Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 Telefon

2013.10.26. 15:56

odus írta:
admin írta:
odus írta:
PeeT írta:Nem dsp-s az autó.

Akkor viszont kötözgetni kell ha Laci azt mondja... Akkor keresnem egy két kapcsolási rajzot, plusz ugye lehet bonyolít a dolgon, hogy átalakító kábel van BM24->BM54re.

Már eleve rádióba kötöttük, csak az még bm24 volt. Azt kellene megnézni, hogy az átalakítóval jó helyre megy-e.

Tapatalk-kal küldve az én GT-I8190-el

Ja én azthittem gyári beépítés volt.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Végül is az volt, az ulf-ből kijövő csatit dugtuk arra, ami a telefon és rádió között volt. Ezen kap tápot, buszt, itt megy a némítás, telefon hang, stb.

Gyárilag vezetékes nagysimes telós volt az autó. Ennek a kábeljét dugtuk össze az ulf-el és a rádió modullal és a mikrofonnal. A régi kábelről megy minden, busz, mikrofon, táp.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

2013.10.26. 16:19

PeeT írta:
odus írta:
admin írta:
odus írta:
PeeT írta:Nem dsp-s az autó.

Akkor viszont kötözgetni kell ha Laci azt mondja... Akkor keresnem egy két kapcsolási rajzot, plusz ugye lehet bonyolít a dolgon, hogy átalakító kábel van BM24->BM54re.

Már eleve rádióba kötöttük, csak az még bm24 volt. Azt kellene megnézni, hogy az átalakítóval jó helyre megy-e.

Ja én azthittem gyári beépítés volt.

Végül is az volt, az ulf-ből kijövő csatit dugtuk arra, ami a telefon és rádió között volt. Ezen kap tápot, buszt, itt megy a némítás, telefon hang, stb.

Gyárilag vezetékes nagysimes telós volt az autó. Ennek a kábeljét dugtuk össze az ulf-el és a rádió modullal és a mikrofonnal. A régi kábelről megy minden, busz, mikrofon, táp.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Akkor azért szar a hang. A gyári teló duplatekercses hangszóróra teszi a hangot a bm54 meg az első két hangszóróra. Az ulf hangját kösdbe a bm54 c csatijába.

2013.11.03. 03:57

Oh...

Gyerkőc nyomkodta a fedélzeti telefont, és most csak annyit kommunikál a kézibeszélő hogy 'UNLOCK CODE'. A 2 évestől persze reménytelen lenne bármit is visszakérdezni, így itt érdeklődöm, van-e megoldás ismét beüzemelni a készüléket?

Vezetékes motorolla az alany.

2013.11.03. 14:47

Mázlista vagyok vagy mázlista vagyok? Délelőtt megint beengedtem a gyerkőcöt az autóba, minden mindegy alapon kezébe adtam a telefont... Nyomkodta, nyomkodta, erre egyszer csak megjelent a menu felirat a kezében. Kiderült hogy nem ütött be kódot, csak bekapcsolta valahogy a kódkérést ;)

Menu -> security -> unlock code, és ott az alapértelmezett 1234 kóddal sikerült magához téríteni...

(Többet nem adom a kezébe ;))

TapaTalk4: NexusHD2

2013.11.15. 00:09

Sziasztok:)

Ha minden igaz van egy SIEMENS BIT 2-telefon a kocsimban (bmw 530d touring 2002/9 facelift)
Az a kérdésem h (mert ha jól gondolom kábel híján ez bluetooth) hogyan lehet működésre bírni és mi az a 0 ill 1 kapcsolo a telo alatt? esetleg egy owner's manual vagy user's guide letölhető valahonnan?

2013.11.15. 07:59

Adam1981 írta:Sziasztok:)

Ha minden igaz van egy SIEMENS BIT 2-telefon a kocsimban (bmw 530d touring 2002/9 facelift)
Az a kérdésem h (mert ha jól gondolom kábel híján ez bluetooth) hogyan lehet működésre bírni és mi az a 0 ill 1 kapcsolo a telo alatt? esetleg egy owner's manual vagy user's guide letölhető valahonnan?

