Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 vásárlás

2016.04.17. 22:45

s80ast enis nezegettem erosen, de jat elsokerekes:)

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek spnq az itt látható tagok köszönték meg: Reszka
Értékelés: 4.76%

2016.04.23. 21:26

Hello urak!
Szükségem lenne a hozzáértésetekre a következő dologban:
Természetesen e39 vásárlás elott állok. Az egyik Pécs melletti autóval az a helyzet, hogy gyárilag automata 530d volt. Annyi változás történt, hogy most manuális lett a kocsi. A mostani tulaj elmondása szerint azért építette át az előző tulaj a kocsit mert sokat evett. Na erről mi a vélemény!?
Át lehet épiteni igényes módon így a kocsit?
Gyanús, hogy rommá lett törve anno es ez a kézi váltó lett belerakva. Esetleg....
Az autót saját személyesen meg nem láttam. Képről szép állapotának tűnik.

2016.04.23. 21:34

leko írta:Hello urak!
Természetesen e39 vásárlás elott állok. Az egyik Pécs melletti autóval az a helyzet, hogy gyárilag automata 530d volt. Annyi változás történt, hogy most manuális lett a kocsi. A mostani tulaj elmondása szerint azért építette át az előző tulaj a kocsit mert sokat evett. Na erről mi a vélemény!?
Gyanús, hogy rommá lett törve anno es ez a kézi váltó lett belerakva. Esetleg....

Kérj egy forgalmi-másolatot a tulajtól, s egy sor kérdésre választ kapsz; abban ugyanis az egyik pontban fel van tüntetve a sebességváltó fajtája (kódszáma)! Ha van bejegyzés az átalakításról, akkor kisebb a "sufnituning" kockázata.

2016.04.23. 21:36

Inkább azért szokták átgányolni, mert meghal a váltó és nincs pénz felújítani/cserélni. Természetesen meg lehet csinálni rendesen is, csak igen sok pénzbe kerül. Nem hiszem, hogy akkora fogyasztás különbség van a manuál és az automata között, hogy ez megtérüljön belátható időn belül.

2016.04.23. 21:39

SvidronyA írta:

Kérj egy forgalmi-másolatot a tulajtól, s egy sor kérdésre választ kapsz; abban ugyanis az egyik pontban fel van tüntetve a sebességváltó fajtája (kódszáma)! Ha van bejegyzés az átalakításról, akkor kisebb a "sufnituning" kockázata.

Azt elfelejtettem leírni, hogy a forgalmiban is automataként szerepel a jármű. De átment az eredetiségvizsgálaton :?
Az ki van zárva, hogy ettől meg lehet jó a kocsi az egészet tekintve....?

2016.04.23. 21:44

leko írta:
SvidronyA írta:

Azt elfelejtettem leírni, hogy a forgalmiban is automataként szerepel a jármű. De átment az eredetiségvizsgálaton :?
Az ki van zárva, hogy ettől meg lehet jó a kocsi az egészet tekintve....?

Lehet jó, de én keresnék másikat! :wink:

2016.04.23. 21:45

THT írta:

Inkább azért szokták átgányolni, mert meghal a váltó és nincs pénz felújítani/cserélni. Természetesen meg lehet csinálni rendesen is, csak igen sok pénzbe kerül. Nem hiszem, hogy akkora fogyasztás különbség van a manuál és az automata között, hogy ez megtérüljön belátható időn belül.

Azért a "manuálosítás" sem egy "gyere cipó, hamm bekaplak", lehúzom az automatát, fel a kézit művelet. Vannak azért egyéb dolgok (tengelykapcsoló, vezérlők...stb.). Nem vagyok benne biztos, hogy kevesebbe kerül, mint pl. egy jó bontottat venni megbízható forrásból (pl. gallaca vagy Szabi).

2016.04.23. 22:03

SvidronyA írta:
THT írta:

Azért a "manuálosítás" sem egy "gyere cipó, hamm bekaplak", lehúzom az automatát, fel a kézit művelet. Vannak azért egyéb dolgok (tengelykapcsoló, vezérlők...stb.). Nem vagyok benne biztos, hogy kevesebbe kerül, mint pl. egy jó bontottat venni megbízható forrásból (pl. gallaca vagy Szabi).

Ha rendesen csinálják akkor szinte biztos, hogy nem kerül kevesebbe. De mivel itt a fogyasztás volt megjelölve okként, szinte biztos, hogy költséghatékony megoldást választott a munka megrendelője. Vagy, hazudik.

