![]() |
2016.04.17. 22:45
2016.04.23. 21:26
2016.04.23. 21:34
leko írta:Hello urak!
Szükségem lenne a hozzáértésetekre a következő dologban:
Természetesen e39 vásárlás elott állok. Az egyik Pécs melletti autóval az a helyzet, hogy gyárilag automata 530d volt. Annyi változás történt, hogy most manuális lett a kocsi. A mostani tulaj elmondása szerint azért építette át az előző tulaj a kocsit mert sokat evett. Na erről mi a vélemény!?
Át lehet épiteni igényes módon így a kocsit?
Gyanús, hogy rommá lett törve anno es ez a kézi váltó lett belerakva. Esetleg....
Az autót saját személyesen meg nem láttam. Képről szép állapotának tűnik.
2016.04.23. 21:36
Természetesen e39 vásárlás elott állok. Az egyik Pécs melletti autóval az a helyzet, hogy gyárilag automata 530d volt. Annyi változás történt, hogy most manuális lett a kocsi. A mostani tulaj elmondása szerint azért építette át az előző tulaj a kocsit mert sokat evett. Na erről mi a vélemény!?
Gyanús, hogy rommá lett törve anno es ez a kézi váltó lett belerakva. Esetleg....
2016.04.23. 21:39
SvidronyA írta:leko írta:Hello urak!
Kérj egy forgalmi-másolatot a tulajtól, s egy sor kérdésre választ kapsz; abban ugyanis az egyik pontban fel van tüntetve a sebességváltó fajtája (kódszáma)! Ha van bejegyzés az átalakításról, akkor kisebb a "sufnituning" kockázata.
2016.04.23. 21:44
leko írta:SvidronyA írta:leko írta:Hello urak!
Kérj egy forgalmi-másolatot a tulajtól, s egy sor kérdésre választ kapsz; abban ugyanis az egyik pontban fel van tüntetve a sebességváltó fajtája (kódszáma)! Ha van bejegyzés az átalakításról, akkor kisebb a "sufnituning" kockázata.
Azt elfelejtettem leírni, hogy a forgalmiban is automataként szerepel a jármű. De átment az eredetiségvizsgálaton![]()
Az ki van zárva, hogy ettől meg lehet jó a kocsi az egészet tekintve....?
2016.04.23. 21:45
THT írta:leko írta:Hello urak!
Inkább azért szokták átgányolni, mert meghal a váltó és nincs pénz felújítani/cserélni. Természetesen meg lehet csinálni rendesen is, csak igen sok pénzbe kerül. Nem hiszem, hogy akkora fogyasztás különbség van a manuál és az automata között, hogy ez megtérüljön belátható időn belül.
2016.04.23. 22:03
SvidronyA írta:THT írta:leko írta:Hello urak!
Inkább azért szokták átgányolni, mert meghal a váltó és nincs pénz felújítani/cserélni. Természetesen meg lehet csinálni rendesen is, csak igen sok pénzbe kerül. Nem hiszem, hogy akkora fogyasztás különbség van a manuál és az automata között, hogy ez megtérüljön belátható időn belül.
Azért a "manuálosítás" sem egy "gyere cipó, hamm bekaplak", lehúzom az automatát, fel a kézit művelet. Vannak azért egyéb dolgok (tengelykapcsoló, vezérlők...stb.). Nem vagyok benne biztos, hogy kevesebbe kerül, mint pl. egy jó bontottat venni megbízható forrásból (pl. gallaca vagy Szabi).
2016.04.23. 22:08
.... A mostani tulaj elmondása szerint azért építette át az előző tulaj a kocsit mert sokat evett. Na erről mi a vélemény!? ....
2016.04.23. 22:20
2016.04.24. 01:19
2016.04.24. 19:05
2016.04.24. 19:35
sting írta:Sziasztok!
Tudom, "Kis Pénz" de nekem pont elég a "kis Foci" is. mivel nem napi használatban lenne.
Szerintetek ?..
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/523 ... t-10080117
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/520 ... g-10081746
"Bé Terv"..
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/318 ... t-10036507
2016.04.24. 22:40
SvidronyA írta: Pláne, amikor ebben az árfekvésben ILYENEKBŐL (is) válogathatsz.
2016.05.01. 12:51
2016.05.03. 23:18
lupus írta:Almat a kortevel?bendegúz írta:Nem nem! Nem összehasonlítás, csak megnyugtatás, hogy ha azokat választottuk volna, akkor sem lennénk beljebb, és a minőség még finoman szólva sem BMW!Volt nekem sok nemzetisegu autom mar,de egyet se tudtam megszokni. Pedig volt kozottuk hiresen dicsert es fiatal is. Egy forumtars egyszer megjegyezte,hogy tul sokaig ultem nemet autoba es hozzaszoktam a johoz.
2016.05.06. 08:26
2016.05.06. 09:00
fmcfmc írta:Vasarlas elott allok, es tanacsot kernek errol az autorol:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/5-o ... ta-9703154
Ami fontos: automata, tempomat, klima, benzin, allapot, nem touring
Aminek orulok: futheto ules es tolatoradar
KEKKH-n ellenoriztem, 2012 ota van a rendszerben, szerintem a tekergetes kizarhato. Ma nezem meg, "a hasznalatot nem hatraltato egyeb hibai"-ra kivancsi leszek (gondolom par extra nem megy..). Tulajdonos szerint napi hasznalatban van.
ODB kiolvasot viszek, meglatjuk, torque pro mit mond hibakod szinten.
Mire erdemes figyelnem? Kepek/leiras alapjan van esetleg olyan red-flag, ami elkerulte a figyelmemet? A bal elsejenel mintha az illesztesek nem lennenek pontosak, tehat ganyabb munka lehetett vele valamikor az evek soran egy tores utan..
Esetleg a fenti szempontok mellett tudtok javasolni jobbat/sokkal jobbat? 1.5m a keret, + 200-300k lenne, amit vasarlas utan szivesen rakoltenek, hogy (eletkorahoz kepest) tip-top/megbizhato legyen.
2016.05.06. 09:46
rockerekhu írta:fmcfmc írta:Vasarlas elott allok, es tanacsot kernek errol az autorol:
...
A torque hiba szintet alig fog valamit mondani,inkab keres majd egy jo szervizt akiknek van rendes hiba olvasoja.
2016.05.06. 11:20
fmcfmc írta:Vasarlas elott allok, es tanacsot kernek errol az autorol:
Ami fontos: automata, tempomat, klima, benzin, allapot, nem touring
Aminek orulok: futheto ules es tolatoradar
KEKKH-n ellenoriztem, 2012 ota van a rendszerben, szerintem a tekergetes kizarhato. Ma nezem meg, "a hasznalatot nem hatraltato egyeb hibai"-ra kivancsi leszek (gondolom par extra nem megy..). Tulajdonos szerint napi hasznalatban van.
ODB kiolvasot viszek, meglatjuk, torque pro mit mond hibakod szinten.
Mire erdemes figyelnem? Kepek/leiras alapjan van esetleg olyan red-flag, ami elkerulte a figyelmemet? A bal elsejenel mintha az illesztesek nem lennenek pontosak, tehat ganyabb munka lehetett vele valamikor az evek soran egy tores utan..
Esetleg a fenti szempontok mellett tudtok javasolni jobbat/sokkal jobbat? 1.5m a keret, + 200-300k lenne, amit vasarlas utan szivesen rakoltenek, hogy (eletkorahoz kepest) tip-top/megbizhato legyen.