* *
Pontos idő: 2026.08.02. 09:08

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3606 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 181  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 21:02 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
jackson írta:
BMW520dshaver írta:
bmw520ds írta:
Nekem nincs, nem is volt automata váltós kocsim.De ha ez kell, ha valaki tud szerezni alkatrész katalógust, szerelési leírást, meg egyéb nyalánkságot, elektronikához leírást akkor szemrebbenés nélkül Bmw520dshaver szétborítja és felújítja.16 sebességes váltót szedtünk szét múlt héten, ami annyiba kerül mint a legfelszereltebb E-39 M5...Össze is van rakva.Két kuplung volt megégve és egy hézagoló alátét miatt fémszennyeződés volt az olajban, ami miatt meg kellett keresni a hibát.Van egy mondás:Nem azért kell sok pénzt fizetni mert meg kell húzni egy csavart, hanem tudni kell melyiket kell meghúzni!De majd ha olvassa ezt a véleményt, nyilatkozik róla.

Sziasztok!
Helyesbítek csak egy kuplung volt megégve a váltóban de az igaz,hogy egy hézagoló alátét miatt(valószínüleg)de a traki automata váltójának a mechanikus része ugyanaz mint a BMW automata váltója hidrodinamikus részegység nélkül aki persze ismeri pl.APA az tudja ez van a fordulatszám arányában gázadásra elinduló összes rakodó gépben.
A mechanikus részegység vagyis a kuplungok javíthatók de a hidrodinamikus egységet nem érdemes mókolni mert az rövid idő alatt összedől újból.
üdv
Pityu

Jó hogy írod mert már éppen akartam felajánlani, hogy ha 300eFt alatt megtudod csinálni a kopott vezérlés házamat akkor egekig magasztallak a fórumon. Mert ott sajna egyenlőre csak a komplett vezérlés csere látható megoldásnak.

Jackson, aki nyitott a jó megoldásokra csak ne csesszék szét a javítás közbe a váltót

Szia jackson!
Ha ez úgy érdekel és nem csak téged a többieket is kihívásnak tartom az automata váltók működésének ismeretét,szerkezeti megismerését valamint a közeljövőben a javítása is.Valamint dízel és benzin motor diagnosztika.Aki műszakilag tisztában van a szerkezeti felépítéssel az tudja a motor egy jóval egyszerűbb egység a váltóhoz képest.Ezt például BMW520DS klubtárs tudja a legjobban akit ismerek személyesen közületek.A jelenlegi munkám mellett,után erősen gondolkodom az automata váltók javításán.Amit eddig találtam a hidrodinamikus részegységen kívül jóval egyszerűbb szerkezeti egységet képez mint a mezőgazdasági PowerShift vagy Fokozatmentes váltó.Tehát akinek van szakirodalma valamint komplett váltón kívül robbantott részegység katalógusa nagyon megköszönném ha megosztaná velem.
A szerkezeti felépítés miatt pedig szívesen belemásznák már egy nem javítható részegységbe,hogy a fizikai mivoltába is beleláthassak.A hidrodinamikus részegységen kívül minden porcikáját ismerem a mezőgazdaságból csak méretekben különbözik ez biztos nem okoz problémát.Ha a szakirodalom valamint egy váltó a kezemben van akár a Te váltódon is tudok segíteni Jackson de ezt nem ígérem holnaputánra.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 21:22 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
BMW520dshaver: hát sok automataváltó doksi nincs pláne nem részletes ZF könyv. Sikerült vadásznom néhány angol doksit. ZF alaktrész jegyzék több váltóhoz.
ZF 5HP24, Automatic Transmission Spare Parts Catalog

Aztán találtam egy ZF Tech Guide-ot ami 4HP18-tól 5H30-ig
Ez a legtöbb amire jutottam. Ebben Solenoidok ellenállása, bontott rajzok és hidraulikus kapcsolási rajz.
E kettőt ha dobsz PÜ-t eltudom küldeni mail-ben.

