![]() |
2017.04.19. 19:47
Azért ez nem igaz. Vannak olyan alkatrészek, amik a BMW gyárban készülnek, nem pedig beszállítói.dreizwanzig írta:azert az megvan, hogy a BMW egy darab alkatreszt nem gyart, hanem csak vasarolja,
Ha szerencséd van akkor igen, ha nincs, akkor azt kapod meg, ami a BMW minőségellenőrzésén valamiért megbukott, és gyári alkatrészként nem lehet eladni.dreizwanzig írta:tehat a gyarit is megkapod utangyartottkent, csak nem BMW logoval, meg nem BMW aron
Szerintem vannak alkatrészek, amikből nem jelent túl nagy kockázatot az olcsóbbat venni, és vannak amikből a gyárin kívül egyik másik márka sem ajánlható nyugodt szívvel. Szóval szerintem nem olyen egyszerű a képlet.dreizwanzig írta:erdekes, nekem sosem volt bajom az utangyartott cuccokkal. Igaz sosem az olcso dolgokat veszem, persze lehet az is jo, nem tudom
2017.04.20. 11:31
bzsoltie írta:dreizwanzig írta:Ha szerencséd van akkor igen, ha nincs, akkor azt kapod meg, ami a BMW minőségellenőrzésén valamiért megbukott, és gyári alkatrészként nem lehet eladni.dreizwanzig írta:tehat a gyarit is megkapod utangyartottkent, csak nem BMW logoval, meg nem BMW aron
2017.04.20. 11:34
bzsoltie írta:Azért ez nem igaz. Vannak olyan alkatrészek, amik a BMW gyárban készülnek, nem pedig beszállítói.dreizwanzig írta:azert az megvan, hogy a BMW egy darab alkatreszt nem gyart, hanem csak vasarolja,
2017.04.20. 12:30
dreizwanzig írta:bzsoltie írta:Azért ez nem igaz. Vannak olyan alkatrészek, amik a BMW gyárban készülnek, nem pedig beszállítói.dreizwanzig írta:azert az megvan, hogy a BMW egy darab alkatreszt nem gyart, hanem csak vasarolja,
Kb a motor fem alkatreszeit meg a belter nehany elemet. De feket, futomualkatreszt, szenzorokat, vezetekeket, elektronikakat, kipufogot, gumit, stb stb-t nem gyartanak az autogyartok.
2017.04.20. 15:06
2017.04.20. 16:44
491523 írta:Én nem szeretnék állást foglalni sem pro- sem kontra. De a gyakorlat azt mutatja, hogy bizonyos alkatrészekből (pl. jeladók) csak "gyárit" érdemes venni mert az utángyártottal gondok lesznek. Ha ugyanaz a cég gyártja a gyárit és saját néven is értékesít alkatrészt akkor hogyan fordulhat elő az, hogy a gyári minőséget nem tudja az utángyártott?
2017.04.20. 17:27
stupeki69 írta:491523 írta:Én nem szeretnék állást foglalni sem pro- sem kontra. De a gyakorlat azt mutatja, hogy bizonyos alkatrészekből (pl. jeladók) csak "gyárit" érdemes venni mert az utángyártottal gondok lesznek. Ha ugyanaz a cég gyártja a gyárit és saját néven is értékesít alkatrészt akkor hogyan fordulhat elő az, hogy a gyári minőséget nem tudja az utángyártott?
ugyan az a szériánál biztos nem fordul elő nem fogja a cég átállítani gyengébb minőségűre az alkatrészt, Csak gyári beszállításból meg nem élne meg az alkatrészgyártó cég. Pl évente legyártanak 10000db bmw-t akkor csak 10000db főtengely jeladót gyártanak egész évben?
2017.04.20. 23:11
491523 írta:Én nem szeretnék állást foglalni sem pro- sem kontra. De a gyakorlat azt mutatja, hogy bizonyos alkatrészekből (pl. jeladók) csak "gyárit" érdemes venni mert az utángyártottal gondok lesznek. Ha ugyanaz a cég gyártja a gyárit és saját néven is értékesít alkatrészt akkor hogyan fordulhat elő az, hogy a gyári minőséget nem tudja az utángyártott?
