat, vagy elviszed a tiédet megjavíttatni.
Általában a végfok szokott kihalni, jelentsen ez bármit is, mert én nem értek hozzá.

Vagy! Csak át kell forrasztani, ahogy nekem is!
Szétkapod és ezeken a pontokon ujraforrasztod, nézd, itt ni:
Kép

Köszi srácok,de mint kiderült nem a végfok ment ki hanem egész egyszerűen nincs az autómban erősítő! Nem tudom kinek kellett annyira de nincs benne.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 14:02 
Guru
Guru

Nincs minden felszereltségben, ahol nincs ott maga a rádió hajtja meg a hangszórókat ha jól tudom.

G6-L11

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 14:51 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
waresz írta:
Amit a vezetőoldaliban találtam, az foglaltságjelző. :D egyáltalán ott kéne legyen? Nem találom értelmét. Ha oda nem kell, akkor átköltözik az anyosba, és meghekkelem, hogy mindig foglaltat jelezzen.

Lehet hogy Angol autóból származnak az ülések.
A foglaltságérzékelőnek az anyósnál kellene lennie.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: waresz
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 15:11 
Guru
Guru

Adott köszi: 133 alkalommal
Kapott köszik: 408 alkalommal
Motor tipusa: M54B25
waresz írta:
Jerry! Az ülésfűtés hianyzik az ülésekből. A leírásodból ítélve Valószínű, hogy Sosem volt, Kerestem pár képet, videót, sikerült beazonosítani, Amit a vezetőoldaliban találtam, az foglaltságjelző. :D egyáltalán ott kéne legyen? Nem találom értelmét. Ha oda nem kell, akkor átköltözik az anyosba, és meghekkelem, hogy mindig foglaltat jelezzen.

Gyanús hogy bontott ánglius székeken ülsz.
Ha jó a foglaltságjelző, akkor cseréld fel kompletten a két ülés ülőlap szivacsát foglaltságjelzőstül.
És ha már ezt megtetted, akkor akár be is kötheted a foglaltságjelzőt normálisan, minek hekkelni?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: waresz
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 15:14 
Guru
Guru

Kapott köszik: 155 alkalommal
Motor tipusa: M57TU2D3
Évjárata: 2008
Idézet:
minek hekkelni?

Izgalom, kihívás, veszély?!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 15:24 
Guru
Guru

Adott köszi: 133 alkalommal
Kapott köszik: 408 alkalommal
Motor tipusa: M54B25
osiati írta:
Köszi srácok,de mint kiderült nem a végfok ment ki hanem egész egyszerűen nincs az autómban erősítő! Nem tudom kinek kellett annyira de nincs benne.

Ha navigációd van, akkor a csomagtartóban találsz egy BM24, vagy BM54 rádiómodult, ami egyben erősítő is.
Ha nincs navigációd, akkor pedig a CD/kazettás fejegységben van az erősítő.
Mindkét esetben érdemes a forrasztásokat átnézni imi36 ajánlása alapján.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.12.03. 18:23 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 157 alkalommal
Kapott köszik: 312 alkalommal
imi36 írta:
Idézet:
minek hekkelni?

Izgalom, kihívás, veszély?!

Lehet elso kezbol akar megbizonyosodni az urban legend valosag tartalmarol, hogy tenyleg nyilik-e a lufi ha at van hidalva.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867 ... 894  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]