A BMW Training and Troubleshooting Manual (lásd Letöltésekben) négy pdf fájlja jó elindulási alap:
Electronic Transmission Control és
Transmission Fundamentals.pdf

Jackson, akinek ennyi anyaga van

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 21:31 
haladó
haladó

jackson írta:
BMW520dshaver: hát sok automataváltó doksi nincs pláne nem részletes ZF könyv. Sikerült vadásznom néhány angol doksit. ZF alaktrész jegyzék több váltóhoz.
ZF 5HP24, Automatic Transmission Spare Parts Catalog

Aztán találtam egy ZF Tech Guide-ot ami 4HP18-tól 5H30-ig
Ez a legtöbb amire jutottam. Ebben Solenoidok ellenállása, bontott rajzok és hidraulikus kapcsolási rajz.
E kettőt ha dobsz PÜ-t eltudom küldeni mail-ben.

A BMW Training and Troubleshooting Manual (lásd Letöltésekben) négy pdf fájlja jó elindulási alap:
Electronic Transmission Control és
Transmission Fundamentals.pdf

Jackson, akinek ennyi anyaga van

Hali!
Köszönöm a gyors reakciót küldöm a pü-t.
üdv
Pityu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: olajcsere
HozzászólásElküldve: 2010.09.08. 08:46 
Guru
Guru

Adott köszi: 8 alkalommal
Kapott köszik: 7 alkalommal
Motor tipusa: 25D
Évjárata: 2001
A váltóm egyre gyakrabban megcsúszik hidegen. De csak ha kicsit nagyobbat lépek. Lehet,hogy olajat kellene cserélnem?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: olajcsere
HozzászólásElküldve: 2010.09.08. 13:45 
Moderátor
Moderátor

ptom írta:
A váltóm egyre gyakrabban megcsúszik hidegen. De csak ha kicsit nagyobbat lépek. Lehet,hogy olajat kellene cserélnem?

Inkább kuplung tárcsákat. Mármint ez egy felújítást jelent. A hideg olaj sűrűbb tehát jobban kéne nyomnia. A híg olaj tud gondot okozni de akkor már meleg. Inkább kopottak a fokozatok kuplungjai és megcsúszik a váltó. Elméletileg ekkor emeli a záró nyomást amíg tudja. De lehet, hogy már a hibatárolódban is csücsül a hiba.

Valószínüleg váltófelújítással megoldható.

Jackson, aki ennyit tud

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.08. 19:06 
haladó
haladó

jackson írta:
ptom írta:

Inkább kuplung tárcsákat. Mármint ez egy felújítást jelent. A hideg olaj sűrűbb tehát jobban kéne nyomnia. A híg olaj tud gondot okozni de akkor már meleg. Inkább kopottak a fokozatok kuplungjai és megcsúszik a váltó. Elméletileg ekkor emeli a záró nyomást amíg tudja. De lehet, hogy már a hibatárolódban is csücsül a hiba.

Jackson, aki ennyit tud

Hali!
Ez így igaz ha hidegen csúszik az nagyobb gáz mint üzem meleg váltónál az kopásra nyomás veszteségre utal.Mi is így diagnosztikázunk.A váltó nyomásokat 40 illetve 60-70 fok között kell tesztelni.Ha akkor is jó a váltóval nincs baj,de ha határérték alá megy a nyomás érték akkor már lehet belenyúlni a belsejébe.Ha nem gyilkolták akkor általában megúszni szivattyú cserével valamint lamella sor cserével.
Szerintem nézesd meg minél előbb.
üdv
Pityu

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 09:15 
Guru
Guru

Adott köszi: 8 alkalommal
Kapott köszik: 7 alkalommal
Motor tipusa: 25D
BMW520dshaver írta:
jackson írta:
ptom írta:

Jackson, aki ennyit tud

Hali!
Ez így igaz ha hidegen csúszik az nagyobb gáz mint üzem meleg váltónál az kopásra nyomás veszteségre utal.Mi is így diagnosztikázunk.A váltó nyomásokat 40 illetve 60-70 fok között kell tesztelni.Ha akkor is jó a váltóval nincs baj,de ha határérték alá megy a nyomás érték akkor már lehet belenyúlni a belsejébe.Ha nem gyilkolták akkor általában megúszni szivattyú cserével valamint lamella sor cserével.
Szerintem nézesd meg minél előbb.
üdv
Pityu