2017.04.20. 23:49
2017.04.21. 07:39
SvidronyA írta:QA/QC=quality Assurance /Quality Control. Azaz, minőség irányítás és minőségbiztosítás/ellenőrzés. Szabványokon alapszik, Uraim!
Tapatalkkal küldve az én D6503 eszközömről
2017.04.21. 08:53
bendegúz írta:SvidronyA írta:QA/QC=quality Assurance /Quality Control. Azaz, minőség irányítás és minőségbiztosítás/ellenőrzés. Szabványokon alapszik, Uraim!
Így valahogy.
Ami nem fér bele a megrendelő autógyár által előírt tűréshatárba, de még megfelelő, az megy a piacra után gyártottként.
2017.04.21. 09:05
dreizwanzig írta:Milyen minosegellenorzesen bukott meg???? Ilyeneket honnan veszel? a "zinternetrol"?
Ha egy adott alkatreszt egy beszallito gyart a BMW-nek, akkor a sajat markaneven kiadott utangyartott es a BMW neven gyartott alkatresz kb csak abban ter el, hogy az egyikben van BMW logo es 50%-kal tobbe kerul.
Az ilyen elkepzelesek egyaltalan nem valosak, hogy egy ceg ugy gyart, hogy gyart valamit, aztan megmeri, ami jo az BMW lesz, ami kicsit szar az meg utangyartott. Kicsit nehez lenne eladni a BMW-nek egy auditon, hogy figyu, vegyel tolunk alkatreszt, amit gyartunk, annak a fele szar, de azt majd eladjuk sajat neven, a tobbi meg BMW logoval lesz nektek eladva... Ez rengeteg olyan kerdest vet fel, amit jobb inkabb elkerulni. Arrol nem is beszelve, hogy van mar PPAP, nem 1960-ban vagyunk, hogy minden legyartott darabot egyesevel le kelljen meregetni, stb stb stb. Szoval egyetlen gyartonak sem eri meg kulon szart gyartani maganak + jot gyartani az OEM-nek.
2017.04.21. 09:07
dreizwanzig írta:bendegúz írta:SvidronyA írta:QA/QC=quality Assurance /Quality Control. Azaz, minőség irányítás és minőségbiztosítás/ellenőrzés. Szabványokon alapszik, Uraim!
Így valahogy.
Ami nem fér bele a megrendelő autógyár által előírt tűréshatárba, de még megfelelő, az megy a piacra után gyártottként.
Ez a dolog ettol sokkal bonyolultabb.
Az autoiparban hasznalatos PPAP dokumentacioval biztositjak azt, hogy a beszallito az adott termeket megfelelo minosegben le tudja gyartani. Ez egy nagyon bonyolult folyamat es tobbek kozt tartalmazza peldaul a folymatkepessegi vizsgalatokat is, ami bizonyitja, hogy egy gep/folyamat kepes arra, hogy stabilan az elvart minosegben gyartson. A stabil az nem azt jelenti, hogy a tureshataron belul gyart, ettol ez sokkal bonyulultabb. Ha pl a tureshataron belul gyart le minden mintat, de hatalmas szorassal, mar akkor sem felel meg. Eleg bonyolult statisztikai modszerrel hatarozhatok meg bizonyos esetekben ezek a folyamatkepessegek. Szoval ilyesmi elkepzelhetetelen, hogy mondjuk gyart a gep 100 db-ot, abbol 10 nem jo, igy azt eladjak utangyartottnak. Egyreszt az autogyarto a termek jovahagyas soran korberohogne a beszallitot es megmondana, hogy ebbol a termekbol tuti nem vesz, ha a beszallito igy tud gyartani. Igy eleg nagy a kockazata annak, hogy a vevo szar termeket kap.
Masreszt baromira nem eri meg szart gyartani, mivel ezeknek az ellenorzese, kulonvalogatasa a jotol rengeteg ido, penz es energia.
Autoipari beszallitonal dolgozok, szoval van egy kis fogalmam a dologrol.
2017.04.21. 09:31
hamoriarpi írta:dreizwanzig írta:bendegúz írta:SvidronyA írta:QA/QC=quality Assurance /Quality Control. Azaz, minőség irányítás és minőségbiztosítás/ellenőrzés. Szabványokon alapszik, Uraim!
