* *
Pontos idő: 2026.04.23. 08:38

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 257  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: re
HozzászólásElküldve: 2010.05.01. 21:15 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
festo írta:
Az 528 -unk 10.7 eszik vegyes járat a 520 9,6 -al jártam /E60/

Helo
Az X5-ös mennyit produkál :?:
üdv zoli

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: re
HozzászólásElküldve: 2010.05.01. 21:16 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 7 alkalommal
Széria kód: F10
Motor tipusa: 20D
Évjárata: 2011
11,4-et)))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.01. 22:43 
Guru
Guru

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E90
Motor tipusa: 30XD
Évjárata: 2010
Ma mentem fonyódra, teli tankkal indultam DUnaharasztiról (165 km ) és mire leértem 40 liter maradt 8O
Igaz, késésben voltunk és 4-es meg közben vívni kellett a szokásos ódisokkal de csak egy merci tartotta az iramot, de az is csak akkor előzött meg amikor lehajtottam a pályáról. A merci egy CLS 320 CDI vagy 350 benzin volt. visszafele 40-el indultam és mire visszaértem 30 liter maradt :? azaz 165 km-re kb 10 liter benzin. Igaz visszafele ráértünk és tempomat 90-el jöttünk. Azért tud zabálni és tud annyit is fogyasztani, mint egy hybrid.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.01. 22:49 
Guru
Guru

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 18 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57 - 530d
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
Szolnok-Székesfehérvár-Szolnok átlag 6,9l/100km. Ebben volt 80-200-ig vegyesen minden. Természetesen 200-al csak németben mentem. :roll: Kis kerülővel mentünk le Fehérvárra. Véletlenül túlszaladtam mindhárom lehajtón és időbe telt amíg észrevettük :D :D :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.01. 22:55 
E39 FAN
E39 FAN

e39chip írta:
Ma mentem fonyódra, teli tankkal indultam DUnaharasztiról (165 km ) és mire leértem 40 liter maradt 8O
Igaz, késésben voltunk és 4-es meg közben vívni kellett a szokásos ódisokkal de csak egy merci tartotta az iramot, de az is csak akkor előzött meg amikor lehajtottam a pályáról. A merci egy CLS 320 CDI vagy 350 benzin volt. visszafele 40-el indultam és mire visszaértem 30 liter maradt :? azaz 165 km-re kb 10 liter benzin. Igaz visszafele ráértünk és tempomat 90-el jöttünk. Azért tud zabálni és tud annyit is fogyasztani, mint egy hybrid.

Helo
A 180-as fogyasztás mérés akkor elmaradt :?:
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.01. 23:15 
Guru
Guru

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E90
Motor tipusa: 30XD
Évjárata: 2010
lepke írta:
e39chip írta:

Helo
A 180-as fogyasztás mérés akkor elmaradt :?:
üdv zoli

Nem egészen, mert azért a titkos menüben figyelgett :oops: em és 14 körül járt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.02. 12:21 
E39 FAN
E39 FAN

Kapott köszik: 72 alkalommal
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
jackson írta:
240: kb 38.L Feljebb nem tudtam mérni mivel ekkor is fékezni kellett. És ez is macera mert kb 36-40 között ugrált a kijelző.

Jackson, aki majd jelentkezik az új adatokkal.

Szerintem valamit elkúrtál Jackson nem kicsit nagyon... :roll:

Anno mikor én méricskéltem 200-210 nél a valós digitális frissen 0-zott fogyim nem volt 20lityi sem valamivel alatta volt 19,..liter

Ne olyankor nézd a pillanatnyi fogyasztás mérő pálcikát mikor gyorsulsz... mert amikor kickdown-al kened neki az mindíg is a 40liter felé fog billenni... :roll:
Ez így van 0-ról indúlva is meg 100-ról is meg 200-ról is... :lol:

Vagy vidd el diagoltatni valakihez aki hozzáértő mert lehet,hogy valami nem kerek... :hehe

Nem hiszem,hogy ilyen mértékű fogyasztás különbség lenne a sedan és a touring között... :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.02. 12:51 
E39 FAN
E39 FAN

strobi írta:
jackson írta:
240: kb 38.L Feljebb nem tudtam mérni mivel ekkor is fékezni kellett. És ez is macera mert kb 36-40 között ugrált a kijelző.

