Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Nagyon furcsa elektromos probléma! Biztosíték vagy más?

2014.07.14. 09:38

Jerry írta:
Gallaca írta:
zoley88 írta:üdv! érdekes elektromos gondom lett egyik napról a másikra.

az óracsoport egyes részei (analóg mutatók, index jelző) se kép se hang. a piktogramok mennek, jelzi is gyújtáskor a hibát a sárga kis jellel. a BC működik, lehet váltogatni, mutat, mér mindent (kivéve óra, az megállt 10:46nál), és a klíma se indul be. Az index úgy nem megy, hogy nem kattog, nem villog a jelző (de működik amúgy).

ez mi lehet? nem e39 hanem e46 de mivel közeli rokonok, talán találkozott-e ezzel valaki.

Próbálj egy akkusaru le, fel kombót.

Annál egyszerűbb ha a titkos menü 20-as (software reset) pontját életre kelted!

kösz, akkor majd megnéztem. annyi, hogy elmegyek az opcióhoz, és csak ott maradok?
http://bmw.e39.hu/titkosmenu.htm
eszerint a reset a 21.

2014.07.14. 09:41

Aha egyszerűbb! ;)

Ezt mobilról nyomtam.

2014.07.14. 10:30

zoley88 írta:
Jerry írta:
Gallaca írta:
zoley88 írta:üdv! érdekes elektromos gondom lett egyik napról a másikra.

az óracsoport egyes részei (analóg mutatók, index jelző) se kép se hang. a piktogramok mennek, jelzi is gyújtáskor a hibát a sárga kis jellel. a BC működik, lehet váltogatni, mutat, mér mindent (kivéve óra, az megállt 10:46nál), és a klíma se indul be. Az index úgy nem megy, hogy nem kattog, nem villog a jelző (de működik amúgy).

ez mi lehet? nem e39 hanem e46 de mivel közeli rokonok, talán találkozott-e ezzel valaki.

Próbálj egy akkusaru le, fel kombót.

Annál egyszerűbb ha a titkos menü 20-as (software reset) pontját életre kelted!

kösz, akkor majd megnéztem. annyi, hogy elmegyek az opcióhoz, és csak ott maradok?
http://bmw.e39.hu/titkosmenu.htm
eszerint a reset a 21.

Akkor 21.
Jogos.

2014.07.14. 12:56

Jerry írta:Akkor 21.
Jogos.

rendben, de hogy tudom aktiválni? nem szoktam ebben babrálni.

2014.07.14. 13:06

zoley88 írta:
Jerry írta:Akkor 21.
Jogos.

rendben, de hogy tudom aktiválni? nem szoktam ebben babrálni.

De hiszen belinkelted azt az oldalt, ami segítséget nyújt, hogy hogyan kell babrálni. Ennél jobban én sem fogom tudni elmagyarázni. :)

2014.07.14. 14:07

Jerry írta:Annál egyszerűbb ha a titkos menü 20-as (software reset) pontját életre kelted!

Na most akkor ezzel mi van? :facepalm: Tizes kulcs, negatív saru. Pont egy fél napja lenne kész, és minden resetelve van.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Haminda
Értékelés: 4.76%

2014.07.14. 15:17

Gallaca írta:
Jerry írta:Annál egyszerűbb ha a titkos menü 20-as (software reset) pontját életre kelted!

Na most akkor ezzel mi van? :facepalm: Tizes kulcs, negatív saru. Pont egy fél napja lenne kész, és minden resetelve van.

Ha ezt Hámori úr meglátja lesz kapsz!
Hol marad a profizmus?
Ha van rá official megoldás egyenesen a bajor mérnöki főhadiszállásról, akkor miért fogna 10-es kulcsot az ember?
Sőt, tovább megyek. Ha a hozzászólásodat a fiad lektorálta volna, akkor már 2:1-re az én megoldásom győzött volna.
Te kőbaltás szerelő! :facepalm:
:nyelves:
:mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%

2014.07.14. 15:33

Jerry írta:
Gallaca írta:

Ha ezt Hámori úr meglátja lesz kapsz!
Hol marad a profizmus?
Ha van rá official megoldás egyenesen a bajor mérnöki főhadiszállásról, akkor miért fogna 10-es kulcsot az ember?
Sőt, tovább megyek. Ha a hozzászólásodat a fiad lektorálta volna, akkor már 2:1-re az én megoldásom győzött volna.
Te kőbaltás szerelő! :facepalm:
:nyelves:
:mrgreen:

