Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Na utolért a dízelátok!

2009.03.31. 13:40

A sánta macska rúgja meg!

Ma minden előjel nélkül elhalt a turbo az autómban!

Egyszercsak elkezdett füstölni mint állat és úgy kerreget mint egy kakukkosóra.
A szervizig még elgurultam 2-ben. Ránéztek, turbo, én dobtam egy hátast.

Na ez van, szopika. 178000km van benne én tettem be 4000-et és kifingik nekem.

Wallisos volt megvan a teljes előélete a kocsinak, szervizlista stb. jónak tűnt a vétel, mégis bexart!!!

Agyam elhajintom, asszem hívnom kell AtiTDi-t! Nem hiszem hogy olcsóbb felújítani, ha egyáltalán fel lehet!

Re: Na utolért a dízelátok!

2009.03.31. 14:01

BlazeHun írta:A sánta macska rúgja meg!

Wallisos volt megvan a teljes előélete a kocsinak, szervizlista stb. jónak tűnt a vétel, mégis bexart!!!

Agyam elhajintom, asszem hívnom kell AtiTDi-t! Nem hiszem hogy olcsóbb felújítani, ha egyáltalán fel lehet!

Nyugi, nekem 168 körül esett le róla, ez ilyen. :)
Változógeometriás turbókat gyárilag nem lehet felújítani, ez a hivatalos Garrett álláspont. Persze itthoni műhelyek csapágyakat tudnak benne cserélni, de ha kuka a tengely akkor kidobó az egész.
Ez ugyanolyan kopóalkatrész mint a fékbetét, csak ritkábban kell cserélni és valamivel drágább... :D

2009.03.31. 14:09

atiTDI írta:

Változógeometriás turbókat gyárilag nem lehet felújítani, ez a hivatalos Garrett álláspont. Persze itthoni műhelyek csapágyakat tudnak benne cserélni, de ha kuka a tengely akkor kidobó az egész.
Ez ugyanolyan kopóalkatrész mint a fékbetét, csak ritkábban kell cserélni és valamivel drágább... :D

És ha már itt vagy Ati mennyi egy új?

Jackson, aki bár benzines csak kiváncsi

2009.03.31. 14:11

jackson írta:
atiTDI írta:

És ha már itt vagy Ati mennyi egy új?

Jackson, aki bár benzines csak kiváncsi

Most perpill 235be tudok adni. Márkaszervizben 400 körül van asszem... :)

2009.03.31. 19:33

Sziasztok!

atiTDI én hívtalak ma. Holnap hoz egy srác egy bontottat 80-ért, azt ,megnézik a szervizben, hogy milyen, mert ha ok szerintük megéri beépíteni.

Mi a véleményetek, érdemes bontottal variálni, az ára mégis csak a harmada. Mondjuk lehet hogy 100 km után meghal!?

Tudtok esetleg valakit Debrecen környékén aki megnézi a turbot amit lebontunk, hogy lehet vele valamit kezdeni? Szerintem a csapágyak mentek ki benne mert miközben járt csörgött, azonnal bementem a szervizbe vele (kb. 1km). Elég hirtelen jött, nem volt jele a bajnak (olajszint ok, nem füstölt, erő volt stb.)

Valaki?

2009.03.31. 20:14

BlazeHun írta:Sziasztok!

atiTDI én hívtalak ma. Holnap hoz egy srác egy bontottat 80-ért, azt ,megnézik a szervizben, hogy milyen, mert ha ok szerintük megéri beépíteni.

Mi a véleményetek, érdemes bontottal variálni, az ára mégis csak a harmada. Mondjuk lehet hogy 100 km után meghal!?

Tudtok esetleg valakit Debrecen környékén aki megnézi a turbot amit lebontunk, hogy lehet vele valamit kezdeni? Szerintem a csapágyak mentek ki benne mert miközben járt csörgött, azonnal bementem a szervizbe vele (kb. 1km). Elég hirtelen jött, nem volt jele a bajnak (olajszint ok, nem füstölt, erő volt stb.)

Valaki?

Ha kapsz garanciát a bontott turbóra, és amúgy sem akarod évekig megtartani a kocsit, akkor esetleg vállalható.
Én adtam már el 96k-t futott turbót ami elment utána még talán 2 hónapot, pedig direkt átnézettem turbóssal. Visor kolléga tudna mesélni...

A régi turbód biztosan kuka ha csörgött, mert ilyenkor már beleér a lapát a házba és elkezdi kiesztergálni....

2009.03.31. 20:18

BlazeHun írta:Sziasztok!

Valaki?