Az a baj,hogy nem állandó.Egy ideig csinálja hidegen,melegen is.Néha abba marad és akár hetekig is jó. Nézettem már a Papp Tomival de akkor is tökéletes volt,megnézte az olajat is,az is rendbe volt.Kicsit megnyugodtam de aztán Jacko egy diag alkalmával talált egy olyat,hogy alacsony a váltó olaj szintem és ez kb egy hónapra rá történt ahogy megnézettem a Tomival.Lehet,hogy el kéne vinnem megint csak nem akarom,hogy hülyének nézzen mert nála megint jó lesz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 09:40 
Moderátor
Moderátor

ptom írta:
Az a baj,hogy nem állandó.Egy ideig csinálja hidegen,melegen is.Néha abba marad és akár hetekig is jó. Nézettem már a Papp Tomival de akkor is tökéletes volt,megnézte az olajat is,az is rendbe volt.Kicsit megnyugodtam de aztán Jacko egy diag alkalmával talált egy olyat,hogy alacsony a váltó olaj szintem és ez kb egy hónapra rá történt ahogy megnézettem a Tomival.Lehet,hogy el kéne vinnem megint csak nem akarom,hogy hülyének nézzen mert nála megint jó lesz.

Nem foglalkozz azzal, hogy hülyének néz vagy sem. A lényeg egyszer eljussál oda amikor éppen aktív a hiba. Az olaj szintet saccra azért te is megtudnád nézni ha szerzel bele való olajat (akár Papp Tomitól kimérve) és egy gumicsővel betöltve. Ha szinten van nem tudsz rátölteni. Ha meg csökkent akkor valahol szivárognia kéne.

Amúgy nekem is hogy jön a klíma szezon vége (550-es alapjáratra vissza a motor) és mivel a héten 8-16-ig szopok a dugóban jön elő megint a rángatós hiba ha meleg. Mielött mindenki frászt kapna csak egy picit ránt de engem ez is zavar.
Mivel ott volt a laptop nosza bekötöttem egyből és tisztán látszik, hogy 107fok Celsius- jön elő a hiba.
Még hümmögök rajta, hogy elöbb egy váltó hőcserélőt cserét írok fel a listára. Hátha 100fok-nál kéne gyárilag állnia és pusztán a hőcserélő nem végzi rendesen a dolgát.
A motorvíz hőmérséklet közben 99fok áll moccanás nélkül. A hűtő kilépő viz hőméréklet meg ugyebár változatosan ugrál 53foktól 85fok-ig attól függően, hogy éppen csorgunk gázt adok (viszkó egyből lehűti) vagy hogy kapcsolgatja elöl az elektromosat.
Kint 16,5 fok volt.

Annó az oldboy is beszámolt erről, hogy ha klíma bekapcs egyből elmúlik a hiba. Na a holnapi dugóban majd hozom a laptopot, direkt beállok a legnagyobb sorba és nézem mit művel klímával alacsonyabb-e a hőmérséklet.

Jackson, aki nyomoz hamár ott rohad a dugóban

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 12:34 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 13 alkalommal
Motor tipusa: 528i
Évjárata: 1998
Kivitele: Sedan
.....Annó az Oldboy is beszámolt erről, hogy ha klíma bekapcs egyből elmúlik a hiba. Na a holnapi dugóban majd hozom a laptopot, direkt beállok a legnagyobb sorba és nézem mit művel klímával alacsonyabb-e a hőmérséklet.....

Ezt töretlenül állítom a mai napig is, 41,5 fokot mutatott a kinti hőmérő, egy óra araszolás az Árpád hídnál klímával, váltó tuti. De, előtte héten letekert ablak, 34-35 fok, klíma nélküli vánszorgás, váltó csúszás. Megjegyzem, a mai napig szuperál a szerkezet, ha a hőmérő 30-at eléri és tötymörgünk klíma bekapcs.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 13:48 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
Mi ez a váltó csúszás?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 14:45 
Moderátor
Moderátor

Oldboy írta:
.....Annó az Oldboy is beszámolt erről, hogy ha klíma bekapcs egyből elmúlik a hiba. Na a holnapi dugóban majd hozom a laptopot, direkt beállok a legnagyobb sorba és nézem mit művel klímával alacsonyabb-e a hőmérséklet.....

