![]() |
2013.09.01. 15:35
Johny540 írta:Sziasztok!
Az utóbbi hetekbe kicsit több benzint kért az autóm mint kéne.És mostanában 4-5 alkalommal előfordult,hogy miután kinyitottam a garázst,elég erős benzinszag áradt kifelé percekig.Arra gyanakszom hogy szivárog valahol.Foltot nem láttam (bár szerintem elpárolog nyilván) "Szokott" E39-nél ilyen előfordulni?Mert még nem nagyon hallottam.Ha vannak kritikus helyek ahol szivároghat,hol nézzem meg?Mert így elsőre nem látok semmit,bár aknára még nem tudtam állni...
2013.09.01. 15:42
Gallaca írta:kisati írta:Sziasztok. Tudna valaki abban segíteni hogy az 525d-ben hol található a turbónyomás mérő vagy hogy esetleg mi a cikkszáma?
A szívósorban hátul, a hatos henger magasságában alulról van beszerelve. Tudomásom szerint az méri a szívócső nyomását, így a turbónyomást is.
2013.09.01. 16:04
hamoriarpi írta:greeen54 írta:Schnitzer írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Neki állok leszedni a tetőkárpitot, át akarom nézni a tetőablakot. Merre lehet kivenni a kocsiból, a hátsó ajtón? Sedan-nál ki kell venni az első üléseket is esetleg?
Hátul az ülőlapot kell csak kiszedni. Elől én kiszedtem az üléseket, de minnyá jön Szabi és mondja a trükköt ha van. Óvatosan a kárpittal, mert ha megrogy valahol, akkor kuka.
Nem adhatom ki a titkokat,amit megtanultam sok idő alatt.
De a véleményem hogy az első+hátsó ülések ki,hogy kiférjen,és így hátul egyik oldalt óvatosan ki bírod forgatni majd.OkKöszönöm, megpróbálom. Kérdés még, hogy a napellenzőket le kell csavarozni, vagy elég csak az A, B, C oszlop takaróit leszedni meg a belső villanyt. A tetőablaknál nem fogja semmi?
Huh, így el fogod törni. TIS dokumentumot, ha van - olvasd el mielőtt belefogsz.
Belül A, B, C oszloptakarók, alattuk patentek, összes kapaszkodó, elől napellenzők, világítások, középen elől világítás, alatta csavar, motorburkolat, alatta csavar, tolótetőt hátratolva , kívülről fekete fém keret, benne csavarok. Hirtelen ennyi. Ja, és egyedül semmiképp ne fogj hozzá!
2013.09.01. 16:08
2013.09.01. 16:36
hamoriarpi írta:Vagy rosszul van beinitelve a tető, vagy a törött műanyag miatt nem megy eléggé hátra.
2013.09.01. 16:39
greeen54 írta:hamoriarpi írta:Vagy rosszul van beinitelve a tető, vagy a törött műanyag miatt nem megy eléggé hátra.
Akkor ilyenkor, hogyan lehet hátrébb húzni? Kis imbusszal a motoron lévő ,,vésztekerővel"?
2013.09.01. 17:04
greeen54 írta:hamoriarpi írta:Vagy rosszul van beinitelve a tető, vagy a törött műanyag miatt nem megy eléggé hátra.
Akkor ilyenkor, hogyan lehet hátrébb húzni? Kis imbusszal a motoron lévő ,,vésztekerővel"?
2013.09.01. 17:13
Schnitzer írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:Vagy rosszul van beinitelve a tető, vagy a törött műanyag miatt nem megy eléggé hátra.
Az a baj hogy le kellet volna szerelned először a tető ablakot.Ha levetted akkor hozzáférnél mind a 5-6 csavarhoz szépen felülről"
Az sem mindegy hogy üveg-vagy lemez a tető ablak.Inkább szerelőhöz kellet volna vinni.Így belefogni merész dolog
2013.09.01. 17:14
Schnitzer írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:Vagy rosszul van beinitelve a tető, vagy a törött műanyag miatt nem megy eléggé hátra.
Az a baj hogy le kellet volna szerelned először a tető ablakot.Ha levetted akkor hozzáférnél mind a 5-6 csavarhoz szépen felülről"
Az sem mindegy hogy üveg-vagy lemez a tető ablak.Inkább szerelőhöz kellet volna vinni.Így belefogni merész dolog
2013.09.01. 17:16
hamoriarpi írta:Schnitzer írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:Vagy rosszul van beinitelve a tető, vagy a törött műanyag miatt nem megy eléggé hátra.
Pff. Ezt én is elfelejtettem. Először az üveg jön ki a helyéről. Pedig telefonon elmondtam a klubtagnak, hogy azzal kezdje. Üveg van neki.
