![]() |
2014.01.12. 12:55
Padre540 írta:supreme írta:Helló mindenkinek! Nem tudja vki,hogy ilyen terméket hol tudok venni?
Bosch BRF 14-M0 F00M 225 202
Ez egy vízhűtéses 150a generátor feszültség szabályzója!
http://www.bardiauto.hu/webshop/autoalk ... -alkatresz
Ez a 3ik oszlopban lévő jó lenne bele? ? A cikkszám majdnem ugyan az..csak hiányzik egy 2es a végéről....az mi lehet? :S Mondjuk nem írják sehol,hogy hány amperos...-.-
Szerintem vidd el oda felújíttatni amit belinkeltem és jó esetben kedden vagy szerdán már kocsikázhatsz.Most szét van borítva,kicseréled a fesz. szabályzót, 1 hét múlva meg ha meg kell tekercselni akkor magadhoz nyúlsz és tépni fogod a hajad.
2014.01.12. 12:57
muhaati írta:Padre540 írta:supreme írta:Helló mindenkinek! Nem tudja vki,hogy ilyen terméket hol tudok venni?
Ez a 3ik oszlopban lévő jó lenne bele? ? A cikkszám majdnem ugyan az..csak hiányzik egy 2es a végéről....az mi lehet? :S Mondjuk nem írják sehol,hogy hány amperos...-.-
Szerintem vidd el oda felújíttatni amit belinkeltem és jó esetben kedden vagy szerdán már kocsikázhatsz.Most szét van borítva,kicseréled a fesz. szabályzót, 1 hét múlva meg ha meg kell tekercselni akkor magadhoz nyúlsz és tépni fogod a hajad.
Napok óta küzdesz, mint tehén a jégen. Ha villanyászod megmondta előre, hogy nem tudja megcsinálni, minek szedtétek szét? Tudom, így sokkal olcsóbb lesz.....................
Bocsánat, ez nem leb@szás, csak érthetetlen, hogy ha nincs hozzáértése a villanyásznak, nincs alkatrész, akkor minek szedi szét?
Én sem csinálom meg a generátorokat, reggel leveszem, átporolok vele a vill.szerelő kollégámhoz, délután lehet menni a kocsival.
Mondjuk itt könnyebb a helyzet, mert itt van a fervill.
2014.01.12. 12:58
2014.01.12. 13:01
kzolee írta:muhaati írta:Padre540 írta:supreme írta:Helló mindenkinek! Nem tudja vki,hogy ilyen terméket hol tudok venni?
Napok óta küzdesz, mint tehén a jégen. Ha villanyászod megmondta előre, hogy nem tudja megcsinálni, minek szedtétek szét? Tudom, így sokkal olcsóbb lesz.....................
Bocsánat, ez nem leb@szás, csak érthetetlen, hogy ha nincs hozzáértése a villanyásznak, nincs alkatrész, akkor minek szedi szét?
Én sem csinálom meg a generátorokat, reggel leveszem, átporolok vele a vill.szerelő kollégámhoz, délután lehet menni a kocsival.
Mondjuk itt könnyebb a helyzet, mert itt van a fervill.
Igen érdekes az a szerelő, aki elvállalja, szétszedi, és közli, hogy oldd meg helyette a problémát.
2014.01.12. 13:21
supreme írta:..JÓHOGY OLCSÓBB 177E EGY FEL ÚJÍTOTT ...nem szakadt a bank a nyakamba!
2014.01.12. 13:46
muhaati írta:supreme írta:..JÓHOGY OLCSÓBB 177E EGY FEL ÚJÍTOTT ...nem szakadt a bank a nyakamba!
Azt írtam volna hogy felújítottat kell venni???????
2014.01.12. 14:20
supreme írta:muhaati írta:supreme írta:..JÓHOGY OLCSÓBB 177E EGY FEL ÚJÍTOTT ...nem szakadt a bank a nyakamba!
