![]() |
2014.07.14. 09:38
Jerry írta:Gallaca írta:zoley88 írta:üdv! érdekes elektromos gondom lett egyik napról a másikra.
az óracsoport egyes részei (analóg mutatók, index jelző) se kép se hang. a piktogramok mennek, jelzi is gyújtáskor a hibát a sárga kis jellel. a BC működik, lehet váltogatni, mutat, mér mindent (kivéve óra, az megállt 10:46nál), és a klíma se indul be. Az index úgy nem megy, hogy nem kattog, nem villog a jelző (de működik amúgy).
ez mi lehet? nem e39 hanem e46 de mivel közeli rokonok, talán találkozott-e ezzel valaki.
Próbálj egy akkusaru le, fel kombót.
Annál egyszerűbb ha a titkos menü 20-as (software reset) pontját életre kelted!
2014.07.14. 09:41
2014.07.14. 10:30
zoley88 írta:Jerry írta:Gallaca írta:zoley88 írta:üdv! érdekes elektromos gondom lett egyik napról a másikra.
az óracsoport egyes részei (analóg mutatók, index jelző) se kép se hang. a piktogramok mennek, jelzi is gyújtáskor a hibát a sárga kis jellel. a BC működik, lehet váltogatni, mutat, mér mindent (kivéve óra, az megállt 10:46nál), és a klíma se indul be. Az index úgy nem megy, hogy nem kattog, nem villog a jelző (de működik amúgy).
ez mi lehet? nem e39 hanem e46 de mivel közeli rokonok, talán találkozott-e ezzel valaki.
Próbálj egy akkusaru le, fel kombót.
Annál egyszerűbb ha a titkos menü 20-as (software reset) pontját életre kelted!
kösz, akkor majd megnéztem. annyi, hogy elmegyek az opcióhoz, és csak ott maradok?
http://bmw.e39.hu/titkosmenu.htm
eszerint a reset a 21.
2014.07.14. 12:56
Jerry írta:Akkor 21.
Jogos.
2014.07.14. 13:06
zoley88 írta:Jerry írta:Akkor 21.
Jogos.
rendben, de hogy tudom aktiválni? nem szoktam ebben babrálni.
2014.07.14. 14:07
Jerry írta:Annál egyszerűbb ha a titkos menü 20-as (software reset) pontját életre kelted!
Tizes kulcs, negatív saru. Pont egy fél napja lenne kész, és minden resetelve van.
2014.07.14. 15:17
Gallaca írta:Jerry írta:Annál egyszerűbb ha a titkos menü 20-as (software reset) pontját életre kelted!
Na most akkor ezzel mi van?Tizes kulcs, negatív saru. Pont egy fél napja lenne kész, és minden resetelve van.
2014.07.14. 15:33
Jerry írta:Gallaca írta:Jerry írta:Annál egyszerűbb ha a titkos menü 20-as (software reset) pontját életre kelted!
Na most akkor ezzel mi van?Tizes kulcs, negatív saru. Pont egy fél napja lenne kész, és minden resetelve van.
Ha ezt Hámori úr meglátja lesz kapsz!
Hol marad a profizmus?
Ha van rá official megoldás egyenesen a bajor mérnöki főhadiszállásról, akkor miért fogna 10-es kulcsot az ember?
Sőt, tovább megyek. Ha a hozzászólásodat a fiad lektorálta volna, akkor már 2:1-re az én megoldásom győzött volna.
Te kőbaltás szerelő!![]()
![]()
2014.07.14. 15:47
Gallaca írta:De Te itt EGYSZERŰBB megoldást ígértél, ehelyett tippek-trükközést, titkosmenü bujkálást kapott szegény user.
2014.07.14. 15:55
saru le-fel után a 4 mutató önálló életre kelt és azonos tempóval mind a négy 2-2 centit mozog le-fel, teljesen leállítva is. Már meg is beszéltem egy szervizzel hogy nézzék meg, úgyis kéne még pár dolog. csütörtökön megyek...
2014.07.14. 20:20
2014.07.14. 20:57
zoley88 írta:videó a hibáról, ilyen furcsán viselkedik:
https://www.youtube.com/watch?v=_mq2JXOL4OQ
2014.07.14. 22:22
zoley88 írta:fejlemények (dolgoztam, most tudtam megnézni):
titkos menübe be se tudtam lépni.
jött a tizes kulcs: most meg rosszabb mint volt!saru le-fel után a 4 mutató önálló életre kelt és azonos tempóval mind a négy 2-2 centit mozog le-fel, teljesen leállítva is. Már meg is beszéltem egy szervizzel hogy nézzék meg, úgyis kéne még pár dolog. csütörtökön megyek...