Ezt töretlenül állítom a mai napig is, 41,5 fokot mutatott a kinti hőmérő, egy óra araszolás az Árpád hídnál klímával, váltó tuti. De, előtte héten letekert ablak, 34-35 fok, klíma nélküli vánszorgás, váltó csúszás. Megjegyzem, a mai napig szuperál a szerkezet, ha a hőmérő 30-at eléri és tötymörgünk klíma bekapcs.

Csúszás? Nekem a rántást mondtál. Most akkor milyen is?

Jackson, akinek ránt egy picit amikor 3-ból kettőbe vált és a fent említett körülmények fent állnak

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 15:47 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 1
Motor tipusa: M57
Hát nem tudom...
Lehet hogy én vagyok tök hülye...de...
Ugyebár kéziváltóst sebességbe teszem...nyomom a gázt...
és ha a motor felpörög a kocsi meg nem úgy megy akkor
az csúszik......

De az autómatánál honnan tudjam???
Nem értem milyen csúszásról beszéltek???
Az autómata folyamatosan csúszik 1:1.1 :? :? :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 17:23 
Moderátor
Moderátor

525DA-M-PETI írta:
Hát nem tudom...
az csúszik......

Akkor nem megy az általad fogalmazott csúszás amikor bezár 70km/h fölött egyenletes sebességnél a nyomaték-konverter kuplung (lock-up) mert akkor 1:1.
Amúgy a kuplung is csúszik például elinduláskor vagy emelkedőn amikor megyek ki a teremgarázsból stb.
Gondolom ő az átlagosnál nagyobb csúszásra gondol amikor nyomja neki rpm megy fel de nincs sebesség.

Automata váltónál amúgy a csúszás nem a nyomaték konverterben (wandler, citrom stb.) fordul elő ha kopott hanem a fokozatokat kapcsoló kuplungok felülete kopott és erről szoktak főleg beszélni.

Ez egy érdekes dolog amúgy hogy teljesen más mint a kézi váltó. Ott ugyebár fogaskerekeket erőszakolunk össze amiből aztán minden féle technika kell, hogy szinkronban érjenek össze (ne daráljon). Az automata váltóban pedig bolygó kerekes áttételek vannak amik fixek és csak azt váltogatjuk melyik bolygókerékre menjen meghajtás.
Aztán jönnek a finomságom mint az A5S440Z-mben, hogy fokozatosan oldja a másik fokozat nyomását és növeli a nagyobb fokozatét. Ezt valami kereszt váltásnak hívta a angol szaknyelv (magyarul passz).
No ilyet soha nem fog tudni egy kézi váltó. Meg olyan gyorsan kapcsolni se mint egy gépi.

Jackson, aki ezt sejti oldboy hibájáról

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 18:04 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
jackson írta:
525DA-M-PETI írta:
Hát nem tudom...
az csúszik......

Akkor nem megy az általad fogalmazott csúszás amikor bezár 70km/h fölött egyenletes sebességnél a nyomaték-konverter kuplung (lock-up) mert akkor 1:1.
Amúgy a kuplung is csúszik például elinduláskor vagy emelkedőn amikor megyek ki a teremgarázsból stb.
Gondolom ő az átlagosnál nagyobb csúszásra gondol amikor nyomja neki rpm megy fel de nincs sebesség.

Automata váltónál amúgy a csúszás nem a nyomaték konverterben (wandler, citrom stb.) fordul elő ha kopott hanem a fokozatokat kapcsoló kuplungok felülete kopott és erről szoktak főleg beszélni.

Ez egy érdekes dolog amúgy hogy teljesen más mint a kézi váltó. Ott ugyebár fogaskerekeket erőszakolunk össze amiből aztán minden féle technika kell, hogy szinkronban érjenek össze (ne daráljon). Az automata váltóban pedig bolygó kerekes áttételek vannak amik fixek és csak azt váltogatjuk melyik bolygókerékre menjen meghajtás.
Aztán jönnek a finomságom mint az A5S440Z-mben, hogy fokozatosan oldja a másik fokozat nyomását és növeli a nagyobb fokozatét. Ezt valami kereszt váltásnak hívta a angol szaknyelv (magyarul passz).
No ilyet soha nem fog tudni egy kézi váltó. Meg olyan gyorsan kapcsolni se mint egy gépi.