Teszel bele 2 AA akkut, a kidobóba egy nagy méretű telefonkártyát becsúsztatsz.
Ezután a kijelzőn beindul egy kék led, ha jól emléxem.
A többi kérdést ezután tedd fel. :)

2013.11.15. 10:05

Imco írta:

A kijelző nem kéken, hanem narancssárgán fog világítani, feltéve, ha még jó, mivel elég gyakran be szokott halni a háttérvilágítás! A kapcsoló amit kérdeztél arra jó, hogy megtalálja a bázist a kézibeszélő, vagy sem! :) De ahogy Imco is írta, előbb kéne bele 2 akku, hogy lásd, hogy megy-e egyáltalán! :) És igen jól gondolod, bluetooth-os! Sőt, ha valóban 2002/9-es a kocsid, akkor szinte pofon egyszerűen alakíthatod át ULF-os változatúvá! :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek vaszarig az itt látható tagok köszönték meg: Adam1981
Értékelés: 4.76%

2013.11.17. 21:13

Betettem 2db új 2AA akkut a telóba és szép narancssárga színnel világít és kéri a sim kártyát.
Holnap veszek is egyet és akkor meglátom h mi a szitu:D

vaszarig írta:
Imco írta:

A kijelző nem kéken, hanem narancssárgán fog világítani, feltéve, ha még jó, mivel elég gyakran be szokott halni a háttérvilágítás! A kapcsoló amit kérdeztél arra jó, hogy megtalálja a bázist a kézibeszélő, vagy sem! :) De ahogy Imco is írta, előbb kéne bele 2 akku, hogy lásd, hogy megy-e egyáltalán! :) És igen jól gondolod, bluetooth-os! Sőt, ha valóban 2002/9-es a kocsid, akkor szinte pofon egyszerűen alakíthatod át ULF-os változatúvá! :)

2013.11.20. 03:01

úgy látszik műxik mert fel tudtam hivni magam:D
van ehhez letölthető kezelési utmutato?

Adam1981 írta:Betettem 2db új 2AA akkut a telóba és szép narancssárga színnel világít és kéri a sim kártyát.
Holnap veszek is egyet és akkor meglátom h mi a szitu:D

vaszarig írta:
Imco írta:

2014.01.04. 20:07

Sziasztok.

Tegnap vettem egy Tesco SIM-et a telefonba (autós kártyát nem akartam, ez is csak a kihangosító miatt kellett :) )
Csak megerősíteni tudom az itt párszor leírtakat,hogy működik az SIM kártya a "régi" kocsikban is, de csak hátul lévő olvasóban!

:telo

2014.01.21. 15:56

Nem gyári megoldás, de hátha tud valaki segíteni:

Dension LITE BT-t akarok berakni, mivel a cél, hogy az autó hangszóróin szólaljon meg a telefon-legyen az hívás, zene, vagy navigáció.
A kormányomon van telefon vezérlés, de a MID-em nem telós. Tehát gondolom azt cserélni kell. Azon kívül kell valami kábelköteget is cserélni annak érdekében, hogy kormány gombbal felvegyem a beérkező hívást?

2014.01.21. 16:18

Haminda írta:Nem gyári megoldás, de hátha tud valaki segíteni:
Dension LITE BT-t akarok berakni, mivel a cél, hogy az autó hangszóróin szólaljon meg a telefon-legyen az hívás, zene, vagy navigáció.
A kormányomon van telefon vezérlés, de a MID-em nem telós. Tehát gondolom azt cserélni kell. Azon kívül kell valami kábelköteget is cserélni annak érdekében, hogy kormány gombbal felvegyem a beérkező hívást?

A leírás szerint elég a kormányon a gomb, aztán persze kérdés hogyan oldották meg:
"Must have phone button on the radio OR R/T button on the steering wheel for Gateway Pro"
Én kipróbálnám a jelenlegi MID-del, és kiderül.

2014.01.28. 09:27

Olyan gondom van, hogy lecseréltem a telefonom egy windows phone -ra és nem bírom működésre a kihangosítóval. Addig eljut hogy párosítom és áttolja a névjegyeket is, de hívásnál azonnal megszakad a bluetooth kapcsolat. Szóval használhatatlan. Talán a generáció váltások miatt nem kompatibilis. Mit lehet kezdeni vele, van rá mód a szoftver frissítésre? Vagy kompletten cserélni kellene az ULF-et? Eddig minden telefonommal hibátlanul működött....
Valószínű a telefon hibája, miért nem tudják normálisan megcsinálni hogy visszafele is kompatibilis legyen?! :( Ja hogy folyamatosan vegyek hozzá újabb dolgokat...

2014.01.28. 22:18

spider2 írta:Olyan gondom van, hogy lecseréltem a telefonom egy windows phone -ra és nem bírom működésre a kihangosítóval. Addig eljut hogy párosítom és áttolja a névjegyeket is, de hívásnál azonnal megszakad a bluetooth kapcsolat. Szóval használhatatlan. Talán a generáció váltások miatt nem kompatibilis. Mit lehet kezdeni vele, van rá mód a szoftver frissítésre? Vagy kompletten cserélni kellene az ULF-et? Eddig minden telefonommal hibátlanul működött....
Valószínű a telefon hibája, miért nem tudják normálisan megcsinálni hogy visszafele is kompatibilis legyen?! :( Ja hogy folyamatosan vegyek hozzá újabb dolgokat...