A Fiam nem órabérben van fizetve, már elindult bal kezében kőbaltával, jobb kezében official 10-es BMW villáskulccsal. :D :nyelves:
De Te itt EGYSZERŰBB megoldást ígértél, ehelyett tippek-trükközést, titkosmenü bujkálást kapott szegény user. :mrgreen:

2014.07.14. 15:47

Gallaca írta:De Te itt EGYSZERŰBB megoldást ígértél, ehelyett tippek-trükközést, titkosmenü bujkálást kapott szegény user. :mrgreen:

Egyszerűbb is.
Ki sem kell szállni a kocsiból hozzá.

2014.07.14. 15:55

fejlemények (dolgoztam, most tudtam megnézni):

titkos menübe be se tudtam lépni.

jött a tizes kulcs: most meg rosszabb mint volt! :facepalm: saru le-fel után a 4 mutató önálló életre kelt és azonos tempóval mind a négy 2-2 centit mozog le-fel, teljesen leállítva is. Már meg is beszéltem egy szervizzel hogy nézzék meg, úgyis kéne még pár dolog. csütörtökön megyek...

2014.07.14. 20:20

videó a hibáról, ilyen furcsán viselkedik:
https://www.youtube.com/watch?v=_mq2JXOL4OQ

2014.07.14. 20:57

zoley88 írta:videó a hibáról, ilyen furcsán viselkedik:
https://www.youtube.com/watch?v=_mq2JXOL4OQ

:D :shock:
A topik neve sose volt még ennyire idevágó. :D

2014.07.14. 22:22

zoley88 írta:fejlemények (dolgoztam, most tudtam megnézni):

jött a tizes kulcs: most meg rosszabb mint volt! :facepalm: saru le-fel után a 4 mutató önálló életre kelt és azonos tempóval mind a négy 2-2 centit mozog le-fel, teljesen leállítva is. Már meg is beszéltem egy szervizzel hogy nézzék meg, úgyis kéne még pár dolog. csütörtökön megyek...

Ajaj! :facepalm: Hagytál neki egy pár percet levett saruval? Ha gondolod, van egy 46 műszercsoportom próbából. Igaz 150le 20d, de próbálni jó. Haraszti-Vecsés nem nagy táv.
Valamint kíváncsi lennék, hogy véletlenül a gyújtáskapcsolónak nincs-e ehhez valami köze!?

2014.07.17. 11:00

Gallaca írta:
zoley88 írta:fejlemények (dolgoztam, most tudtam megnézni):

Ajaj! :facepalm: Hagytál neki egy pár percet levett saruval? Ha gondolod, van egy 46 műszercsoportom próbából. Igaz 150le 20d, de próbálni jó. Haraszti-Vecsés nem nagy táv.
Valamint kíváncsi lennék, hogy véletlenül a gyújtáskapcsolónak nincs-e ehhez valami köze!?

ma csinálják majd más egyébbel, csináltam egy nagyszervizt akkor már. 1,5 napot pihent aztán "megkajavult". azaz működik, csak csal, mert nyugalomban nem 0-án állnak de amúgy mérnek, az index meg a többi is rendbejött. így talán nem kell cserélni az egészet (a futóműfelújítás miatt mondjuk már minimális tétel lenne szinte...)

2014.07.26. 20:28

Üdv. Olyan gondom van hogy lementem az autóhoz és világított a jobb oldalon az oldalsó index lámpa. Beülve nem működött az index se jobbra se balra, és a bal oldali reflektor is világított az indexel együtt. Természetesen nyaraláson jött ez a hiba. Ott egy szerelőhöz elvittük aki törölt hibákat, de csak annyit javult hogy tudtam indexelni, de tovabbra is villogott ossze vissza a bal reflektor és az a jobb oldali kis index. Aztán elindultunk haza, 400km és menet közben megjavult. Minden helyreállt. Itthon kipróbáltam és tökéletes. Mi lehetett a gond?
Biztos fog még jelentkezni. Ja és az akku saru levétele sem segített amikor rossz volt.
Sent from my RM-875_eu_hungary_973 using Tapatalk

