Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Manuális vagy automata

Manuális
124
43%
Autómata
165
57%

Szavazatok száma : 289

2009.12.06. 15:21

Oroszlan írta:
MChris írta:
madox írta:
lepke írta:Helo
Akkor szavazzunk :wink:
30 év felett csak Automata kiméli a LÁBAT
nyugodtan lehet telefonálni mert a jobb kéz szabad :lol: :lol:
üdv zoli

Én már 33 vagyok, de nekem ne kímélje semmi a lábam,,, :D

most jön hogy minden 7n parázson jársz :lol: én meg fakírhoz ott jobb minőségű a szög mint az asztalosnál :wink:

AZKÉZIS. - Önkínzás, Önsanyargatás (Zoli kedvéért magyarul is.)

Vagy más néven: a majom lába:

Mert: AZ KÉZ IS ! :D

Bizony... nekem még a cipőm is belülről szöges :D :D Pedig nem vagyok azkéta , még csak atléta sem... 8O

komolyra fordítva : nem gáz kapcsolgatni az M5-öt, sőt ! :D

2009.12.06. 17:15

Úgy látszik a vörsönyautósok nem keveredhetnek olyan igazi csigalépéses dugóba.
Egy kezet és egy lábat mindenesetre feleslegesen lefoglal. (az izomlázról nem is beszélve) :wink:

2009.12.06. 17:34

simi64 írta:Úgy látszik a vörsönyautósok nem keveredhetnek olyan igazi csigalépéses dugóba.
Egy kezet és egy lábat mindenesetre feleslegesen lefoglal. (az izomlázról nem is beszélve) :wink:

helo
Ja ja és még telefonálni sem lehet :lol: :lol:
üdv zoli

2009.12.06. 20:40

simi64 írta:Úgy látszik a vörsönyautósok nem keveredhetnek olyan igazi csigalépéses dugóba.

Inkább az izomláz jöjjön, csak legyen nagy teljesítmény és kezünkben az irányítás...

Nincs is annál jobb mint mikor visszavált az ember egy-két fokozatot és padló...

Hadd dübörögjön a nyóóóc henger :D

2009.12.06. 20:44

madox írta:

Inkább az izomláz jöjjön, csak legyen nagy teljesítmény és kezünkben az irányítás...

Nincs is annál jobb mint mikor visszavált az ember egy-két fokozatot és padló...

Hadd dübörögjön a nyóóóc henger :D

Helo
ua. benzin vagy diesel :lol: :lol:
üdv zoli

2009.12.06. 20:58

Igaz, jó érzés a gép uralma, pl kézi váltással, azért az automatával szerintem nem annyival gyengébb az élmény, mint amennyivel kényelmetlenebb a kézi váltogatás városban. Tapasztalatom szerint automata után nem igen szoktak az emberek visszavágyni a kapcsolgatásra. Persze kinek a pap, kinek a papné. :)
Üdv. Zoli

2009.12.06. 21:18

VZoltan írta:Igaz, jó érzés a gép uralma, pl kézi váltással, azért az automatával szerintem nem annyival gyengébb az élmény, mint amennyivel kényelmetlenebb a kézi váltogatás városban. Tapasztalatom szerint automata után nem igen szoktak az emberek visszavágyni a kapcsolgatásra. Persze kinek a pap, kinek a papné. :)
Üdv. Zoli

Helo
Mondjuk egy Pesti dugóban állandó kuplongolás,fékezés,váltogatás
ennyivel kényelmesebb az automata váltó
de ha szétmegy akkor zsebbenyúlós
üdv zoli

2009.12.06. 21:38

Sziasztok!

Vezettem automata kocsit, tetszett. Mégis vásárlásnál nem is gondoltam rá, hogy azt vegyek. Mindennap pesten kocsizok, és nem nagyon zavar a váltogatás.
Akinek meg izomláza lesz egy kis kuplungolástol az üljön le tornaóra 1-es :roll:
Telefonálni meg ott van a kihangositó :wink:

2009.12.06. 22:46

lepke írta:
VZoltan írta:Igaz, jó érzés a gép uralma, pl kézi váltással, azért az automatával szerintem nem annyival gyengébb az élmény, mint amennyivel kényelmetlenebb a kézi váltogatás városban. Tapasztalatom szerint automata után nem igen szoktak az emberek visszavágyni a kapcsolgatásra. Persze kinek a pap, kinek a papné. :)
Üdv. Zoli

Helo
üdv zoli

A kuplungos is lehet zsebbenyúlós. Nekünk az off furgonban 240000 km megtétele után szétment a kettős tömegű lendkerék. Ha meg már szétszedik, akkor kuplungozás is lesz. A szerelő szerint ez nem kirívó példa. Ennyit bírnak. Annyiban kellemetlen, hogy az autó még csak 2 és fél éves. Így együtt egy automataváltó felújítás árában lesz.

2009.12.06. 22:58

kzoli819 írta:
lepke írta:
Üdv. Zoli

Helo
üdv zoli

A kuplungos is lehet zsebbenyúlós. Nekünk az off furgonban 240000 km megtétele után szétment a kettős tömegű lendkerék. Ha meg már szétszedik, akkor kuplungozás is lesz. A szerelő szerint ez nem kirívó példa. Ennyit bírnak. Annyiban kellemetlen, hogy az autó még csak 2 és fél éves. Így együtt egy automataváltó felújítás árában lesz.
Csak ez utána jó lesz megint vagy 240000km-ig.Az automata meg nem biztos volt itt a fórumon már nem egy ember akinek nem igazán lett jó az automata felújítása.