Nyírbátorban ismerem Gédrát, ha az közelnek számít: Gédra János Nyírbátor Erzsébet út 24. 42/281-937 Az enyémet is ő szedte szét,azt mondta lehet javítani,de nekem sürgős volt,így hát vettem nála egy újat.1,5 éve volt 180E.

2009.03.31. 20:22

atiTDI írta:
Ha kapsz garanciát a bontott turbóra, és amúgy sem akarod évekig megtartani a kocsit, akkor esetleg vállalható.
Én adtam már el 96k-t futott turbót ami elment utána még talán 2 hónapot, pedig direkt átnézettem turbóssal. Visor kolléga tudna mesélni...

A régi turbód biztosan kuka ha csörgött, mert ilyenkor már beleér a lapát a házba és elkezdi kiesztergálni....

Az enyémnek anno a lapátja sérült meg,és sípolt,meg néha volt hogy nem töltött.De az egyik topicba be is írtam itt e39-en,hogy ha valakinek kell olcsón 25d turbo akkor az enyém még megvan,lapátot kell rajta cserélni.

2009.04.02. 08:41

Na megoldottuk!

Helyben (Nyírbátor) volt turbo 242-ért, be is raktuk. Újra szól a hatlövetű!
Egyébként A Magyar Turbo Kft.-től hoztam, rendesek, mert szétszedték a régit megnézni, hogy mitől ment szét.
Egyszerűen a csapágyak elszálltak, nem ment bele semmi, csak úgy "magától" meghalt.
Persze egyúttal levegő, olajszűrő, olaj sé kartergáz szűrő csere is volt és mindezt a szervizem 1 nap alatt végrehajtotta a sűrgősségre tekintettel, úgy hogy az úkj turbo csak 1/2 3-kor érkezett meg. Munkadíj: 15.000 Ft (még ha az alkatrészeken fogott is valamicskét, a turbot én hoztam) akkor is pitiáner pénz a munkáért ez a z egész "szak"szervizben 500 körül állt volna meg! Emígy meg "csak" 300 pénz volt!

Ami viszont fontos:

A cég vezetőjének is ugyanilyen kocsija van E39 530d, és azt mondta, hogy a kartergázszűrőt 2-3 olajcserénként mindenképpen cseréljem és a sokat vitatott pillangószelep leszerelést is csináltassam meg, az övén is évek óta így van és nem is halt meg a turboja még.
Le is szerveztem a dolgot, az állandó szervizemben jövő héten megcsinálják!

Biztos ami biztos, ha már a turbo szakértő is ezt mondja, és ráadásul a saját kocsiján is így van akkor nincs vita, ezt kell csinálni!

Egyébként azt is mondta, hogy a márkaszervizekben sose (legalábbis a legritkább esetben) cserélik a kartergázszűrőt és soha nem herélik ki a pillangó szelepeket. Ezért a kb 200ezret futott márkaszervizes autóknál esélyes a turbo csere, rosszabb
esetben a motorjavítás előbb-utóbb!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv mindenkinek, majd beszámolok a tapasztalataimról.

525 tds lefújószelep

2009.04.06. 23:49

hali!

új vagyok a klubban,igazából 525 TDS(E39) vétel előtt állok,(most éppen egy 1.9 es 405 SRI-t használok,persze ha jó(múltkor a blokk főtt meg,mint muter húslevese,nem azért mert szét tekertem!ennek az sem kell...ment neki magától is,nem rég a teljesítmény szabályozó elektronika krepállt be)no mind1....erről az autóról regélni lehetne:S:)
na szóval,a kérdésem,hogy a 25 TDS-be lehet-e lefújószelepet tenni,és milyen árban mozog,remélem itthon is be lehet szerelni,valamit konyítok hozzá,a Peugeot-ban cseréltem blokkot nemrégiben,de azért a BMW más kategória,na meg,turbós autókról,nem sokat tudok.
másik kérdésem,pedig hogy lehet-e vagy inkább érdemes e nagyobbra cserélni a turbót?mármint ha ilyen dolgok hogy főtengelycsapágy,szelepek,kuplung meg egyéb ilyesmi úgymond "főbb" elem megerősítése,cseréje szükséges,akkor nem cserélgetek,szerintem van itt pár illető aki tud nekem bővebb választ adni ezekkel kapcsolatban:)

a választ előre is köszi:)
$opi

Re: 525 tds lefújószelep

2009.04.06. 23:55

Sopi01 írta:hali!