Ahol fény-ott árnyék is van!Pont ezért van több vesztesége a hajtásláncodnak, mint egy manuálnak.0-100-ra való gyorsulásnál mérhető, fogyasztásnál mérhető, 0-1000 méter megtételéhez szükséges idő, mérhető.A kisebb köbcentis BMW-nél hatalmas különbség a manuál javára.A szekvencionális sebességváltó biztos hogy nem automata, mégis milliszekundumok alatt végbemegy a váltás.Az E-39 M-5 miért csak manuállal volt szerelve?A negyven i meg mindkettővel?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 18:28 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 1
Motor tipusa: M57
Jaaaa......
Kezdem érteni..és azt szürtem le hogy az enyém jóóóó....
Szépen is vált meg gyorsan is meg nem is csúszik....
Remélem még sokat elmegy hozzápitiszka nélkül...(223.995 km)
olaj cserén azért töröm a fejem...de kicsit parázok tőle...
Szerintem csak szintellenőrzés lesz itt Debrecenbe Vollai-nál.
Majd...1x

Köszi a fényt a félhomályban....halihó

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 20:50 
haladó
haladó

jackson írta:
525DA-M-PETI írta:
Hát nem tudom...
az csúszik......

Sziasztok!

Hogy egy kicsit én is hozzászóljak a témához manuális VS automata váltó közötti különbség megértéséhez.Vegyünk mindkét esetben optimális működési körülményeket valamint kifogástalan műszaki állapotot.
Manuális váltó jellemzői:általában szinkronfogaskerekes kapcsolat a hajtásláncban mechanikus kuplungszerkezettel amit lábbal nyomkodunk minden,váltáskor,megálláskor,elinduláskor.Szervízbe pont ma láttam off autó kinyomócsapágy miatt összedőlt kuplung szerkezetet ami cirka 5-7 ezer forintos csapágy miatt megy tönkre(mellesleg megjegyzem a saját off autóm kuplungát
a tavasszal csinálták nem mentem 20000 kilómétert és megint csapágyas tehát vihetem szervízbe újból.A szerkezet meg cirka 60-70ezer-be fog kerülni)
tehát rövidre fogva a manuális váltóban egy mechanikus kuplung van amit lábbal oldunk vagy teljesen vagy nem ekkor recseg a szinkron ami miatt a váltóba is bele lehet nyúlni előbb utóbb.
Automata váltó jellemzői:A sebességfokozatok számától függően lehet 5-6-7 lamellás kuplungszerkezete ami ha tökéletesen működik a rendszer addig csúszik amíg a szoftveresen megírt idő alatt az egyik kuplungról elengedi a másik kuplungra meg feltölti az olajnyomást.Ebben az esetben csak a konvertenben fellépő olaj belső súrlódási veszteségével kalkulált csúszás áll fent amig nincs teljesen direktbe összekapcsolva.Off jármű(John Deere elég sok esetben kalibrálható és így a szoftver megpróbálja megkeresni a kuplungok közötti legjobb feltöltési időt az olaj feltöltési mennyiségét alapul véve.Ezzel teremti meg azt a kapcsolási sebességet,hogy ne is csússzon és ne is rántson váltáskor.)Ezekből levonva a konzekvenciát a mechanikus váltó is csúszhat ha a bowden hossz rövid részlegesen csúsztatott pedál vagy recseg ha nincs kellően kinyomva.Az automata váltó rántása vagy csúszása a kuplungokban lévő lamellasor megégésének mértékétől függ ha kopik akkor csúszik ha vetemedik akkor ránt.A csúszás még fenn állhat a konverter hibájából is.
Remélem érthető amit leírtam és nem ismételtem meg senkit ebben a témakörben.

üdv
Pityu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.09. 21:43 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 73 alkalommal
Kapott köszik: 63 alkalommal
Motor tipusa: V8
Évjárata: 1997
BMW520dshaver írta:
jackson írta:
525DA-M-PETI írta:
Hát nem tudom...
az csúszik......

Sziasztok!