2014.07.26. 21:16

spider2 írta:Üdv. Olyan gondom van hogy lementem az autóhoz és világított a jobb oldalon az oldalsó index lámpa. Beülve nem működött az index se jobbra se balra, és a bal oldali reflektor is világított az indexel együtt. Természetesen nyaraláson jött ez a hiba. Ott egy szerelőhöz elvittük aki törölt hibákat, de csak annyit javult hogy tudtam indexelni, de tovabbra is villogott ossze vissza a bal reflektor és az a jobb oldali kis index. Aztán elindultunk haza, 400km és menet közben megjavult. Minden helyreállt. Itthon kipróbáltam és tökéletes. Mi lehetett a gond?
Biztos fog még jelentkezni. Ja és az akku saru levétele sem segített amikor rossz volt.

Egy diag kene neki...lehet lcm modul...illetekesekkel vedd fel a kapcsolatot...mielott egyik reggel lemerult akkura ebredsz...

2014.07.27. 11:39

Bummer írta:
spider2 írta:Üdv. Olyan gondom van hogy lementem az autóhoz és világított a jobb oldalon az oldalsó index lámpa. Beülve nem működött az index se jobbra se balra, és a bal oldali reflektor is világított az indexel együtt. Természetesen nyaraláson jött ez a hiba. Ott egy szerelőhöz elvittük aki törölt hibákat, de csak annyit javult hogy tudtam indexelni, de tovabbra is villogott ossze vissza a bal reflektor és az a jobb oldali kis index. Aztán elindultunk haza, 400km és menet közben megjavult. Minden helyreállt. Itthon kipróbáltam és tökéletes. Mi lehetett a gond?

Egy diag kene neki...lehet lcm modul...illetekesekkel vedd fel a kapcsolatot...mielott egyik reggel lemerult akkura ebredsz...

Reggelre feltöltöttem az akkut és a sarukat visszarakva ismét ugyan azt a hibát csinálta, villogott a jobb oldalon lévő kis index és a bal reflektor lámpa. :(
Kiszedtem az LCM-et, így kívülről nem látszik rajta semmilyen hiba. Gondolom hogy ez nem azt jelenti hogy valamelyik alkatrész nem adta-e meg magát. Javítja ezt valaki ha arról van szó? Gondolom csak nem kell újat vennem?!
Erről van szó: BMW 6 938 288
HW:07 / SW:6.5

2014.07.27. 22:04

Diagot is megejtettem és nem írt hibát lcm-re. Azért mindent töröltettem vele. Akku töltőt rajta hagytam diag után. Úgy nézett ki hogy okés lesz. De a töltőt ahogy lekapcsoltam ismét elkezdte a villogást... [DISAPPOINTED FACE] Mi lehet vajon? Mit kezdjek vele? Hova vigyem? Esetleg egy lcm újrakódolást érdemes lenne megpróbálni? Vagy ez a hiba attól nem oldódik meg?

2014.07.28. 06:34

spider2 írta:Kiszedtem az LCM-et, így kívülről nem látszik rajta semmilyen hiba. Gondolom hogy ez nem azt jelenti hogy valamelyik alkatrész nem adta-e meg magát. Javítja ezt valaki ha arról van szó? Gondolom csak nem kell újat vennem?!

Ha már kint van...
Keress egy bontót és tegyél be egyet, tesztre.
Ha Schnitzert keresed, neki is van.
Javítgatás átforrasztásból szokott állni.
Én a bontottra szavaznék.
Nem túl sűrűn romlanak el ezek.

2014.07.28. 07:41

Imco írta:
spider2 írta:Kiszedtem az LCM-et, így kívülről nem látszik rajta semmilyen hiba. Gondolom hogy ez nem azt jelenti hogy valamelyik alkatrész nem adta-e meg magát. Javítja ezt valaki ha arról van szó? Gondolom csak nem kell újat vennem?!

Ha már kint van...
Keress egy bontót és tegyél be egyet, tesztre.
Ha Schnitzert keresed, neki is van.
Javítgatás átforrasztásból szokott állni.
Én a bontottra szavaznék.
Nem túl sűrűn romlanak el ezek.

Valóban, erősen LCM gyanús.
Hogy mi szállt el benne, azt max egy elektroműszerész tudná kiméregetni neked. Valószínűleg valami filléres bizbasz, de a munkadíjra kifizetnél 3-4 bontott LCM árát.
Kérj Szabitól egy jót.
Hozzászólás küldése

VigLink badge