2013.09.01. 17:17
greeen54 írta:hamoriarpi írta:Schnitzer írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:Vagy rosszul van beinitelve a tető, vagy a törött műanyag miatt nem megy eléggé hátra.
Pff. Ezt én is elfelejtettem. Először az üveg jön ki a helyéről. Pedig telefonon elmondtam a klubtagnak, hogy azzal kezdje. Üveg van neki.
Fémet mondtam Árpi!!)
2013.09.01. 17:30
greeen54 írta:Schnitzer írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:Vagy rosszul van beinitelve a tető, vagy a törött műanyag miatt nem megy eléggé hátra.
Szerelőkkel tele a tököm, legtöbbször több kárt csinálnak mint hasznot. Ilyen finom dolgokat pláne nem szeretek rájuk bízni. TISZTELET a kivetelnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10-20-30 milliós autókat szedünk darabokra minden nap, de a sajáttól valahogy félek!Fém tetőablak egyébként. Belülről gondoltad a leszerelést először? Javítókészletért merre érdeklődjek?
2013.09.01. 18:03
Schnitzer írta:greeen54 írta:Schnitzer írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:Vagy rosszul van beinitelve a tető, vagy a törött műanyag miatt nem megy eléggé hátra.
Szerelőkkel tele a tököm, legtöbbször több kárt csinálnak mint hasznot. Ilyen finom dolgokat pláne nem szeretek rájuk bízni. TISZTELET a kivetelnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10-20-30 milliós autókat szedünk darabokra minden nap, de a sajáttól valahogy félek!Fém tetőablak egyébként. Belülről gondoltad a leszerelést először? Javítókészletért merre érdeklődjek?
Ha fém akkor felbillentett állapotban,felülről (azaz a tető felől)benyúlsz a kis résen,és ott 3db anya fogja a keretre.Ezt kitekered és a hátulja már kész is.De elöl is van meló vele hogy lejöjjön.
2013.09.01. 18:12
2013.09.01. 18:35
Schnitzer írta:De megbírod oldani úgy hogy kézzel feltolja neked belülről valaki,és már kintről oda is férsz a csavarhoz.Ez a tipikus betegsége,hogy a billentő kis kar eltörik mind két oldalt.Az lesz a baja.Hogy olyat kapni-e hozzá,az jó kérdés.Nem lesz egyszerű...........
2013.09.01. 19:11
greeen54 írta:Schnitzer írta:De megbírod oldani úgy hogy kézzel feltolja neked belülről valaki,és már kintről oda is férsz a csavarhoz.Ez a tipikus betegsége,hogy a billentő kis kar eltörik mind két oldalt.Az lesz a baja.Hogy olyat kapni-e hozzá,az jó kérdés.Nem lesz egyszerű...........
Gondoltam, hogy ez van.. Ha bármi módon meg lehet javítani az eltört alkatrészt vagy esztergáltatni-maratni akkor meg tudom csinálni. Kérdés, hogy felülről ha leveszem a tetőt, hozzáférek vagy ki kell venni az egész tetőablakot a beltér felé? Összefüggésben lehet ezzel, hogy ha egyszer ráhúzok a gombra záráskor, becsukja a tetőablakot de visszanyitja 5cm-re kb?
2013.09.01. 20:00
Schnitzer írta:greeen54 írta:Schnitzer írta:De megbírod oldani úgy hogy kézzel feltolja neked belülről valaki,és már kintről oda is férsz a csavarhoz.Ez a tipikus betegsége,hogy a billentő kis kar eltörik mind két oldalt.Az lesz a baja.Hogy olyat kapni-e hozzá,az jó kérdés.Nem lesz egyszerű...........
Gondoltam, hogy ez van.. Ha bármi módon meg lehet javítani az eltört alkatrészt vagy esztergáltatni-maratni akkor meg tudom csinálni. Kérdés, hogy felülről ha leveszem a tetőt, hozzáférek vagy ki kell venni az egész tetőablakot a beltér felé? Összefüggésben lehet ezzel, hogy ha egyszer ráhúzok a gombra záráskor, becsukja a tetőablakot de visszanyitja 5cm-re kb?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... ing_frame/
Itt a 7-es szerintem a ludas neked.Igen szokott olyat csinálni hogy vissza nyitja újból egy kicsit ilyenkor mikor becsukod.De szedd szét akkor tudod meg pontosan mi tört el.
2013.09.01. 21:25

2013.09.01. 21:33
kanyobence írta:angol nyelv, és valami = c*e*k *a*e *****
2013.09.01. 21:46
kanyobence írta:kieg. fűtésnél is találtunk hibát, miféle bajok ezek? kieg fűtésben a keringető szivattyú?!... javítható dolog ez?