Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kulcs hangolás

2014.11.17. 00:42

Sziasztok!Ha jelenleg az autó zárva van (esélyem nincs kinyitni).Cserélek elemet a kulcsba,van esély rá (tanítás előtt) hogy kinyissa?Vagy csak kulccsal lehet?(E36)

2014.11.17. 07:16

Johny540 írta:Sziasztok!Ha jelenleg az autó zárva van (esélyem nincs kinyitni).Cserélek elemet a kulcsba,van esély rá (tanítás előtt) hogy kinyissa?Vagy csak kulccsal lehet?(E36)

Mechanikusan is nyitható.

G6-L11

2014.11.17. 14:26

F_E_K_ írta:
Johny540 írta:Sziasztok!Ha jelenleg az autó zárva van (esélyem nincs kinyitni).Cserélek elemet a kulcsba,van esély rá (tanítás előtt) hogy kinyissa?Vagy csak kulccsal lehet?(E36)

G6-L11

Igen azt tudom,az lenne ha nyitná a kulcs.De épp ez a gondom hogy nem nyitja :(
Két kulcs van az autóhoz.Az egyikkel nyitottam (eddig) az ajtót kulccsal (az elem már rég le volt valószínű merülve benne).
A másikkal indítottam.Most hogy szétszedtem,így már látom hogy amivel az ajtót nyitottam,az az eredeti 95.02.A másik egy 2000-es évjáratú kulcs,gondolom gyújtáskapcsolót cseréltek benne.A csomagtartó felől is próbáltam,de nem nyitja ki valamiért.Elfordul benne a kulcs,de hiába nyomom be,nem "pattan" így nem nyitja ki.Lehet nem úszom meg,oldalüveg lesz a vége.
Nem tudom beférek-e egy vastagabb dróttal,ha kicsit kifeszítem az ajtót.....annyi "szerencsém" van,hogy a bal hátsó centrál az nem működik,így talán azt könnyebb felhúzni (?)

2014.11.17. 15:28

Közbe kaptam egy olyan infót,hogy a jobb oldalon is van kulccsal nyitható zár,annak ellenére hogy a burkolaton nincs lyuk.Ez igaz?Vagy nem mindegyik ilyen?Igaz hogy a burkolat is törik ha kívülről szedem le,de még mindig könnyebb cserélni.Az meg már a legkisebb gond hogy a jobb oldalával full rá vagyok állva a garázsra,van kb. 8cm :facepalm:

2014.11.17. 16:04

Johny540 írta:
F_E_K_ írta:

G6-L11
Az egyikkel nyitottam (eddig) az ajtót kulccsal (az elem már rég le volt valószínű merülve benne).

És most ezzel nem tudod kinyitni?

Tapatalk

2014.11.17. 16:28

Johny540 írta:
F_E_K_ írta:

G6-L11

Igen azt tudom,az lenne ha nyitná a kulcs.De épp ez a gondom hogy nem nyitja :(
Két kulcs van az autóhoz.Az egyikkel nyitottam (eddig) az ajtót kulccsal (az elem már rég le volt valószínű merülve benne).
A másikkal indítottam.Most hogy szétszedtem,így már látom hogy amivel az ajtót nyitottam,az az eredeti 95.02.A másik egy 2000-es évjáratú kulcs,gondolom gyújtáskapcsolót cseréltek benne.A csomagtartó felől is próbáltam,de nem nyitja ki valamiért.Elfordul benne a kulcs,de hiába nyomom be,nem "pattan" így nem nyitja ki.Lehet nem úszom meg,oldalüveg lesz a vége.
Nem tudom beférek-e egy vastagabb dróttal,ha kicsit kifeszítem az ajtót.....annyi "szerencsém" van,hogy a bal hátsó centrál az nem működik,így talán azt könnyebb felhúzni (?)

A lemerült kulcs segítségével nyitottad eddig a vezető oldali ajtót (elemet miért nem cseréltél?) igaz? Ha most már nem nyitja akkor lehet hogy elkopott vagy szétesett a zárad.

A csomagtartó ajtót nem kell nyomni csak forgatni!

G6-L11

2014.11.17. 16:53

barbrady írta:
Johny540 írta:
F_E_K_ írta:

G6-L11
Az egyikkel nyitottam (eddig) az ajtót kulccsal (az elem már rég le volt valószínű merülve benne).

És most ezzel nem tudod kinyitni?
Tapatalk
Igen ezzel nem megy most már.Elég kopott a kulcs,vagy ez lehet a gond vagy a zár adta meg magát.

2014.11.17. 16:58

Akkor próbáld finoman ütögetni miközben forgatod. Ha kinyílt zárcsere de izibe!

G6-L11

2014.11.17. 16:58

F_E_K_ írta:A lemerült kulcs segítségével nyitottad eddig a vezető oldali ajtót (elemet miért nem cseréltél?) igaz? Ha most már nem nyitja akkor lehet hogy elkopott vagy szétesett a zárad.
A csomagtartó ajtót nem kell nyomni csak forgatni!G6-L11

Az az igazság így vettem az autót,hogy gombbal már nem működött,azóta nem foglalkoztam ezzel a részével (hiba volt). Valószínű szétkopott akkor.Ezek szerint a kulcs nem lehet talán jó,és emiatt nem nyitja a csomagtartót sem.Holnap megpróbálom alulról kivenni üresbe a váltót,és kitolom,hátha szerencsével járok a jobboldali zárral (ha van).