új vagyok a klubban,igazából 525 TDS(E39) vétel előtt állok,(most éppen egy 1.9 es 405 SRI-t használok,persze ha jó(múltkor a blokk főtt meg,mint muter húslevese,nem azért mert szét tekertem!ennek az sem kell...ment neki magától is,nem rég a teljesítmény szabályozó elektronika krepállt be)no mind1....erről az autóról regélni lehetne:S:)
na szóval,a kérdésem,hogy a 25 TDS-be lehet-e lefújószelepet tenni,és milyen árban mozog,remélem itthon is be lehet szerelni,valamit konyítok hozzá,a Peugeot-ban cseréltem blokkot nemrégiben,de azért a BMW más kategória,na meg,turbós autókról,nem sokat tudok.
másik kérdésem,pedig hogy lehet-e vagy inkább érdemes e nagyobbra cserélni a turbót?mármint ha ilyen dolgok hogy főtengelycsapágy,szelepek,kuplung meg egyéb ilyesmi úgymond "főbb" elem megerősítése,cseréje szükséges,akkor nem cserélgetek,szerintem van itt pár illető aki tud nekem bővebb választ adni ezekkel kapcsolatban:)

$opi

Ha a pözsó után beleülsz, elfelejted a turbócserét! :wink:
Simán! Egyből!

2009.04.07. 07:50

simi64 írta:

$opi

Ha a pözsó után beleülsz, elfelejted a turbócserét! :wink:
Simán! Egyből!

Dehogy felejti el, fasza pörgős motorok azok az 1.9esek. :)
Ha vesz egy lestrapált TDS-t, meg fogja utálni a BMW-ket nagyon hamar. Amennyi futás már azokban van, nem a tuningon kéne agyalni, hanem sokszor a karbantartás is horror összeg.
Én azt mondom, ha dízel kell akkor csak valami újabb, de tízenéves BMW-ből csak benzinest!!!

2009.04.07. 20:59

$opi

Helo Sopi
A peugeot az nem érdekelne viszont a muter huslevese az igen
üdv zoli

2009.12.01. 17:10

Hihetetlen

2009.12.02. 15:25

simi64 írta:Hihetetlen

Helo simi
Ezt a KŐKORI videót honnan szedted
üdv zoli

2009.12.02. 16:09

lepke írta:

Helo simi
üdv zoli

Nem is az a lényeg, hogy mikori, hanem az, hogy minden egyes köbcentiméterre 1 lóerőt generál 8O

2009.12.02. 19:33

lepke írta:

Helo simi
üdv zoli

:taps: :franko:
Nagyon jó videó!!! Én pont emiatt (is) szeretem a BMW-t!!! Tudnak különlegeset alkotni, és egy csomóó dolgokban elsők! Világ első V8 diesele, első 6-os automata, első autó Xenonnal, stb...

2009.12.02. 22:39

LeviM5 írta:
lepke írta:

Helo simi
üdv zoli

:taps: :franko:
Nagyon jó videó!!! Én pont emiatt (is) szeretem a BMW-t!!! Tudnak különlegeset alkotni, és egy csomóó dolgokban elsők! Világ első V8 diesele, első 6-os automata, első autó Xenonnal, stb...

Erről lemaradtam melyik volt az első Xennon-os kocsi?

Jackson, a kiváncsi

Furcsa fordulat ingadozás!!

2009.12.27. 18:24

Sziasztok!!!!!!!!!
Szertnék egy kis segítséget kérni. Van egy 2002-es 530d-m. Nem rég volt rajta turbó cserélve( felújított!!! már későn olvastam a fórumot :oops: ) A problémám az hogy gyorsításnál 1800-2200 fordulat között miután bemelgszik a motor néha berángat és a turbó felől ( lengedett ablaknál jobban hallani)erőteljes sívító hang jön rángatással együtt.(ilyenkor tisztán hallani hogy a turbóban jó nagy fordulat szám ingadozás lehet) A szívó oldalon van egy kis olaj pára ez eléggé idegesít !!!:cry: Majd még meg akarom nézni a kipufogó nyílásnál is hogy van-e olj a belsejében. A szerelőm (Bosch szervíz) azt mondta hogy a turbóm kuka!!! Az újat Kb. 200ezerért tudná beszerezni!!!(nem sok a felújított: 120 volt) A turbó nyomást pedig nem engedi vissza alapjáraton 1,28 barra, 1,5 és 1,7 között tartja.(állítólag nem jól lett beállítva a turbó gázvezérlése) A szabályzó szelep is ki lett mérve, az is ok, vákumcsövek is újra cserélve.
Kinek volt már hasonló problémája???????
Nem akarok csak úgy megint egy 300ezres mutatványt!!!
Szivesen fogadok ninden segítséget! :D
Köszi.

2009.12.27. 18:29

szia! mikor lett felújítva? nem garis már? mert ha garis.....
Hozzászólás küldése

VigLink badge