![]() |
2012.12.09. 09:38
spider2 írta:barbrady írta:spider2 írta:Üdv!
Feljöttünk a hegyekbe ahol tegnap este -12 fok volt. Reggel indulás előtt indítottam távirányítóval az állófűtést. Majd kb 10 perc múlva kimentem és csak nagy füstöt láttam a kocsi oldalánál de nem ment a kályha.
Az autót próbáltam indítani 3 szor beindult majd azonnal leállt. 4.-ik indításnál tartotta meg a fordulatot és nem állt le, de még rázkódott vagy 10 másodpercig mire magához tért.
Most este ismét kimentem, mondom indítástól kezdve az állófűtést meghallgatom hogy mit csinál. Elindul ahogy szokott és kell (kattog majd fel is pörög), majd kb 5 perc után ismét jött a nagy füst és a kályha leállt. Mi lehet a problémája?
(zárójelben jegyzem meg, hogy a gázolaj az autóban még nyári) - én erre fogom hogy megdermedt az üzemanyag és nem kap rendesen a kályha.
Vagy halódik a kályha?
Vélemény?
Volt kitakarítva a kályha mostanában?
Tavaly télen volt rendbe rakva. 3 nappal ezelőtt még működött is hiba nélkül.
2012.12.09. 09:44
barbrady írta:spider2 írta:barbrady írta:spider2 írta:Üdv!
Feljöttünk a hegyekbe ahol tegnap este -12 fok volt. Reggel indulás előtt indítottam távirányítóval az állófűtést. Majd kb 10 perc múlva kimentem és csak nagy füstöt láttam a kocsi oldalánál de nem ment a kályha.
Az autót próbáltam indítani 3 szor beindult majd azonnal leállt. 4.-ik indításnál tartotta meg a fordulatot és nem állt le, de még rázkódott vagy 10 másodpercig mire magához tért.
Most este ismét kimentem, mondom indítástól kezdve az állófűtést meghallgatom hogy mit csinál. Elindul ahogy szokott és kell (kattog majd fel is pörög), majd kb 5 perc után ismét jött a nagy füst és a kályha leállt. Mi lehet a problémája?
(zárójelben jegyzem meg, hogy a gázolaj az autóban még nyári) - én erre fogom hogy megdermedt az üzemanyag és nem kap rendesen a kályha.
Vagy halódik a kályha?
Vélemény?
Volt kitakarítva a kályha mostanában?
Tavaly télen volt rendbe rakva. 3 nappal ezelőtt még működött is hiba nélkül.
A füst elégtelen égésre utal. Nem kap elég oxigént. Első körben szétszedném, és megnézném az égőkosarat. Mínusz 2-3 fokban még a nyári gázolaj sem dermed le. Esetleg ha víz van az üzemanyag csőben.
2012.12.09. 10:09
spider2 írta:De itt ám -14 fok volt. Most is -10 van, remélem beindul a gép.
2012.12.09. 10:29
barbrady írta:spider2 írta:De itt ám -14 fok volt. Most is -10 van, remélem beindul a gép.
Nekem régebben volt olyan, hogy a nyáron szerzett gázolajjal jártam egész télen, és soha nem volt ilyen gondom.
2012.12.09. 15:45
spider2 írta:barbrady írta:spider2 írta:De itt ám -14 fok volt. Most is -10 van, remélem beindul a gép.
Nekem régebben volt olyan, hogy a nyáron szerzett gázolajjal jártam egész télen, és soha nem volt ilyen gondom.
Faterral szoktunk venni 1000 litert tartályban és azt használjuk. Otthon is nyitott garázsban áll az autó de eddig ilyen indítási gond sosem volt. Na meglátjuk...
2012.12.09. 18:39
spider2 írta:spider2 írta:barbrady írta:spider2 írta:De itt ám -14 fok volt. Most is -10 van, remélem beindul a gép.
Faterral szoktunk venni 1000 litert tartályban és azt használjuk. Otthon is nyitott garázsban áll az autó de eddig ilyen indítási gond sosem volt. Na meglátjuk...
Megint 4. indításra bírt elindulni nagy nehezen...
aztán már pöcc röff.
Holnap reggel ismét kipróbálom a kályhát, már most itthon "melegebb" -3fok van.
2012.12.09. 18:43
PMiki írta:spider2 írta:spider2 írta:barbrady írta:spider2 írta:De itt ám -14 fok volt. Most is -10 van, remélem beindul a gép.
Megint 4. indításra bírt elindulni nagy nehezen...
aztán már pöcc röff.
Ha fogyóban a szufla az aksiból akkor a fűtést pont ezt csinálja elindul, de megy végig a 30 perc, hanem leáll, ha az aksi merül és ezt sehova sem írja be. Nagyon idegesítő tud lenni az autó még simén elindul nem veszel észre semmit, csak azt, hogy nem fűt addig mig kéne.