Melyik szerias ULF van a kocsidban? Szoftveresen lehet resetelni oket, neha ez segit. Nekem is volt hasonlo gondom, az elozo tulajnak benne ragadt egy olvasatlan sms-e a memoriaban, en masik sim karyuaval es keszulekkel probaltam racsatlakozni es maris leakadt a rendszer. Egy reset segitett.

2014.02.26. 23:14

Helló

Vettem egy ulf modult és szeretném berakni a siemens bit 2-es helyére.
Lenne pár kérdésem:
-a modulra ha rádugom a siemens kábelét akkor azzal működni fog vagy valamit át kell kötnöm? /azt olvastam elvileg mennie kell/
-nem akarok eyekt boxot hanem felnyitható könyöklőt így megtudja valaki mondani, hogy melyik két lábat kell összezárni a párosításhoz?
-párosításhoz elég csak egy nyomógomb vagy kell hozzá más is? /1K-s ellenállás a gomb mellé/

Segítségeteket előre is Köszönöm!
Üdv Tamás

2014.02.27. 19:21

Madtomi írta:Helló

Lenne pár kérdésem:
-a modulra ha rádugom a siemens kábelét akkor azzal működni fog vagy valamit át kell kötnöm? /azt olvastam elvileg mennie kell/
-nem akarok eyekt boxot hanem felnyitható könyöklőt így megtudja valaki mondani, hogy melyik két lábat kell összezárni a párosításhoz?
-párosításhoz elég csak egy nyomógomb vagy kell hozzá más is? /1K-s ellenállás a gomb mellé/

Üdv Tamás

Valamilyen évjáratig kábelezni kell.
Admin, Odus akik utaztak ilyenbe, meg talán Gallaca, aki már mindenbe utazott! :D
Talán ők is megérkeznek. Velük előbbre leszel segítségben! :) ;)

2014.02.27. 19:45

Lenne pár kérdésem:

Üdv Tamás

Szia!

Peet kollégával küzdöttünk ezzel. Nem volt elég csak összedugni. Neki BM24 rádiója volt, azzal nem ment. Vett egy BM54-et, de az átalakítóból hiányzott néhány szál, ami az Ulf-nek kellett volna. A párosítás ment, de a bejövő hang nem volt jó. Én eddig tudom.

2014.02.27. 19:50

odus írta:

Lenne pár kérdésem:

Üdv Tamás

Szia!

Peet kollégával küzdöttünk ezzel. Nem volt elég csak összedugni. Neki BM24 rádiója volt, azzal nem ment. Vett egy BM54-et, de az átalakítóból hiányzott néhány szál, ami az Ulf-nek kellett volna. A párosítás ment, de a bejövő hang nem volt jó. Én eddig tudom.

Pinezni biztos kell.De BM24-el akkor tökéletes ha van DSP a kocsiba.

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

2014.02.27. 20:25

admin írta:
odus írta:

Lenne pár kérdésem:

Üdv Tamás

Szia!

Szia

Bm54 van a kocsiban plusz DSP de azt én raktam bele utólag. A telefon és a cd-tár az jelenleg is a BM54-be van bekötve és működik tökéletesen mind a kettő.
Tegnap óta annyi változás történt, hogy kivettem a bit 2-es modult és lekötöttem a könyöklőben lévő telefont, az ulf-ot tettem fel a helyére de akkor nem kapcsolt be semmi az autóban. Sem a 16:9 sem a rádió, csak háttér világítás volt a kijelzőn, ha lehúztam akkor egyből minden olyan volt, mint régen.
Véletlenül nem tudod hogyan kell átpinezni?
Köszönöm!
Üdv Tamás

2014.02.27. 20:48

Madtomi írta:
admin írta:
odus írta:

Lenne pár kérdésem:

Üdv Tamás

Szia!

Szia

Bm54 van a kocsiban plusz DSP de azt én raktam bele utólag. A telefon és a cd-tár az jelenleg is a BM54-be van bekötve és működik tökéletesen mind a kettő.
Tegnap óta annyi változás történt, hogy kivettem a bit 2-es modult és lekötöttem a könyöklőben lévő telefont, az ulf-ot tettem fel a helyére de akkor nem kapcsolt be semmi az autóban. Sem a 16:9 sem a rádió, csak háttér világítás volt a kijelzőn, ha lehúztam akkor egyből minden olyan volt, mint régen.
Véletlenül nem tudod hogyan kell átpinezni?
Köszönöm!
Üdv Tamás

Találtam egy ilyet de ezt ennyire át kell kötni, hogy talán egy kábel van jó helyen! :doglotlo:
http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showth ... did=122802
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Madtomi 2014.02.27. 20:52-kor.
Hozzászólás küldése

VigLink badge