Azt írtad, "tudom így olcsóbb lesz........" Én ezt úgy értettem: olcsóbb ha csak azt cseréljük ki ami elromlott minthogy bemegyek és veszek egy másikat
De én kérek elnézést ha félre értettük egymást!
2014.01.12. 14:26
muhaati írta:supreme írta:muhaati írta:supreme írta:..JÓHOGY OLCSÓBB 177E EGY FEL ÚJÍTOTT ...nem szakadt a bank a nyakamba!
Azt írtad, "tudom így olcsóbb lesz........" Én ezt úgy értettem: olcsóbb ha csak azt cseréljük ki ami elromlott minthogy bemegyek és veszek egy másikat
De én kérek elnézést ha félre értettük egymást!
Hiszen én is ezt mondom! Meg kell javítani!!!!
2014.01.12. 15:11
supreme írta:Istennek hála ezek után találtam egy embert aki ért is hozzá...meg is mondta mi a baja...most csak ez a kis alkatrészecske kellene..
2014.01.12. 15:20
Haminda írta:supreme írta:Istennek hála ezek után találtam egy embert aki ért is hozzá...meg is mondta mi a baja...most csak ez a kis alkatrészecske kellene..
De akkor miért nem intézi inkább ő az alkatrészt?
Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről
2014.01.12. 17:24
supreme írta:Haminda írta:supreme írta:Istennek hála ezek után találtam egy embert aki ért is hozzá...meg is mondta mi a baja...most csak ez a kis alkatrészecske kellene..
Ez a bácsi 65 éves és világ életében ilyen elektromos forgó eszközöket javított...de megmondja mi a probléma..te oda rendeled hozzá az alkatrészt és ő szól amikor kész van! Nagyon dicsérik az ürgét! Én pedig nem tudom komolyan hangsúlyozni,hogy mennyire örülök,hogy ő ért ehhez a vízhűtéses generátorhoz..ami végül is ahogy ott elődtem szét szedte (mert aki előzőleg kivette a kocsiból az csak annyit tudott megtenni,hogy ketté szedte,de a tetejében van a lényeg amihez már nem mert hozzá nyúlni!) nem egy olyan nagy vmi...nem tudom miért voltak segre ülve az autó villamosági szerelők amikor meghallották,hogy vízhűtéses...és még a híres Bosch szervíz is csak pislogott amikor megnézte a genit...pedig a generátor is bosch!
---
2014.01.12. 18:32
leslie írta:supreme írta:Haminda írta:supreme írta:Istennek hála ezek után találtam egy embert aki ért is hozzá...meg is mondta mi a baja...most csak ez a kis alkatrészecske kellene..
Ez a bácsi 65 éves és világ életében ilyen elektromos forgó eszközöket javított...de megmondja mi a probléma..te oda rendeled hozzá az alkatrészt és ő szól amikor kész van! Nagyon dicsérik az ürgét! Én pedig nem tudom komolyan hangsúlyozni,hogy mennyire örülök,hogy ő ért ehhez a vízhűtéses generátorhoz..ami végül is ahogy ott elődtem szét szedte (mert aki előzőleg kivette a kocsiból az csak annyit tudott megtenni,hogy ketté szedte,de a tetejében van a lényeg amihez már nem mert hozzá nyúlni!) nem egy olyan nagy vmi...nem tudom miért voltak segre ülve az autó villamosági szerelők amikor meghallották,hogy vízhűtéses...és még a híres Bosch szervíz is csak pislogott amikor megnézte a genit...pedig a generátor is bosch!
Nah, atjottem ebbe a topikba....es?
( a 65 eves szaki megcsinalja,jo lesz es mukodni fog !!!! --- meglettel nyugtatva![]()
---
2014.01.12. 20:44
supreme írta:
AZ A BAJ,hogy elvittem a szerelőhöz aki azt mondta meg tudja csinálni az agytudós..erre másiknap szétszedi a ... és azt mondja ennyit tudtam segíteni fogalma sincs merre tovább! Mondom kösz....utánna mit csináljak? Istennek hála ezek után találtam egy embert aki ért is hozzá...meg is mondta mi a baja...most csak ez a kis alkatrészecske kellene..és menne is a dolog...JÓHOGY OLCSÓBB 177E EGY FEL ÚJÍTOTT ...nem szakadt a bank a nyakamba!