Hogy egy kicsit én is hozzászóljak a témához manuális VS automata váltó közötti különbség megértéséhez.Vegyünk mindkét esetben optimális működési körülményeket valamint kifogástalan műszaki állapotot.
Manuális váltó jellemzői:általában szinkronfogaskerekes kapcsolat a hajtásláncban mechanikus kuplungszerkezettel amit lábbal nyomkodunk minden,váltáskor,megálláskor,elinduláskor.Szervízbe pont ma láttam off autó kinyomócsapágy miatt összedőlt kuplung szerkezetet ami cirka 5-7 ezer forintos csapágy miatt megy tönkre(mellesleg megjegyzem a saját off autóm kuplungát
a tavasszal csinálták nem mentem 20000 kilómétert és megint csapágyas tehát vihetem szervízbe újból.A szerkezet meg cirka 60-70ezer-be fog kerülni)
tehát rövidre fogva a manuális váltóban egy mechanikus kuplung van amit lábbal oldunk vagy teljesen vagy nem ekkor recseg a szinkron ami miatt a váltóba is bele lehet nyúlni előbb utóbb.
Automata váltó jellemzői:A sebességfokozatok számától függően lehet 5-6-7 lamellás kuplungszerkezete ami ha tökéletesen működik a rendszer addig csúszik amíg a szoftveresen megírt idő alatt az egyik kuplungról elengedi a másik kuplungra meg feltölti az olajnyomást.Ebben az esetben csak a konvertenben fellépő olaj belső súrlódási veszteségével kalkulált csúszás áll fent amig nincs teljesen direktbe összekapcsolva.Off jármű(John Deere elég sok esetben kalibrálható és így a szoftver megpróbálja megkeresni a kuplungok közötti legjobb feltöltési időt az olaj feltöltési mennyiségét alapul véve.Ezzel teremti meg azt a kapcsolási sebességet,hogy ne is csússzon és ne is rántson váltáskor.)Ezekből levonva a konzekvenciát a mechanikus váltó is csúszhat ha a bowden hossz rövid részlegesen csúsztatott pedál vagy recseg ha nincs kellően kinyomva.Az automata váltó rántása vagy csúszása a kuplungokban lévő lamellasor megégésének mértékétől függ ha kopik akkor csúszik ha vetemedik akkor ránt.A csúszás még fenn állhat a konverter hibájából is.
Remélem érthető amit leírtam és nem ismételtem meg senkit ebben a témakörben.

üdv
Pityu

Szia Pityu.

A 20000 km.-es felújított kuplungod meghibásodásának csak te lehetsz az oka,nagyon röviden,a kuplungot csak egy pillanatra kell benyomni,amíg a váltót beteszed sebességbe,mikor ez megvan azonnal le kell ugrani a KUPLUNG magyarul
Tengelykapcsoló pedálról.Ha ezt nem teszed meg váltás közben sem,meg a piros lámpánál állva is nyomva tartod a kuplung pedált,arra a pillanatra várva mikor vált a lámpa zöldre és kilőhess,még 20000km.sem kell és a kinyomó csapágynak vége.Ha a pedált nyomva tartod,a szerkezetben lévő összes rugót előfeszítve tartod,a kinyomó csapágyra hosszú ideig elég nagy feladat hárul,igaz zárt csapágy de a por minden hova bejut,HŐ is keletkezik a súrlódás hatására és ez rövid idő alatt leamortizálja a csapágyat is és hamarosan a szerkezet is cserés.
Nem tudom miért kellett nekem ezt leírnom a szerviz mesternek.
Harminc öt éve forgatom a földet kuplunggal,még nem volt hibás kuplungom.
Apa,aki csak el magyarázta a tengelykapcsoló működését fiatal klubtársának.ha megfogadja neki sem lesz több rossz tengelykapcsolója.
Üdv.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.10. 09:10 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 13 alkalommal
Kapott köszik: 19 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M60 B40
Évjárata: 1995
Felbo írta:
Na szóval ! AUTOMATA VÁLTÓ problémák és szervizek témájában már sokminden elhangzott itt ezen a fórumon, de... Amikor azt kérdeztem hogy :

"Tud-e valaki egy megbízható, elérhető áron javító szervízt ajánlani?" - síri volt a csend!!! és azon kívül hogy mi okozhat mit egy váltón belül, meg hogy mennyivel is kéne menni, stb ...a sok okosság mellett semmi értelmes nem jött ki ebből...

