Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.05.25. 12:15

jackson írta:
oroszlan írta:
lepke írta:
oroszlan írta:Egy dolgot tudomásul kell venni.
Józan paraszti ésszel:
1,5 tonnával 2500 köbcentivel vagy afelett városban ha haladni is akarsz nem lehet 6 literrel autózni.
Sem gázolajjal, sem benzinnel.
Szerintem.

Helo
Csak kispolszkival :lol:
üdv zoli

Tavaly nyáron lemértem többször, csurig tankolástól csurig tankolásig.
A kispolszki fogyasztása 3,8-4,2 L/100km volt. De nem száguldozok vele, 60-70 között megyek mindenhol.
Néha megyek vele 80-90-el, de nehéz eset.
Egyszer mentem vele 115-öt, több kilométer hosszú lejtőn. Persze lefelé.
Na az ugyanolyan "élmény" volt, mint amikor egy 535d-t vezettem. :lol:

Ezt hogy csináltad az én OFF kispolszkim annó 10liter evett.

Jackson, aki állandóan tankolni járt a hülye kis tank miatt (de sebaj mert akkor MOL-os volt)

Helo Jackson
Klimával vagy klima nélkül :?:
üdv zoli

2009.05.25. 12:54

jackson írta:
oroszlan írta:
lepke írta:
Józan paraszti ésszel:
1,5 tonnával 2500 köbcentivel vagy afelett városban ha haladni is akarsz nem lehet 6 literrel autózni.
Szerintem.

Helo
üdv zoli

A kispolszki fogyasztása 3,8-4,2 L/100km volt. De nem száguldozok vele, 60-70 között megyek mindenhol.

Jackson, aki állandóan tankolni járt a hülye kis tank miatt (de sebaj mert akkor MOL-os volt)

Különösebben nem tolom neki, megy ahogy megy, nem pörgetem.
Ja és ha egy hosszabb lejtős szakasz van, ami mondjuk 500 méternél hosszab, ott üresbe teszem és a gyújtást is leveszem és lendületből gurulok.
Hihetetlen, de így gyorsabban tudok menni a lejtőn lefelé, mintha tolnám neki.
A motort meg azért állítom le, hogy ne termeljen fölöslegesen hőt, kíméletből.
Szeretem a kis maszatot, csak nagyon igénytelen.
Közel 3 éve van meg. Már az olajszintet nem is nézem. Rájöttem, minden hónap első napján beleöntök kerek fél litert, + a benzin. Semmi más költségem nem volt vele 2006. októbere óta, egy műszaki 2007. októberében.

2009.05.25. 12:55

lepke írta:
jackson írta:
oroszlan írta:
lepke írta:
Józan paraszti ésszel:
Szerintem.

Helo
üdv zoli

Helo Jackson
üdv zoli

Klímás volt. Igaz a többi lerohadthoz képest ez működött. Vitte az utazó 80km/h-t és tudott 100-al is menni :D
A klíma a motortér hátul kinyit és egy "gyári" rögzítő fülre kinyit kb 10cm. Jobban hült a motor és nem rohadtál meg a melegben. Ha nagyon meleg volt akkor totál kinyitás és az tényleg jól hült.
Régen azt hittem a kisposzkin a motor térbe mindig fordítva rakták a fekete műanyag rácsot, de a szerelő elmondta, hoy úgy hűl jobban mert a menetszél örvénye felfelé kiszívja a meleget.

Jackson, aki bömbik elött 650-ben nyomta :wink:

2009.05.25. 21:38

jackson írta:
lepke írta:
jackson írta:
oroszlan írta:
lepke írta:
Józan paraszti ésszel:
Szerintem.

Helo
üdv zoli

Helo Jackson
üdv zoli

Klímás volt. Igaz a többi lerohadthoz képest ez működött. Vitte az utazó 80km/h-t és tudott 100-al is menni :D
A klíma a motortér hátul kinyit és egy "gyári" rögzítő fülre kinyit kb 10cm. Jobban hült a motor és nem rohadtál meg a melegben. Ha nagyon meleg volt akkor totál kinyitás és az tényleg jól hült.
Régen azt hittem a kisposzkin a motor térbe mindig fordítva rakták a fekete műanyag rácsot, de a szerelő elmondta, hoy úgy hűl jobban mert a menetszél örvénye felfelé kiszívja a meleget.

Jackson, aki bömbik elött 650-ben nyomta :wink:

Nekem is volt kispolkám, egyedi belsővel, 193 cm-es embernek kialakítva. Meg akartam csinálni, hogy a motorháztetőn egy kulcs forogjon, mint a felhúzós autókon.

