Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: csipp

2010.03.19. 00:07

adam001 írta::Dmindent értek! szal toljak csippet vagy ne?tds csippesek irjatok mi a tapasztalat?

Nyomjál hát!
Még a fogyid is kedvezőbb lehet.
Szerintem nem sokan lehetnek ilyenek. m_attila akart rakni bele, de mire rá került volna a sor, eladta :(

2010.03.19. 00:28

ha tds-em lenne, inkább lehúzott ablakokkal közlekednék... úgy javulna a fíling! :lol:

és ingyen van!

bocsi, nem hagyhattam ki, már csak Simi kedvéért sem! :lol: :nyelves: :sör:

2010.03.19. 01:00

Labi írta:ha tds-em lenne, inkább lehúzott ablakokkal közlekednék... úgy javulna a fíling! :lol:

és ingyen van!

bocsi, nem hagyhattam ki, már csak Simi kedvéért sem! :lol: :nyelves: :sör:

labi nagykirálllyy........

2010.03.19. 08:58

simi64 írta:
adam001 írta::Dmindent értek! szal toljak csippet vagy ne?tds csippesek irjatok mi a tapasztalat?

Nyomjál hát!
Szerintem nem sokan lehetnek ilyenek. m_attila akart rakni bele, de mire rá került volna a sor, eladta :(

Kérdés miért akarod a chipet, nyomatékból szeretnél autózni vagy szeretnéd kihasználni a többlet lóerőt.
Ha nyomatékosság a cél, hogy ne kelljen sűrűbben visszakapcsolni akkor rakjál bele chipet. De ha rúgni akarod neki, nem biztos, hogy hosszútávon megéri, egyrész többet fogyaszt, másrészt, okozhat egy-két hibát a hengerfejnek, ami, pont érzékenypontja a Tds-nek. Relative, mivel több gázolajat kap, magasabb lesz az égési hőfoka is, amit a hengerfej nem díjjaz.
Nálunk úgy tuningolták a Tds motort, hogy ledobták róla az elektromos adagolót, és rárakták a 24Td-nek a mechanikus adagolóját. Kapott egy zsír új hengerfejet, speciális fém hengerfejtömítést, meg egy nagyobb turbót, racing porlasztócsúcsokat. Úgy használja a gyerek, akié, hogy hidegen nem forgatja 1500 fölé és addig is csak lassan. Még az sem elég, mondta, hogy beáll a vízhőmérsékletjelző középre, hanem raktak bele olajhőfok mérőt is és amíg az olaj nem üzemmeleg finoman bánik vele. Eddig még neki nem esett szét, úgyhogy gondolom sejt valamit. A teljesítményéről nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott bőven elég. De amikor látom és rúgja neki, a korom mennyiségéből adódóan, szerintem bőven 200lóerő fölött lehet.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw750i az itt látható tagok köszönték meg: sio
Értékelés: 4.76%

2010.03.19. 09:29

bmw750i írta:
simi64 írta:

Nyomjál hát!

Kérdés miért akarod a chipet, nyomatékból szeretnél autózni vagy szeretnéd kihasználni a többlet lóerőt.
Ha nyomatékosság a cél, hogy ne kelljen sűrűbben visszakapcsolni akkor rakjál bele chipet. De ha rúgni akarod neki, nem biztos, hogy hosszútávon megéri, egyrész többet fogyaszt, másrészt, okozhat egy-két hibát a hengerfejnek, ami, pont érzékenypontja a Tds-nek. Relative, mivel több gázolajat kap, magasabb lesz az égési hőfoka is, amit a hengerfej nem díjjaz.
Nálunk úgy tuningolták a Tds motort, hogy ledobták róla az elektromos adagolót, és rárakták a 24Td-nek a mechanikus adagolóját. Kapott egy zsír új hengerfejet, speciális fém hengerfejtömítést, meg egy nagyobb turbót, racing porlasztócsúcsokat. Úgy használja a gyerek, akié, hogy hidegen nem forgatja 1500 fölé és addig is csak lassan. Még az sem elég, mondta, hogy beáll a vízhőmérsékletjelző középre, hanem raktak bele olajhőfok mérőt is és amíg az olaj nem üzemmeleg finoman bánik vele. Eddig még neki nem esett szét, úgyhogy gondolom sejt valamit. A teljesítményéről nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott bőven elég. De amikor látom és rúgja neki, a korom mennyiségéből adódóan, szerintem bőven 200lóerő fölött lehet.