Tehát álljon itt egy tapasztalat névvel címmel telefonszámmal... Az április óta szarakodó váltóm, szépen lassan egyre szarabb lett, a végén már tolatni sem tudtam, ill. sík terepen is csúszott, az autó vánszorgott... 530D/ 1999

Se innen, se máshonnan értelmes tippet szervízre nem kaptam.. Volt ugyan néhány ötlet : Papp Tomi, Gyöksiék, Kovácsék a IV. kerületből, de mindenhol a "tedd le az autót egy hétre, szétbontjuk, aztán majd majd meglátjuk hogy a 300 rugón felül még mennyibe fog kerülni..." ajánlatok jöttek... ez nem hangzott olyan jól...

Így aztán magam kezdtem el keresni a neten. A Használtautó.hu-n találtam néhány céget akik foglalkoznak javítással, vagy eleve néha néha van ilyen váltójuk..

A MEGOLDÁS: Katona Jácint és Krisztián műhelye hozta meg:

1, volt azonnal kész, felújított váltójuk - szinte minden típushoz !!!!
2, válaszoltak az emailemre, adtak egy tisztességes árajánlatot
3, azonnal rendelkezésre állnak, kb 3 óra múltával mehetsz haza a kész autóval !!!

CÍM : Sárszentmihály Mókus u 25 (Szfvár mellett, M7 melletii földút)
TEL : 70/591-2323
ÁR: kb 350.000.- Ft (típus szerint változhat)

Tények : péntek reggel elvánszorogtam hozzájuk, azonnal fogadtak, kb 20p alatt lebontották a régi váltómat, kb 1/2 óra alatt felrakták az újat, aztán már csak próba következett, padon, ill. úton.. A végén software frissítés, ellenőrzés, fizetés, elbúcsúzás...

A fiúk nagyon ügyesek, nagyon korrektek, és egyértelműan látszik hogy profik !! Jácint 12 évet dolgozott Németországban, csak automata váltókat javított...- mindent tud ezzel kapcsolatban..

1 év garanciát kaptam, állapot papírt, és kb 8 -10e km után kell mennem kontrollra, olajcserére..

MINDENKINEK AJÁNLOM ŐKET !!!! Lehet hogy van olcsóbb szervíz is, de nem ilyen gyorsan, nem ilyen kiszolgálással, garanciával stb... Érdemes érdeklődni náluk, mert szinte minden automatához van kész felújított váltójuk ! (A régit ott kell hagyni.)

Szóval összefoglalva: ha beszól a computer hogy GETRIEBENOTE PROGRAM , még húzhatod egy darabig, ne foglalkozz vele, hogy mi megy tönkre a váltóban, gyújtsd a zsét és kérj árajánlatot tőlük !!! Kemény tökös, korrekt társaság, csak ajánlani tudom mindenkinek !!! (Turbót is javítanak, ill. felújítanak)

Üdv: Felbo 30/7374-987

Hali!

Most nem sok időm van reagálni, mert épp mennem kéne, de csak annyi (a többit majd később), hogy Te kaptál egy másik váltót, amit ki tudja ki újított fel vagy éppen nem e bontott, mert kis barátunk rájött, hogy nem ért a felújításhoz. Nekem elméletileg ő csinálta a váltómat, ami nem, hogy jobb lett, hanem szarabb, az olaj nem folyt belőle, de most öklik. Te 1 év garit kaptál én 1/2-et. Neked GM-ed van nekem ZF-em, lehet, hogy csak a ZF-hez nem ért ki tudja. De jó hallani, hogy most is dolgozik, legalább lesz miből kifizetnie a kártérítést.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.10. 09:42 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
bmw750i írta:
Felbo írta:
Na szóval ! AUTOMATA VÁLTÓ problémák és szervizek témájában már sokminden elhangzott itt ezen a fórumon, de... Amikor azt kérdeztem hogy :

"Tud-e valaki egy megbízható, elérhető áron javító szervízt ajánlani?" - síri volt a csend!!! és azon kívül hogy mi okozhat mit egy váltón belül, meg hogy mennyivel is kéne menni, stb ...a sok okosság mellett semmi értelmes nem jött ki ebből...