Anno mikor én méricskéltem 200-210 nél a valós digitális frissen 0-zott fogyim nem volt 20lityi sem valamivel alatta volt 19,..liter

Ne olyankor nézd a pillanatnyi fogyasztás mérő pálcikát mikor gyorsulsz... mert amikor kickdown-al kened neki az mindíg is a 40liter felé fog billenni... :roll:

Vagy vidd el diagoltatni valakihez aki hozzáértő mert lehet,hogy valami nem kerek... :hehe

Nem hiszem,hogy ilyen mértékű fogyasztás különbség lenne a sedan és a touring között... :oops:

Helo strobi
Az utólsó előtti mondat kicsit mellbevágó :lol: :lol:
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.02. 21:00 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 135 alkalommal
Kapott köszik: 34 alkalommal
Motor tipusa: 30da
Évjárata: 2002
Üdv Mindenkinek!!

Jelenleg a fogyasztása az nekem új autómnak 530da a fedélzeti szerint 7 liter mennyit csal a fedélzeti? Nem kevés ez egy kicsit? jó mondjuk nem megyek vele többet mint 140!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.02. 21:17 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
Orsika írta:
Üdv Mindenkinek!!

Jelenleg a fogyasztása az nekem új autómnak 530da a fedélzeti szerint 7 liter mennyit csal a fedélzeti? Nem kevés ez egy kicsit? jó mondjuk nem megyek vele többet mint 140!!!

Nem!
A BC-n adott a korrekció lehetősége is, de egy 30-as dieseltől ez nem kevés. Ha tényleg nem mész gyorsan és nem városban, ennyit kell fogyasztania!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.02. 23:09 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
simi64 írta:
Na, jól meghülyítettem mindenkit.
Biztos szidtok is, (meg a család is) :lol: Én nem csuklottam, de anyám lehet, hogy igen.
Jackson Te valamit elqrtál!
Ha a szervízintervallumot nézegeted, nem is fogsz pontos adatokat kapni!
Idézet:
A Titkos menü 3-as pontban a pillanatnyi fogyasztás mérés szar mivel állandóan ugrál.

A pill. fogyi a 4-esben van :!:

Semmi pánik abban néztem csak rosszat irtam. Azért az SI-L felirat feltünő :lol:

simi64 írta:
Ezen azért meglepődtem:
Idézet:
240: kb 38.L Feljebb nem tudtam mérni mivel ekkor is fékezni kellett. És ez is macera mert kb 36-40 között ugrált a kijelző

A Lepkéjéhez viszonyítva ez viszont brutál sok!!! (megígérem, én ennyinél soha nem fogok mérni, de ezt biztos elnézitek nekem :D )
Nekem totálisan vízszintes úton sikerült mérnem. Nekem is ugrált, de csak 3 tizedet és a középsőt írtam le.
Érdekesség: ma 4 személlyel pontosan ugyanannyit mértem, mint egyedül. Úgy látszik a kraft csak a tárgyak felgyorsításához kell, szinten tartani ugyanannyiba jön (talán 1 tized)

Ne tessék össze hasonlitani a totál más adatokat. Mit irtam az elejére pillanatnyi fogyasztás mérő és a lepke pedig átlag fogyasztást mért (csak rövid időre).
Nézd meg a két azonos sebességen lévő adat se stimmel. Az egész mérést újra kell csinálni mindenkinek pontosabban.

simi64 írta:
Imconak:
Azt hittem a 20-asok beérik kevesebbel is. Nekem is bekapja a 12-t városban, de ha kimegyek vele, megszelídül.

No szóval újra kell mérni most már pontosabban. Mindjárt irom hogyan tudunk összemérhető eredményeket kapni.

Jackson, aki elővette a mérnöki percizitását

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.02. 23:23 
Moderátor
Moderátor

strobi írta:
jackson írta:

Strobikám nem értetted mi a gond. Tehát több féle fogyasztási adatot lehet nézni:
- pillanatnyi fogyasztás mérő: kijelző relative lassú és csak kb fél liter pontosan mutat. Ugyan ez a titkos menü 4 pontban ugrál. Mivel légellenállás szél stb. hat millió dolog befolyásolja a mérést.
- átlagfogyasztás müszerfalon. Ha rövid távon nullázod akkor relative pontos. ugyan ezt a számot látod a titkos menüben is.