2009.12.08. 13:53

Üdv. Zoli

Ebben azért tévedsz, mert nekem pl az előző gépem automata volt...próbálj ki egy 540-et vagy egy M5-öt és azokba te is a kézit fogod szeretni... :D

2009.12.08. 18:12

madox írta:
Ebben azért tévedsz, mert nekem pl az előző gépem automata volt...próbálj ki egy 540-et vagy egy M5-öt és azokba te is a kézit fogod szeretni... :D

Kipróbáltam egy 540 kézist, meg egy 740 automatát is és engem nem győzött meg a kézi váltó, de lehet, hogy ez az én hibám. Természetesen az ellenkező véleményt tiszteletben tartom, mert nem vagyunk egyformák, így az érzéseink se. Sajnos M5-höz nem volt még szerencsém :cry:
Üdv: Zoli

2009.12.08. 18:26

VZoltan írta:
madox írta:

Kipróbáltam egy 540 kézist, meg egy 740 automatát is és engem nem győzött meg a kézi váltó, de lehet, hogy ez az én hibám. Természetesen az ellenkező véleményt tiszteletben tartom, mert nem vagyunk egyformák, így az érzéseink se. Sajnos M5-höz nem volt még szerencsém :cry:

Ne vedd komolyan, Zoli! A Madoxnak az automatája egy A6-os fostalicskában volt biztos, azért gondol rá vissza ily' borúlátóan. :lol:
(legalábbis remélem, hogy így van) :wink:

2009.12.08. 21:01

simi64 írta:
VZoltan írta:
madox írta:

Ne vedd komolyan, Zoli! A Madoxnak az automatája egy A6-os fostalicskában volt biztos, azért gondol rá vissza ily' borúlátóan. :lol:

Te nyomoztál utánam??? :D

Tényleg volt egy automata A6-om is ! De az előző történetesen egy bömös volt és semmi gondom nincs az automata váltóval, sőt különösen kedvelem, csak egy sportos kocsiban jobban preferálom a kézit...

2009.12.08. 22:47

madox írta:
simi64 írta:
VZoltan írta:
madox írta:

Tényleg volt egy automata A6-om is ! De az előző történetesen egy bömös volt és semmi gondom nincs az automata váltóval, sőt különösen kedvelem, csak egy sportos kocsiban jobban preferálom a kézit...

helo
FBI rajtad van
azért egy automatát nem lehet összehasonlitani
kéziváltóval :lol:
üdv zoli

2009.12.09. 01:09

Az automata a nyugodt sofőröknek való, a kézi váltó meg az idegeseknek, akiknek muszáj valamit rángatniuk vezetés közben :lol: :lol: :lol: :twisted:

2009.12.09. 12:21

lepke írta:
madox írta:
simi64 írta:
VZoltan írta:
madox írta:

helo
FBI rajtad van
azért egy automatát nem lehet összehasonlitani
kéziváltóval :lol:
üdv zoli

Nem is kell ! A dieselt én sem szívesen kapcsolgatom, a V8 benyát viszont igen :D

2009.12.21. 12:32

525 tds manuál. Vezettem automatát és ahogy már az előttem szólók kifejtették egypáran, nekem sem tetszik a nyúlós bőgetős gyorsulás. Lehet hogy csak a régi Zsigám miatt vagyok ilyen ijedős :D az akkor ment így mikor kinyiffant a kuplungtárcsa. A kettős tömegű lendkerekem (melyik barom mérnök találta ki) nekem is szétment, de másfél óra meló után ki lett cserélve újabb 200 000 km. Minimum. Ja és a váltó ugyanolyan mint azelőtt. :D. Na ennyi mentem driftelni Dobogókőre... :lol: mostanában reggelenként teljesítem a helyi WRC kicsinyített változatát....automatával nem hiszem engedné ilyen faszán csúsztatni a farát.

2009.12.21. 13:46

sufnyi írta:525 tds manuál. Vezettem automatát és ahogy már az előttem szólók kifejtették egypáran, nekem sem tetszik a nyúlós bőgetős gyorsulás. Lehet hogy csak a régi Zsigám miatt vagyok ilyen ijedős :D az akkor ment így mikor kinyiffant a kuplungtárcsa. A kettős tömegű lendkerekem (melyik barom mérnök találta ki) nekem is szétment, de másfél óra meló után ki lett cserélve újabb 200 000 km. Minimum. Ja és a váltó ugyanolyan mint azelőtt. :D. Na ennyi mentem driftelni Dobogókőre... :lol: mostanában reggelenként teljesítem a helyi WRC kicsinyített változatát....automatával nem hiszem engedné ilyen ...án csúsztatni a farát.

Hmmm biztos vagy te abban....Akkor nem is vezettél még automatát igazán....A váltó 2 ben ASC kikapcsol és TRARAAAAAAM csúszik az ahogy kell!
Szárazon is.....de akkor sajnálom a gumikat.....így meg van naaagy mókafaktor :-)

2009.12.21. 14:15

én is féltem amiatt h majd automatával nem tudom jól érezni magam a hóban, de szerencsére ugyanolyan jó mint az előző kézivel:D
sőőőőt jobb mert nem kell kuplungozni közben meg nincs lefulladás csak nyomod a gázt mint a barom az meg csak pereg körbe körbe:D wehehe
Hozzászólás küldése

VigLink badge