![]() |
2010.03.24. 13:50
simi64 írta:Én Magnatech-kel járok (5W 40) de azzal meg vagyok elégedve
2010.03.24. 13:54
horogp írta:jackson írta:horogp írta:Sziasztok!
Lassan esedékes lesz az olajcsere. Azt szeretném megtudni, hogy Ti milyen olajat szoktatok használni? A jelenlegi Castrol Edge 5w40 LL04 turbodiesel. Erről mi a véleményetek? Nekem nem volt semmi baj vele. Végigolvastam a jóváhagyott olajok listáját is, de hátha van valakinek valami jó ötlete. Nem spórolni akarok, hanem azt szeretném, hogy a lehető legmegfelelőbbet rakjam bele. Köszi a válaszokat!
Van külön motorolaj topikunk is. Szerintem tök jó bele.
Jackson, aki bólogat
Igen, de ez a TDS topik és mint írtam tapasztalatokra lennék kiváncsi.
2010.03.24. 14:26
adam001 írta:horogp írta:jackson írta:horogp írta:Sziasztok!
Lassan esedékes lesz az olajcsere. Azt szeretném megtudni, hogy Ti milyen olajat szoktatok használni? A jelenlegi Castrol Edge 5w40 LL04 turbodiesel. Erről mi a véleményetek? Nekem nem volt semmi baj vele. Végigolvastam a jóváhagyott olajok listáját is, de hátha van valakinek valami jó ötlete. Nem spórolni akarok, hanem azt szeretném, hogy a lehető legmegfelelőbbet rakjam bele. Köszi a válaszokat!
Van külön motorolaj topikunk is. Szerintem tök jó bele.
Jackson, aki bólogat
Igen, de ez a TDS topik és mint írtam tapasztalatokra lennék kiváncsi.
Én is most cserélek de én 10w 40 et tolok bele gyári bmw olajat!
2010.03.24. 14:30
2010.03.24. 14:53
pistino1 írta:10 W-40 meguin, alig bírt elcsöpögni 1 liter, 10000 km-en,olajfogyasztás szinte 0, egy-két helyen inkább csöpög
2010.03.24. 15:19
jackson írta:pistino1 írta:10 W-40 meguin, alig bírt elcsöpögni 1 liter, 10000 km-en,olajfogyasztás szinte 0, egy-két helyen inkább csöpög
Achtung: Azért mert nem fogyasztja az olajat nem jelenti hogy az jó a kocsiba.
Gázolajos kocsi esetében még fel is hígulhat az olaj ami hamis biztonság érzetet kelt. Mivel azt hiszed minden oké közben pedig a olaj sűrűsége erősen változik. Az 10W a sok inditózásnál (pl. városi üzem) fejti ki "áldásos" hatását mivel jobban koptatja motort. A sűrű olaj miatt nem jut el olyan gyosran ahova kéne a 5w-40-nél.
Ráadásul ha meg fél-szintetikus akkor már más kategóriás olajról beszélünk mivel a használat alatt a félszintetikus olajokban lévő ásványi molekula részeket szépen szétnyírja a hengernél. és a végére lesz egy 15w-60-as olajad mire cserélni kell belölle.
Jackson, aki komolyan mondja hogy inkább 5w-40 felé nézegessetek mert nagy bajotok lehet belöle hosszú távon
2010.04.12. 14:59
2010.04.12. 16:43
adam001 írta:sziasztok! valamelyik csapágy vagy görgö csörög alapjáraton de nemtudom melyik,NAGYON zavar és ki szeretném cserélni,de akkormár kicserélem mindent!megtudja valaki mondani hogy hány db van és konkrétan melyikek ezek?
2010.04.12. 17:35
jackson írta:adam001 írta:sziasztok! valamelyik csapágy vagy görgö csörög alapjáraton de nemtudom melyik,NAGYON zavar és ki szeretném cserélni,de akkormár kicserélem mindent!megtudja valaki mondani hogy hány db van és konkrétan melyikek ezek?
Ha nem tudod mennyi és milyen csapágy/görgő van a motorban akkor sejtésem szerint ne állj neki kicserélni saját magad. Hanem keress egy szerelőt és tőle kérdezd meg mennyiért csinálná meg.