PMiki
2012.12.09. 20:50
PMiki írta:spider2 írta:Megint 4. indításra bírt elindulni nagy nehezen...
aztán már pöcc röff.
Ha fogyóban a szufla az aksiból akkor a fűtést pont ezt csinálja elindul, de megy végig a 30 perc, hanem leáll, ha az aksi merül és ezt sehova sem írja be. Nagyon idegesítő tud lenni az autó még simén elindul nem veszel észre semmit, csak azt, hogy nem fűt addig mig kéne.
PMiki
2012.12.09. 21:20
2012.12.09. 21:33
2012.12.09. 21:45
Gallaca írta:Sziasztok!
Azt hiszem elkiabáltam, hogy a kályhám jó!
Illetve működik, de nem jól. Meg most már azt sem tudom, hogyan kellene működnie rendesen. INPA nem kommunikál vele, nem látja, diagolni nem lehet. Ha indítom a kocsit, indul, pöfög, kipufogó forró, enyhe olajkályhaszagú égéstermék jön belőle, fűt. Üzemmeleg motornál is megy, nem áll le. 30 km múlva is megy. Ha leállítom a kocsit, nagy zúgás abbamarad, halkabb, ventillátorhangú lesz, megy egy darabig, aztán leáll, Kb. fél perc múlva. Álló helyben nem tudom indítani, kis navi menüben csak aux ventillator jelenik meg, heating nem. Navi nincs felkódolva még, lehet, hogy ezért. Bár úgy emlékszem a MID-en sem láttam. Ha menet közben kikapcsolom a ventillátort, leáll a kályha is. Meleg motornál nem mindig indul vissza ha bekapcsolom a ventit.
Valakinek ötlete, hogy mi lehet? Hogyan kellene helyesen mennie?
2012.12.09. 22:15
barbrady írta:Gallaca írta:Sziasztok!
Azt hiszem elkiabáltam, hogy a kályhám jó!
Illetve működik, de nem jól. Meg most már azt sem tudom, hogyan kellene működnie rendesen. INPA nem kommunikál vele, nem látja, diagolni nem lehet. Ha indítom a kocsit, indul, pöfög, kipufogó forró, enyhe olajkályhaszagú égéstermék jön belőle, fűt. Üzemmeleg motornál is megy, nem áll le. 30 km múlva is megy. Ha leállítom a kocsit, nagy zúgás abbamarad, halkabb, ventillátorhangú lesz, megy egy darabig, aztán leáll, Kb. fél perc múlva. Álló helyben nem tudom indítani, kis navi menüben csak aux ventillator jelenik meg, heating nem. Navi nincs felkódolva még, lehet, hogy ezért. Bár úgy emlékszem a MID-en sem láttam. Ha menet közben kikapcsolom a ventillátort, leáll a kályha is. Meleg motornál nem mindig indul vissza ha bekapcsolom a ventit.
Valakinek ötlete, hogy mi lehet? Hogyan kellene helyesen mennie?
99/03 előtt még nincs k-bus kommunikáció, így diagolni sem lehet. A klímapanel ad neki egy indító jelet és akkor indul. Ha leveszed nullára a ventit, nyilván kikapcsolja a kályhát is. A hűtőfolyadék felmegy 70 fok fölé? Ha igen, akkor valószínűleg a kályha hőmérője rossz, ezért nem áll le. Azt nem tudom, hogy ezeket a kályhákat fel lehet-e kódolni állófűtésnek, meg kell próbálni.
2012.12.09. 22:25
Gallaca írta:KösziEz igazából 98/11 havi, csak már mindenhol 99' alkatrészeket kell keresni hozzá. Akkor ezzel az utasteret sem tudom előre megfűteni ezek szerint, csak arra való hogy hamarabb fűtsön? Hőmérőm középen áll, 200km van az új BEHR termosztátban, bár titkosban nem néztem a hőfokot. Ezek szerint a hőmérő rossz a kályhában. Hol van ez benne? Remélem az egészet ki kell szerelni a cseréjéhez. Garázsom nincs, és műanyag alkatrészeket nem szívesen szerelek le ebben a hidegben, mert ilyenkor minden üvegből van. Kályhacserével lehet K-buszosítani, vagy más feltétele van? Eléggé lényeges lenne, hogy elő tudja fűteni a kocsit reggel 4-re.