Ez az olajhőfok mérő amúgy nagy jó dolog. Nem csak az M5-ben lenne helye. És sajna a titkos menüben se előcsalható pedig a DME/DDE megkapja adatként. Valóban a motorolaj hőmérséklet elérése után lenne csak szabad taposni a kocsit és ez a vizhőmérséklet után jön pár percel.

Jackson, aki minden kocsiban olajnyomás és hőmérséklet mérőt szeretne

2010.03.19. 10:27

nekem tegnap volt a TDS-sel egy kis adagolófedél állításon, és nem nagyon rúgta neki az öreg, 100 - 110-el ment és 5,3 volt a fogyi :lol:
egy 35i vagy 40i egy piroslámpánál bekap ennyit :lol:
nekem is szerepel a terveim között a csipszelés, és rosszat csak attól hallottam a tuningról, akinek nem hozzáértő csinálta.
van olyan is, aki csengébbre csipszeli, mint a gyári érték. és ez komoly. a cimborám így járt az astrájával.
szerintem nyugodtam lehet csipszelni a tds-t, csak jó helyre kell vinni, és kicsit jobban oda kell rá figyelni utána. :wink:
de ebben a motorban lényegesen több tartalék van, mint a gyári 143le. fel lehet húzni simán 163le-re minden károsodás nélkül.

2010.03.19. 13:38

Helo
Erre van egy-két topikunk
ebben megtalálsz mindent

http://www.e39.hu/modules.php?name=Foru ... opic&t=115

http://www.e39.hu/modules.php?name=Foru ... &start=200

üdv zoli

2010.03.19. 17:40

lepke írta:

Helo
ebben megtalálsz mindent

üdv zoli

Ménk is csippelve volt!Gépszerint 180-190 ló körül volt ami nagyon sok igaz h nem csak chipp mert a töltőnyomás is húzva lett.2 hengerfejet kinyírt 1 turbót és koxolt mint az állat ezután jött a motorgenerál.Azóta gyári.Ha chippeled ne nagyon húzasd föl és akkor tartós lesz :wink:

2010.03.19. 18:10

kovessyroli írta:nekem tegnap volt a TDS-sel egy kis adagolófedél állításon, és nem nagyon rúgta neki az öreg, 100 - 110-el ment és 5,3 volt a fogyi :lol:
nekem is szerepel a terveim között a csipszelés, és rosszat csak attól hallottam a tuningról, akinek nem hozzáértő csinálta.
van olyan is, aki csengébbre csipszeli, mint a gyári érték. és ez komoly. a cimborám így járt az astrájával.
szerintem nyugodtam lehet csipszelni a tds-t, csak jó helyre kell vinni, és kicsit jobban oda kell rá figyelni utána. :wink:
de ebben a motorban lényegesen több tartalék van, mint a gyári 143le. fel lehet húzni simán 163le-re minden károsodás nélkül.

Ha a piros lámpánál állunk a téma az igaz 1-2óra alatt eszik ennyit alapjáraton 1,6-2,6liter per óra a titkos menü alapján
No de a hang közben :lol:

Jackson, aki tájékoztat

2010.03.19. 18:12

Marc528i írta:
lepke írta:

Helo
ebben megtalálsz mindent

üdv zoli

Ménk is csippelve volt!Gépszerint 180-190 ló körül volt ami nagyon sok igaz h nem csak chipp mert a töltőnyomás is húzva lett.2 hengerfejet kinyírt 1 turbót és koxolt mint az állat ezután jött a motorgenerál.Azóta gyári.Ha chippeled ne nagyon húzasd föl és akkor tartós lesz :wink:

Ez tipikus a nagy teljesitmény/fogyasztás vagy drága vagy rövid élettartam háromszögen belülről nincs menekülés.

Jackson, aki elméleti sikra tereli a dolgot

2010.03.19. 18:49

jackson írta:
Marc528i írta:
lepke írta:

Helo
ebben megtalálsz mindent

üdv zoli

Ez tipikus a nagy teljesitmény/fogyasztás vagy drága vagy rövid élettartam háromszögen belülről nincs menekülés.

Az érdekes az az, hogy egy 2.5-ös motor szétborul már 180-190le-től, de egy 1.9-es 250le-vel is bírja gondnélkül, pedig rallyztak is vele, 70.000verseny km-t, meg utcai használatba ment 80.000km-t. Szerintem érdekes, pedig nem BMW.

