Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2013.04.19. 04:00

Sziasztok.

P?ran tudj?tok régóta harcolok a tempomatommal. Hol jó hol nem....de ink?bb nem megy és egyszer csak észheztér v?ltozó időtartam ut?n. ?tvezető gyűrű lett cserélve, arra gyanakodtunk. De ugyan úgy a hiba jelentkezett, jellemzően a hidegben nem ment amíg fel nem melegedett a motor és a beltér, de kisz?míthatatlan módon jött működésbe, sosem ugyanakkor. Gombsort cser?ltem próbbak?ppen... De nem javult. Majd jött a komoly t?l. És ahoz k?pest elég szépen működött.... Volt hogy azonnal ak?r -15fokban is, de ?tlag 3-5km ut?n. M?g mindig a hidegre gyanakodtam mert melegban mindig azonnal ment. De most hogy melegebb az idő m?r a hideg nem téma. Mostan?ba m?r olyat is produkált hogy melóba jövet be sem kapcsolt, se hazamenet. ?s +15 - 20 fok.

Diag nem írt hib?t, gombteszt volt jelet ad, akkor épp hiba nélkül ment. Fogorvos szindróma.

Amit lehetett cser?ltem.

Mi okozhatja még? Motort?rben l?vő tempomat motor elromolhat így? Van tempomat modul? Ha van hol? Mert lcm sz?t?zott.

2013.04.19. 10:11

kanyobence írta:Sziasztok.

P?ran tudj?tok régóta harcolok a tempomatommal. Hol jó hol nem....de ink?bb nem megy és egyszer csak észheztér v?ltozó időtartam ut?n. ?tvezető gyűrű lett cserélve, arra gyanakodtunk. De ugyan úgy a hiba jelentkezett, jellemzően a hidegben nem ment amíg fel nem melegedett a motor és a beltér, de kisz?míthatatlan módon jött működésbe, sosem ugyanakkor. Gombsort cser?ltem próbbak?ppen... De nem javult. Majd jött a komoly t?l. És ahoz k?pest elég szépen működött.... Volt hogy azonnal ak?r -15fokban is, de ?tlag 3-5km ut?n. M?g mindig a hidegre gyanakodtam mert melegban mindig azonnal ment. De most hogy melegebb az idő m?r a hideg nem téma. Mostan?ba m?r olyat is produkált hogy melóba jövet be sem kapcsolt, se hazamenet. ?s +15 - 20 fok.

Diag nem írt hib?t, gombteszt volt jelet ad, akkor épp hiba nélkül ment. Fogorvos szindróma.

Amit lehetett cser?ltem.

Mi okozhatja még? Motort?rben l?vő tempomat motor elromolhat így? Van tempomat modul? Ha van hol? Mert lcm sz?t?zott.

Szia,

nálad a motortérnyitó-csomagtér nyitó gomb felett van a műszerfal alatt van vezérlője. motor valami bovdent teker-húzogat lehet ott a gond

Üdv,

K.

2013.04.19. 10:57

Szia,
Angol forumon szenvedett hasonloval egy ficko. A heten meglett a megoldas. Ssetrepedt neki az ablakmoso csove a motorhaztetoben es valami csatlakozot aztatott alatta ami a tempomathoz tartozik. Ha kiszaradt vagy megfagyott a folyadek akkor mukodott neki, vizesen nem.

2013.04.19. 13:02

Amit lehetett cser?ltem.

Bizony, a te évjáratod és motorod egyértelműen azt mondja, hogy a vezető oldali bal lábtérnél van egy tempomat modulod. Gyanítom az rakoncátlankodik. Lehet az is beázott. :)
Szóval egy fekete doboz, kék 26 pines csatival.

2013.04.19. 14:31

Jerry írta:

Amit lehetett cser?ltem.

Bizony, a te évjáratod és motorod egyértelműen azt mondja, hogy a vezető oldali bal lábtérnél van egy tempomat modulod. Gyanítom az rakoncátlankodik. Lehet az is beázott. :)
Szóval egy fekete doboz, kék 26 pines csatival.

Köszönöm a felvil?gosít?st!

Azt is sim?n lehet cserélni mint az lcm-et? Vagy kényesebb művelet?

2013.04.19. 14:33

morv írta:Szia,
Angol forumon szenvedett hasonloval egy ficko. A heten meglett a megoldas. Ssetrepedt neki az ablakmoso csove a motorhaztetoben es valami csatlakozot aztatott alatta ami a tempomathoz tartozik. Ha kiszaradt vagy megfagyott a folyadek akkor mukodott neki, vizesen nem.

Kozben megtalaltam:

Some of you may have read my thread about the Cruise Control.  It suddenly stopped working.  Sometimes it would sometimes it would not.  Fuse? Switch? Control box?  Tried all sorts could not sort it out.  Then I thought I would check the actuator multi plug.  It was wet.  So I sprayed with wd40 and bingo its working again. 