Tehát álljon itt egy tapasztalat névvel címmel telefonszámmal... Az április óta szarakodó váltóm, szépen lassan egyre szarabb lett, a végén már tolatni sem tudtam, ill. sík terepen is csúszott, az autó vánszorgott... 530D/ 1999

Se innen, se máshonnan értelmes tippet szervízre nem kaptam.. Volt ugyan néhány ötlet : Papp Tomi, Gyöksiék, Kovácsék a IV. kerületből, de mindenhol a "tedd le az autót egy hétre, szétbontjuk, aztán majd majd meglátjuk hogy a 300 rugón felül még mennyibe fog kerülni..." ajánlatok jöttek... ez nem hangzott olyan jól...

Így aztán magam kezdtem el keresni a neten. A Használtautó.hu-n találtam néhány céget akik foglalkoznak javítással, vagy eleve néha néha van ilyen váltójuk..

A MEGOLDÁS: Katona Jácint és Krisztián műhelye hozta meg:

1, volt azonnal kész, felújított váltójuk - szinte minden típushoz !!!!
2, válaszoltak az emailemre, adtak egy tisztességes árajánlatot
3, azonnal rendelkezésre állnak, kb 3 óra múltával mehetsz haza a kész autóval !!!

CÍM : Sárszentmihály Mókus u 25 (Szfvár mellett, M7 melletii földút)
TEL : 70/591-2323
ÁR: kb 350.000.- Ft (típus szerint változhat)

Tények : péntek reggel elvánszorogtam hozzájuk, azonnal fogadtak, kb 20p alatt lebontották a régi váltómat, kb 1/2 óra alatt felrakták az újat, aztán már csak próba következett, padon, ill. úton.. A végén software frissítés, ellenőrzés, fizetés, elbúcsúzás...

A fiúk nagyon ügyesek, nagyon korrektek, és egyértelműan látszik hogy profik !! Jácint 12 évet dolgozott Németországban, csak automata váltókat javított...- mindent tud ezzel kapcsolatban..

1 év garanciát kaptam, állapot papírt, és kb 8 -10e km után kell mennem kontrollra, olajcserére..

MINDENKINEK AJÁNLOM ŐKET !!!! Lehet hogy van olcsóbb szervíz is, de nem ilyen gyorsan, nem ilyen kiszolgálással, garanciával stb... Érdemes érdeklődni náluk, mert szinte minden automatához van kész felújított váltójuk ! (A régit ott kell hagyni.)

Szóval összefoglalva: ha beszól a computer hogy GETRIEBENOTE PROGRAM , még húzhatod egy darabig, ne foglalkozz vele, hogy mi megy tönkre a váltóban, gyújtsd a zsét és kérj árajánlatot tőlük !!! Kemény tökös, korrekt társaság, csak ajánlani tudom mindenkinek !!! (Turbót is javítanak, ill. felújítanak)

Üdv: Felbo 30/7374-987

Hali!

Most nem sok időm van reagálni, mert épp mennem kéne, de csak annyi (a többit majd később), hogy Te kaptál egy másik váltót, amit ki tudja ki újított fel vagy éppen nem e bontott, mert kis barátunk rájött, hogy nem ért a felújításhoz. Nekem elméletileg ő csinálta a váltómat, ami nem, hogy jobb lett, hanem szarabb, az olaj nem folyt belőle, de most öklik. Te 1 év garit kaptál én 1/2-et. Neked GM-ed van nekem ZF-em, lehet, hogy csak a ZF-hez nem ért ki tudja. De jó hallani, hogy most is dolgozik, legalább lesz miből kifizetnie a kártérítést.
Te még élsz????Akkor biztos jól megy a vállalkozás, mert a telefonod dísznek van...Vagy nem írja ki a nem fogadott hívásokat... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.10. 10:13 
Moderátor
Moderátor

bmw520ds írta:
Te még élsz????Akkor biztos jól megy a vállalkozás, mert a telefonod dísznek van...Vagy nem írja ki a nem fogadott hívásokat... :lol:

Biztos csak az ügyvédét, meg a fizető ügyfelekét hívja vissza mivel erősen pénz kereső módban van a csere és az bírósági költségek miatt.

Jackson, aki erre gondolt 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3606 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 181  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]