2009.06.03. 19:57

Helo
A talirol hazafelé jövet az M3kivezetöjénél lenulláztam a fogyasztásméröt 7.1litert mutatott végig,mondom ez csoda
üdv zoli

2009.06.06. 21:17

lepke írta:Helo
A talirol hazafelé jövet az M3kivezetöjénél lenulláztam a fogyasztásméröt 7.1litert mutatott végig,mondom ez csoda
üdv zoli

Hát az, mert 11 valamennyi volt mikor mentem vele :lol: :P :lol: :wink:

2009.06.07. 08:53

LeviM5 írta:
üdv zoli

Helo Levi
Irtam hogy nulláztam :roll:
130km/ó-ás sebességnél tempomattal,nem nyomtam neki mert a soför nemérezte jól magát :lol:
üdv zoli

2009.06.07. 11:05

lepke írta:
LeviM5 írta:
üdv zoli

Helo Levi
130km/ó-ás sebességnél tempomattal,nem nyomtam neki mert a soför nemérezte jól magát :lol:
üdv zoli

Ezek az átkozott kismajmok... :lol:

2009.06.07. 12:32

simi64 írta:
lepke írta:
LeviM5 írta:
üdv zoli

Helo Levi
üdv zoli

Helo simi
Meg még szakadó esöben
üdv zoli

2009.06.07. 13:13

lepke írta:
simi64 írta:
lepke írta:
LeviM5 írta:
üdv zoli

Helo Levi
üdv zoli

Helo simi
Meg még szakadó esöben
üdv zoli

Azért esőben megvolt a 160, Irénkének ne mond! :wink:
Amúgy a 11 valamennyi se semmi, mert a talin nem épp szolíd fogyi volt a jellemző... :wink:

2009.06.10. 22:15

LeviM5 írta:
lepke írta:
simi64 írta:
lepke írta:
LeviM5 írta:
üdv zoli

Helo Levi
üdv zoli

Helo simi
Meg még szakadó esöben
üdv zoli

Azért esőben megvolt a 160, Irénkének ne mond! :wink:
Amúgy a 11 valamennyi se semmi, mert a talin nem épp szolíd fogyi volt a jellemző... :wink:

Helo Levi
A fogyasztást a talin :sör: :drunk :drunk azt inkább hanyagoljuk :wink: :wink:
üdv zoli

2009.06.19. 13:03

Pocsék idők elé nézünk!

2009.06.19. 13:50

simi64 írta:Pocsék idők elé nézünk!

Helo
Értem én hogy mi fizetünk a világon a legtöbb adót minden után
és mégis mi leszünk lassan a legszegényebb,legeladósodottabb ORSZÁG
ez szégyen(nem idevalo téma elnézést)
üdv zoli

2009.06.19. 15:21

Inkább nyomok egy ide való hozzászólást. Frissen tankolva csináltam 15literes fogyasztást is. :D
Nagyon élveztem :lol:
Igaz ha már megyek többet nyugisabban majd vissza átlagolja :wink:

Jackson, aki nyomult

2009.06.26. 08:44

Tegnap jöttem meg Horvátországból és nem hittem a szememnek. Két autóval mentünk nyaralni, a másik egy offbuzuki 1.3 2007 volt. Kinn 653 Km-nél tankoltam 51 L-t, ebből 120-130-as tempóval kb 500km autópálya, majd ott 150 km rohangászás, városnézés a környéken.
Az átlagfogyasztás mindkettőnknek egyforma volt. 7.8 L/100KM !!!!!! (ráadásul ő csak pályán használta)

Hazafelé még nem tudom a pontos számokat, mert nem tankoltam rá, de az óra állás szerint hasonlóan keveset fogyasztott. Nagyon, nagyon meglepődtem. Olvastam a gépkönyv által megadott 7.3-at de nem gondoltam, hogy ezt valóban meg lehet közelíteni.
Eddigi csúcsfogyasztásom 8.8 volt, igaz nem tartott vissza senki. :)

2009.06.26. 13:14

Viper írta:Tegnap jöttem meg Horvátországból és nem hittem a szememnek. Két autóval mentünk nyaralni, a másik egy offbuzuki 1.3 2007 volt. Kinn 653 Km-nél tankoltam 51 L-t, ebből 120-130-as tempóval kb 500km autópálya, majd ott 150 km rohangászás, városnézés a környéken.
Az átlagfogyasztás mindkettőnknek egyforma volt. 7.8 L/100KM !!!!!! (ráadásul ő csak pályán használta)