Így valahogy.
Az autoiparban hasznalatos PPAP dokumentacioval biztositjak azt, hogy a beszallito az adott termeket megfelelo minosegben le tudja gyartani. Ez egy nagyon bonyolult folyamat es tobbek kozt tartalmazza peldaul a folymatkepessegi vizsgalatokat is, ami bizonyitja, hogy egy gep/folyamat kepes arra, hogy stabilan az elvart minosegben gyartson. A stabil az nem azt jelenti, hogy a tureshataron belul gyart, ettol ez sokkal bonyulultabb. Ha pl a tureshataron belul gyart le minden mintat, de hatalmas szorassal, mar akkor sem felel meg. Eleg bonyolult statisztikai modszerrel hatarozhatok meg bizonyos esetekben ezek a folyamatkepessegek. Szoval ilyesmi elkepzelhetetelen, hogy mondjuk gyart a gep 100 db-ot, abbol 10 nem jo, igy azt eladjak utangyartottnak. Egyreszt az autogyarto a termek jovahagyas soran korberohogne a beszallitot es megmondana, hogy ebbol a termekbol tuti nem vesz, ha a beszallito igy tud gyartani. Igy eleg nagy a kockazata annak, hogy a vevo szar termeket kap.
Masreszt baromira nem eri meg szart gyartani, mivel ezeknek az ellenorzese, kulonvalogatasa a jotol rengeteg ido, penz es energia.
Akkor részletezd, amennyire tudod/lehet/szabad anélkül, hogy bajod lenne belőle! Szerintem mindenki kíváncsi rá.
2017.04.21. 10:09
Padre540 írta:
Pont a napokban írtam le egy másik topikban.
A beszállítóval úgy szól a szerződés,hogy nem tárolhatja a gyári minőségű,BMW logós alkatrészeket összeszerelve.
Padre540 írta:Ha nincs elég megrendelés a BMW részéről akkor összeszerelik NEM GYÁRI MINŐSÉGŰ alkatrésszel,kicsiszolják a logót és megy a piacra a nagykerekbe.
Tehát a kicsiszolt logós alkatrészek,nem gyári minőségűek.
2017.04.21. 10:10
hamoriarpi írta:dreizwanzig írta:bendegúz írta:SvidronyA írta:QA/QC=quality Assurance /Quality Control. Azaz, minőség irányítás és minőségbiztosítás/ellenőrzés. Szabványokon alapszik, Uraim!
Így valahogy.
Akkor részletezd, amennyire tudod/lehet/szabad anélkül, hogy bajod lenne belőle! Szerintem mindenki kíváncsi rá.
2017.04.21. 11:53
dreizwanzig írta:bzsoltie írta:Azért ez nem igaz. Vannak olyan alkatrészek, amik a BMW gyárban készülnek, nem pedig beszállítói.dreizwanzig írta:azert az megvan, hogy a BMW egy darab alkatreszt nem gyart, hanem csak vasarolja,
Kb a motor fem alkatreszeit meg a belter nehany elemet. De feket, futomualkatreszt, szenzorokat, vezetekeket, elektronikakat, kipufogot, gumit, stb stb-t nem gyartanak az autogyartok.
2017.04.21. 12:08
rockerekhu írta:dreizwanzig írta:bzsoltie írta:Azért ez nem igaz. Vannak olyan alkatrészek, amik a BMW gyárban készülnek, nem pedig beszállítói.dreizwanzig írta:azert az megvan, hogy a BMW egy darab alkatreszt nem gyart, hanem csak vasarolja,
Azért roszul tudod sokk mindent maga a Bmw gyárt és az e39 után a fékek saját gyártás és a futómünek is a nagy része.
Ezt a topicc nagyon szet lett OFFolva,és ezt a vitát szerintem napokig évekig lehetne nyomni.
2017.04.21. 17:14
rockerekhu írta:...sokk mindent maga a Bmw gyárt és az e39 után a fékek saját gyártás és a futómünek is a nagy része.
...
2017.04.23. 15:04
hamoriarpi írta:rockerekhu írta:...sokk mindent maga a Bmw gyárt és az e39 után a fékek saját gyártás és a futómünek is a nagy része.
...
Látom a tények nem zavartak meg.