2016.04.23. 22:08

.... A mostani tulaj elmondása szerint azért építette át az előző tulaj a kocsit mert sokat evett. Na erről mi a vélemény!? ....

az ilyet egy gáz üzemű suzuki stiftbe raknám :doglotlo:

2016.04.23. 22:20

Köszönöm a hozzászólásokat!
Kezdtek megerősíteni abban amit azért sejtettem csak nem szívesen vettem tudomásul, hogy ez felejtős lesz. Kar erte mert tényleg szép. Egyébként meg elég drágán 1.6M ért árulják sufnituningként. Lehet, hogy ezért akar megválni tőle a mostani tulaja is, akinél tavaly aug. óta van a jármű.

2016.04.24. 01:19

Gyerekek ne vicceljetek már, egy manuálosításon mit lehet összegányolni?! Amit kér az átalakítás, muszáj beletenni! Magam is csináltam már ilyet, mindent bele kell tenni, átprogramozni, egyébként nem megy a kocsi. Amit esetleg lehagynak, a kuplungkapcsoló, tolatólámpa bekötése, a műszercsoport átírása manuálra. Még esetleg a motorvezérlő, DSC vezérlő hisztizhet, ha keresi az automata váltót, de nem minden esetben. Ez mind egy pillantással ellenőrizhető! Ha az EWS-t nem írják át manuálra, csak tolással indul. Ami nem látható az esetleg a dificsere lespórolása. Manuálosítástól lehet jó az autó! Hozzánk azért hoztak ilyen munkát, mert a jóember túl volt egy sikertelen felújításon, (400+e) (a garanciát nem tudta érvényesíteni kevés km, viszont sok idő elteltére hivatkozás miatt) utána vett egy bontottat, az is besz@art (olajcsere miatt). Berágott, átalakíttatta velünk. Igen a manuál esetenként sokkal kevesebbet eszik, (1-4 liter!) főleg ha már az automata wandlere ipari hulladék. Háát ja, nagyjából egál a 2 művelet költsége.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 2 leko, NagyMatyas
Értékelés: 9.52%

2016.04.24. 19:05

Sziasztok!

Tudom, "Kis Pénz" de nekem pont elég a "kis Foci" is. mivel nem napi használatban lenne.

Szerintetek ?..

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/523 ... t-10080117

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/520 ... g-10081746

"Bé Terv"..

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/318 ... t-10036507

:shock:

2016.04.24. 19:35

sting írta:Sziasztok!

Tudom, "Kis Pénz" de nekem pont elég a "kis Foci" is. mivel nem napi használatban lenne.

Szerintetek ?..

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/523 ... t-10080117

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/520 ... g-10081746

"Bé Terv"..

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/318 ... t-10036507

:shock:

A "B" tervet kihagynám, mint Szergej Bubka az 580-at, a két Fünfer közül -ha muszáj lenne- a 23i-t választanám. Ám ha nem kell azonnal autó, inkább várj, nézegess, illetve olvass vissza a topikban, meglátod, sok hasznos infót találsz, amely segít a vásárlásban. Véleményem szerint egyik sem a "best buy". Ennyi pénzért sem. Pláne, amikor ebben az árfekvésben ILYENEKBŐL (is) válogathatsz.

2016.04.24. 22:40

SvidronyA írta: Pláne, amikor ebben az árfekvésben ILYENEKBŐL (is) válogathatsz.

Magam ellen beszélek, mert én az utóbbi 10 évben mindig külföldről vettem autót, de - és ezzel nem akarlak megsérteni - de egy kis keretből gazdálkodó, és autóvásárlásban járatlan embernek én nem ajánlom, hogy csak úgy nekiinduljon nyugatnak, aztán ott biztosan lesz tuti vétel.
Igaz, jobb autók vannak, ki lehet fogni jobbat - fiatalabbat - extrásabbat, stb., de ha tetszik , ha nem, ez is egy szakma.
Mármint a nepperkedés.
Félreértés ne essék, én nem vagyok az, csak amolyan lelkes amatőr ebben a dologban.
Rohadt sok autót meg kell nézni, és a képeken ezen felül még meg is kell látni, hogy az adott kocsi jó lehet, vagy egyből ugrasz tovább a sorban következőre, mert annyit sem érdemel, hogy egy e-mail írjál az eladónak.
Arról nem is beszélve, hogy azért egy német akcióra 500 eurót rá kell szánni, és ha 500e - 600eft a teljes keret, akkor az utiköltségre elköltött 150eft lehet, hogy nem vállalható be még pluszköltségként.

2016.05.01. 12:51

....Arról nem is beszélve, hogy azért egy német akcióra 500 eurót rá kell szánni, és ha 500e - 600eft a teljes keret, akkor az utiköltségre elköltött 150eft lehet, hogy nem vállalható be még pluszköltségként....

