![]() |
2010.10.25. 11:32
jackson írta:BMWFUN írta:bmw525dsedan írta:sziasztok!elég hülye kérdésem van,de hát azert vaguynk itt,hogy segítsünk egymásnak. 2003-as e39 525d-be első lámpa mosót hogy kell aktiválni?? probáltam már mindenhogy,de nem jártam sikerrel.
Felkapcsolt lámpánál szélvédőmosást végzel, ha erre gondolsz.
Lényeg, hogy csak felkapcsolt világításnál működik. Talán a helyzetjelző is elég. Ha nem megy, a j. első doblemez mögött ellenőrizned kell a szivattyút, hogy működik-e.
Ha az megnézted és jó akkor még lehet hunyó a jobb taposó lemeznél van egy kis szelep ami 1,1-1,2bar fölött nyit. Nekem erről lecsúszott a cső és fojt az anyag kifelé orrán-száján. HA ez koszos és nem nyit az is lehet gond.
Amúgy minden 5-dik ablakmosás után spriccel ha megy a tompított.
Jackson, aki ezt tuggyahozzá tenni
2010.10.25. 20:32
vaszarig írta:jackson írta:BMWFUN írta:bmw525dsedan írta:sziasztok!elég hülye kérdésem van,de hát azert vaguynk itt,hogy segítsünk egymásnak. 2003-as e39 525d-be első lámpa mosót hogy kell aktiválni?? probáltam már mindenhogy,de nem jártam sikerrel.
Felkapcsolt lámpánál szélvédőmosást végzel, ha erre gondolsz.
Lényeg, hogy csak felkapcsolt világításnál működik. Talán a helyzetjelző is elég. Ha nem megy, a j. első doblemez mögött ellenőrizned kell a szivattyút, hogy működik-e.
Ha az megnézted és jó akkor még lehet hunyó a jobb taposó lemeznél van egy kis szelep ami 1,1-1,2bar fölött nyit. Nekem erről lecsúszott a cső és fojt az anyag kifelé orrán-száján. HA ez koszos és nem nyit az is lehet gond.
Amúgy minden 5-dik ablakmosás után spriccel ha megy a tompított.
Jackson, aki ezt tuggyahozzá tenni
És ha valóban be van kötve, akkor még a relé is lehet rossz!
2010.11.02. 15:01
2010.11.02. 16:16
Chabee írta:Hali mindenki!
Lenne pár kérdésem.
Van nekem egy E39-esem, 2001-es, és a bal első ablakemelő elromlott, de a motor müködik, csak nm megy le az ablak, nos és elkezdtem szétszedni a kárpitot, de nm merem, mert ahogy szedem le ugy törnek le a bolhák. ki tudja hogy kell megcsinálni és mennyibe kerül egy szerkezet, motor nélkül, bontva.... és hogy tudom szétszedni h ne törjön a bolha, vagy azt cserélni kell?
Másik kérdés, lett cserélve hátsó fékpofa, én cseréltem, fél éve kb,tökéletes elsőket is megvettem, mert felvillant egy piros karika felkiáltójellel, és ki is irja a komjuter h nm stimmel valami a fékkel, nos levettem az első kerekeket, de nincsenek elkopva a fékek, ergo nm cseréltem ki, az olajszint is jó, bár rátöltöttem, de ugyan ott a felkiáltó jel és a hibaszöveget is küldi állandóan, nos ki tudja mi lehet a baj és h tudom megcsinálniű
Köszi!
Chabee
2010.11.02. 16:29
hamoriarpi írta:Chabee írta:Hali mindenki!
Lenne pár kérdésem.
Van nekem egy E39-esem, 2001-es, és a bal első ablakemelő elromlott, de a motor müködik, csak nm megy le az ablak, nos és elkezdtem szétszedni a kárpitot, de nm merem, mert ahogy szedem le ugy törnek le a bolhák. ki tudja hogy kell megcsinálni és mennyibe kerül egy szerkezet, motor nélkül, bontva.... és hogy tudom szétszedni h ne törjön a bolha, vagy azt cserélni kell?
Másik kérdés, lett cserélve hátsó fékpofa, én cseréltem, fél éve kb,tökéletes elsőket is megvettem, mert felvillant egy piros karika felkiáltójellel, és ki is irja a komjuter h nm stimmel valami a fékkel, nos levettem az első kerekeket, de nincsenek elkopva a fékek, ergo nm cseréltem ki, az olajszint is jó, bár rátöltöttem, de ugyan ott a felkiáltó jel és a hibaszöveget is küldi állandóan, nos ki tudja mi lehet a baj és h tudom megcsinálniű
Köszi!
Chabee
Fékfolyadékszint pl. Javítás módja: szintellenőrzés szemrevételezéssel, majd szükség esetén a hiányzó mennyiség pótlása gyári DOT4 folyadákkal.
2010.11.02. 16:36
Chabee írta:Hali mindenki!
Lenne pár kérdésem.
Köszi!