2014.11.17. 17:00

F_E_K_ írta:Akkor próbáld finoman ütögetni miközben forgatod. Ha kinyílt zárcsere de izibe!
G6-L11

Ezt még megpróbálom most.Eddig nem mertem,de már mindegy.Köszi!

2014.11.17. 17:10

Johny540 írta:
F_E_K_ írta:Akkor próbáld finoman ütögetni miközben forgatod. Ha kinyílt zárcsere de izibe!
G6-L11

Ezt még megpróbálom most.Eddig nem mertem,de már mindegy.Köszi!

Ha már úgyis szét szedted a kulcsot vedd ki az immo részt az ütögetés előtt. Nem tudom mennyire érzékeny erre de tuti ami tuti...

(Bump key a kulcsszó ha előtte utánnanéznél)

G6-L11

2014.11.17. 18:27

Ha kopott a kulcs miert nem probalsz vagatni egy ujat, hatha azzal nyilna?

2014.11.17. 19:39

F_E_K_ írta:Ha már úgyis szét szedted a kulcsot vedd ki az immo részt az ütögetés előtt. Nem tudom mennyire érzékeny erre de tuti ami tuti...
(Bump key a kulcsszó ha előtte utánnanéznél)
G6-L11

Megnéztem.Az ütögetés nem vált be.Annyit elértem hogy jobbra már fordult a kulcs 10-ből kb. 8-szor.Megpróbáltam újra a csomagtartót,és addig babráltam míg kinyílt!Utána megint próbáltam az ajtót,és harmadik nekiugrásra az is kinyílt :shock: És a csomagtartót azóta is nyitja most már. Nem tudom van-e összefüggés,de ennyi próbálkozás után pont akkor nyílik ki amikor már a csomagtér is nyitva? :facepalm:
Lényeg hogy sikerült!Most már veszek elemet is,megpróbálom rátanítani.Köszönöm még egyszer!
A kérdésem most már csak az,hogy a két kulcsból ami nem a sajátja,az lényegesen jobb állapotba van,ebbe CR2016-os elem kell,a sajátjába meg CR1220,ez két kicsi.Rá tudom tanítani az újabb kulcsot is?Vagy inkább az eredetit próbáljam?

2014.11.17. 22:33

Johny540 írta:Megnéztem.Az ütögetés nem vált be.Annyit elértem hogy jobbra már fordult a kulcs 10-ből kb. 8-szor.Megpróbáltam újra a csomagtartót,és addig babráltam míg kinyílt!Utána megint próbáltam az ajtót,és harmadik nekiugrásra az is kinyílt :shock: És a csomagtartót azóta is nyitja most már. Nem tudom van-e összefüggés,de ennyi próbálkozás után pont akkor nyílik ki amikor már a csomagtér is nyitva? :facepalm:
Lényeg hogy sikerült!Most már veszek elemet is,megpróbálom rátanítani.Köszönöm még egyszer!
A kérdésem most már csak az,hogy a két kulcsból ami nem a sajátja,az lényegesen jobb állapotba van,ebbe CR2016-os elem kell,a sajátjába meg CR1220,ez két kicsi.Rá tudom tanítani az újabb kulcsot is?Vagy inkább az eredetit próbáljam?

Rá tudod tanítani az újat is meg a régit is!
Nem kell választanod! És ha két kulccsal fogod tudni ezután nyitni, akkor talán legközelebb megúszod ezt a szívást!

2014.11.17. 23:30

Jerry írta:Rá tudod tanítani az újat is meg a régit is!
Nem kell választanod! És ha két kulccsal fogod tudni ezután nyitni, akkor talán legközelebb megúszod ezt a szívást!

Na ez jól hangzik!Köszönöm!

2014.11.18. 15:17

Ez a leírás megfelel a valóságnak?
Kép

2014.11.18. 19:56

Johny540 írta:Ez a leírás megfelel a valóságnak?

E39-nél 100%.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Johny540
Értékelés: 4.76%

2014.11.18. 21:47

Imco írta:
Johny540 írta:Ez a leírás megfelel a valóságnak?

E39-nél 100%.

Találtam még egyet,ha minden igaz ugyanígy kell.

2014.11.21. 00:27

Sikeresen rátanítottam.Néhányszor nem sikerült,mert nincsenek már túl jó állapotba a gombok (gondolom nem érzékelte a 3 gombnyomást a zárásra ahogy a kis leden is figyeltem),így a chipet kiszedve hangoltam rá,így egyből sikerült. :franko:
Köszönök minden hasznos infót!

2014.11.21. 20:25

Lehet,kicsit off ,de nem találtam neki való helyet.

Jelenleg a kulcsom üres,és egy külön egységben van a riasztó vezérlője, ami kezeli a központi zárat is.
Kép
Egybe lehet ezt építeni,hogy ne legyen fityegőm? :D
Nézegettem kulcsházakat is,de nem értek hozzá. (pár hete van meg a kocsi)
Hozzászólás küldése

VigLink badge