2014.01.12. 21:38
kzolee írta:supreme írta:
AZ A BAJ,hogy elvittem a szerelőhöz aki azt mondta meg tudja csinálni az agytudós..erre másiknap szétszedi a ... és azt mondja ennyit tudtam segíteni fogalma sincs merre tovább! Mondom kösz....utánna mit csináljak? Istennek hála ezek után találtam egy embert aki ért is hozzá...meg is mondta mi a baja...most csak ez a kis alkatrészecske kellene..és menne is a dolog...JÓHOGY OLCSÓBB 177E EGY FEL ÚJÍTOTT ...nem szakadt a bank a nyakamba!
Sajnálom, hogy így jártál, de gondolom annak is oka van, hogy annyiba kerül egy felújított.
A fesszabályzón kívül biztos nincs más baja? Gondolom ha vízhűtéses, és enged valamelyik tömítés, akkor azokat is cserélni kell plusz a csapágyak...![]()
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha már lent van a generátor én a körmére néznék, ne kelljen egy hét múlva újra leszedni.
Sajna nem olcsó egy V8 fenntartása, ezt el kell fogadni.
2014.01.24. 04:51
2014.01.24. 08:47
morv írta:A fesz szabalyzot ki lehet valahogy merni, hogy mukodik-e vagy csak csere es majd kiderul?
2014.01.24. 09:04
Imco írta:morv írta:A fesz szabalyzot ki lehet valahogy merni, hogy mukodik-e vagy csak csere es majd kiderul?
Ha nem működne akkor mérésnél erősen hullámzana az érték.
13,6-13,8V az kb. jó, és ez nem is változik alapjáraton.
2000 fordulat körül 1-2 tizedet emelkedik csak.
A kb. 14,2 V értéket nem lépi át.
+- 1-2 tized nem probléma.
Írom ezt tapasztalatból, úgy hogy nem vagyok villamossági mester.
2014.01.24. 13:40
morv írta:Imco írta:morv írta:A fesz szabalyzot ki lehet valahogy merni, hogy mukodik-e vagy csak csere es majd kiderul?
Jelen pillanatban egyaltalan nincs toltesem.
2014.01.24. 15:56
Imco írta:morv írta:Imco írta:morv írta:A fesz szabalyzot ki lehet valahogy merni, hogy mukodik-e vagy csak csere es majd kiderul?
Jelen pillanatban egyaltalan nincs toltesem.
Innentől az okoskodásom xart sem ér!
Viszont ez még nem biztos hogy fesz szabályzó.
2014.02.24. 18:14
supreme írta:kzolee írta:supreme írta:
Sajnálom, hogy így jártál, de gondolom annak is oka van, hogy annyiba kerül egy felújított.
A fesszabályzón kívül biztos nincs más baja? Gondolom ha vízhűtéses, és enged valamelyik tömítés, akkor azokat is cserélni kell plusz a csapágyak...![]()
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha már lent van a generátor én a körmére néznék, ne kelljen egy hét múlva újra leszedni.
Sajna nem olcsó egy V8 fenntartása, ezt el kell fogadni.
Csapágyak ki lettek szedve holnap veszem őket meg és találtunk fesz szabályzót,de nem bosch...holnap megnézzük jó e bele! Nem olcsó ezzel tisztában vagyok,de az autó többi részére is lehet még költeni..és ha most vennem kellett volna egy fel újítottat közel 2 kilóért akkor az már zavart volna...de ha muszáj akkor muszáezvan...de most megspórolok vagy 120e et amiből lehet az esztétikai részét az autónak javítani...polírozás stb stb