Tulajdonképpen igazad van, de!
Ha egy öreg verdánál gond 100-150 e. forint ami simán beüthet vásárlás után - kiderül ez/az, olajcsere stb. - akkor csak az vegye aki nézegeti egy fél évig-évig a garázsban amíg összejön mondjuk nyócvan ezer forint az esetleges alkatrészekre, javításokra.

/ Természetesen mindenki arra költi a pénzét amire akarja, ha 500-600 van, akkor ennyi van. /

2016.05.03. 23:18

lupus írta:
bendegúz írta:Nem nem! Nem összehasonlítás, csak megnyugtatás, hogy ha azokat választottuk volna, akkor sem lennénk beljebb, és a minőség még finoman szólva sem BMW! :D
Almat a kortevel? :oops: Volt nekem sok nemzetisegu autom mar,de egyet se tudtam megszokni. Pedig volt kozottuk hiresen dicsert es fiatal is. Egy forumtars egyszer megjegyezte,hogy tul sokaig ultem nemet autoba es hozzaszoktam a johoz.

Egyetértek az előttem szólókkal. Én hetente ülök különböző féle új autókban, kicsikben, nagyokban, olcsókban és drágákban. Amíg Fiat Bravam volt mindig sz.ul érztem magam, amikor az új autókból átültem a sajátba, viszon amióta e39 van, azóta fordult a kocka...

Norbi-528iA

2016.05.06. 08:26

Vasarlas elott allok, es tanacsot kernek errol az autorol:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/5-o ... ta-9703154

Ami fontos: automata, tempomat, klima, benzin, allapot, nem touring
Aminek orulok: futheto ules es tolatoradar

KEKKH-n ellenoriztem, 2012 ota van a rendszerben, szerintem a tekergetes kizarhato. Ma nezem meg, "a hasznalatot nem hatraltato egyeb hibai"-ra kivancsi leszek (gondolom par extra nem megy..). Tulajdonos szerint napi hasznalatban van.
ODB kiolvasot viszek, meglatjuk, torque pro mit mond hibakod szinten.

Mire erdemes figyelnem? Kepek/leiras alapjan van esetleg olyan red-flag, ami elkerulte a figyelmemet? A bal elsejenel mintha az illesztesek nem lennenek pontosak, tehat ganyabb munka lehetett vele valamikor az evek soran egy tores utan..
Esetleg a fenti szempontok mellett tudtok javasolni jobbat/sokkal jobbat? 1.5m a keret, + 200-300k lenne, amit vasarlas utan szivesen rakoltenek, hogy (eletkorahoz kepest) tip-top/megbizhato legyen.

2016.05.06. 09:00

fmcfmc írta:Vasarlas elott allok, es tanacsot kernek errol az autorol:

KEKKH-n ellenoriztem, 2012 ota van a rendszerben, szerintem a tekergetes kizarhato. Ma nezem meg, "a hasznalatot nem hatraltato egyeb hibai"-ra kivancsi leszek (gondolom par extra nem megy..). Tulajdonos szerint napi hasznalatban van.

Mire erdemes figyelnem? Kepek/leiras alapjan van esetleg olyan red-flag, ami elkerulte a figyelmemet? A bal elsejenel mintha az illesztesek nem lennenek pontosak, tehat ganyabb munka lehetett vele valamikor az evek soran egy tores utan..
Esetleg a fenti szempontok mellett tudtok javasolni jobbat/sokkal jobbat? 1.5m a keret, + 200-300k lenne, amit vasarlas utan szivesen rakoltenek, hogy (eletkorahoz kepest) tip-top/megbizhato legyen.

A torque hiba szintet alig fog valamit mondani,inkab keres majd egy jo szervizt akiknek van rendes hiba olvasoja.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: fmcfmc
Értékelés: 4.76%

2016.05.06. 09:46

rockerekhu írta:
...

A torque hiba szintet alig fog valamit mondani,inkab keres majd egy jo szervizt akiknek van rendes hiba olvasoja.

Koszi szepen az otletet.
Ezen kivul tanacs/meglatas a konkret kiszemeltrol?

2016.05.06. 11:20

Ha ilyet keresnék, a képek alapján biztosan nem sajnálnám az időt hogy elmenjek megnézni. Mondom, ha...
Aztán személyes találkozás (mármint az autóval) mindent elmond majd... a tulajról is.
Az ülések mellett a kormánnyal is foglalkozni kell, de ez legyen a legnagyobb baja.
(20i-t automatával biztosan nem vennék)
Hozzászólás küldése

VigLink badge