Csókolom a kacsódat és tempomat 240-él próbáltam leolvasni (miközben az utat nézem mert megyek mint az állat), hogy mit jelez egy LCD kijelző ami ugrál folyamatosan. no a 38 liter egy kábé sacc mivel láttam 36l-40 közötti számokat is. Ezt nem mértem meg a átlagfogyasztás adattal mivel akkor még azzal nem próbáltam.
Megnézted a 180-as adatot? Mert pill.fogyasztás mérő: 14-16,3 között ugrált. Az átlag méréssel meg ugyan ez 14,6. Mert ez mutatja milyen semmit nem ér a pillanatnyi fogyasztás mérő adata.

Te is összehasonlitasz adatokat aminek az égadta világon nincs semmi köze egymáshoz.

Jackson, aki mindjárt irja hogyan kell legalább félig összehasonlithatóan mérni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.02. 23:44 
Moderátor
Moderátor

A gond ott kezdődik, hogy a mérést amit simi64 felvetett nem tudjuk pontosan elvégezni. Hogy miért is:
- az első gond a vizszintes út. egy 1% emelkedőről-1% lejtőre áthajtásnál iszonyú nagy a különbség amit az átlagfogyasztás mérő mutat. A M3-ason sasoltam végig az LCD fogyasztás mérőt és volt olyan amikor csak onnan tudtam pici emelkedőn megyünk, mivel szabad szemmel nem látod. Simán az orrod elött megtudok mutatni olyan adatokat amikor 2-4 literrel kevesebbet mutat és azt mondanád vizszintesen megyünk.
Ennek a hibának a kiküszöbölésére azon az úton oda és vissza is megkéne csinálni azonos feltételek mellett a mérést és csak ha azonos akkor tekinthető vizszintesnek.
Nem ártana egy ilyen kijelölt úton mérni az összes kocsit, mert az lenne az igazi mérés.
- hőmérséklet a külső hőmérséklet jelentősen befolyásolja a motor teljesitményét. Nem véletlenül van a légtömegmérőben hőmérő is és a DME/DDE még a légnyomást is nézi. Mivel a hideg levegőben több az oxigén és nagyobb teljesitmény nyerhető ki belölle. Tudja is ezt az intercooleres és tunningolós emberke.
- Szél. Igen ez is egy tréfás módszer mivel nem mindegy szembe szél 40km/h ugyan ez hátszélben, vagy oldalról lökdös egy 100km/h szél. Ezért kéne egyszere azonos körülmények között mérni.
- klima nélkül kéne mérni. A korábbi adatokat miskolcra menetben klimával mértem ami nagyon komoly terhelés és LE elvonás a motortól. Mindekinek klima nélkül kéne méricskélni, hogy összehasonlitható legyen az adatsor.
- miszerint is mértük a sebességet: mert én óra szerint mértem és nem a GPS vagy titkos menü pontos adata szerint.
- milyen üzemanyagot tankoltunk: Ez is nézni kéne melyik kút és milyen. Mivel nekem OMV Carrera 95 (tehát a kicsit drágább de nem a 100-as).
- Egyéb tényezők tömege: generátor és az akkumlátor feltöltöttsége. Igen a generátor is olyan nagy terhelést tud okozni mivel nekem 150Ah vizzelhűtött és ha nincs töltve az akkumlátor akkor a fogyasztók mellett még azt is tölti. Az E6-ban már mókás mivel a táp vezérlés befolyásolja a fogyasztókat is. És kicsit összehasonlithatatlan a lepke eredménye bármely E39-el. mennyi extra megy fogyasztók stb.
- A kocsi felszereltsége: ebbe bele tartozik ugyebár a motor tartó és a váltóburkolat is. Ez utóbbi nincs fent nekem és a lepke emlitette, hogy a hiánya 150 felett 5% fogyasztás töbletet is jelenthet. Tehát olyat is meg kéne jegyezni, hogy milyen burkolat hiányzik (már ha tudja a tisztelt klubtag). És milyen fogyasztók aktivak: benyomsz egy hátsó ablakfűtést és már nagyobb lesz a fogyasztás a titkos menüben.