Chabee
2010.11.02. 16:36
Chabee írta:hamoriarpi írta:Chabee írta:Hali mindenki!
Lenne pár kérdésem.
Köszi!
Chabee
Fékfolyadékszint pl. Javítás módja: szintellenőrzés szemrevételezéssel, majd szükség esetén a hiányzó mennyiség pótlása gyári DOT4 folyadákkal.
Én ezt értem, fel is töltöttem, de továbbra is ott a jel és kiirja h nm jó neki valami ...
2010.11.02. 19:41
2010.11.02. 19:52
2010.11.02. 20:48
Chabee írta:Nah, azt írja ki hogy Check brake linings és karikában mellette felkiáltó jel.
Az olaj meg Unixban adták, ehhez a tipushoz, DOT3
2010.11.02. 21:06
Viper írta:Chabee írta:Nah, azt írja ki hogy Check brake linings és karikában mellette felkiáltó jel.
Akkor így, ahogy van vidd is vissza.
Minimum Dot4.
2010.11.02. 21:15
Chabee írta:Viper írta:Chabee írta:Nah, azt írja ki hogy Check brake linings és karikában mellette felkiáltó jel.
Minimum Dot4.
Nah, igazibol tuti nem az olaj miatt írja ki a baját! nos ez a DOT3 marad... de valaki tudja miért irja ki ha nincs elkopva a fékbetét?
2010.11.02. 21:32
Chabee írta:Viper írta:Chabee írta:Nah, azt írja ki hogy Check brake linings és karikában mellette felkiáltó jel.
Minimum Dot4.
Nah, igazibol tuti nem az olaj miatt írja ki a baját! nos ez a DOT3 marad... de valaki tudja miért irja ki ha nincs elkopva a fékbetét?
2010.11.02. 21:38
Viper írta:Chabee írta:Viper írta:Chabee írta:Nah, azt írja ki hogy Check brake linings és karikában mellette felkiáltó jel.
Minimum Dot4.
Nem a Dot3 miatt az biztos, csak annak a forráspontja alacsonyabb, nem ide való. De azt csinálsz persze, amit akarsz.
2010.11.03. 09:45
szekeres írta:Viper írta:Chabee írta:Viper írta:Chabee írta:Nah, azt írja ki hogy Check brake linings és karikában mellette felkiáltó jel.
Minimum Dot4.
Nem a Dot3 miatt az biztos, csak annak a forráspontja alacsonyabb, nem ide való. De azt csinálsz persze, amit akarsz.
Az hogy szerinted nincs elkopva a fékbetét, az nem jelenti azt , hogy az jó is. Belül is megnézted? mivel ahhoz LE KELL VENNI! A kopásjelző elméletileg a bal oldalon belül van. EMiatt ha az tesre zár, bejelez. Ez azt jelenti, hogy rövidesen aktuális a fék betétek cseréje.
A fékolaj mindenképpen DOT4!!!
Mindenekelőtt egy diagnosztika ami azonnal kimutatja a hiba okát.
ui.:
nem értem miért kérsz segítséget, ha nem fogadod meg...
Fékbetéteket ellenőrizni! -- Check brake linings!
2010.11.03. 10:03
simi64 írta:
Fékpofa nincs E39-ben, hacsak nem automataváltós autód van![]()
Ez esetben ugyanis a hátsó futóművön létezik egy kis dob, amiben tényleg pofák vannak, de ez csak az autó álló helyben való rögzítésére hivatott.
Elöl-hátul tárcsafék, oldalanként 2-2 betéttel, + kopásérzékelő.
2010.11.03. 21:18
hamoriarpi írta:simi64 írta:
Fékpofa nincs E39-ben, hacsak nem automataváltós autód van![]()
Ez esetben ugyanis a hátsó futóművön létezik egy kis dob, amiben tényleg pofák vannak, de ez csak az autó álló helyben való rögzítésére hivatott.
Elöl-hátul tárcsafék, oldalanként 2-2 betéttel, + kopásérzékelő.
Manuálos autóban is dob van hátul a kézifékhez.
2010.11.03. 21:51
2010.11.03. 22:47
simi64 írta:Okosabb lettem.
2010.11.04. 00:50
szekeres írta:Viper írta:Chabee írta:Viper írta:Chabee írta:Nah, azt írja ki hogy Check brake linings és karikában mellette felkiáltó jel.
Minimum Dot4.
Az hogy szerinted nincs elkopva a fékbetét, az nem jelenti azt , hogy az jó is. Belül is megnézted? mivel ahhoz LE KELL VENNI! A kopásjelző elméletileg a bal oldalon belül van. EMiatt ha az tesre zár, bejelez. Ez azt jelenti, hogy rövidesen aktuális a fék betétek cseréje.
A fékolaj mindenképpen DOT4!!!
Mindenekelőtt egy diagnosztika ami azonnal kimutatja a hiba okát.
ui.:
nem értem miért kérsz segítséget, ha nem fogadod meg...
Fékbetéteket ellenőrizni! -- Check brake linings!