2012.12.09. 22:50
barbrady írta:Gallaca írta:KösziEz igazából 98/11 havi, csak már mindenhol 99' alkatrészeket kell keresni hozzá. Akkor ezzel az utasteret sem tudom előre megfűteni ezek szerint, csak arra való hogy hamarabb fűtsön? Hőmérőm középen áll, 200km van az új BEHR termosztátban, bár titkosban nem néztem a hőfokot. Ezek szerint a hőmérő rossz a kályhában. Hol van ez benne? Remélem az egészet ki kell szerelni a cseréjéhez. Garázsom nincs, és műanyag alkatrészeket nem szívesen szerelek le ebben a hidegben, mert ilyenkor minden üvegből van. Kályhacserével lehet K-buszosítani, vagy más feltétele van? Eléggé lényeges lenne, hogy elő tudja fűteni a kocsit reggel 4-re.
Szerintem nem lehet retrofittelni állófűtésre, mert nem is látja mint vezérlőt. Nem tudom mit szólna hozzá, ha egy k-bus-os kályhát betennél, 99/03-után elég sok változás van az elektronikában. A legegyszerűbb, ha beszerelsz egy univerzális időzítőt. A kályha vezérlőpanelján van a hőmérő, arról ismered meg, hogy hozzá van érintve az alu házhoz. Hogy honnan tudsz ilyet szerezni, azt ne kérdezd...
Webasto időzítés
2012.12.09. 23:28
barbrady írta:Gallaca írta:KösziEz igazából 98/11 havi, csak már mindenhol 99' alkatrészeket kell keresni hozzá. Akkor ezzel az utasteret sem tudom előre megfűteni ezek szerint, csak arra való hogy hamarabb fűtsön? Hőmérőm középen áll, 200km van az új BEHR termosztátban, bár titkosban nem néztem a hőfokot. Ezek szerint a hőmérő rossz a kályhában. Hol van ez benne? Remélem az egészet ki kell szerelni a cseréjéhez. Garázsom nincs, és műanyag alkatrészeket nem szívesen szerelek le ebben a hidegben, mert ilyenkor minden üvegből van. Kályhacserével lehet K-buszosítani, vagy más feltétele van? Eléggé lényeges lenne, hogy elő tudja fűteni a kocsit reggel 4-re.
Szerintem nem lehet retrofittelni állófűtésre, mert nem is látja mint vezérlőt. Nem tudom mit szólna hozzá, ha egy k-bus-os kályhát betennél, 99/03-után elég sok változás van az elektronikában. A legegyszerűbb, ha beszerelsz egy univerzális időzítőt. A kályha vezérlőpanelján van a hőmérő, arról ismered meg, hogy hozzá van érintve az alu házhoz. Hogy honnan tudsz ilyet szerezni, azt ne kérdezd...
Webasto időzítés
Zsír!
a naviszett kábelkötegén volt amit beszereltem, csak ezt lusta voltam betenni, mert nem gondoltam, hogy szükség lesz rá. Ezzel talán meg lehetne oldani a problémát. Távirányítóm nincs hozzá sajnos, az nem lógott a kötegen. 2012.12.10. 00:49
2012.12.10. 09:11
bmw520ds írta:Tíz perce értünk haza Schnitzertől. Nekem le van szedve a kályha.
A titkos menüben nézve a hőfokot, M7 87-90C úgy, hogy még nem volt kedvem alámászni és a műanyagburkolatot felrakni a motor alá. Arrafelé -10C van, olyan meleget tolt be kb. harmad ventilátor és mindkét oldalnál 24Cfokra állítva, hogy nem hiányoltam a kiegészítő fűtést egy percre sem. 140km/h sebességnél és Pestet keresztben megjárva sem volt semmi fázási probléma! Igaz, rendben vannak a termosztátok.
2012.12.10. 09:51
spider2 írta:bmw520ds írta:Tíz perce értünk haza Schnitzertől. Nekem le van szedve a kályha.
A titkos menüben nézve a hőfokot, M7 87-90C úgy, hogy még nem volt kedvem alámászni és a műanyagburkolatot felrakni a motor alá. Arrafelé -10C van, olyan meleget tolt be kb. harmad ventilátor és mindkét oldalnál 24Cfokra állítva, hogy nem hiányoltam a kiegészítő fűtést egy percre sem. 140km/h sebességnél és Pestet keresztben megjárva sem volt semmi fázási probléma! Igaz, rendben vannak a termosztátok.
Üdv!
Nekem sem a fűtéssel van a gond, az teljesen jól dolgozik. Be is áll középre a mutató csak nem olyan gyorsan mint mikor normálisan működött a kályha. És valamiért az első indulással is gond van. De ez lehet hogy izzítógyertya probléma így visszagondolva mert már egyet régebben betett hibának. De nem tudom hogy ez összefüggésben van-e a kályhával?! Ma minden esetre ráengedek egy diagot, csak gyűjtöm az erőt hogy kimenjek ebben a jó időben.
2012.12.10. 10:49

2012.12.10. 10:54
spider2 írta:Na hát megcsináltam a diagot.
Itt van róla a kép amit beírt hibának:
Csináltam utána egy törlést, de a kályha utána sem akart beindulni.