Haza felé inkább a lepke féle nyomogatom az átlag sebességet egy talán vizszintes úton módszerrel próbáltam, de itt is látszik nem kóser teljesen. Többször nyomod a recalculate gombot más adatokat ad, pedig vizszintes út és tempomat mellett mértem.
180: 15,2
150: 12,5
130: 10,3
90: 8,3
50: 9,1
200-nál valami 18,2 vagy 18,3 volt nem emlékszem pontosan. De ebből is látszik nem lesz 38L a 240 mint pillanatnyi fogyasztás mérő mutatja.

Jackson, aki szerint pontosabb mérés kéne mivel a fenti hibák miatt nem ér semmit az egész eddigi adatmennyiség
ui: lehet hasonlitani a motort a repülővel és a hajóval csak nincs értelme

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.03. 16:15 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2001
Nos, ma tankoltam. Múlt hét szerda óta mentem 597km-t. Ebben benne volt a Nagykanizsa retur ami cca. 400 km pálya. A többi ~200 km Kanizsa-Bp-Dunakeszi város, indit, rövidet megy /3-15km/, leáll. A pályán 140 km/h tempomat, ugy hogy tegnap hazafelé 2x felrugtam 180-ra mert nagy volt a tumultus és nem kaptam meg a kellő tiszteletet. ;) :)
57 litert tankoltam az 597 km-re ami 9.55l/100km jön ki. /Ua. a kút ua. az oszlop./
No ez már tetszik!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.03. 23:17 
E39 FAN
E39 FAN

jackson írta:
A gond ott kezdődik, hogy a mérést amit simi64 felvetett nem tudjuk pontosan elvégezni. Hogy miért is:
- az első gond a vizszintes út. egy 1% emelkedőről-1% lejtőre áthajtásnál iszonyú nagy a különbség amit az átlagfogyasztás mérő mutat. A M3-ason sasoltam végig az LCD fogyasztás mérőt és volt olyan amikor csak onnan tudtam pici emelkedőn megyünk, mivel szabad szemmel nem látod. Simán az orrod elött megtudok mutatni olyan adatokat amikor 2-4 literrel kevesebbet mutat és azt mondanád vizszintesen megyünk.
Ennek a hibának a kiküszöbölésére azon az úton oda és vissza is megkéne csinálni azonos feltételek mellett a mérést és csak ha azonos akkor tekinthető vizszintesnek.
Nem ártana egy ilyen kijelölt úton mérni az összes kocsit, mert az lenne az igazi mérés.
- hőmérséklet a külső hőmérséklet jelentősen befolyásolja a motor teljesitményét. Nem véletlenül van a légtömegmérőben hőmérő is és a DME/DDE még a légnyomást is nézi. Mivel a hideg levegőben több az oxigén és nagyobb teljesitmény nyerhető ki belölle. Tudja is ezt az intercooleres és tunningolós emberke.
- Szél. Igen ez is egy tréfás módszer mivel nem mindegy szembe szél 40km/h ugyan ez hátszélben, vagy oldalról lökdös egy 100km/h szél. Ezért kéne egyszere azonos körülmények között mérni.
- klima nélkül kéne mérni. A korábbi adatokat miskolcra menetben klimával mértem ami nagyon komoly terhelés és LE elvonás a motortól. Mindekinek klima nélkül kéne méricskélni, hogy összehasonlitható legyen az adatsor.
- miszerint is mértük a sebességet: mert én óra szerint mértem és nem a GPS vagy titkos menü pontos adata szerint.
- milyen üzemanyagot tankoltunk: Ez is nézni kéne melyik kút és milyen. Mivel nekem OMV Carrera 95 (tehát a kicsit drágább de nem a 100-as).
- Egyéb tényezők tömege: generátor és az akkumlátor feltöltöttsége. Igen a generátor is olyan nagy terhelést tud okozni mivel nekem 150Ah vizzelhűtött és ha nincs töltve az akkumlátor akkor a fogyasztók mellett még azt is tölti. Az E6-ban már mókás mivel a táp vezérlés befolyásolja a fogyasztókat is. És kicsit összehasonlithatatlan a lepke eredménye bármely E39-el. mennyi extra megy fogyasztók stb.
- A kocsi felszereltsége: ebbe bele tartozik ugyebár a motor tartó és a váltóburkolat is. Ez utóbbi nincs fent nekem és a lepke emlitette, hogy a hiánya 150 felett 5% fogyasztás töbletet is jelenthet. Tehát olyat is meg kéne jegyezni, hogy milyen burkolat hiányzik (már ha tudja a tisztelt klubtag). És milyen fogyasztók aktivak: benyomsz egy hátsó ablakfűtést és már nagyobb lesz a fogyasztás a titkos menüben.