Hazafelé még nem tudom a pontos számokat, mert nem tankoltam rá, de az óra állás szerint hasonlóan keveset fogyasztott. Nagyon, nagyon meglepődtem. Olvastam a gépkönyv által megadott 7.3-at de nem gondoltam, hogy ezt valóban meg lehet közelíteni.
Eddigi csúcsfogyasztásom 8.8 volt, igaz nem tartott vissza senki. :)

Helo Viper
Természetesen megközelithetö föleg autópályan tempomattal,a gyári fogyasztás
az egy före vanatkozik csomagok nélkül :roll: számit a kocsinak az életkora+a futott kilométer
üdv zoli

2009.06.27. 21:25

A napokban kicsit száguldozta a megyében, lakott területek között 150-160, azon belül (tudom nem szép dolog) 100 alatt szinte sehol.
Mindenkit lenyomtam. Volt egy agyon tuningolt ősrégi Honda CRX (ami valamikor jö kis kocsi volt), a ránézésre legnagyobb jóindulattal is kb 18 éves sofőrje nagyon igyekezett, de rosszul mérte fel a kocsi erejét és önmaga képességeit. Igaz elég jól gyorsult, de nem tartott sokáig.
Ugyanígy járt egy szüke Wagon-R és egy piros Ignis is. Látják jövök, erre elkezdik tolni neki, majd az első kanyar előtt satufék. Én mosolygok, semmi duda, semmi villantás, de ezek meg integetnek maguknak a tükörben. Aztán a kanyar után megint tolás neki, szegény Suzukikról majdnem lemaradt a kasztni, de vezetőik öröme ugyanolyan hamar elfogyott, mint a lendületük.
Na így közlekedtem kb 80km-t. Előtte nulláztam le a számlálót, mikor hazaértem 11,3 volt.
Kicsit sajnáltam a kocsit, de minek a 218 LE + a sportfutómű, ha soha nem használom ki ?

2009.06.27. 21:30

Oroszlan írta:A napokban kicsit száguldozta a megyében, lakott területek között 150-160, azon belül (tudom nem szép dolog) 100 alatt szinte sehol.
Mindenkit lenyomtam. Volt egy agyon tuningolt ősrégi Honda CRX (ami valamikor jö kis kocsi volt), a ránézésre legnagyobb jóindulattal is kb 18 éves sofőrje nagyon igyekezett, de rosszul mérte fel a kocsi erejét és önmaga képességeit. Igaz elég jól gyorsult, de nem tartott sokáig.
Ugyanígy járt egy szüke Wagon-R és egy piros Ignis is. Látják jövök, erre elkezdik tolni neki, majd az első kanyar előtt satufék. Én mosolygok, semmi duda, semmi villantás, de ezek meg integetnek maguknak a tükörben. Aztán a kanyar után megint tolás neki, szegény Suzukikról majdnem lemaradt a kasztni, de vezetőik öröme ugyanolyan hamar elfogyott, mint a lendületük.
Na így közlekedtem kb 80km-t. Előtte nulláztam le a számlálót, mikor hazaértem 11,3 volt.
Kicsit sajnáltam a kocsit, de minek a 218 LE + a sportfutómű, ha soha nem használom ki ?

Helo
A kipufogot is kikell égetni :wink: :wink: :wink:
üdv zoli

2009.06.27. 21:31

Oroszlan írta:A napokban kicsit száguldozta a megyében, lakott területek között 150-160, azon belül (tudom nem szép dolog) 100 alatt szinte sehol.

Jó kis beszámoló! :wink:
:lol: azt is bírom, mikor megelőzöd és villogtat, mutogat :lol:
Egyszer ilyet én is csináltam, lenulláztam, mentem, megnéztem: 29,5 l, 8O hátastdobtam :lol: Azóta nem nézem mennyi az átlag... :wink:

2009.06.27. 21:34

Oroszlan írta:de minek a 218 LE + a sportfutómű, ha soha nem használom ki ?

Hát pont ezért!!!!!!! :wink:

Ez így teljesen normális menet. :lol: Viszont nekem nem igazán megy átlagban 13 alatt. :? Le van tojva a fogyasztás! Ha az számítana, akkor vennénk Buzukit. Csak akkor a f......sz másik oldalán állnánk!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára muhaati 2009.06.27. 21:36-kor.
Hozzászólás küldése

VigLink badge