Then I got to thinking.  How did the plug get wet?  Driven through driving rain and floods never got wet there before.  Puzzle.  So driving along today I used my windscreen washer .......... not working on the drivers side. Bonnet up.  Yep the windscreen washer unplugged and dripping on actuator.   So who would have guessed that the windscreen washer would have disabed my cruise control?

2013.04.20. 00:49

Bremsbelagen füllen + piros felkiáltójel -> Ez az üzenet mire vonatkozik? Fékbetét kopott, fékolaj fogyott...?

2013.04.20. 01:09

csiatt írta:Bremsbelagen füllen + piros felkiáltójel -> Ez az üzenet mire vonatkozik? Fékbetét kopott, fékolaj fogyott...?

Betét. Kopásjelző jelez. Nemrég volt aktuális nekem is :)

2013.04.20. 08:55

Endi írta:
csiatt írta:Bremsbelagen füllen + piros felkiáltójel -> Ez az üzenet mire vonatkozik? Fékbetét kopott, fékolaj fogyott...?

Betét. Kopásjelző jelez. Nemrég volt aktuális nekem is :)

... és pixel hiba, mert nem tudtad pontosan elolvasni... :-)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Padre540
Értékelés: 4.76%

2013.04.20. 09:45

Kicseréltem az első betéteket. Kicseréltem a kopásjelzőt. Ugyanúgy kint tartja a felkiáltójelet.

Viszont semmi hibát nem tárol az agy.

Mentem vele pártíz kilómétert megint a jeladó csere óta.

Ilyenkor wtf? :facepalm: :mrgreen:

2013.04.20. 09:59

PapaBoss írta:Kicseréltem az első betéteket. Kicseréltem a kopásjelzőt. Ugyanúgy kint tartja a felkiáltójelet.

Viszont semmi hibát nem tárol az agy.

Mentem vele pártíz kilómétert megint a jeladó csere óta.

Ilyenkor wtf? :facepalm: :mrgreen:

Holnapmáelalszik! Légy türelmes :!:

2013.04.20. 12:24

jlaci74 írta:
Endi írta:

Nem bremsanlage az a belage? :?: MErt akkor megnézném a fékolajat...

Péter

2013.04.20. 12:28

bigspider írta:
jlaci74 írta:
Endi írta:

Nem bremsanlage az a belage? :?: MErt akkor megnézném a fékolajat...

Péter

Füllen, vagy prüfen, az sem mindegy :!:

2013.04.20. 13:24

Bremsebelage pfüfen --> fekpofa ellenorzese
Bremseanlage füllen (ezzel meg nem talalkoztam) de elvileg a fekegyseg feltoltese nyersen forditva. Tehat valoban nem mindegy.

Tapatalk 2-vel küldve az én ZTE V970-ről

2013.04.20. 14:49

denklo91 írta:Bremsebelage pfüfen --> fekpofa ellenorzese
Bremseanlage füllen (ezzel meg nem talalkoztam) de elvileg a fekegyseg feltoltese nyersen forditva. Tehat valoban nem mindegy.

Helyesen : prüfen és nem pfüfen , nem pofa hanem betét ... :nyelves:

2013.04.20. 15:04

jlaci74 írta:
denklo91 írta:Bremsebelage pfüfen --> fekpofa ellenorzese

Helyesen : prüfen és nem pfüfen , nem pofa hanem betét ... :nyelves:

Pofa meg betet nem ugyan az? :)
Am igen, prüfen. Egymas alatt van a telon az "r" es "f" betu es elnyomtam :)

2013.04.20. 15:53

denklo91 írta:Pofa meg betet nem ugyan az? :)

Nem

2013.04.20. 22:29

Sziasztok!
Valaki nemrég belinkelte a vákuumcsövek "útvesztőjét", csak nem találom.
Szükségem lenne rá.
Miközben kicseréltem a kormányösszekötőket találtam egy vákuumcsövet, ami a motor alatt, az első futómű tartókonzoljához van erősítve.
A bal oldalról jön. Ott piros csík van rajta. Átjön a jobb oldalra és nekem a motortartó bak alatt megáll. Ott fityeg egy kis műanyag könyökkel a végében.
Nem tudom, hogy hova kéne mennie, ha kell neki egyáltalán. A kocsi megy rendesen.

2013.04.20. 23:09

velencei75 írta:Sziasztok!
Szükségem lenne rá.
Miközben kicseréltem a kormányösszekötőket találtam egy vákuumcsövet, ami a motor alatt, az első futómű tartókonzoljához van erősítve.
A bal oldalról jön. Ott piros csík van rajta. Átjön a jobb oldalra és nekem a motortartó bak alatt megáll. Ott fityeg egy kis műanyag könyökkel a végében.
Nem tudom, hogy hova kéne mennie, ha kell neki egyáltalán. A kocsi megy rendesen.
Motortartóbak?

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.04.20. 23:13

admin írta:
velencei75 írta:Sziasztok!
Szükségem lenne rá.
Motortartóbak?

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Abbiztos! Az aljába van belebökve.
Hozzászólás küldése

VigLink badge