Haza felé inkább a lepke féle nyomogatom az átlag sebességet egy talán vizszintes úton módszerrel próbáltam, de itt is látszik nem kóser teljesen. Többször nyomod a recalculate gombot más adatokat ad, pedig vizszintes út és tempomat mellett mértem.
180: 15,2
150: 12,5
130: 10,3
90: 8,3
50: 9,1
200-nál valami 18,2 vagy 18,3 volt nem emlékszem pontosan. De ebből is látszik nem lesz 38L a 240 mint pillanatnyi fogyasztás mérő mutatja.

Jackson, aki szerint pontosabb mérés kéne mivel a fenti hibák miatt nem ér semmit az egész eddigi adatmennyiség
ui: lehet hasonlitani a motort a repülővel és a hajóval csak nincs értelme

Helo Jackson
Ezt megint túl bonyolítod hogyan kell lemérni a fogyasztást
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.04. 07:03 
Moderátor
Moderátor

lepke írta:
Helo Jackson
Ezt megint túl bonyolítod hogyan kell lemérni a fogyasztást
üdv zoli

Nem igaz, csak tudod mérnök lennék. És kaparom magamat amikor hibáktól hemzsegő összehasonlitást csinálunk.
Olyan mintha összehasonlitanád a világ legjobb savanyúságát és legszarabb süteményét és a végén megjegyeznéd csak savanyúságot érdemes enni. Mert az ne feledd a lista lényege az összehasonlitás. De ha a mért adatok nem összehasonlíthatóak akkor csak egy adag adat kupac. Valamelyik zöldséges meg rohan a szervízbe és üti a kocsit miért nem megy el kevesebbel (pedig csak a klímát kéne kikapcsolnia pl.)

Ha felirok egy listát amiben 2-3 literrel kevesebb van mint egy pontos mérésnél akkor meg kaparnád a falat hogy miért eszik ilyen sokat a sajátod. És ami a poén még reprodukálni is tudom neked.
Mi értelme amikor akár 5liter fogyasztás eltérést is lehet csinálni a fent emlitett eltérések miatt? Én kitudok olyan adatokat is hozni amikor el pirulnál és szednéd szét a járgány, de mi a manónak tévesszük meg egymást (még ha nem direkt is)?

Jackson, aki szerint mérni csak pontosan és szépen érdemes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.04. 09:51 
E39 FAN
E39 FAN

Én is így kezdtem: "csalni nem ér" :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.04. 10:32 
Moderátor
Moderátor

simi64 írta:

És azt minek mondod amikor 1% lejt és nem veszed észre?

Jackson, a kekec

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.04. 10:39 
E39 FAN
E39 FAN

jackson írta:
simi64 írta:

Jackson, a kekec

Mondjuk ez igaz. A tempomaton is érzékelhetöen mutatja még szerintem az 1% alattit is. (még a mutatóson is kivehető)
Én azért szerencsés helyzetben vagyok, van egy jó minőségű, teljesen vízszintes (kipróbáltam visszafelé is) útunk a határ felé, amit nem olyan rég adtak át. Forgalom se túl nagy, széles is, lehet méregetni. A gyorsulást is itt mértem :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.05.04. 11:14 
E39 FAN
E39 FAN

Kapott köszik: 72 alkalommal
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
simi64 írta:
jackson írta:
simi64 írta:

Jackson, a kekec

Mondjuk ez igaz. A tempomaton is érzékelhetöen mutatja még szerintem az 1% alattit is. (még a mutatóson is kivehető)
Én azért szerencsés helyzetben vagyok, van egy jó minőségű, teljesen vízszintes (kipróbáltam visszafelé is) útunk a határ felé, amit nem olyan rég adtak át. Forgalom se túl nagy, széles is, lehet méregetni. A gyorsulást is itt mértem :D

Simi miért használsz idegen szavakat?!

Azt mondod gyorsulást... :lol:

Ajánlom figyelmedbe az értelmező kéziszótárt... :hehe

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 257  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]