Hagytál neki egy pár percet levett saruval? Ha gondolod, van egy 46 műszercsoportom próbából. Igaz 150le 20d, de próbálni jó. Haraszti-Vecsés nem nagy táv.2014.07.17. 11:00
Gallaca írta:zoley88 írta:fejlemények (dolgoztam, most tudtam megnézni):
titkos menübe be se tudtam lépni.
jött a tizes kulcs: most meg rosszabb mint volt!saru le-fel után a 4 mutató önálló életre kelt és azonos tempóval mind a négy 2-2 centit mozog le-fel, teljesen leállítva is. Már meg is beszéltem egy szervizzel hogy nézzék meg, úgyis kéne még pár dolog. csütörtökön megyek...
Ajaj!Hagytál neki egy pár percet levett saruval? Ha gondolod, van egy 46 műszercsoportom próbából. Igaz 150le 20d, de próbálni jó. Haraszti-Vecsés nem nagy táv.
Valamint kíváncsi lennék, hogy véletlenül a gyújtáskapcsolónak nincs-e ehhez valami köze!?
2014.07.26. 20:28
2014.07.26. 21:16
spider2 írta:Üdv. Olyan gondom van hogy lementem az autóhoz és világított a jobb oldalon az oldalsó index lámpa. Beülve nem működött az index se jobbra se balra, és a bal oldali reflektor is világított az indexel együtt. Természetesen nyaraláson jött ez a hiba. Ott egy szerelőhöz elvittük aki törölt hibákat, de csak annyit javult hogy tudtam indexelni, de tovabbra is villogott ossze vissza a bal reflektor és az a jobb oldali kis index. Aztán elindultunk haza, 400km és menet közben megjavult. Minden helyreállt. Itthon kipróbáltam és tökéletes. Mi lehetett a gond?
Biztos fog még jelentkezni. Ja és az akku saru levétele sem segített amikor rossz volt.
Sent from my RM-875_eu_hungary_973 using Tapatalk
2014.07.27. 11:39
Bummer írta:spider2 írta:Üdv. Olyan gondom van hogy lementem az autóhoz és világított a jobb oldalon az oldalsó index lámpa. Beülve nem működött az index se jobbra se balra, és a bal oldali reflektor is világított az indexel együtt. Természetesen nyaraláson jött ez a hiba. Ott egy szerelőhöz elvittük aki törölt hibákat, de csak annyit javult hogy tudtam indexelni, de tovabbra is villogott ossze vissza a bal reflektor és az a jobb oldali kis index. Aztán elindultunk haza, 400km és menet közben megjavult. Minden helyreállt. Itthon kipróbáltam és tökéletes. Mi lehetett a gond?
Biztos fog még jelentkezni. Ja és az akku saru levétele sem segített amikor rossz volt.
Sent from my RM-875_eu_hungary_973 using Tapatalk
Egy diag kene neki...lehet lcm modul...illetekesekkel vedd fel a kapcsolatot...mielott egyik reggel lemerult akkura ebredsz...
2014.07.27. 22:04
2014.07.28. 06:34
spider2 írta:Kiszedtem az LCM-et, így kívülről nem látszik rajta semmilyen hiba. Gondolom hogy ez nem azt jelenti hogy valamelyik alkatrész nem adta-e meg magát. Javítja ezt valaki ha arról van szó? Gondolom csak nem kell újat vennem?!
Erről van szó: BMW 6 938 288
HW:07 / SW:6.5
2014.07.28. 07:41
Imco írta:spider2 írta:Kiszedtem az LCM-et, így kívülről nem látszik rajta semmilyen hiba. Gondolom hogy ez nem azt jelenti hogy valamelyik alkatrész nem adta-e meg magát. Javítja ezt valaki ha arról van szó? Gondolom csak nem kell újat vennem?!
Erről van szó: BMW 6 938 288
HW:07 / SW:6.5
Ha már kint van...
Keress egy bontót és tegyél be egyet, tesztre.
Ha Schnitzert keresed, neki is van.
Javítgatás átforrasztásból szokott állni.
Én a bontottra szavaznék.
Nem túl sűrűn romlanak el ezek.