2010.03.19. 19:49

bmw750i írta:
jackson írta:
Marc528i írta:
lepke írta:

Helo
ebben megtalálsz mindent

üdv zoli

Az érdekes az az, hogy egy 2.5-ös motor szétborul már 180-190le-től, de egy 1.9-es 250le-vel is bírja gondnélkül, pedig rallyztak is vele, 70.000verseny km-t, meg utcai használatba ment 80.000km-t. Szerintem érdekes, pedig nem BMW.
Azok az 1.9-es motorok nagyon sokat bírnak ,ismerek egy srácot Vácon aki ezeket építgeti és ezt isteníti .
Mondtam neki ,hogy össze kéne zárni egy Hondás ismerősömmel egy zárt pályára és ott győzködhetnék egymást hogy ki a fasza gyerek. :D

Anno a régi fogdokim rally versenyző volt (Dr Bartos),vagy még az is és akkor beszélgettem erről a témáról vele amikor én is 525 TDS-el járkáltam ,mondta ,hogy a navigátora anno a gyárból vett egy új E34 525 TDS és gyári csipszel kérte ,ő 183 le-vel kapta a vasat.

2010.03.19. 20:08

De ugye nem a paraolimpiásokról beszéltek :pisztolyos
Kár szétoffolni velük ezt a jó kis TDS topicot :D

2010.03.19. 20:11

simi64 írta:De ugye nem a paraolimpiásokról beszéltek :pisztolyos
Kár szétoffolni velük ezt a jó kis TDS topicot :D

Gyorsan visszatereltem a témát a régi mederbe. :D

2010.03.20. 00:13

kovessyroli írta:nekem tegnap volt a TDS-sel egy kis adagolófedél állításon, és nem nagyon rúgta neki az öreg, 100 - 110-el ment és 5,3 volt a fogyi :lol:

Üdv!én nme akarok durva tuningot meg komoly változtatásokat végezni a motoron megvagyok elégedve a gyári teljesitménnyel is ! a 163 LE böven jó lenne nem is gondoltam többre!ha ez nem jár további motorkárosodással akkor rakatok bele!Ki tudja hol érdemes ezt csináltatni és kb mennyibe fáj?

2010.03.20. 00:21

adam001 írta:

Üdv!én nme akarok durva tuningot meg komoly változtatásokat végezni a motoron megvagyok elégedve a gyári teljesitménnyel is ! a 163 LE böven jó lenne nem is gondoltam többre!ha ez nem jár további motorkárosodással akkor rakatok bele!Ki tudja hol érdemes ezt csináltatni és kb mennyibe fáj?

Olvasd el a fentebb Lepke által belinkelt topicokat, vannak benne vélemények dögivel. Még egypár jó link is van úgy emlékszem. :wink:

olaj

2010.03.24. 12:31

Sziasztok!
Lassan esedékes lesz az olajcsere. Azt szeretném megtudni, hogy Ti milyen olajat szoktatok használni? A jelenlegi Castrol Edge 5w40 LL04 turbodiesel. Erről mi a véleményetek? Nekem nem volt semmi baj vele. Végigolvastam a jóváhagyott olajok listáját is, de hátha van valakinek valami jó ötlete. Nem spórolni akarok, hanem azt szeretném, hogy a lehető legmegfelelőbbet rakjam bele. Köszi a válaszokat!

Re: olaj

2010.03.24. 12:42

horogp írta:Sziasztok!
Lassan esedékes lesz az olajcsere. Azt szeretném megtudni, hogy Ti milyen olajat szoktatok használni? A jelenlegi Castrol Edge 5w40 LL04 turbodiesel. Erről mi a véleményetek? Nekem nem volt semmi baj vele. Végigolvastam a jóváhagyott olajok listáját is, de hátha van valakinek valami jó ötlete. Nem spórolni akarok, hanem azt szeretném, hogy a lehető legmegfelelőbbet rakjam bele. Köszi a válaszokat!

Van külön motorolaj topikunk is. Szerintem tök jó bele.

Jackson, aki bólogat :elvis

2010.03.24. 12:59

jackson írta:

Igen, de ez a TDS topik és mint írtam tapasztalatokra lennék kiváncsi.

2010.03.24. 13:42

horogp írta:
jackson írta:

Igen, de ez a TDS topik és mint írtam tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Én Magnatech-kel járok (5W 40) de azzal meg vagyok elégedve :wink:
Hozzászólás küldése

VigLink badge