Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Autóápolás,tisztítószerek stb.

2013.01.16. 13:26

Jerry írta:A facebook linken található Maserati fotók nem elég referencia neked Zolikám?
:twisted:

Sajnos nincs arckönyvem... :oops:

Biztos, mert Chuck Norris már kiolvasta. Kétszer. :mrgreen:

A mazeráti meg nem BMW, ismereteim szerint :wink:

2013.01.20. 03:03

hamoriarpi írta:
spider2 írta:Pillanatragasztót fényes műanyagról mivel lehet leszedni hogy ne marja meg a műanyagot? Van valami speciális szer erre, vagy aceton a legjobb rá?

A pillanatragasztó nagy valószínűséggel már eleve megmarta maga alatt a műanyagot. Ha nem tudod róla lepattintani, akkor mérlegelni kell a békénhagyást. Szerintem csak csúnyább lesz. Aceton vagy toluol ESETLEG oldhatja, de a műanyagot biztosan. Én hagynám.

Sziasztok!

Bocsi, hogy egy régebbi kérdést előcibálok a spájzból, de csak most olvastam.
A Cianoakrilát ragasztókat, közismertebb nevükön a pillanatragasztókat nagyon kevés anyag oldja száradás után, de még folyékony állapotban sem.
A legjobb oldószere (gyártáskor is ezzel keverik) a tiszta Nitromethan (CH3NO2).
Nem egy olcsó dolog, kb. 5E Ft literje. Mi a modellezésben is használjuk, a motorok teljesítményének növelésére.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv: Csaba

2013.01.20. 23:37

banális kérdés lesz...
hol tudok venni megfelelő törlőkendőt-rongyot a megfelelő külső, akár száraz letisztításhoz, törléshez? (még) lakkos felület, pár hónapja lett fényezve, lakkozva, polírozva. tecsóba pl nem láttam.

2013.01.21. 00:33

zoley88 írta:banális kérdés lesz...
hol tudok venni megfelelő törlőkendőt-rongyot a megfelelő külső, akár száraz letisztításhoz, törléshez? (még) lakkos felület, pár hónapja lett fényezve, lakkozva, polírozva. tecsóba pl nem láttam.

Xenonbalázs klubtárs :D

2013.01.22. 18:30

Tudok neked igen jó minőségben és megfelelő áron...

2013.01.22. 21:47

simi64 írta:

Száraz letisztítást felejtsd el, mert az csak karcol!!!!!! :hangos:
Ha lemostad az autót és elöblítetted a samponos szivacsos mosás után, akkor ajánlom az autós viledát Pü-ben beszélünk, ha gondolod írj. ( 2db még maradt a 40 ből )

2013.01.22. 22:49

XenonBalazs írta:
simi64 írta:

Ha lemostad az autót és elöblítetted a samponos szivacsos mosás után, akkor ajánlom az autós viledát Pü-ben beszélünk, ha gondolod írj. ( 2db még maradt a 40 ből )

dobtam üzit :)

2013.01.22. 23:12

zoley88 írta:
XenonBalazs írta:
simi64 írta:

dobtam üzit :)

Elkapva és vissza dobva :)

2013.01.23. 13:04

Én autómosás után jó minőségű microszálas törlőkendővel szoktam a kocsit letörölgetni.
700 - 1000 Ft környéke az ára.

2013.01.23. 15:05

kovessyroli írta:

Én autómosás után jó minőségű microszálas törlőkendővel szoktam a kocsit letörölgetni.
700 - 1000 Ft környéke az ára.

Nem rossz dolog az se, csak ahogy telik vízzel úgy csíkozza a felületet vízzel, és sokszor kell csavarni, és újra áttörölgetni.
Mikroszálas kendőt a por és az apró szennyeződésekre fejlesztették ki, és a maszatok eltávolítására.
Ezzel kapcsolatban nagyon :hangos: oda kell figyelni arra, hogy pl műanyag törölgetéshez vagy karosszéria törölgetéshez mindig ugyan azt a kendőt használjuk és ne keverjük még kimosás után se. Ha leesik a földre akkor kuka, mert összeszedi az apró porszemcséket, ami karcol, így azt maximum a falcok kitörléséhez lehet használni. Kimosással se távolodik el maradéktalanul a kosz.
"Szarvasbőrt" azért nem ajánlatos használni, mert nyálkás a fogása, és a mikroszemcsék finoman karcolják a fényezést.
A legkomolyabb kendő ami szárazoláshoz létezik Aquatec 3000, csak az a baj, hogy mint a tetőkárpit tisztító kendő is nagyon drága 23.000,- ( Nekem is csak egy darab van belőle, pedig tartalékom mindenből van, és nem is használtam soha, mert sajnálom )

Egy nagyon fontos dolog az Autó és a Mi életünkben! Minden karcol, csak nem mindegy, hogy mennyire. Még akkor is karcolódik, ha mész vele, mert a szálló porszemcsék karcolják!
Az autó akkor karcmentes, ha a gyárban vagy a fényezőnél lakkozás után szárad a lakk, mikor már "por" száraz onnantól karcolódik.