Jackson, aki ha szenvedés akkor szívjon a szaki (itt néha muhaati behelyettesítve) vele elvet vallja
2010.04.12. 17:43
adam001 írta:sziasztok! valamelyik csapágy vagy görgö csörög alapjáraton de nemtudom melyik,NAGYON zavar és ki szeretném cserélni,de akkormár kicserélem mindent!megtudja valaki mondani hogy hány db van és konkrétan melyikek ezek?
2010.04.12. 19:35
simi64 írta:adam001 írta:sziasztok! valamelyik csapágy vagy görgö csörög alapjáraton de nemtudom melyik,NAGYON zavar és ki szeretném cserélni,de akkormár kicserélem mindent!megtudja valaki mondani hogy hány db van és konkrétan melyikek ezek?
Hát, ha valóban onnan hallod, akkor a 11-est és a 13-ast kellene cserélni (vezető és feszítő görgő). A 7-essel lehet spannolni az egész szíjat.
Persze előtte meg kellene bizonyosodni róla, hogy onnan jön-e a hang. (Jöhet máshonnan is: vízpumpa, generátor, önindító és minden, ami forog)
2010.04.12. 20:57
adam001 írta:simi64 írta:adam001 írta:sziasztok! valamelyik csapágy vagy görgö csörög alapjáraton de nemtudom melyik,NAGYON zavar és ki szeretném cserélni,de akkormár kicserélem mindent!megtudja valaki mondani hogy hány db van és konkrétan melyikek ezek?
Hát, ha valóban onnan hallod, akkor a 11-est és a 13-ast kellene cserélni (vezető és feszítő görgő). A 7-essel lehet spannolni az egész szíjat.
Persze előtte meg kellene bizonyosodni róla, hogy onnan jön-e a hang. (Jöhet máshonnan is: vízpumpa, generátor, önindító és minden, ami forog)
Üdv Simi!biztosra veszem hogy elölröl jön! a vizpumpa nemrég volt cserélve generátor jo,de ha gondolod a jövö héten szhelyen leszek meghallgathatodlehet rájössz a megoldásra csö!
2010.04.16. 16:55
adam001 írta:simi64 írta:adam001 írta:sziasztok! valamelyik csapágy vagy görgö csörög alapjáraton de nemtudom melyik,NAGYON zavar és ki szeretném cserélni,de akkormár kicserélem mindent!megtudja valaki mondani hogy hány db van és konkrétan melyikek ezek?
Üdv Simi!biztosra veszem hogy elölröl jön! a vizpumpa nemrég volt cserélve generátor jo,de ha gondolod a jövö héten szhelyen leszek meghallgathatodlehet rájössz a megoldásra csö!
2010.04.16. 20:52
Richie írta:adam001 írta:simi64 írta:adam001 írta:sziasztok! valamelyik csapágy vagy görgö csörög alapjáraton de nemtudom melyik,NAGYON zavar és ki szeretném cserélni,de akkormár kicserélem mindent!megtudja valaki mondani hogy hány db van és konkrétan melyikek ezek?
Az 1-es alkatrész remeg alapjáraton a 2-en. Az adja azt a hülye hangot. Alapjáraton amikor jár a motor egy kalapács fa nyelével óvatosan feszíts rá a szíjra (az 1-es és a 7-es csatlakozásánál nyomd meg lefelé) és elmúlik a hang. Megoldás, csak az 1-es a 4-5-ös és a 2-es cseréjével lesz.
2010.05.21. 20:56
2010.05.21. 23:06
fatal3ty írta:Először írok ide, szóval üdv mindenkinek! Szeretnék egy dízel BMW-t, rátaláltam erre a szép példányra. Mi a véleményetek róla?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... ds-3794104
Csupán azért néztem ezt, mert véges a költségvetésem: 1.5milla
Mentem vele, jól egyben van az autó elsőre.
2010.05.22. 08:34
simi64 írta:A kereskedés is normálisnak tűnik, legalábbis kevesen csinálnak videot is
2010.05.22. 09:00
jackson írta:simi64 írta:A kereskedés is normálisnak tűnik, legalábbis kevesen csinálnak videot is
És hol az a videó?
Jackson, aki nem találja a link-et
2010.05.22. 10:05
kovessyroli írta:jackson írta:simi64 írta:A kereskedés is normálisnak tűnik, legalábbis kevesen csinálnak videot is
És hol az a videó?
Jackson, aki nem találja a link-et
ráklikkelsz az eladó további autóira, és ott az eladó honlapjára.
az eladó autók között kiválasztod a kocsit és a képek között találsz videót.
2010.05.23. 16:54