Volt szerencsém egy Infinity FX 45 géphez, amin karcálló fényezés van, és ezt a gyárban így hirdetik! Az egy kemény lakk, ami polírozás szempontjából se előnyös. De ugyan úgy karcolódik, mint a többi lakk, csak 2%- al nehezebben.
Bízom benne, hogy tudtam segíteni sok embernek ezzel a hozzászólással.

2013.02.08. 10:14

belső üléskárpitot mivel lehet tisztítani? talán van itthon, ha nem max veszek...

2013.02.09. 04:26

zoley88 írta:belső üléskárpitot mivel lehet tisztítani? talán van itthon, ha nem max veszek...

Helo
A xenonBaluval meg tudod beszélni :wink: kicsit necces a papucsában :facepalm:
DE MI IGY SZERETJÜK :taps:

2013.03.15. 11:58

Sziasztok !!!

Józsi vagyok a Bernernél dolgozom , vannak jo autóápolási cuccaink nézzétek meg itt berner.hu

Ajánlom nagyon jók !!
én is használom !!

udv Józsi

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jocika26 az itt látható tagok köszönték meg: ulics1987
Értékelés: 4.76%

2013.03.15. 12:10

jocika26 írta:Sziasztok !!!

Józsi vagyok a Bernernél dolgozom , vannak jo autóápolási cuccaink nézzétek meg itt berner.hu

Ajánlom nagyon jók !!
én is használom !!

udv Józsi

Szia Józsi! Szerintem a revizorok nem örülnek az ilyen "bemutatkozásnak" ! Amúgy üdv az oldalon! :D Valóban vannak jó termékei a bernernek.

Re: Autó Kozmetika.

2013.04.19. 17:50

Van egy par zavaro folt a tetokarpitomon. Leginkabb feketedes a peremeknel illetve sotetedes a kozepen. Van valakinek az eltuntetesere vmi egyszeru es hatekony modszere? Koszi elore is :franko:

2013.04.19. 20:05

Haminda írta:Van egy par zavaro folt a tetokarpitomon. Leginkabb feketedes a peremeknel illetve sotetedes a kozepen. Van valakinek az eltuntetesere vmi egyszeru es hatekony modszere? Koszi elore is :franko:

Ezt én eltüntettem! Egyszerűnek nem mondanám, de nem egy ördöngös dolog. Kivettem a tetőkárpitot, letettem a teraszon, öntöttem bele jóféle mosószert-vizet, egy autómosó kefével szexuálisan inzultáltam, utána kiöblítettem (slaggal), aztán öblítős vízzel is. Felállítottam óvatosan, hogy meg ne törjön a víz súlyától, így kifolyt belőle a víz. Az egyik sarkára állítva kell függeszteni, mert úgy csepeg ki a legtöbb víz belőle. (ha nem így teszel vízfoltos lesz alul, vagy törölközőt kell tenni alá, és az szívja ki a vizet) Egy délután megszárad, és olyan mint az új!
Fiam kocsijának a tetőkárpitjával is elkövettem pár napja, az is tökéletes lett!
Ez az én sufnituning megoldásom, a hivatásosoknak biztos van egyszerűbb megoldásuk, de olcsóbb, és tisztább nincs.

2013.04.20. 13:07

Gallaca írta:Ezt én eltüntettem! Egyszerűnek nem mondanám, de nem egy ördöngös dolog. Kivettem a tetőkárpitot, letettem a teraszon, öntöttem bele jóféle mosószert-vizet, egy autómosó kefével szexuálisan inzultáltam, utána kiöblítettem (slaggal), aztán öblítős vízzel is. Felállítottam óvatosan, hogy meg ne törjön a víz súlyától, így kifolyt belőle a víz. Az egyik sarkára állítva kell függeszteni, mert úgy csepeg ki a legtöbb víz belőle. (ha nem így teszel vízfoltos lesz alul, vagy törölközőt kell tenni alá, és az szívja ki a vizet) Egy délután megszárad, és olyan mint az új!
Fiam kocsijának a tetőkárpitjával is elkövettem pár napja, az is tökéletes lett!
Ez az én sufnituning megoldásom, a hivatásosoknak biztos van egyszerűbb megoldásuk, de olcsóbb, és tisztább nincs.

Köszönöm szépen! :franko:
Bár reménykedtem benne, hogy hátha megoldható kárpitkiszedés nélkül, de ezek szerint a szépségért szenvedni kell!

2013.04.22. 11:14

Nos tegnap makulátlanra varázsoltam a tetőkárpitot és az összes oszlopborítást... Fogkefével :roker:
Először én sem hittem, mikor unokatesóm mondta, hogy csak puha sörtés fogkefe, parpírtörlő és rengeteg türelem kell hozzá.
Én mondjuk nem vakartam át az egészet, csak a foltokat, a nedvességet felitattam és szétdörzsöltem a papírtörlővel, a meleg pedig gyorsan ki is szárította. Másfél órás mutatvány volt, de bőven megérte.

2013.04.22. 12:20

hétvégén jó időben kiglancoltam a kocsit, de az ülés picit foltos. milyen cucc jó a takarítására? normál szürke, nem bőr.

2013.04.22. 12:30

zoley88 írta:hétvégén jó időben kiglancoltam a kocsit, de az ülés picit foltos. milyen cucc jó a takarítására? normál szürke, nem bőr.

Vanish gépi kárpittisztító.
Hozzászólás küldése

VigLink badge